N.Petrovic Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Lepo samopravdanje da se bude muva .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Lako je iskoristiti ovu priču i opravdati svoj kukavičluk i okrenuti glavu na drugu stranu... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Dobro, a kakva je to hrabrost iznositi svoje misljenje osudjuci svestenstvo za bezvezne sitnice? Da li ti imas blagoslov tvog duhovnika ili Episkopa da razotkrivas ``stanje`` u Crkvi? Ako imas slobodno nastavi, ako nemas, onda si.... muva .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Djavo se krije u detaljima( "bezveznim" sitnicama) Znate sta, Hristos kao Bogocovek je mogao da pucne prstima i da stvori super kola za sebe i apostole, ali to nije radio... dalje nemam sta da dodam na ovu temu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Pa nije valjd crkva komunisticka partija pa da daje dozolu da se govori ,jel bi monah Artemije dao blagoslov da se govori o njegovim manipulacijama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Dobro, a kakva je to hrabrost iznositi svoje misljenje osudjuci svestenstvo za bezvezne sitnice? Da li ti imas blagoslov tvog duhovnika ili Episkopa da razotkrivas ``stanje`` u Crkvi? Ako imas slobodno nastavi, ako nemas, onda si.... muva .smesko. znači lolčina... da tražiću nekom blagoslov da imam svoje mišljenje i koristim svoju glavu i da li treba da idem na more... Glas laika u Crkvi je vrlo slab i to mora de se promeni... Nebojsa, Manolis and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Glas laika u Crkvi moze biti samo za pevnicom, a na sudijski presto ima ko da sedi i govori. Eto probaj da nadjes potporu za svoje reci u Pismu i videces i sam da nemamo vlast da sudimo svestenstvu. Ima Sabora, ima Episkopa.... ima Crkvenog Suda koji brine o tome. Uostalom ako vam savest dozvoljava da se bavite osudjivanjem, ko sam ja da vam branim. Svako dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Lupi čovek pa ostane živ.... NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Ово је само још једна у низу тема последњих година која говори да је Црква са својом "онтологијом личности" најусамљенији и најпразнији кутак на свету. Толико је у њој самоће да је хладно ... Ја сасвим разумем лика који је прешао у секту, као и људе који ће даље прелазити у секте, расколе, друге хришћанске заједнице и нехришћанске и слично. Не подржавам, не оправдавам, само разумем. U brateee ala si ga ti smracio pa nije valjda bas tako crno? :smile: Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 U brateee ala si ga ti smracio pa nije valjda bas tako crno? :smile: Па ... ајде нека отпадне једна трећина на моју природну меланхолију, друга трећина на незрелост/неискуство, ипак остаје једна трећина могуће истине овога што сам написао. Тако ми ствари изгледају из године у годину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Чим излажем своје мишљење, не претварам се и не лажем, сматрам да сам у праву, али сам спреман да чујем шта други имају рећи. Познато ми је као већина људи гледа на то шта свештеник вози. Причам скоро с човеком мојих година, деца су нам ишла заједно у разред, били смо заједно на фронту, и ја му се жалим да Кадет 87.годиште кога возим од 1996. посустаје и да морам да мислим да узмем нешто новије. На то ми он каже : Немој оче, шта ће народ рећи. А он у дворишту има: Мерцедеса, Голфа 4 и 2, мотоцикл, скутер.... Што се суботара тиче, нема ти ко њих ни с од слободе. Имао сам сахрану баке чија су два сина православци, а трећега је жена одвела у суботора. Био је проблем да ли ће он и његови уопште доћи на опелу, да би дошли са проповедником и ишли су с њим као деца из обданишта са васпитачицом, да би им на крају забранио да дођу на даћу иако је било посно. Уредно плаћају десетак, купили су кола да им се проповедник не мучи. а сваки пут кад треба неко ванредно давање, нема колико ко може, него кажу : Драга браћо и сестре, треба да се одради то и то, нама је пало у част да скупимо следећи износ..... Неко рече да су у доба комунизма примали магарце у богословију што није истина. И тада је онај ко није учио или био проблематичног понашања, морао је да напусти богословију. Разлика је у томе да су деца имала више искушења, јер су нападана од борбенијих чланова СКЈ, вршњака. Било је привођења у милицију, нуђења разних погодности, само да се напусти богословија.... То се настављало у ЈНА у већој мери. Ново је само то да су некада била деца радника, сељака , свештеника и занатлија, а данас има деце лекара, полицајаца и официра што је некада било незамисливо. Милицајац из Шапца који је уписао дете у богословију 1989. г. моментално је изгубио посао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 @ о.Небојша Kreni po parohiji biciklom da vidimo eksperimentalno kako ce narod da reaguje? Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Ranije su se Vladike, pa i sveštenici, vozili u najlepšim fijakerima, kada je to retko ko imao, i Narodu to nije smetalo. Medjutim, danas im to smeta i to treba debelo uzeti u obzir, jer značajno ometa uspeh u hristijanizaciji našeg društva i naroda. U Apostolskoj poslanici stoji, parafraziram: ,,Gledajte da sloboda koju imate ne postane slabima spoticanje; Dakle, čak i ako jelo sablaznjava brata mojega, necu jesti mesa doveka, da ne sablaznim brata svojega." Sv. Teofilakt Ohridski: ,,Izvrstan učitelj! Sopstvenim primerom dokazuje ono sto govori. Nije rekao: ako ga sablaznjava pravedno, nego: ako ga na bilo koji nacin sablaznjava. Nije rekao: "neću jesti meso od idolskih žrtava", nego: necu jesti meso uopste, cak i ako je to dozvoljeno. I opet, nije rekao: " necu jesti jedan ili dva dana", nego: citavog svog zivota, jer to znaci ova rec - doveka." DYNABLASTER, Manolis and feeble је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Прекјуче, вучем ти ја жупников ауто, нека Астра из 1995-те, човече Божији! Стаде ауто и неће из места нигди па то ти је! Већу крнтуију од те нисам возио и видео у свом животу. Сажалим се увек кад видим шта човек вози. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 жупников ауто, нека Астра из 1995-те, човече Божији! Da li ga povereni mu Narod zbog toga manje sluša ili poštuje? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука