DYNABLASTER Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Nemaš li ti (ili tvoji roditelji) dva automobila? I sad se pitaj, zar si ti vladika i duhovni pastir stotine hiljadu ljudi? Mislim, pogledaj relaciju, ti obični mirjanin teraš dva automobila, ili barem jedan, ne znam, a vladika koji vodi stotine hiljadu naroda treba peške da ide.. Kakve ja veze imam sad sa temom? Jesam li ja crkveni velikodostojnik koji je dao zavet skromnosti? Inace za tvoju informaciju ne teram ni jedan auto(jer je na restauraciji vec godinu dana), tata mi je ateista, mama veruje u metafizicku silu, da sam crkveni velikodostojnik terao bih jedan auto nista bolji od proseka i to sirotinjskog, sve iznad toga je vec luksuz, jer ostali ne teraju nista, o tome se prica ovde! A nije samo to u pitanju, nego realno pogledaj sta narod vise ceni i kako gleda, to je jos jedan razlog za otpadnistvo iz Crkve, neki ljudi nemaju visok prag tolerancije... Moj prag je relativno visok, nek radi ko sta oce, ali je besmisleno da neko vozi auto za koji mogu da se kupe bar tri auta Срђан К. and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Besna auta, pa jos tri 6-ice, ehej cak i da je slucajnost, trebalo bi se propitati... Auto se kupuje za namenu, ako ides po njivama treba ti terensko vozilo tj Lada Niva, ako ti treba za robu kupis pickup, ako ti treba za luksuz kupis/nabavis/dobijes na poklon A6... i sva moja 4 auta koja imam vrede ko taj jedan A6, dobro sad se cale ponovio pa je uzo Mercedesa koji je opet slabiji od A6 iako je gastarbajter i ateista svestan je da nema smisla imati skuplji/bolji auto. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Клинац из комшилука коме није ишла ни школа ни занат, отишао пре 4 године у Немачку, изучио тамо постављање ригипса и дошао за празнике у село са БМВ 5. И сви кажу супер, успео дечко у животу.... А то да ли ће неко да те цени , нема од тога ништа. 1993 сам стопирао јер нисам имао пара за 5ДМ по литру и повезе ме неки газда, хвали се увезао мазду, платио царину у динарима по званичном курсу, још вози на пробне табле.. И онда ми почне причу како ми попови треба да живимо скромно, како је криза, народ се пати... И онда му ја каженм да стане и...... aman Dragi је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Одаљисмо се од теме. Ради се "вапијућој" неправди. Ајмо о томе. Јер због тога је наш братић фасовао секту. Пошто у екту не иду, него се приводе људи, ајмо о томе...шта се десило с њим? Шта је то видео, шта саблазнило? verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Клинац из комшилука коме није ишла ни школа ни занат, отишао пре 4 године у Немачку, изучио тамо постављање ригипса и дошао за празнике у село са БМВ 5. И сви кажу супер, успео дечко у животу.... А то да ли ће неко да те цени , нема од тога ништа. 1993 сам стопирао јер нисам имао пара за 5ДМ по литру и повезе ме неки газда, хвали се увезао мазду, платио царину у динарима по званичном курсу, још вози на пробне табле.. И онда ми почне причу како ми попови треба да живимо скромно, како је криза, народ се пати... И онда му ја каженм да стане и...... aman Dobro te savetovao, jer on niti je pop niti je dao zavet skromnosti, mesto da mu kazes hvala, ti pobegnes od njega, on nije farisej nego je to sto jeste, a uz to jos pojma nemas da li je i koliko pomogao nekog, eto pomogao je tebi da ne ides peske i ti mu tako zahvaljujes... sad se pitam da li bi A6 stao stoperu iako ima jos slobodnih mesta... Ako je volja naroda da nije lepo da se popovi luksuziraju onda je to tako, tu nema sta dalje da se raspravlja niti opravdava... a sve mozes opravdati, to sam uocio, svaki propust se da lako opravdati demagogijom, umovanjem i pravljenjem drugog na budalu, savest ti je data i to je jedino merilo u ovakvim situacijama... I u Crkvi nema moje tvoje, nego nase, inace to vise nije Crkva nego institucija. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Глупо би било да се мора тражити ко ће возити владику у канонску посету или да се ангажује такси. zašto je to glupo ? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Koliko sam samo puta molio vladiku da mi da bar posao crkvenjaka ali nista .Koliko mi je samo trebalo da dodjem do vladike ,jednostavno nisam podoban ( voleo bih da znam zasto pa bi mi bilo lakse ali nas ima samo u mom gradu preko 40 sa istim problemom) tužno ..... није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Izvini prijatelju što ću biti možda i bezobrazna i drska, ali atvarno mi je muka od onih koji hoće da budu dobri preko tuđeg du.... Da li znaš koliko u zemlji Srbiji ima ne zaposlenih ljudi ? pa što ti ne daš svoj posao nekom od njih? Zaista mislim da je jako licemerno to što predlažeš bilo kome ovde da se odrekne svog posla i svoje egzistencije i egzistencije svoje porodice radi nekog. Izvini! Да ли православни теолог или свештеник "учи" своју паству о егзистенцији или о вери, љубави и жртви за брата свог? Ви можда веру гледате више материјално, ја не гледам тако. Мој посао је скроз друге професије, тако да прича на ту тему је непотренба. Али ако баш хоћете да знате да ћу ја ускоро препустити мој посао другој особи. А ви прочитајте моје и друге постове па ће те видети да сам и предложио да свако од нас издвоји по неколико динара месечно да би целу породицу вратили на прави пут али очигледно ова прича иде у другом смеру - у смеру суђења, окривљивању, јалове приче и препуцавања, ... што ником не иде на корист а поготово овој фамилији која је кренула странпутицом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Dobro te savetovao, jer on niti je pop niti je dao zavet skromnosti, mesto da mu kazes hvala, ti pobegnes od njega, on nije farisej nego je to sto jeste, a uz to jos pojma nemas da li je i koliko pomogao nekog, eto pomogao je tebi da ne ides peske i ti mu tako zahvaljujes... sad se pitam da li bi A6 stao stoperu iako ima jos slobodnih mesta... Ako je volja naroda da nije lepo da se popovi luksuziraju onda je to tako, tu nema sta dalje da se raspravlja niti opravdava... a sve mozes opravdati, to sam uocio, svaki propust se da lako opravdati demagogijom, umovanjem i pravljenjem drugog na budalu, savest ti je data i to je jedino merilo u ovakvim situacijama... I u Crkvi nema moje tvoje, nego nase, inace to vise nije Crkva nego institucija. Или слабо конташ или безуспешно покушаваш да будеш духовит. Треће нема. Имао је кћер удату у мојој парохији, знао је да возим трулог југа и држао ми предавања из спортске мазде, која му је била треће ауто у домаћинству. По теби ако повезеш некога имаш право да му радиш шта ти на ум падне , а он не сме да се буни, него да ти буде безгранично захвалан. Као онај ко је купио сиромашку џигерицу, па га провео кроз чаршију да се похвали како је учинио добро дело. Сви хришћани су позвани на подвиг, а не само свештеници. И ко си ти да тумачиш вољу народа, а да прозиваш некога за демагогију ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Budi sretjan sto te taj sa BMW-om primio u auto, jer A6 bi verovatno samo projurio... Nema zasticenih, svi su isti i jednaki, samo neko daje zavet skromnosti a neko ne, a ko je kolko kome pomogao, to mozemo samo da pretpostavljamo, ali i da vidimo, a to sto neki odbijaju da vide to je druga prica. Demagogija jasta! Umesto jednog auta moze da bude 5 auta koji jednako sluze istoj svrsi! Ali ti to ne razumes, ne moze da se komunicira ako nema razumevanja. Aj sad ti nesto napisi da kao budes u pravu, necu odgovarati, al napisi eto zarad pristrasnosti. Da li si uopste svestan sta znaci zavet? A da li uopste pojmis sta znaci zavet skromnosti? Ako dodje do krsenja zaveta dolazi do raspada, i to je pravilo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Ово је само још једна у низу тема последњих година која говори да је Црква са својом "онтологијом личности" најусамљенији и најпразнији кутак на свету. Толико је у њој самоће да је хладно ... Ја сасвим разумем лика који је прешао у секту, као и људе који ће даље прелазити у секте, расколе, друге хришћанске заједнице и нехришћанске и слично. Не подржавам, не оправдавам, само разумем. Иван Недић and дибидусрус је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 13, 2013 Пријави Подели Написано Април 13, 2013 Budi sretjan sto te taj sa BMW-om primio u auto, jer A6 bi verovatno samo projurio... Nema zasticenih, svi su isti i jednaki, samo neko daje zavet skromnosti a neko ne, a ko je kolko kome pomogao, to mozemo samo da pretpostavljamo, ali i da vidimo, a to sto neki odbijaju da vide to je druga prica. Demagogija jasta! Umesto jednog auta moze da bude 5 auta koji jednako sluze istoj svrsi! Ali ti to ne razumes, ne moze da se komunicira ako nema razumevanja. Aj sad ti nesto napisi da kao budes u pravu, necu odgovarati, al napisi eto zarad pristrasnosti. Da li si uopste svestan sta znaci zavet? A da li uopste pojmis sta znaci zavet skromnosti? Ako dodje do krsenja zaveta dolazi do raspada, i to je pravilo , ne mozemo da biramo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Да ли православни теолог или свештеник "учи" своју паству о егзистенцији или о вери, љубави и жртви за брата свог?Ви можда веру гледате више материјално, ја не гледам тако. Мој посао је скроз друге професије, тако да прича на ту тему је непотренба. Али ако баш хоћете да знате да ћу ја ускоро препустити мој посао другој особи. А ви прочитајте моје и друге постове па ће те видети да сам и предложио да свако од нас издвоји по неколико динара месечно да би целу породицу вратили на прави пут али очигледно ова прича иде у другом смеру - у смеру суђења, окривљивању, јалове приче и препуцавања, ... што ником не иде на корист а поготово овој фамилији која је кренула странпутицом. Prijatelju, hajde da budemo malo realni. Ovaj čovek jeste teolog, i on prvi ne želi da se žrtvuje, ni za koga drugog, nego za svoju porodicu, i iz materijalnih razloga je napustio svoju veru i otišao u sektu, i baš zato što na veru ne gledam materijalno (kao što ti kažeš), ovog čoveka ne mogu da razumem. Druga stvar, čovek je zdrav i sposoban, i zašto od njega praviti socijalni slučaj i skupljati mu dobrovoljni prilog, i šta to značu da bi trebalo da mu se plati da on ostane u Pravoslavlju? Svaka čast ako si prepustio svoj posao drugom, nadam se da si obezbedio "odstupnicu". Svako dobro ! Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Da se podsetimo: Sv Pajsije Svetogorac Često nam dolaze ljudi i kažu da neki sveštenici uzimaju mnogo novca za vršenje Svetih Tajni, kažu da puše i sede u kafanama, pa čak kažu i to da su neki sveštenici upleteni u nemoralne radnje, uopšteno, žestoko ih optužuju i iznose dokaze da bi to opravdali. Šta da odgovorimo ljudima koji optužuju sveštenstvo? Starac je počeo da nam priča: – Iz iskustva znam da su ljudi podeljeni u dve kategorije. Treća kategorija ne postoji; ljudi pripadaju ili jednoj ili drugoj. Prvi podsećaju na muvu. Glavna osobina muve je da nju privlači nečistoća. Kada se, na primer, muva nađe u bašti punoj cveća prekrasnog mirisa, ona ga neće ni primetiti i zaustaviće se na nekoj nečistoći koju nađe na zemlji. Počeće da kruži unaokolo i osetiće se sasvim lagodno u smradu. Ako bi muva mogla da govori, a vi zatražili da vam u bašti pokaže ružu, odgovorila bi: “Ja uopšte ne znam kako ruža izgleda. Znam samo gde da nađem đubre, toalete i blato.” Postoje ljudi koji podsećaju na muvu. Ljudi koji pripadaju ovoj kategoriji navikli su da misle negativno i u životu uvek traže loše strane, nipodaštavajući i odbijajući prisustvo dobra.” Druga kategorija su oni što podsećaju na pčelu, čija je glavna osobina da uvek traga za nečim slatkim i prijatnim da bi na njega sletela. Kada bi se pčela našla u sobi prepunoj nečistoće, sa komadićem bombone u uglu, ona bi zanemarila svu onu nečistoću i sletela na bombonu. Kada biste od pčele zatražili da vam pokaže gde se nalazi baštensko đubre, odgovorila bi: “Ne znam. Mogu ti reći samo gde da nađeš cveće, slast, med i šećer.” Ona zna samo za dobre stvari u životu, dok su joj one rđave nepoznate. To je druga kategorija ljudi koja ima pozitivne misli i vidi samo dobru stranu stvari. Oni se uvek trude da prikriju zlo kako bi zaštitili bližnje; naprotiv, ljudi prve kategorije se trude da izlože zlo i da ga iznesu na površinu. Kada neko dođe kod mene i počne da optužuje druge ljude, dovede me u tešku situaciju i ja mu navedem ovaj primer. Tada mu kažem da odluči kojoj kategoriji želi da pripada, kako bi mogao da nađe ljude iste vrste i da se sa njima druži.” (iz knjige “Suze za svet”) logdanov and NemanjaVa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 14, 2013 Пријави Подели Написано Април 14, 2013 Ljudi jesu podeljeni u ova dva tabora ali ovo svakako zbnači iokretanje glave i guranje stvari pod tepih. Jedna je stvar tračariti komšije a druga je stvar kad su problemi ozbiljniji DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука