Иван Недић Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Извињавам се Небојши што ћу изнети један детаљ нашег приватног разговора о теми. Уосталом, мислим да ни он не би имао ништа против, јер идентитет дотичног остаје тајна, како мени, тако и осталима. У питању није било каква протестантска заједница, већ секта суботара, тако да то суштински мења ток дискусије, бар из моје перспективе. Поручио бих анонимном брату и колеги (а ако му нешто значи, и ја сам у донекле сличној ситуацији што се тиче потребности у Цркви; и ја сам, са завршеним мастером, практично - наглашавам: не буквално, већ практично - изгубио посао у веронауци да би га задржао колега без завршеног факултета; додуше, ангажован сам као преводилац, али то је веома непоуздан и често несталан хонорарни рад, те самим тим јако стресан), дакле, поручио бих му да не продаје душу секти. дибидусрус, -Владимир-, Orthophill and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 поручио бих му да не продаје душу секти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Тачно тако. Нису то никакви "протестанти" већ суботарска секта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Имао сам и ја једног колегу који је огорчен пуцао на римокатоличку катедру. Елем, не капирам чему фама. И апостол се приватно бавио шаторима па то није утицало на његову службу. Бојим се да је лик пробирљив што се посла тиче. Кад мораш да радиш, радиш било шта, нарочито ако су ти мотив деца. А ово око мењања верске конфесије није мала ствар. Нама смртницима посао није падао са неба. На пример, ја сам 6.год, радио по кафетеријама да бих издржавао своје студентске дане на БФ. А ни плата није ништа већа од просека плате градске чистоће. Што се веронауке тиче, ствар је јасна, јесте да има монопола, али је чињеница и да су капацитети пребукирани, тако да сваком новом дипломом наравно да нема посла јер су многи раније дипломирали па заузели прве позиције са којих наравно да неће сићи. Ја сам увек имао став да компететнијима треба дати шансу али ту се пита одбор за верску. И сада да останем без посла, шта онда, ништа, радио бих нешто друго али то друго не би утицало на моје верско опредељење. Требао би тај лик мало да спусти критеријуме. Ето и Стеван, који је држао слово сад на трибини са атеистима, мало ко зна да је он радио као бравар за 12 сома, а имао дете, и ето где је данас. -Владимир-, Лазар Нешић, Justin Waters and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Читам и није ми јасно, како се постаје вероучитељ? Дали то према закона избира Епископ или то бира подручно министарство за школство и директор школа у коју се предаје? Ако бира министарство, шта не тужите (министарство, школу итд) зато што на ваш посао ради некомпетентна личност? Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Subotari ,mada je on meni rekao Hriscani sedmog dana ,sada mislio sam da su baptisti ali nisu . Klasicna sekta ,ozbiljna i velika Uh adventisti, bedak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Ja kad sam bio mlad o njima, tim subotarima, adventistima pričali svašta. Imali tamo negdje nekakvu svoju crkvu, hram ili šta to već, tamo padali u trans a poslije tih njihovih liturgija ili čega to odlazili kućama gdje su praktikovali neobavezujući sex, seksualno opštili ko je s kim prije stigao i svake sedmice mjenjali partnere. To je bio glavni razlog što su za njima često hodali i mladenci, cure i mladi momci. Valjda im to tamo ozgledalo bit zabavnije nego u normalnim crkvama. Pričalo se svašta, ne znam kakvi su sad. Ko zna, možda mu se baš to kod njih sviđa, on zna to najbolje zašto je baš tamo otišao. Ne bi bio on u tom ni jedini ni prvi. Nekom ko očekuje mnogo više zabave od svog tog života takva sekta može bit zanimljiva i privlačna. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Читам и није ми јасно, како се постаје вероучитељ? Дали то према закона избира Епископ или то бира подручно министарство за школство и директор школа у коју се предаје? Ако бира министарство, шта не тужите (министарство, школу итд) зато што на ваш посао ради некомпетентна личност? Веома симпатичан смисао за хумор Једини јасан, недвосмислен и чврст принцип у избору вероучитеља гласи: "Ово је Србија!" NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Koliko sam ja skapirao u eparhiji bačkoj ima i veze kakvog si materijalnog stanjai koliko si redovan na bogosluženjima,pa onda te ubace u školu gde imaš pun fond ili ne znam kakav. A ako si lenj da ideš na bogosluženja,veliki je znak pitanja kada ćeš biti rukopložen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Uh adventisti, bedak. I mene ovo malo ubedači. Mislio sam da je barem neka od Tradicionalnih protestanskih crkava (jer čini mi se reče da, pored što je pastor, predaje i Veronauku, a adventisti nemaju versku nastavu u školi). Adventisti su izrazito sektaški nastrojeni i nesposobni za bilo kakav dijalog sa ostalima, glavno im je da furaju na kartu - subote (jer jedino na tome mogu da grade identitet i vrbuju ostale medju slabo upućenim hrišćanima), u sektaštvu ih prevazilaze još samo tzv. J.S., koji su još veći od njih eksperti za razbijanje porodica! Vockica је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Ja znam jednog adventistu i dijalog snjim je itekako moguc, pa danima smo pricali, mozda zato sto je milina od coveka pa se ne uklapa u adventisticki sablon, a takvi ljudi su inace retki kao pojava... on je adventista porodicno, neguje se "dugogodisnja" tradicija :lol: I nikad ne pokusava da me ubedi ili nametne svoje misljenje, cak postuje sta kazem i dajem mu da cita, pa sad videcemo Ellen White neka nadzak baba, cudilo, kako ljudi padaju na gluposti nije mi jasno Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Ja znam jednog adventistu i dijalog snjim je itekako moguc, pa danima smo pricali, mozda zato sto je milina od coveka pa se ne uklapa u adventisticki sablon, a takvi ljudi su inace retki kao pojava... on je adventista porodicno, neguje se "dugogodisnja" tradicija :lol: I nikad ne pokusava da me ubedi ili nametne svoje misljenje, cak postuje sta kazem i dajem mu da cita, pa sad videcemo Ellen White neka nadzak baba, cudilo, kako ljudi padaju na gluposti nije mi jasno Ja radio neki dopunski posao sa isto tako subotarem, interesantan tip, takodje nije nametao svoje misljenje ali tek onda kad je video da ipak nesto znam na tu temu; nego najinteresantnije mi je bilo kad posle zaradjene dnevnice trci u postu da uplati 10% od prihoda u centralu sekte! .mislise. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 А то што ће неко да се разочара, па да оде у неку другу веру, то само може да значи да и није спреман на жртву. Ех, каква све искушења морамо да пребродимо у свом животу. Оче наравно да ово није оправдање да човек промени веру, а што се тиче жртве ако није жртва да 6 година човек не може да добије посао поред тога што има породицу а шта је онда жртва? А и сами сте сведоци ко је све данас теолог. Ја кад кажем неком критику, онда ја у најмању руку морам да проживим то што је тај човек или горе. Како би се ви осећали као глава своје породице ако 6 година не би имали примања? Да ли постоји могућност да неко од теолога прича са својим Владиком или ко му је претпостављен па да уступи своје радно место човеку? Па да се покаже љубав делом а не само теоријом. Овде постоји доста свештеника и других особа на овом форуму који су у редовном контакту са својим Владикама или људима који могу помоћи овом човеку па нека се потруде за нашег брата. Хајде људи покажите се сад кад треба жртвивати за другог и даривати љубав читавој породици. Моја браћо у Христу ако се не помогне оваквим људима и оваквим породицама добро да се сви запитамо шта нас је то наша вера научила. Од теоретисања, разговора о разним темама и ... све је то џаба ако не покажемо својим делима љубав и жртву. Ово сам све написао верујући да је све истина што је написао покретач ове теме. Опртостите браћо ако сам кога увердио! дибидусрус је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 а што се тиче жртве ако није жртва да 6 година човек не може да добије посао поред тога што има породицу а шта је она жртва? "Ко претрпи до краја, спасиће се." Или, сликовито речено: DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука