Jump to content

Како ће расти деца коју су васпитавали хомосексуалци?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Кажу да им је проблем било то што је ово прва генерација, пошто су геј бракови дозвољени од недавно.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Кажу да им је проблем било то што је ово прва генерација, пошто су геј бракови дозвољени од недавно.

Naravno, ali sačekaj, tek sam počela :)

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Sam istraživač tvrdi da ne može da kaže da uopšte postoje bilo kakve korelacije,a kamoli uzroka, između odrastanja u porodici sa istopolnim roditeljima, već da je želeo da vidi da li postoje razlike između određenih socijalnih ishoda kod osoba koje su rasle u strukturalno različitim porodicama. Osim porodica sa istopolnim roditeljima, tu su i porodice sa roditeljima različitog pola, one koje su usvojile dete, porodice sa maćehom/očuhom, porodice sa jednim roditeljem, i ostale (nije baš jasno kakve). Ono što ceo uzorak lomi na dva dela jeste činjenica da postoji mnogo veći broj ljudi lošijeg socijalnog statusa (koji primaju ili su primali socijalnu pomoć) kod onih koji nisu odrastali u "standardnoj", tzv. intact porodici, znači, u stabilnom braku dvoje roditelja različitog pola, te možemo reći da je to najverovatnije varijabla koja bi pri regresionoj analizi objašnjavala veći procenat varijanse, nego hetero/homoseksualni roditelji. Takođe, najmanje porodične prihode imaju samohrani roditelji i porodice sa dve žene, tj. gde je majka bila u istopolnoj zajednici

Broj seksualno zlostavljanih je najveći u porodicama sa majkom-lezbejkom, ali je u tekstu objašnjeno da je veliki procenat dece bio zlostavljan pre nego što su se roditelji razveli, te je moguće da je zlostavljanje i bilo jedan od razloga razvoda, a jedna ovako labava hipoteza može da uključuje i transgeneracijsko zlostavljanje. Takođe, vidimo veliki procenat seksualno zlostavljane dece kod svih ostalih grupa u odnosu na intaktnu porodicu, ne samo u zajednicama istopolnih roditelja. 

Ono što se mora priznati, indeks depresivnosti je viši samo kod osoba koje su provele deo života sa homoseksualnim očevima ili majkama, ali postoji nekoliko alternativnih objašnjenja, kao npr. više maltretiranja od strane vršnjaka u školi, manji prihodi, "burnije" veze dvoje bioloških roditelja i dr.

Ali, ono što mi isto bode oči jeste da je najviše negativnih socijalnih ishoda nađeno kod dece koja su odrastala sa majkom-lezbejkom, u oodnosu na svu ostalu decu zbirno uzeto, kao i u odnosu na decu koja su rasla sa ocem-homoseksualcem. I zanimalo bi me koliko je varijanse objašnjeno polom, a koliko nekom drugom varijablom.

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

Tip je pošteno ostavio link sa dizajnom istraživanja, korišćenim instrumentima i dobijenim podacima, pa možete pogledati ovde: http://www.prc.utexas.edu/nfss/index.html

Uzimam u obzir i da je i da je objavio radu časopisu koji ima impakt faktor za 2012. 1,27, a za poslednjih pet godina 1,994.

I takođe je sam rekao da je hteo da napravi skicu kako strukturalnih i socijalnih razlika između 5 tipova porodica, nije hteo da dokaže kako je odrastanje sa istopolnim starateljima negativnije u odnosu na ono sa roditeljima različitog pola. Uostalom, i da je hteo, nije mu uspelo.

Ipak, najvažnije je da se stvari provere pre nego ih objavimo i podržimo...

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

Danka je vec sve lepo objasnila... da dodam samo i ovaj link:

http://familyinequality.wordpress.com/2012/06/29/200-researchers-respond-to-regnerus-paper/

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Detetu treba jednako muški i ženski princip, dakle otac i majka; gde fali samo jedno, nastaje neravnotežnost dečije ličnosti i odatle mnogi problemi koji će čoveka kasnije da prate.

Сад ће ти стићи "аргумент" питање: А шта ћемо са децом који немају једног родитеља? Зар таква деца расту у нормалном окружењу? И онда "закључак": Хомосексуални парови имају право на усвајање деце. 

Подели на овим сајтовима

Pravo homoseksualaca da imitira "normalni" život ne sme da bude veće od prava deteta.

Баш имитирају нормални живот, то је добро речено!

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

2. "normalni" kojima se ne primećuje da su ono što jesu

Jednom mi se desilo da pozovem jednog takvog na kafu, a on nije hteo :) Slomio mi je srce, dok nisam saznala da mu je tema diplomskog rada mentalno zdravlje homoseksualnih osoba. E, najbolje je bilo kad sam ga pitala: A kako ćeš da nađeš uzorak? To je ipak zatvorena grupa, na šta se on samo slatko nasmejao. Koji je to moj facepalm bio. I najgluplji mogući komentar, karaburski: Brate, nikad ne bih rekla, a onda sam se po drugi put udarila u čelo, jer ne piše baš svakom na čelu seksualno opredeljenje. Posle mi je pričao kako su teško njegov otac i mlađi brat prihvatili njegovu homoseksualnost, ali je njegova pokojna majka bila veoma blaga i nežna osoba, i da ih je onako vremenom umirila. U svakom slučaju, jako dobar momak, baš me zanima šta li se dešava sa njim...

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

Међутим, када га је геј лоби мало стиснуо (или подмазао зелембаћима) рекао је да није мислио оно што је мислио и да није рекао оно што је рекао. 

Kao si ozbiljan covek a pises ovakve detinjarije. Bas ti znas da je dobio "zelembace"... da ne znas mozda i koliko je dobio? I od koga mozda? (Posto tvoj drugar po misljenju Miroljub Petrovic sigurno sve to vec zna ;) )

А што се тиче бесмислене речи "хомофоб", њом ће још мало бити означени и сви они који се усуде да тврде како хомосексуалац не може да роди дете. Наравно, очекујемо и доказе у природи. Рецимо, да два гусана воде колону малих бирића. То ће бити евидентан доказ да децу треба давати хомосексуалним паровима на усвајање.

I ja mislim da se rec Homofob precesto koristi i gubi joj se originalni smisao prema kome oznacava osobu homoseksualne orijentacije podsvesno frustrirane zbog svog stanja pa pa tu agresiju usmerava prema onima slicnim sebi, verujuci da ce diskreditacijom (ili premlacivnjem) istih ukloniti i odnos prema svojoj homoseksualnosti.

То што радиш је најобичнија замена теза. Као да ја поломим ногу и кукам како је то лоше, а ти ми кажеш да је то добро и наводиш ми пример да је комшији испало око. Да, чоше је да деца расту уз алкохоличаре, блуднике.... али из тога се НЕ МОЖЕ  извући закључак да је добро да расту међу хомосексуалцима.

Pa i ti menjas teze... to je sasvim normalno na ZRU ;)

Ja pisem post koji se konkretno odnosi na tvrdnje sa pocetka ove teme o navodnoj naucnoj studiji i pokazujem da nije sve crno- belo... a ti upadas sa nekom uopstenom pricom totalno nevezanom sa onim o cemu sam pisao i frljas se nekakvim vernickim pamfletima o homofobiji... 

;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Tip je pošteno ostavio link sa dizajnom istraživanja, korišćenim instrumentima i dobijenim podacima, pa možete pogledati ovde: http://www.prc.utexas.edu/nfss/index.html

Uzimam u obzir i da je i da je objavio radu časopisu koji ima impakt faktor za 2012. 1,27, a za poslednjih pet godina 1,994.

I takođe je sam rekao da je hteo da napravi skicu kako strukturalnih i socijalnih razlika između 5 tipova porodica, nije hteo da dokaže kako je odrastanje sa istopolnim starateljima negativnije u odnosu na ono sa roditeljima različitog pola. Uostalom, i da je hteo, nije mu uspelo.

Ipak, najvažnije je da se stvari provere pre nego ih objavimo i podržimo...

Nemas ti pojma Danka... Miljokov ima informacije da su ga potplatili gej lobiji... 

files.jpg

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Da li stvarno mislite da se roditelji dele na heteroseksualne i homoseksualne i kao takvi povlace pozitivne i negativne atribute?

Veliki broj homoseksualaca ima psihijatrijske probleme i nisu podbni za roditeljstvo.

Biti heteroseksualac ne znaci da ces biti odlican roditelj; stavise svedoci smo i u Srbiji monstruma koji ubijaju svoju decu, siluju, muce na razne nacine i pojedini homoseksulaci bi bili bolji roditelji od njih. 

U zivotu sam sretao vec odrasle ljude koje su odgojili homoseksulaci i price su identicne kao i kod nas 'ostalih' onih koji tvrde da su im roditelji bili ocajni u njihovom vaspitanju i oni koji tvrde da su bili odlicni. 

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Ja pisem post koji se konkretno odnosi na tvrdnje sa pocetka ove teme o navodnoj naucnoj studiji i pokazujem da nije sve crno- belo... a ti upadas sa nekom uopstenom pricom totalno nevezanom sa onim o cemu sam pisao i frljas se nekakvim vernickim pamfletima o homofobiji.

Нисам теби рекао да замењујеш тезе. Гледај мало пажљивије. 

Подели на овим сајтовима

Данас сам читао медицинску енциклопедију. Боље да не причам шта тамо пише. Под "Х". Јер, оптужиће ме за "хомофобију". А енциклопедија није тако стара. Ипак, данашња "сазнања" су дијаметрално супротна. А јасно је и како су неки "оздравили". Промењена је дефиниција појма болести. То је читава мудрост.

Подели на овим сајтовима

Kao si ozbiljan covek a pises ovakve detinjarije. Bas ti znas da je dobio "zelembace"... da ne znas mozda i koliko je dobio? I od koga mozda? (Posto tvoj drugar po misljenju Miroljub Petrovic sigurno sve to vec zna )

Не  верујем им. Тачка.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...