Milan Nikolic Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Мислим да је дијалог са римокатолицима важан за укупно јединство свих хришћана. Ту су и Оријенталне Цркве - са њима можемо доћи до јединства само заједно са римокатолицима. Овај век је тек почео а носи у себи велики богословски потенцијал. Зато кажем да морамо бити одговорни и да схватимо важност нашег времена. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Nisam sreo ovde nekog ko je protiv dijaloga ovde se prica o necemu drugom o zajednicarenju u molitvi sa izgovorom priblizavanja ujedinjenja i spajanja Hriscanske Crkve. Prosvetli ako gresim ! Napominjem Ziva Crkva Zivog Boga ima zakone u nijednom zakonu nisam procitao da je dijalog greh. Prastaj prosvetli Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Мисли да смо се удаљили од теме: од почетка се напада личност о.Љубе или се воде расправе око неких других ствари. Мало ко је коментарисао сам текст и сам догађај. Незнам искрено шта би се чланку могло замерити и искрено несхватам шта је требало вл.Григорију да служи заједно са бискупом молебан? Несхватам ни зашто овде има толико адвоката вл.Григорија и којипо сваку цену натежу да га оправдају када за тај чин нема никаквог упоришта ни у канонима нити у животу Цркве. Такав случај незнам да ли је игде забележен, у целом васељенском православљу Orthophill, Јесењин, PetarP and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ево мало опширнијег снимка молитве. Владика на почетку каже да ће православни држати службу, а бискуп Мате проповедати. На почетку снимка видимо да бискуп Мате благосиља присутне. На снимку видимо да су бискуп Мате и владика Григорије потпуно равноправни током службе, чак не видимо ни прејемство (примат) владике Григорија. Бискуп Мате се понаша као да је пред својим свећеницима, у својој цркви, и нема се утисак да је он овде гост. Што се тиче да тога да се владика представио као бискуп, по снимку се види да је то чист лапсус. Изјаву даје за медије Републике Српске, тако да је вероватно знао да се обраћа српској популацији. ПС. Мислим да не би требало коментарисати коментаре са јутјуба Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Такав случај незнам да ли је игде забележен, у целом васељенском православљу Било је у Бечеју да се моле православни и католици (само попови, без бискупа) на тргу око Васкрса, изгледа је прекинуто 2004. Каже поп да су их политичари форсирали да се моле заједно http://tinyurl.com/botvvbz Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ево мало опширнијег снимка молитве. Владика на почетку каже да ће православни држати службу, а бискуп Мате проповедати. На почетку снимка видимо да бискуп Мате благосиља присутне. На снимку видимо да су бискуп Мате и владика Григорије потпуно равноправни током службе, чак не видимо ни прејемство (примат) владике Григорија. Бискуп Мате се понаша као да је пред својим свећеницима, у својој цркви, и нема се утисак да је он овде гост. Што се тиче да тога да се владика представио као бискуп, по снимку се види да је то чист лапсус. Изјаву даје за медије Републике Српске, тако да је вероватно знао да се обраћа српској популацији. ПС. Мислим да не би требало коментарисати коментаре са јутјуба Ma sta je vladika Grigorije kriv sto biskup Mate ima fantamozgarije o zajednickoj molitvi???? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ma sta je vladika Grigorije kriv sto biskup Mate ima fantamozgarije o zajednickoj molitvi???? Човек би га исправио да се није сложио са њим. Немојмо бити лицемерни. Мада можемо и да жмуримо. У православној цркви се све ради са благословом владике. Не можемо рећи да се бискуп Мате понашао самовољно, а владика седи поред њега. Не причамо шта се догађало у глави бискупа Мате, него шта се дешавало у православној цркви. Orthophill and μαρὰν ἀθά је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Човек би га исправио да се није сложио са њим. Немојмо бити лицемерни. Мада можемо и да жмуримо. У православној цркви се све ради са благословом владике. Не можемо рећи да се бискуп Мате понашао самовољно, а владика седи поред њега. Не причамо шта се догађало у глави бискупа Мате, него шта се дешавало у православној цркви. nisi u pravu ajmo na jedno pivo ali nema opijanja Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Владика на почетку каже да ће православни држати службу, а бискуп Мате проповедати. На почетку снимка видимо да бискуп Мате благосиља присутне. Тако је и бивши епископ Артемије замерао митрополиту Амфилохијју што је у Риму у КЦ храму благосиљао католике а митрополит му каже,па кад благосиљаш каже се мир свима Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Мислим да је ,,градација'' идеална реч када се објасни контекст. Од овога што си навео из Јевађеља о првенству Оца, треба нагласити и следеће: ,,Отац мој већи је од мене'' (Јов.14,8). Odakle je ova recenica? Iz Jevandjelja nije... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Тако је и бивши епископ Артемије замерао митрополиту Амфилохијју што је у Риму у КЦ храму благосиљао католике а митрополит му каже,па кад благосиљаш каже се мир свима Стварно није била нека замерка бискупу Мати, него просто запажање. Нешто што нам може помоћи да схватимо ко је ту домаћин, а ко је гост, у православној цркви, на молебану по православном обреду. А то је јако тешко раздвојити. Још једна ситница ми је скренула пажњу, на крају молебана, после кратке беседе владике Григорија, бискуп Мате је кренуо да љуби владику у образ, вероватно мислећи како је то српски обичај, да волимо да се љубимо међусобно у образ. Владика га је искулирао са пружањем руке, и одржавањем дистанце μαρὰν ἀθά је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 @Milan Nikolic Odakle je ova recenica? Iz Jevandjelja nije... Nasao sam, pogresno si obelezio broj... Jov. 14,28... Ali si i ovo mesto sasvim pogresno protumacio, jer ako obratis paznju i na prethodni tekst (ne samo ovo parce ovako otkinuto iz konteksta), jasno se vidi da nema ni govora ni o kakvoj gradaciji... predaleko od toga... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 @Ivan Cvetkovic Ja zaista ne znam ko je o. Ljuba. @Volim_Sina_Bozjeg Slazem se! @Obi Van Ne ulazim u detalje. Nisam znao da je to zabranjena tema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 "Који једе тело моје и пије моју крв у мени пребива и ја у њему......... Ово је хлеб који сиђе с неба: не као што оци ваши једоше ману и помреше; који једе хлеб овај живеће вавек. Ово рече у синагоги кад учаше у Капернауму. Тада многи од ученика његових, чувши то, рекоше: Ово је тешка беседа. Ко је може слушати? А Исус, знајући у себи да ученици његови ропћу због тога, рече им: Зар вас ово саблажњава?.......... Од тада многи од ученика његових отидоше натраг и више не иђаху за њим. А Исус рече Дванаесторици: Да нећете и ви да одете?" Јн 6, 56-67 Као што видиш, саблазнио је властите ученике. И то тако јако да многи више нису ишли за њим, оставили су га. Што ће рећи, за саблазан није увек крив онај који саблажњава већ и, веома често, они који се саблажњавају. Саблазан је одлика слабих и неутврђених у вери. И после кад ти кажем да ти силне богословије одузеше време тако да ниси стигао ни Библију да прочиташ, ти се љутиш. Кажеш да ја сикћем од беса и мржње, а све време се сам не знам са ким свађаш. Све време говориш да си вређан, прогоњен, нападан...ти се Боже суди!? Не ваља ти то, а ти како хоћеш, по својој слободи. Жив био. Ja je jesam procitao nebrojeno puta i to su drugi ocenjivali u svoje vreme. Opet udaras na kedibilitet?! Pomenuh obrazovanje ne da bih se sepurio time vec zato sto smoriste pominjanjem kakvih insajdera poslanih da ruse zajednicu. Mislim da si malodusan i zajedljiv prema meni bez valjanog razloga. Јесењин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 @Partibrejkers Apsolutno se slazem! Nema dijaloga sa makedoncima ali se insistira na rimokatolicima. @Aleksandar Milojkov Voleo bih da je Grigorije bio samo nespretan, nadam se da je tako. Јесењин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука