Zayron Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Smej se grohotom, pristaje ti! Pristajalo, ne pristajalo, ništa drugo mi ni ne preostaje, kad pročitam šta jedan istudirani teolog piše i šta sve s čim izjednačava. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Управо тако. Примат или служба Првог мора да постоји у Цркви, како на локалном тако и на васељенском нивоу. Међутим, око схватања саме те службе ми и римокатилици се не слажемо. ZIVEO! Da mi nesto od tebe prija!!!! Alal vera! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Не, Петријарх има власт као и сваки епископ у својој епархији. Патријарх, без дозволе надлежног епископа, не може да служи лутургију у другој епархији, а камоли да разрешава архијереја или његово свештенство. У његовој је власти да сазива и распушта Саборе једне посменсе Цркве. Razume se, patrijarh je u svojoj eparhiji ili mitropoliji gazda. I kada se svi arhijereji pomesne Crkve sastanu, patrijarh prvi recimo "rucku sipa supu". (Tako je objasnjeno prvenstvo patrijarha.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Не може чак ни Синод. Синод може да предложи и да донесе привремене мере. Трајну одлуку доноси само Сабор. Bravo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Pristajalo, ne pristajalo, ništa drugo mi ni ne preostaje, kad pročitam šta jedan istudirani teolog piše i šta sve s čim izjednačava. Imas problem sa mojom diplomom, zali se onima kod kojih sam je stekao. Ja nisam izjednacio, samo napominjem da Hristos NE KAZE >da rimokatolici i pravslavni budu jedno<, On kaze: "Da svi budu jedno." Zasto diskriminisati ostale onda? nana and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 ,,Зар вас ово саблажњава'' - чувене речи Христове. И многи ученици су отишли од Њега, и више нису ишли за Њим. Zaista ne znam da su otisli. Ne glumim, zaista ne znam za taj momenat. Ako li su i otisli, znaci li da ih je zaista uistinu sablaznio? Ne mozes ni ti svakoga sablazniti a kamoli Gospod... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Дрмни једну пред спавање. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Дрмни једну пред спавање. Hvala! Ne pijem kad Paja vozi. -Ckalja nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Imas problem sa mojom diplomom, zali se onima kod kojih sam je stekao. Ja nisam izjednacio, samo napominjem da Hristos NE KAZE >da rimokatolici i pravslavni budu jedno<, On kaze: "Da svi budu jedno." Zasto diskriminisati ostale onda? Misli se pri tom na "svi hrišćani", "sljedbenici Isus Hrista". Pogledaj na koga se to odnosi, to boldfovano su sve uslovi koje takvi moraju ispuniti da bui se nazvali "njegovim" - Hristovim: Објавих име твоје људима које си ми дао од свијета; твоји бијаху па си их мени дао, и твоју су ријеч одржали. Сад разумјеше да је све што си ми дао од тебе. Јер ријечи које си ми дао, дао сам њима: и они примише, и познаше заиста да од тебе изиђох, и вјероваше да ме ти посла. I zajključak - sam Hrist potvrđuje to i ukazuje na koga tim tačno misli. Ја се за њих молим, i na koga ne misli. не молим се за свијет, Već samo na ovakve: него за оне које си ми дао, јер су твоји. A sad ako su muslimani, budisti i sajentolozi takvima onda ok, u pravu si. Tvoja diploma je valjda ok ali tvoje pisanje baš mnogo smisla ne daje. https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=43&chap=17 No meni izgleda da to spada u istu vrstu ili kategoriju tih nebuloznih tvrđenja prema kojima recimo pojmovi episkop i biskup nisu sinonimima, a koja imaju demonstrirati nečiji prezirni stav prema katoličanstvu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Misli se pri tom na "svi hrišćani", "sljedbenici Isus Hrista". Pogledaj na koga se to odnosi, to boldfovano su sve uslovi koje takvi moraju ispuniti da bui se nazvali "njegovim" - Hristovim: Објавих име твоје људима које си ми дао од свијета; твоји бијаху па си их мени дао, и твоју су ријеч одржали. Сад разумјеше да је све што си ми дао од тебе. Јер ријечи које си ми дао, дао сам њима: и они примише, и познаше заиста да од тебе изиђох, и вјероваше да ме ти посла. I zajključak - sam Hrist potvrđuje to i ukazuje na koga tim tačno misli. Ја се за њих молим, i na koga ne misli. не молим се за свијет, Već samo na ovakve: него за оне које си ми дао, јер су твоји. A sad ako su muslimani, budisti i sajentolozi takvima onda ok, u pravu si. Tvoja diploma je valjda ok ali tvoje pisanje baš mnogo smisla ne daje. https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=43&chap=17 No meni izgleda da to spada u istu vrstu ili kategoriju tih nebuloznih tvrđenja prema kojima recimo pojmovi episkop i biskup nisu sinonimima, a koja imaju demonstrirati nečiji prezirni stav prema katoličanstvu. Heh, dobro ti je to tvoje tumacenje... Ne bih se slozio sa tim. Hristos se tada molio za apostole. Hristovo postojanje priznaje i Islam. Zasto nam oni nisu bitni. Budiste i sajentologe nisam pominjao ali ako vec hoces, i sa njima treba imati dijalog, zasto da ne? Ja i dalje o dijalogu a ti o ko zna cemu?! Imam utisak da pokusavas da moju rec dijalog poistovetis sa recju jedinstvo. Ne ide to tako. Da, treba imati dijalog sa svima, zajednicu nikako sa inovernima. Ako inoverni primi pravoslavlje onda je vec u zajednici. ____________________________ Opet moja diploma... Bode oci, je li? Diploma srednje ili fakulteta? ____________________________ Na jednom mestu je Aleksandar objasnio da episkop i biskup jesu sinonim, to sam aminovao i napisao post tako da ne vidim sta ti zelis time da postignes. I Gospod Hristos i Gospodin Krist su sinonimi, zasto ti ne pises ovo drugo? Hleb i kruh su takodje sinonimi. Kuca i haus... I? Dakle, rekao sam da jesu sinonimi te ne znam zasto mene u taj kos trpas? A i posto jesu sinonimi ne prilice nam. Idemo ka ocima a ne ka sizmaticima! Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Nego da se vratimo na tekst oca Ljube. Postavio je konkretna tri pitanja pa posto je i sam klirik RPC mogao bi da nam da teolosko objasnjenje ovih dogadjaja: http://preminportal.com.mk/content/view/8359/1/ Александар Милојков and Walter је реаговао/ла на ово 2 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Ovo je lik koji je Srpsku crkvu optuzio za svinjsko ponasanjae; imamo situaciju da je ruski iguman sluzio sa raskolnicima u Makedoniji; podrsku Jefremu iz Vatopedi.... Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 У протеклих неколико дана посетили сте цркве и манастире у Македонији и видели како функционише црквени живот верника. Да ли мислите да МПЦ-ОА заслужује и испуњује услове да буде део православља?- Ви морате бити део православне цркве. Главни проблем је грчка алергија на словенску Македонију, т.е. није повезан са српским национализмом. Драго ми је да је проблем политички, јер тако може брже да буде решен, него да је политички. Ваши политичари се требају залагати за проналажење решења са Грчком, јер се на овај начин чини да Македонија разорава уједињену Европу, а лидерима земаљама Централне Европе је важно да она буде део Европе. BTW Kuraev je za vreme komunizma bio poznati ateista i urednik ateistickih casopisa. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Heh, dobro ti je to tvoje tumacenje... Ne bih se slozio sa tim. Hristos se tada molio za apostole. Hristovo postojanje priznaje i Islam. Zasto nam oni nisu bitni. Budiste i sajentologe nisam pominjao ali ako vec hoces, i sa njima treba imati dijalog, zasto da ne? Ja i dalje o dijalogu a ti o ko zna cemu?! Imam utisak da pokusavas da moju rec dijalog poistovetis sa recju jedinstvo. Ne ide to tako. Da, treba imati dijalog sa svima, zajednicu nikako sa inovernima. Ako inoverni primi pravoslavlje onda je vec u zajednici. ____________________________ Opet moja diploma... Bode oci, je li? Diploma srednje ili fakulteta? ____________________________ Na jednom mestu je Aleksandar objasnio da episkop i biskup jesu sinonim, to sam aminovao i napisao post tako da ne vidim sta ti zelis time da postignes. I Gospod Hristos i Gospodin Krist su sinonimi, zasto ti ne pises ovo drugo? Hleb i kruh su takodje sinonimi. Kuca i haus... I? Dakle, rekao sam da jesu sinonimi te ne znam zasto mene u taj kos trpas? A i posto jesu sinonimi ne prilice nam. Idemo ka ocima a ne ka sizmaticima! A šta su apostoli? Oni najednom nisu Hristovi sljedbenici? A šta su onda? Sad me baš ne zabavlja pisati na svaku ovu tvoju tvrdnju "tuk na utuk", "striženo - košeno". Al svejedno, sve što si napisao je u tom istom stilu kao i s tim apostolima, omiljena zabava vas pravoslavaca - rječičkarenje i poigravanje s riječima i natezanja oko njihovog smisla sve do besmisla. U stilu da Hrist nije isto što i Hristos, sveto Trojstvo je ali sasvim nešto drugo od svete Trojice itd. itd. Nastavi sam dalje to što što sam ja započeo s tim apostolima...mene to ne zabavlja uopšte... Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џаст Жиле Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 A šta su apostoli? Oni najednom nisu Hristovi sljedbenici? A šta su onda? Sad me baš ne zabavlja pisati na svaku ovu tvoju tvrdnju "tuk na utuk", "striženo - košeno". Al svejedno, sve što si napisao je u tom istom stilu kao i s tim apostolima, omiljena zabava vas pravoslavaca - rječičkarenje i poigravanje s riječima i natezanja oko njihovog smisla sve do besmisla. U stilu da Hrist nije isto što i Hristos, sveto Trojstvo je ali sasvim nešto drugo od svete Trojice itd. itd. Nastavi sam dalje pbo što sam ja započep s tim apostolima... Misli se na konkretno apostole, ne na 158 koleno apostolskih ucenika. Ne tumaci proizvoljno. Jedino ako ti ne znas bolje od Njega sta je mislio. Da, o sledbenicima, ali ne o sledbenicima koji ce mu se moliti nakon 2000 godina. Tada se molio samo za apostole! Jos jednom velikim slovima: REKAO SAM DA SU RECI EPISKOP I BISKUP SINONIMI, NE UBACUJ MI DA SAM REKAO DRUGACIJE. A sad da dodam jos jednom: IAKO SU SINONIMI NE ZNACI DA TAKO TREBA. NAS NAROD NE ZNA STA JE TO I NE TREBA MU UBACIVATI TAKVE IZRAZE. Smesno mi je to tvoje pisanje, imam utisak da se pravis. Znas, ja u mojoj skoli nisam smeo da za Trojicu koristim izraz Trojstvo, ni rec Uskrs recimo... Mozemo malo po terminologiji o licnosti, ipostasi, malo o prosopon-u pa o personi... Nemoj sa mnom o tome... Preterujes. Razumeo si me, ne okreci moje reci, ne ostajem ja nedorecen... Ђорђе Р and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука