Jump to content

Slobodna volja i borba izmedju dobra i zla u coveku

Препоручена порука

Ево како ја на то гледам . Бог помаже али никад није радио ништа на силу, и долазио је само онима који га траже . То је као прича о блудном сину , отац трчи да дочека сина и грли га, али тек када је син сам решио да остави страну земљу и да крене њему . Молитва за некога је тражити Бога уместо онога за кога се молиш . То је као да син каже оцу, " онај несрећник је спуцао је све што је имао а сад нема ни за 'леба , ајде молим те, мени за љубав, отиди до њега, ту и ту живи, позови га да се врати, ваљда је дошао памети до сад " .

Подели на овим сајтовима

• Одговори 793
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Činjenica je da nekad u trenutku menjamo odluku. To mi se povremeno dešava i posledica je perfektno čiste i iskrene ljubavne emocije koja dolazi sa druge strane i to kroz najobičnije fraze. Često,ako mi je i bilo teško da uradim nešto - komentar mog deteta, prijatelja (verovatno je nekad bila i žena u kombinaciji) dovede do toga da se u trenutku predomislim. To je kao Mocartova muzika- jednostavno, neo vas razoruža. Bogu je često potrebna pomoć da to uradi jer On nam se obraća kroz druge, što reče jedan engleski pesnik -Bog upošljava mnoge prevodioce

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Па он то чини самоиницијативно, у томе је ствар. А погрешно нас уче да све морамо сами, да никад не тражимо помоћ. Има ли шта лепше за мушкарца него жена која му дозволи да буде мушкарац тако што ће се њему обратити за помоћ? И каква нам је част када неки пријатељ одабере баш нас да нас замоли за помоћ у невољи, показујући и тако своје поверење у нас?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Molitva je kao ljubav,sto je vise dijelis i sto se vise Bogu molis i izlijevas svoje srce pred Njega to se nase srce vise cisti i mi postajemo sirokogrudi dovoljno da razumijemo to sto neki ljudi oko nas nisu svjesni Boga u sebi i oko sebe.A da bismo se molili za nekoga moramo prije svega da ga RAZUMIJEMO,jer ukoliko osudjujemo onda se i ne molimo.Mi prije svega svojim licnim primjerom mozemo da uticemo,jer mi ni sami nismo savrseni da bismo se molili za nekog dok ne utabamo put u vjeri,a da bismo isti utabali mi prolazimo kroz iskusenja,bas kao i taj brat za kojeg se molimo,zato i imamo razumjevanja za njega.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Zasto bi ovo trebalo da ima veci ucinak nego kada to uradi samoinicijativno?

Зашто би радио самоиницијативно ? Ти не желиш да се приближиш Богу, нико од блиских теби до не жели и не тражи од Бога да Му се приближиш . Свако приближавање би било насиље ,такорећи . 

Подели на овим сајтовима

Zašto to Bog ne može ili ne želi sam, bez molitve?

Prvo, ja nisam sigurna da je iko tvrdio da Bog to ne čini - da nas, i bez molitve bližnjih, u nekom trenutku u vremenu ne priziva na razne razoružavajuće i neodoljive načine.

Drugo, nekako mi se lično čini da molitva za drugog, bar u slučajevima u kojima sam na neki način učestvovala, najpre dovodi do toga da Bog bude među nama koji se molimo, da Ga prizovemo i osetimo, i da je taj deo nekako bitan. Da znamo da nismo sami na svetu, nekakvi odvojeni pojedinci, nego da smo kroz Boga povezani na razne načine.

Ovo su neki moji utisci, teolog nisam.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Prema postulatima hrišćanstva, Bog ne može da pregazi slobodnu volju nepokajanog grešnika ili bilo kog čoveka i da od njega na silu napravi pravednika. Koja je onda svrha molitve drugih ljudi (bližnjih) za tog grešnika?

Ako ta molitva pravi razliku, to onda znači da ili Bog nije pokušao sve što je bilo u njegovoj moći, a verovatno bi se on svega setio, ili je možda pritisak na Boga da ipak pregazi slobodnu volju čoveka.

Kako vi to objašnjavate?

Bog pokazuje čoveku koliko ga drugi vole. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Па Бог је љубав. Остаје само још да то осети.

Подели на овим сајтовима

Dobro, ali šta ako on prihvati njihovu ljubav i odgovori ljubavlju, ali i dalje nema ništa sa Bogom?

Онда мора да се покваси леденом водом по глави да схвати да му није тако лоше и да потражи одговор на то коме да се захвали за све и пре или касније, доћи ће до одговора, а можда ће и коначно схватити да ниједног трена свог живота није провео, а да није имао ништа са Богом.

Подели на овим сајтовима

Бог воли све нас и он ништа не ради на силу . Због те љубави Он нам подарио велику слободу и помаже онима који су "отворили своје срце " и примили Бога .

Основ наше вере је љубав , тако да не смемо никога мрзети и треба се молити за сваког , а све је остало је Божија Воља.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Prema postulatima hrišćanstva, Bog ne može da pregazi slobodnu volju nepokajanog grešnika ili bilo kog čoveka i da od njega na silu napravi pravednika. Koja je onda svrha molitve drugih ljudi (bližnjih) za tog grešnika?

Ako ta molitva pravi razliku, to onda znači da ili Bog nije pokušao sve što je bilo u njegovoj moći, a verovatno bi se on svega setio, ili je možda pritisak na Boga da ipak pregazi slobodnu volju čoveka.

Kako vi to objašnjavate?

Svrha molitve za gresnike je pre svega licna transformacija molitvenika ka onom stanju uma i duha u kome bi svakog gresnika mogao videti Bozijim ocima, to jest voleti ga uprkos tome sto je gresan. Da li ce se taj zaista preumiti je za nas manje vazno jer na taj faktor je nas uticaj minimalan. To sto je danas 99% verujucih ovo izokrenula pa se moli samo za neke ciljeve u spoljnom svetu to je veliki problem i Crkve i svih nas, ali sta da radimo taki nam horoskop - madjiski.

Подели на овим сајтовима

"Imaj na umu mladicu da svaki put u tvojoj molitvi ako je iskrena,rodi se neko novo osecanje koje ce te iznova bodriti i rukovoditi-i shvatices da je molitva-vaspitavanje"-Dostojevski

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Dobro, ali šta ako on prihvati njihovu ljubav i odgovori ljubavlju, ali i dalje nema ništa sa Bogom?

Bog je svekosmički i nadkosmički pokretač. Možeš kako kažeš prihvatiti čoveka ali ne i Boga, samo onda nisi prihvatio potpunog čoveka.

To je kao kada bi rekao da prihvataš neku trudnicu ali da ne prihvataš dete u njenom stomaku. Trudnica će ti reći da to nije prava ljubav.

• Волим 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...