Jump to content

Slobodna volja i borba izmedju dobra i zla u coveku

Препоручена порука

Та будућност, мислим на будућност сваког човека, зависи од мало и од нас, зар не?

Pa ja to kažem ukoliko može da odredi tačno šta će da se desi, ne svaku mogućnost, nego bukvalno šta će da se desi onda slobodna volja ne psotoji.

Isto kao što kada bi ljudi mogli da odrede tačno šta će da se desi (materijalistički ekvivalent pisah o tome) onda opet slobodna volja ne postoji.

E vode je sada pitanje da li on ili mi to možemo da uradimo? Tj pitanje je da li slobodna volja postoji ili ne?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 793
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa ja to kažem ukoliko može da odredi tačno šta će da se desi, ne svaku mogućnost, nego bukvalno šta će da se desi onda slobodna volja ne psotoji.

И даље стојим при мишљењу да онај мој први пост и објашњење неких ствари ниси схватио.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

познаје настројење сваког створеног бића у свакој секунди његовог постојања,

Ovde je kraj sumnje i početak potpunog i slobodnog, iz Ljubavi Njegove svete predavanja čoveka Tvorcu,kao kad padobranac svesno i skoncentrisano  pusti telo u slobodan pad.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

не, не зна. Зато и постоји "суд" на васкрснућу. Да зна - суд не би имао смисла. 

Nisi ovo dobro ukapirao, nema toga sto Bog ne zna. Prosto ne postoji.

Ali sad da ne idemo u toliku sirinu, to je nemoguce da se objasni ukratko a da bude bar malo razumljivo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Наравно да не види једну одређену будућност...Он види све могуће будућности.

Ovo što si napisao je tvrdnja Odakle ona tj. odakle ovo znaš. Nikako neko da mi odgovori na ovo pitanje.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Ovo što si napisao je tvrdnja Odakle ona tj. odakle ovo znaš. Nikako neko da mi odgovori na ovo pitanje.

Не зна, верује, тако учи наша вера. 

Он не зна ни да ли постоји Бог на начин на који га ти питаш. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Наравно да не види једну одређену будућност...Он види све могуће будућности.

Како то да види било одређену будућност или све могуће будућности када Он не познаје реч будућност пошто то не важи за Њега иако је сам творац времена? По овоме што си написао, Бог седи негде изнад нас са списком могућих будућности које зна и онда чека да се једна од тих будућности деси. А Бог ништа не чека. 

Подели на овим сајтовима

Ако постоји апсолутно биће онда је свемоћ инхерентна његовом бићу, иначе није апсолутно...основна логика...друга је ствар да ли неко верује или не верује у апсолутно биће...то је онда нека друга прича и за другу тему.

Подели на овим сајтовима

Čekaj pročitao sam još dva puta tvoj kometar i mislim da sam ga skontao, ali ja mislim da ti mene ne kontaš, jer ovo nije tema o tome da li Bog zna šta će da se desi. Više je ako bilo ko zna šta će tačno da sae desi onda je to određeno unapred, a naša slobodna volja je samo iluzija i ništa više.

E sad ako sam skontao sve vas, Bog zna sve unapred šta će kada biti šta će se kada desiti iako mi još nismo odlučili, ali na taj način da ne remeti našu slobodnu volju?

Подели на овим сајтовима

Više je ako bilo ko zna šta će tačno da sae desi onda je to određeno unapred, a naša slobodna volja je samo iluzija i ništa više.

Ovde ti je greska. Drugo nikako ne proizilazi iz prvog, probaj da dodjes do zakljucka zasto je to tako...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

E sad ako sam skontao sve vas, Bog zna sve unapred šta će kada biti šta će se kada desiti iako mi još nismo odlučili, ali na taj način da ne remeti našu slobodnu volju?

Njegovo predznanje nije predodredjenje.

Jer Njegovo predznanje proistice iz Njegovog apsoluta, a ne iz toga sto je nesto vec odredjeno i zacrtano unapred...

Подели на овим сајтовима

Arogancija je ovo sto si ti sad napisao, a ono sto je kordun pisao mozda jeste malo zbrda-zdola, ali je sasvim normalno. A ako te zanima otkud njemu to sto tvrdi, onda ga lepo tako i pitas, a ne ovako arogantno.

Moje izvinjenje. Naivno sam mislio da je arogancija kad neko priča šta Bog misli i radi (bez da nam kaže odakle mu informacije. Nisam znao da je to normalno.

Zato je ispalo kao da sam ja arogantan. Još jednom izvinjenje.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

zna sve unapred šta će kada biti šta će se kada desiti iako mi još nismo odlučili, ali na taj način da ne remeti našu slobodnu volju?

Не одлучујеш ти. Ти само планираш, или разматраш понуђене вероватноће ако хоћеш, други одлучује.

Подели на овим сајтовима

Можемо ми причу вртети у круг до сутра и назад,  драги мој Одахвинг, али убеђен сам да ниси уопште правилно схватио написано и да,сходно томе, код тебе ова прича има само један завршетак који би се могао изразити реченицом "није шија него врат"...не бих да се бесмислено вртимо у круг...одох мало у вечерњу шетњу. :)

Подели на овим сајтовима

Moje izvinjenje. Naivno sam mislio da je arogancija kad neko priča šta Bog misli i radi (bez da nam kaže odakle mu informacije. Nisam znao da je to normalno.

Za hriscane je to normalno...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...