Crveni Baron Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 U Italiji isto vrucina i jos je toplije, ali rod zbog toga ne podbaci nikada ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Secam se emisije od pre dvadesetak i vise godina ... isto susa ... rod kukuruza nikakav ... i prave reportazu sa jedne njive , sasusene, a ona tik uz Moravu, ali bukvalno uz Moravu ... pa posle kriva susa ... zuti car је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Ima veze sa zalivanjem rekao bih ... kopanjem kanala za dovodjenje vode do njiva ... sa pumpama, crevima itd ... Зависи....од подручја; од финансијских могућности; од старосне структуре домаћинстава...... Али све се дешава са Божјим допуштењем, свакако. А, зашто ??? Ееееее, ту треба да кренемо од себе, па на даље. Драшко and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Зависи....од подручја; од финансијских могућности; од старосне структуре домаћинстава...... Ovo sve treba da zavisi od drzave ... da rebne porez onima u gradovima koji jedu krompir sa sela i sa tim parama da se resi pitanje navodnjavanja ... a ko se buni na prisilno kopanje kanala ... posle ce manje da se zali na porez a vise na bol u ledjima ... Лидија Миленковић, Драшко and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 I ja se pitam često što reče Željko, kako to nema navodnjavanja? gde su nam ti sistemi, kako se ulaže u poljoprivredu? ne mogu da se otmem utisku da ne volimo svoju zemlju, onako kolektivno bio sam malo i u Italiji i Engleskoj i tako malo sam proputovao, video mrvicu Rusije, i jos par drugih mesta ljudi vole svoju zemlju, ne daju na nju, ulaže se u prave stvari u nacionalna dobra kao narod nismo učeni da volimo i cenimo svoje, ..........apatija, problemi, nemaština, samo se o tome priča ne volim da mislim da je nešto kazna Božija sigurno je posledica nas samih RYLAH, Олимп, Ignjatije and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 што се тиче кокица, ту је чист немар и сиромаштво у питању, обично у духу сиромаштво и то не оне позитивне природе. што се тиче догађаја, обично се Бог ни не пита кад сила и осиони чине мада ми немамо баш перспективу да сагледамо и добре стране тога ... довољно је човеку необично што се постом и молитвом избија рогати род, ваљда је после тога све јасније. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 о.Иван започео веома добру тему, али код нас одмах мора да се убаци политика и сл.... стварно је и мене увек то занимало...шта је Божија воља, допуштење , опомена или казна (мада лично не мислим да Бог кажњава)... доста сам читала о томе и разговарала са појединим духовним лицима, али тешко је то правилно одредити...теоријски знамо неке ствари или се оне традиционално схватају, али у животу није баш тако све једноставно... у принципу , ништа се не догађа без Божијег допуштења, али да ли је то баш Његова воља...? да нас опомиње, то верујем, али исто тако не верујем да Господ кажњава... међутим, све што се дешава не можемо објашњавати Божијим промислом....има ту пуно и случајности (посебно мислим на неке баналне ствари) једино ми је тешко да тај проблем разлучим кроз смрт, и то посебно младих људи, деце...е, ту и поред све моје вере, и свих објашњења, претпоставки и сазнања не могу а да се не питам - зашто...? многе ствари нам се догађају због нас самих, ајде да тако кажем, ради нашег спасења, али смрт детета никако тако не прихватам... Дијана., Calabria and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
milan. Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 ma nema to nikakve veze s bogom i njegovom voljom ili cime vec... sve se to danas moze naucno i logicki objasniti... takve stvari se desavale u vreme svetog ilije... samo da su ljudi bili ovako mudri kao mi, ni ta desavanja ne bi bila pripisana bogu... nego prirodi i ljudima. :/ drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Kako to izuzetno lepo (pesnicko-filosofski) veli nas sv. vladika Nikolaj - "...od zlocina ljudi zbuni se priroda, i napusti svoj red..." Drugim recima, sve je to razumljiv redosled stvari: kako kazu lepo Oci, sve stvoreno na sebi nosi pecat Logosa Bozijeg, i tako i zivi i postoji logosno. Onda kad covek, koji treba da je glava prirode, napusti sopstvenu logosnost (=gresi, puno gresi, cini zlocine), onda i priroda neminovno ide za njim, istim tim putem, u nered, smrt i propast. Sve to, naravno, biva po premudrom Domostroju Bozijem, koji svakako neprestano upravlja citavom vasionom, i to tako odmereno i dozirano, da nam - iako gorko - opet bude kao lek i na spasenje. U tom smislu mozemo slobodno da kazemo da Bog kaznjava ljude, da bi nas sve priveo razumu i da bi vratio nas zivot onom njegovom prirodnom, logosnom poretku. Tako mozemo da kazemo da su ovakvi neprijatni i nemili dogadjaji istovremeno i (vaspitna) kazna, i opomena, i stvar (Logosom usmerene) prirode, a svakako i Bozije dopustenje i domostroj... Дијана., emilija, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Ми смо створени потпуно слободни и ту слободу нам је даровао Творац. Да Бог условљава и кажњава значило би да нам Бог одузима од те слободе. Да је хтео да будемо робови послушници могао је у старту да нас таквима створи, не треба њему казна и освета да нас примора на љубав. Он неће да му ниједан човек приђе зато што се њега плаши, већ зато што жели слободно. Бог хришћана није Бог освете и Бог пред којим треба да дрхтимо, већ је Бог хришћана апсолутна Љубав. Суше, поплаве, зељотреси и остале природне недаће јесу показатељ несавршености ове планете која када је од Бога одвојена смртна и пропадљива. И све докле будемо постојали на начин на који сада постојимо, на богоодвојен начин, ми ћемо овакве недаће имати. Ратови, убиства и којекакве друге неморалности које нас окружују нису сигурно зато што то Бог хоће. Зар би онда остала било какава кривица у човека, када би Богу приписали све недаће и сва страдања која нам се дешавају? Ратови су зато што то човек бира, људи убијају зато што је то њихов избор, људи су неморални зато што је то опет њихов избор. И када је Бог решио да створи човека, све је то знао, али из огромне љубави нас и јесте створио и жели да се преумимо и схватимо да је права слобода само онда када води ка Њему. Mamica Forumska, свештеник Драган, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1342706361' post='681645] . И све докле будемо постојали на начин на који сада постојимо, на богоодвојен начин, ми ћемо овакве недаће имати. а зашто ''недаће'' имају и људи који нису ''богоодвојени''...? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Pod bogoodvojenoscu podrazumevam nas sadasnji nacin postojanja- nasu smrtnost. A nema coveka da zivi, a da ne gresi, tj. da nije smrtan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Бог је поставио неке законе природе по којима лењи и неодговорни сами себе кажњавају... DYNABLASTER, Олимп, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 [quote name=malina ' timestamp='1342706361' post='681645] Ми смо створени потпуно слободни и ту слободу нам је даровао Творац. Да Бог условљава и кажњава значило би да нам Бог одузима од те слободе. Да је хтео да будемо робови послушници могао је у старту да нас таквима створи, не треба њему казна и освета да нас примора на љубав. Он неће да му ниједан човек приђе зато што се њега плаши, већ зато што жели слободно. Бог хришћана није Бог освете и Бог пред којим треба да дрхтимо, већ је Бог хришћана апсолутна Љубав. Суше, поплаве, зељотреси и остале природне недаће јесу показатељ несавршености ове планете која када је од Бога одвојена смртна и пропадљива. И све докле будемо постојали на начин на који сада постојимо, на богоодвојен начин, ми ћемо овакве недаће имати. Ратови, убиства и којекакве друге неморалности које нас окружују нису сигурно зато што то Бог хоће. Зар би онда остала било какава кривица у човека, када би Богу приписали све недаће и сва страдања која нам се дешавају? Ратови су зато што то човек бира, људи убијају зато што је то њихов избор, људи су неморални зато што је то опет њихов избор. И када је Бог решио да створи човека, све је то знао, али из огромне љубави нас и јесте створио и жели да се преумимо и схватимо да је права слобода само онда када води ка Њему. Bog je Roditelj. I naravno da vaspitno kaznjava svoju decu. Svojstvo roditelja je da decu usmerava neprestano, a ne da ih prosto pusti niz maticu. Usmeravanje nicim i nikad nije oduzimanje slobode coveku. To je jedna savremena zabluda danasnjih hriscana, proistekla iz (u osnovi) pogresnog razumevanja slobode kao takve. I vaspitna kazna nije osveta, daleko bilo... Лидија Миленковић, Драгана Милошевић, milan. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Јул 19, 2012 Пријави Подели Написано Јул 19, 2012 Bog je Roditelj. I naravno da vaspitno kaznjava svoju decu. Svojstvo roditelja je da decu usmerava neprestano, a ne da ih prosto pusti niz maticu. Usmeravanje nicim i nikad nije oduzimanje slobode coveku. To je jedna savremena zabluda danasnjih hriscana, proistekla iz (u osnovi) pogresnog razumevanja slobode kao takve. I vaspitna kazna nije osveta, daleko bilo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука