Jump to content

Које је најегзотичније јело које сте пробали?

Препоручена порука

Супа од корњаче.

Имала је укус ракије, бљак...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

gljive koje smo sami nabrali, paznja extremni sport je u pitanju

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Žablji bataci, panirani skakvčići sa slatkim umakom od paradajza, puževe na žaru..... :D

Šalim se naravno! Ništa od navedenog :D Ali to ne znači da ne bih, samo nisam imala priliku! :D :D

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ја ништа нешто од егзотичних јела не једох осим ако хоћете из времена војске давне 80 године прошлог века , пошто сам био тенкиста при извиђачима , имали смо преживљавање у прашуми Преспанског језера месец дана , ееееееее ту смо јели баш егзотичне ствари као што су змије , жабе те скакавце који када се испеку у жару дођу укуса као нека врста чипса . Немојте се грозити при помисли на то . Читав извиђачки вод се у почетку згражавао , али кад удари глад небираш . Нећете веровати како су гмизавци ( змије ) укусне као ћевапи само мало жилавији али иду ! Највише ми је жао што после тога када смо се вратили у касарну нису нам дали да узмемо као неку успомену змијску кожу а било је ЗАИСТА прелепих од шарке , рекоше да то по традицији остаје у чети , мада нико није видео коже од ранијих генерација али зато су супруге од официра имале прелепе ципеле и ташне , погодите од чега ? 

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Воћне салате од банане, кивија, поморанџе... охлађене ледом из Румуније, преливене соком од лимуна и шлагом из Кине 

Такође и пихтије које се праве од меса увезрног из Аргентине и белим луком из Кине. Баш егзотично  :)

Подели на овим сајтовима

Сем кавијара, којег сам једном приликом био у ситуацији да пробам и који ми се није свидео, не могу рећи да сам пробао нешто егзотично...

Али колеге које су биле у мировним мисијама у Источном Тимору и Либерији, кажу да су пробали свакојаких јела и пића, од којих је Тиморски снејк виски нешто најружније што је пробао (један колега)...

Snake-whiskey.preview.jpg

док други тврди да су ови афрички пужеви, величине рукометне лопте, врло укусни у љутом сосу...

247811_2106020211699_7437288_n.jpg

Ипак, заједнички је утисак, да су прасићи из Либерије ипак најукуснији и то без трихинелоскопског прегледа...

37890_124854980892748_6739434_n.jpg

Подели на овим сајтовима

I bre Deki, pa zar na prasici da padnes :D!

Sta ja znam...valjda morski puzevi, ne pada mi nista drugo napamet .mislise. , mogla bih malo vise da eksperimentisem u hrani 11122

Подели на овим сајтовима

Jeo sam puževe dok sam imao komšije iz Dalmacije. A žablje batake smo drug i ja sami pripremali na žaru. Nije toliko loše! :D

Pre neki dan se vraćaju moji iz prodavnice i vade nešto iz džepova. Kažu, mi videli neko čudno voće pa uzeli dva da probamo, nije u redu da kupimo a nismo probali. xD Inače, košta 2000 kg!

Zove se rambutan, nije loše, ukus pomalo podseća na groždje.

rambutan1_enl.jpg

Подели на овим сајтовима

Puževe, mada mi to i nije neka ekskluziva, ali sam probao dosta kineske hrane, za koju i ne znam šta je baš, ali je uvek interesantna i preovlađuju slatkasto-kiseli ukusi.

neke kineske pečurkice, kupuščići, supice, papice... volim ja njihovu kujinu s vremena na vreme.

Tajvanska kuhinja mi je bila omiljena, ali to nije tolika ekskluzivnost jer se svodi na sastojke koje imamo i mi, nego je fora u načinu spremanja..

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Пужеви и хоботница нису егзотика... Авокадо исто... Мени је егзотика оно што људи код нас једу, типа свињски/јагњећи мозак/језик и слично - то никад не бих могао да једем. Цревца су егзотика, али НЕ. Кавурма... може.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...