Jump to content

Које је најегзотичније јело које сте пробали?

Препоручена порука

Сем кавијара, којег сам једном приликом био у ситуацији да пробам и који ми се није свидео, не могу рећи да сам пробао нешто егзотично...

Али колеге које су биле у мировним мисијама у Источном Тимору и Либерији, кажу да су пробали свакојаких јела и пића, од којих је Тиморски снејк виски нешто најружније што је пробао (један колега)...

Snake-whiskey.preview.jpg

Ovo me podsjeti na onaj domaći film "Čarlston za Ognjenku" i onu njihovu "paukovaču" :D :D :D 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

У војсци сам у оквиру обуке јео поскока, корњачу, пужеве, скакавце. Мада, за скакавце и корњачу нисам сигуран. Знам да сам скакавце јурио цело јутро по ливади и да смо их спремали, али се не сећам баш да ли сам их јео. А корњаче мислим да ми је било жао, али да сам грешком узео батак.

Иначе, занимљиво је да се нисмо сетили да прво удавимо скакавце (у води), него смо их само просули на тигањ, а они почели да искачу. :)

Змија је била баш укусна. Као пилетина, само мекше. Топи се у устима. А и лако се спрема.

Не знам да ли она може да се једе током поста, с обзиром да је хладнокрвна животиња као и риба (ако је то критеријум). :)

Ако је посна онда правим фарму товних змија (али да нису ГМО! :D) и продајем испосницима. :)

Подели на овим сајтовима

Jeo sam puževe dok sam imao komšije iz Dalmacije. A žablje batake smo drug i ja sami pripremali na žaru. Nije toliko loše! :D

Pre neki dan se vraćaju moji iz prodavnice i vade nešto iz džepova. Kažu, mi videli neko čudno voće pa uzeli dva da probamo, nije u redu da kupimo a nismo probali. xD Inače, košta 2000 kg!

Zove se rambutan, nije loše, ukus pomalo podseća na groždje.

rambutan1_enl.jpg

ovo sam i ja probala jako je slatko i svidja mi se a inače ga zovemo liči.

Подели на овим сајтовима

Jeo sam puževe dok sam imao komšije iz Dalmacije. A žablje batake smo drug i ja sami pripremali na žaru. Nije toliko loše! :D

Pre neki dan se vraćaju moji iz prodavnice i vade nešto iz džepova. Kažu, mi videli neko čudno voće pa uzeli dva da probamo, nije u redu da kupimo a nismo probali. xD Inače, košta 2000 kg!

Zove se rambutan, nije loše, ukus pomalo podseća na groždje.

rambutan1_enl.jpg

Ja reko ovo zirevi, kao bareni ili nesto, kad ono nisu... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Лумпаре (и то - пресне ) http://www.apartmanistanjevictivat.com/BJELILA/WEB/LUMPARI.htm ( НИШТА ПОСЕБНО !)

Дагње dagnje.jpg  ( БЉАК !!!! )

Виноградарски пужеви  http://pinkradio.com/recept/puzevi-na-starinski-nacin ( ЕКСТРА!!! )

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Жабе и златног ретривера :)

happy-chinese-new-year1.jpg

Стара кинеска пословица - пас који лаје, није добро куван.

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...