Vladan :::. Написано Октобар 10, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2019 пре 9 минута, Milan Nikolic рече У вези онога што је @Ćiriličar писао, у слободној продаји су следећа средства за самоодбрану: Sredstva za samoodbranu | Snajper WWW.SNAJPER.COM Lovačka Oprema Srbija Немој молим те, закључаће и ову тему... Већ постоји засебна тема о том манастиру: Milan Nikolic and Ćiriličar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Октобар 10, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2019 Владо извини, ако сам ти пореметио хумане планове тамо Праштај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 10, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2019 Пре сат времена, Vladan :::. рече На затвореној теми нисам стигао да одговорим на доле цитирани део ове поруке коју је поставио @о.Небојша : "Владане, очигледно да ти имаш проблем пажње, јер пишеш двије узастопне поруке..... Кад већ цитираш Св.писмо, сјети се и оне Христове ријечи да ћемо сиромахе вазда имати са собом. " Дакле: 1) На оној теми нисам ставио две исте поруке него две различите од којих се свака бавила различитим аспектом твоје претходне поруке. Провери поново. 2) Што се тиче цитата из Писма "да сиромахе имамо вазда са собом". Овај део који си навео не може никако да буде оправдање да се некоме ко тражи не пружи помоћ. То о сиромасима које имамо свагда са собом је код (Матеја и Марка) стављено у контекст ванредног стања: непосредне припреме за погреб Јагњета Божијег које се приноси за наше спасење. Исти тај догађај је код Јована стављен у контекст Јуде издајника за којег Јован каже да то није рекао због бриге о сиромасима него јер је Јуда био лопов, што значи да новац од продатог мириса не би дао сиромасима него би га украо. То значи да је место и НЗ које си навео као подршку идеји да се тешкој сиротињи и тешко болеснима не помаже промашен. Додуше, можда ви тамо у Шапцу стварно имате неко ванредно стање и имате неке Јуде који би украли хуманитарни новац. А ако је то тако онда те потпуно разумем што си навео овај цитат као образложење за изостанак помоћи оној несрећној жени. Моје искуство ми говори да кад неко инсистира да буде у праву, да се не треба губити вријеме у расправи с њим него га пустити да живи у самообмани да је увијек у праву. Нигдје нисам написао да су поруке исте, али као одговараш једној особи довољна је једна , а не више порука, да се не затрпава дискусија. Мод је затворио тему и ти ме прозиваш на другој теми која је посвећена вијестима из епархије, чисто троловање форумски речено. Стављаш ми да сам написао нешто што нисам ни помислио. Господ кад је рекао да ћемо сиромахе вазда имати са собом, био је у праву , као и у свему што стоји у Јеванђељу, па сам зато навео примјер Швајцарске, уређене земље у којој има бескућника. Кад би твоје тумачење било исправно, онда би испало да ће и Јуда увијек бити са нама. Увијек ће бити потребитих, а на нам је да видимо коме ћемо и у оквиру својих могућности помоћи. Имали смо два шпорета на дрва да поклонимо и сваки од 12 чланова Црквеног одбора је имао на уму другу особу. Знам 2 човјека који живе без струје, не што су немоћни за рад, него што је то њихов животни избор. или поједине који су сав радни вијек провели у Њемачкој радећи на црно, па сад немају ни пензије, ни ријешено стамбено питање ни тамо, а ни овде. И кад се позво људи на помоћ таквима налази се на отпор. С друге стране онима којима је стварно помоћ потребна људи помажу без тога да их неко опомене. Имали смо у селу једну Ромкињу , занимљиве судбине грчко-шпанског поријекла, коју еј свако радо помагао и примао у свој дом. Тако да није на мјесту прозивање шабачког братства које помаже колико ја знам народну кухињу, помаже свакоме ко се обрати, направили су у порти игралиште за дјецу и простор који се бесплатно уступа за рођендане, уступили канцеларију за дјецу ометену у развоју.. Да више не набрајам, Господ зна. Bokisd and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Октобар 10, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2019 пре 21 минута, о.Небојша рече Увијек ће бити потребитих, а на нам је да видимо коме ћемо и у оквиру својих могућности помоћи. Tacno tako, ako mozete pomozite,ako ne, nemojte odmagati. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Октобар 10, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2019 пре 3 часа, Ćiriličar рече Владо извини, ако сам ти пореметио хумане планове тамо Праштај. Све ОК, опуштено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Октобар 10, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2019 пре 2 часа, о.Небојша рече него га пустити да живи у самообмани Одмах на почетку фини самоуверени ad hominem, штета што га, као таквог, због непажње пришиваш самом себи. Од пет пасуса у четири ни један нема директан одговор на оно што сам написао. У прва два углавном спинови. Пасус у којем одговараш показује да не разумеш текст или се правиш да га не разумеш. У сваком случају искрене похвале за сву вашу милосрдну активност која је наведена. Ипак, то, и даље, нема директне везе са случајем о којем ја говорим тако да нам ништа не користи да помогнемо оној жени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Октобар 10, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2019 пре 1 сат, ana čarnojević рече ili je odjednom postala jako zanimljiva I za raspravu plodna ova nasa Eparhija Sabacka ciji je episkop potpisao Neko Pismo Молим те немој овде о томе, о тим играма престола има гомила других тема на форуму. Мене само занима да се помогне оној жени и писао бих исто без обзира на њену локацију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 10, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2019 пре 9 минута, Vladan :::. рече Молим те немој овде о томе, о тим играма престола има гомила других тема на форуму. Мене само занима да се помогне оној жени и писао бих исто без обзира на њену локацију. Onda si Vlado lose krenuo u taj pokusaj, ... ne mozes da se zameras sa ljudima, nego da se radi u miru i sa pozitivnom forumskom kampanjom.... eno, tamo sam postavio u temi o toj nesrecnoj starici : Citam dosta o slicnim zalosnim slucajevima u Blic Fondaciji, mozda moze forum ili neko ko zna kako to ide, da se obrati Fondaciji da ode na lice mesta i napise nesto o nesrecnoj zeni i da se to medijski pokrije u Blic Fondaciji : https://www.blic.rs/blic-fondacija Oni koliko vidim mogu da pokrene medijski kampanju i pronadju neko resenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Октобар 10, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2019 пре 8 минута, Bokisd рече ne mozes da se zameras sa ljudima То замерање је само у твојој и још неким главама. Нико није окривљен него је постављено питање. Прочитај пажљиво проуку. До сада на то питање нико јасно није одговорио. А што се мене тиче и не мора да се одговори на то питање ако ће се било како било помоћи жени. пре 8 минута, Bokisd рече nego da se radi u miru ... da se obrati Fondaciji Па ради, обрати се. Пиши им на мејл, фејс, било где. Пошаљи им линкове ка форуму или твитеру. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 10, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2019 Управо сада, Vladan :::. рече То замерање је само у твојој и још неким главама. Нико није окривљен него је постављено питање. Прочитај пажљиво проуку. До сада на то питање нико јасно није одговорио. А што се мене тиче и не мора ако ће се било како било помоћи жени. Па ради, обрати се. Пиши им на мејл, фејс, било где. Пошаљи им линкове ка форуму или твитеру. ja to bre ne znam da radim, nisam bas vican... zato sam rekao da moze neko od forumasa ili administracije u ime foruma da stupi u kontakt i da mi podrzimo preko pisanija na forumu.... (i daj malo smanji polemiku, bar u ovoj stvari...) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Октобар 10, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2019 пре 9 минута, Bokisd рече ja to bre ne znam da radim, nisam bas vican... Дај бре Боки књиге си исписао на овом форуму а не можеш један мејл да саставиш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 14, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2019 Слава старе цркве у Лозници, касније на Црква Лозница - Почетна CRKVALOZNICKA.ORG Internet prezentacija crkve Pokrova presvete Bogorodice u Loznici. https://www.facebook.com/crkvaloznica/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Новембар 21, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2019 SVETO MESTO KOD BOGATIĆA: Manastir u kome životinje pronalaze spas od ljudi WWW.REPUBLIKA.RS Otac Isaija Jokić već 12 godina u mantiji spasava pse i mačke, pomazuje ih, a mnogi vernici njegovim službama u manastiru Ilinje prisustvuju zajedno sa svojim ljubimcima Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука