Дејан Написано Фебруар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Вау! Да коначно кренемо да учимо о својој вери! Ма није ваљда! Krajnje bi vreme bilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Тачно. Зато оне Католичкој Цркви уопште не требају, и нема никакве користи од њих. Потребне су православној цркви ради "омекшавања" католичке свести и коначне уније са Цариградом и Москвом. Потребне су вама, а не нама. Зато нема никаквог смисла учествовати у нечему што за крајњи циљ има утапање, укидање католичанства. Ко је то вама рекао и наговорио да код нас сви хоће екуменизам? То сте онда ствармо врло лоше обавијештени. One true catholic Faith - Jedina prava katolička vjera: http://onetruecatholicfaith.com/index.php Није битно да ли сви ви хоћете екуменизам. Битно је да га хоће они који воде главну реч. Уосталом, екуменизам је толико пута потврђен као пут од од Другог концила. Донето је, колико знам доста разних званичних докумената, али нисам са тим најбоље упозната. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Krajnje bi vreme bilo Па, можеш, не браним ти. Мислим да православни и без екуменизма и те како знају шта је права вера. Учешћем у екуменизму ништа у погледу знања о правој вери нисмо добили. Напротив. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 već rekoh,monah Kalist je lepo razgovarao sa ženama čiji je interes jedini bio novac ili da sad se jako uplašimo za monaha Kalista kako će da propadne? Не знам какве везе има монах Калист са овим. Али чињеница да је последица екуменизма Баламандски документ мени довољно говори о "користи" које Православна Црква има од екуменизма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Па, можеш, не браним ти. Мислим да православни и без екуменизма и те како знају шта је права вера. Учешћем у екуменизму ништа у погледу знања о правој вери нисмо добили. Напротив. Ово је ваше мишељење које је веома неутемељено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 A ovo su najčešće ovakve demonstracije katoličkih tradicionalista - s ovim rozim popesaurusom, to je njihova maskota, pogledajte ponovo i na tom češkom tradicionalističkom Forumu Crux se nalazi slična takva sličica. Strašno su bjesni na papu što vodi nekakve dijaloge s bilo ikim, neopisivo nešto kako su ljuti, samo što ne pjene i ne suču i ne ispuštaju oganj i sumpor ko aždaje. A i zbog 2 vatikamskog Koncila, Novus Ordo, liturgijskih reformi itd. teška priča, svašta nešto. Tako da smo s tim protivnicima ekumenizma na istom, tridentinci bi najrađe zaveli ponovo inkviziciju da mogu i da se njih šta ko pita a ne da bi se tamo još s nekim dogovarali, njih ne zanima ni ekumenizam katolički, ni protestantski ženevski a ni pravoslavni ikumenizam, taj pogotovu još ne. Imamo ih dakle isto na obe strane. http://crux.lightbb.com/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Не знам какве везе има монах Калист са овим. Али чињеница да је последица екуменизма Баламандски документ мени довољно говори о "користи" које Православна Црква има од екуменизма. Рекли сте да КЦ има само унију на памети,жене око онаха Калиста материјални интерес. Сад ссе свако пита што их Калист није отерао назвао погрдним именима(читај секташи,јеретици) и рекао како је он поштен човек а оне смрад содомски,али не он је фин и љубазан и културан...укратко речено он је само ПРАВОСЛАВАН у правом смислу те речи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Ово је ваше мишељење које је веома неутемељено. Аха, неутемељено. Колико дуго траје екуменизам? Деценијама! И који су резултати за православне? Постоји ли помак у смислу приближавања православљу? Не постоји.Имамо документе типа Баламанског споразума који говори о "сестринским црквама". И имамо, после деценија молитвених осмина изјаву кадинала Леваде да је циљ екуменизма - уједињење са Ватиканом. Ако је и од надлогике учествовања у екуменизму - много је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Рекли сте да КЦ има само унију на памети,жене око онаха Калиста материјални интерес. Сад ссе свако пита што их Калист није отерао назвао погрдним именима(читај секташи,јеретици) и рекао како је он поштен човек а оне смрад содомски,али не он је фин и љубазан и културан...укратко речено он је само ПРАВОСЛАВАН у правом смислу те речи Види, једна је ствар снисхођење у обичним стварима и опхођењу. Снисхођење по питањима вере није допуштено, а то је оно што се дешава у екуменизму. Баламандски споразум, како што рекох, јасно сведочи о томе. То је екуменизам на делу. И то није православље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Pa šta bi sad s ovom temom, to vi hoćete pokazat kakvih sve protivnika ekumenizma ima kod vas i šta sve oni kažu? Ima toga isto i kod nas koliko hoćete, a evo šta kažu oni: Sad ćemo znači postovat takve stvari? Može, imamo ih mi ko pljeve. Ne zna čovjek kud bi s tim prije, pun You Tube heretika i šizmatika. John Paul II with Eastern Schismatics http://youtu.be/FNQ5sx75hpg Video Clip From Why John Paul II was not the Pope-- This is one of the most important tapes we have regarding the current apostasy. After the first 15 minutes of a discussion on heresy (material heresy vs. formal heresy, that there have been antipopes, that the Church teaches that a heretic cannot be the pope, etc.) it really gets interesting around the 20-minute mark when it gets into the astounding heresies of John Paul II. We strongly encourage all of our readers to watch this tape throughout. A must see! See John Paul II's apostasy with all the false religions. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Ђорђе,то што ти не видиш православни икуменизам већ евидентно свуда видиш синкретизам,не значи да је то заиста тако... Слажем се да не треба да причамо о личним виђењима, него о конкретним стварима. Моје виђење је лична интерпретација чињеница. Дај покажи ми шта је то православни "икуменизам", и како се он разликује од римокатоличког и протестантског? Или је то само различит појам за исту ствар? Генерално, нисам причао о синкретизму (тј (не)критичном спајању у различитостима, преведено на српски), нисам толико далеко отишао да бих дао свој суд о православном "икуменизму", јер уопште не знам да он и постоји, да бих дао суд о њему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Pa šta bi sad s ovom temom, to vi hoćete pokazat kakvih sve protivnika ekumenizma ima kod vas i šta sve oni kažu? Ima toga isto i kod nas koliko hoćete, a evo šta kažu oni: Sad ćemo znači postovat takve stvari? Može, imamo ih mi ko pljeve. Ne zna čovjek kud bi s tim prije, pun You Tube heretika i šizmatika. John Paul II with Eastern Schismatics http://youtu.be/FNQ5sx75hpg Video Clip From Why John Paul II was not the Pope-- This is one of the most important tapes we have regarding the current apostasy. After the first 15 minutes of a discussion on heresy (material heresy vs. formal heresy, that there have been antipopes, that the Church teaches that a heretic cannot be the pope, etc.) it really gets interesting around the 20-minute mark when it gets into the astounding heresies of John Paul II. We strongly encourage all of our readers to watch this tape throughout. A must see! See John Paul II's apostasy with all the false religions. Уопште ме не занима каквих противника екуменизма има међу римокатолицима. То је ваша ствар. Оно што знам јесте да никакве користи за православне нема од учествовања у римокатоличком екуменизму, чији један вид јесу и молитвене осмине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Екуменизам је преко потребан ПЦ због разбијања секташког менталитета међу православнима и као подстицај да коначно крену да уче о својој вери. Ко од православних да учи о својој вери? Учесници у екуменским скуповима? То има смисла само за богословске дијалоге, где стварно учесници са православне стране морају познавати своју веру да би сведочили о њој. Док присуствовање богослужењу друге верске заједнице не захтева познавање своје вере, као ни присуствовање политичким окупљањима (што отприлике и јесте Светски Савет Цркава, једна политичка организација). А апсолутно не видим допринос екуменизма у разбијању секташког менталитета код православних. Једино видим да је продукт екуменизма управо настанак секташког менталитета, и појава секти у православној цркви. Све секте настале у православној цркви су директна последица учешћа у екуменизму званичних представника православне цркве. Тј последица тога што не постоји дефинисан, објашњен и образложен православни екуменизам (тј икуменизам). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Уопште ме не занима каквих противника екуменизма има међу римокатолицима. То је ваша ствар. Оно што знам јесте да никакве користи за православне нема од учествовања у римокатоличком екуменизму, чији један вид јесу и молитвене осмине. Aha, to znači vas na taj ekumenizam na silu tjeraju? Strašno! Ne može se ljude tjerat na takvo nešto. Pa što im ne kažete da nećete nikakav ekumenizam i da vas sve te takve stvari uopšte ne zanimaju, nek vam onda daju pokoj od ekumenizma i molitvenih osmina. Ja nisam znao stvarno da ste na to silom natjerani, to mi na nakraj pameti ne bi palo. Trebam sad napisat u Prag da vas ovdje izgleda prislilno tjeraju u taj ekumenizam i u nešto što nećete. Izgleda da ni u Vatikanu o tom još ništa ne znaju da je to tako s vama tamo u Srbiji. Znate li barem ko vas na sve to tjera? Mi nikog na ekumenizam ne tjeramo, ko hoće onda dobrovoljno, kao ove anglikanske časne sestre recimo, ili oni anglikanski sveštenici a ko neće ni ne mora, naravno! http://www.bitno.net/vijesti/anglikanske-casne-sestre-stupaju-u-puno-zajednistvo-s-katolickom-crkvom/ http://www.bitno.net/vijesti/anglikanci-masovno-ulaze-u-puno-zajednistvo-s-katolickom-crkvom/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Често, а видим, и владика Григорије је то провукао, помињање молитве Христосове "Да сви будемо једно", и довођење тих Христових речи у везу са екуменизмом. То је по мени погрешна интерпретација, и много широко тумачење. Те речи се односе на апостоле, на Цркву Христову, на оне које заједничаре у чаши спасења. Да сви будемо једно, да се сјединимо међусобно (несливено), као Христос и Бог Отац што су једно. А веома проблематично је схватање те речи да будемо једно и са Пилатом, и са Јудом, и са јеврејским првосвештеницима (при том мислећи на стање у ком су се налазили, као неистомишљеници и противници Христови), како их тумаче поборници екуменизма. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука