Jump to content

Monika Beluci: najzad cu biti srpkinja!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хрвати и муслимани минирају Кустин пројекат

15 август 2013 Вести

278838-andricgrad01-monika-i-emir-foto-m

Светска глумачка звезда Моника Белучи је стигла у Републику Српску у Требиње. Моника је стигла да би се снимили кадрови филма српског режисера Емира Кустурице „На млечном путу“.

По њеном доласку одржана је и конференција за штампу на којој је глумица истакла:

- Радим свој посао са страшћу и када радим са неким са ким желим то ми је најважнија ствар.

А једноставношћу глумице и њеног тима се задивио и Емир Кустурица:

- Најдивнија ствар у том разговору са њеним агентом је била та да је он захтевао да она нема ништа посебно на снимању и да нема ништа мање од онога што имају и други.

Филм ће се снимати на Зеленгори, Мокрој гори, Хутовом блату и у околини Пријепоља. Филм би требао бити завршен до новембра, а прво приказивање се очекује наредне године на Канском фестивалу.

Да на нивоу БиХ, односно у Председништву БиХ и Федерацији БиХ постоји одбојност према српском филму и српском режисеру Емиру Кустурици сведочи и понашање хрватског и муслиманског члана Предеседништва.

Председавајући члан Предсеништва Жељко Комшић и Бакир Изетбеговић не дозвољавају оружаним снагама БиХ да уступе материјално-техничка средства за нови филм Емира Кустурице.

Наиме, иза свега стоји национална обојеност, а Бакир Изетбеговић је Емира Кустурицу чак назвао изадајником свог народа.

Иза свега се опет скрива сарајевска чаршија, скривајући се иза Предсједништва, а Изетбеговић је чак навео:

- Што се мене тиче, а ја сам један од оних који је у ланцу одговорности, од оних који се питају, а господин Емир Кустурица неће моћи добити никакву моју подршку да било шта ради у Босни и Херцеговини, јер је он један добар режисер и на жалост још већи издајник свог народа.

Подсетимо када је другоразредни филм америчке глумице Анђелине Џоли сниман на простору Федерације БиХ, а за потребе филма оружане снаге БиХ су ставиле сва тражена материјално-техничка средства на располагање екипи филма. Наравно, у филму су Срби главни негативци и злочинци.

На овакве изјаве Изетбеговића, Емир Кустурица је рекао:

- То су разни покушаји и злих људи и ових који, ја не знам шта они раде, они се баве мноме професионално, и да гледају своја посла.

За разлику од крваве тематике и „злих“ Срба у филму „Земља крви и меда“ тематика новог филма неће бити обојена национално.

Сарајевска чаршија свакако не занима режисера и неће омести снимање филма, тако да су први кадрови на Зеленгори снимљени:

- Радили смо сцену завршног дела где јунак Коста сања како је његов сан о женидби остварен и како у рају среће ту жену и после скачу у воду, роне, траже под водом, а она се претвори у лептира.

Филм је по Кустуричиним речима најзахтевнији у његовој каријери, а филм ће говорити о змији, љубави и монаштву. Филм је изазов и за Монику Белучи, а такође је одушевљена пределима Републике Српске:

- Први пут сам овде. Ово је магично и чудесно место. Узбуђена сам што сам на овој планини. Задовољство ми је бити на овом веома посебном месту.

После Зеленгоре, снимање ће се наставити на Мокрој гори, Каменој гори и на Клобуку.

Да у БиХ ништа не функционише и да су национални анимозитети веома присутни чак и у Председништву БиХ са јавним декларисањем муслиманског представника, ово је још једна потврда, а одбијање сарадње у пројекту у којем глуми светска мега глумица Моника Белучи и светски режисер Емир Кустурица, нека им је на част.

Вања Савићевић

Извор: Глас Русије
Подели на овим сајтовима

Lol eto odma je i osetila kako je to biti Srpkinja, trazili ste gledajte! 0110_hahaha

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Извор: Глас Русије

Слободољубиви, истинољубиви... путинољубиви... :)

Pa u pravu di da ovi rusi barataju sa poluistinama ... Ameri imaju samo original vesti, snimaju sve sto se izgovori ili napise na planeti ... To ti je istinoljubiv narod a ne ovi Rusi, stalno nesto nagadjaju ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Само да подсетим форумаше на ономад кад је Анђелија Жоли снимала онај пропагандни филм о рату у Босној, како је један део форумаша бранио и Анђелију и филм.

Као да тај исти део форумаша сада прави спрдњу са Кустурицом и Моником.

У чему је проблем?

Ако цените филм као филм и ако је филм добар како успевате да убаците навијачки менталитет у ту причу?

Ако не цените филм као филм и не занима вас са уметничке стране него неке друге очигледно политичке зашто онда једну антисрпску филмску причу величате а једну обичну( или ајде рецимо да је просрпска)  причу пљујете ?

Није ли то типичан пример аутошовинизма?

Подели на овим сајтовима

Само да подсетим форумаше на ономад кад је Анђелија Жоли снимала онај пропагандни филм о рату у Босној, како је један део форумаша бранио и Анђелију и филм.

У чему је проблем?

Nema problema,još uvek nismo videli Kustin film,a ono Anđelijino sranje smo videli pa smo smo se i sprdali :)

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

Izvinite me na moj slab srpski. Bice bolja kad vise naucim nas jezik. 

Ja sam u Bosna dosla radi postovanja velikog Emir. On moj omiljen redatelj. 

Ja volim sve srbi i sav vas narod. Mi smo gotovo komsije. Porca miseria. 

U svoja karijera sam snimala uglavnom ljubavni filmovi, a ovo sa Emir je najljubavnija film. Emir, ti amo!!!

Mi u Italia kad neko ne ume da cuti posaljemo ga na Sardinia ili na Sicilia. Dobije nagradno putovanje. 

Mi vidimo da i ovde neki narod ima dugacak jezik.I figli di un....

Bez obzira na sve, Emir i ja cemo zavrsit ovaj film i ako ne bude Oskar, bice bar Palma d'oro ili Zlatna medved Misa. 

Voli vas sve vasa Monica B. I one koji mrze i oni koji vole. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

У чему је проблем?

Ако цените филм као филм и ако је филм добар како успевате да убаците навијачки менталитет у ту причу?

Ако не цените филм као филм и не занима вас са уметничке стране него неке друге очигледно политичке зашто онда једну антисрпску филмску причу величате а једну обичну( или ајде рецимо да је просрпска)  причу пљујете ?

Није ли то типичан пример аутошовинизма?

Svaka ti je zlatna.... :aplauz:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...