nishizawa Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 PItam se dokle će više Crkvu da posmatraju kao centralizovanu firmu i optuživati sad +Porfirija ili +Irineja što Peranovićev Episkop nije hteo da ga kazni... mada znamo da je Crkva mogla da ga kazni posle svrgavanja Artemija... No, i dalje je užasno problematično to shvatanje Crkve kao nekog centralizovanog sistema. А можда би црквену администрацију требало мало централизовати, будући да се овако, очигледно, не зна ни ко пије ни ко плаћа... Јанко and Evgenik је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 И ко је дозволио овом болеснику да оволико дуго представља цркву? Ко други него артемије... ко зна још колико последица његове владавине има да осетимо... Заправо, ако се добро сећам, рукоположио га је владика Пахомије, и први му дао одрешене руке да спроводи своје замисли. Перановић је пребегао код Артемија када је сведочио против владике Пахомија на судском процесу који је против њега покренут због оптужби да је сексуално злостављао дечаке из богословије... Evgenik је реаговао/ла на ово 1 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Ја не знам зашто дозвољавате (о.) Зорану да овако пише о свештенику СПЦ. Опет овде се могу прочитати коментари који критикују само, и погрдним речима пишу о овом случају. Најлакше је седети и критиковати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 ови који су писали ове коментаре подршке овде по овом сајту сада их нигде нема... сви смо криви за овај грех посредно или непосредно...у питању је човекоубиство. E јеси им рекао, свака част. Мишеви се посакривали... И за ово смо криви сви ми: Pobesneli muškarac odgrizao prolaznicima uši Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Ја не знам зашто дозвољавате (о.) Зорану да овако пише о свештенику СПЦ. Опет овде се могу прочитати коментари који критикују само, и погрдним речима пишу о овом случају. Најлакше је седети и критиковати. Нек пише човек. Нек износи богонадахнуте мисли о свом брату свештенослужитељу, из својих пребогатих ризница, показујући нам какву елиту имамо међу свештеницима, пуну духовности и смирености Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 wow...преко 20 000 прегледа и преко 400 одговора на овој теми,па могли сте и књигу неку да напишете,корисније би било него ово смарање у празно... Лазар Нешић, Гост, antics and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 "Како посрнути у Србији у 10 лаких лекција" а уз друго издање додатак: "Сатри са земљом ближњег свог" са илустрацијама у боји. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Ја не знам шта је овдје смарање у празно...Ово је и те како тема која треба да попуни празнину у нашем сагледавању црквене реалности.Ово је не заборавимо јавни простор и људи очекују да виде како мислимо и као се понашамо када се овакве ствари појаве на врата... Evgenik, Јанко, nishizawa and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Ја не знам шта је овдје смарање у празно...Ово је и те како тема која треба да попуни празнину у нашем сагледавању црквене реалности.Ово је не заборавимо јавни простор и људи очекују да виде како мислимо и као се понашамо када се овакве ствари појаве на врата... Да...једини је проблем што ја нисам видео овде никакво "мишљење", већ баш празну сламу. Мало се људи, који мисле, појавило на овој теми, на жалост. Све што видим су доскочице и прангијања. То је пораз мишљења. Макрина and malina :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Па како - год,нека тема буде свједок и тог пораза. -Владимир- and Ратко :( је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Па како - год,нека тема буде свједок и тог пораза. Е, ту се слажемо Макрина and Sophrosyne је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Заменивши тако тезе свака тема би могла да се окарактерише као такав сведок. Али такав принцип мењања теза је, великим делом, сведок имања лоших мисли, помисли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Ја не знам шта је овдје смарање у празно...Ово је и те како тема која треба да попуни празнину у нашем сагледавању црквене реалности.Ово је не заборавимо јавни простор и људи очекују да виде како мислимо и као се понашамо када се овакве ствари појаве на врата... Зато лепо и кажем,написати књигу,пре,овако се не попуњава празнина,будући да се самим интернетом покушава попуни празнина Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Lavrentije pre zločina odlikovao Peranovića 10. avgust 2012. 11:33 > 11:40 Episkop šabački Lavrentije je pre tri nedelje odlikovao najvišim činom protojerej stavrofor Branislava Peranovića (54), koji je u utorak ubio štićenika Nebojšu Zarupca (39). Tu informaciju za "Alo" je potvrdio i beogradski advokat Ilija Radulović, Peranovićev branilac. "Tačno da je da je episkop Lavrentije dodelio najviši čin ocu Peranoviću, što je za njega predstavljalo veliku čast. To je najviši čin u Srpskoj pravoslavnoj crkvi koji se može dodeliti jednom svešteniku" rekao je Radulović. U Srpskoj pravoslavnoj crkvi ovim najvišim crkvenim odlikovanjem nagrađuju se ugledni stariji sveštenici, obično pri kraju svoje službe, koji su se svojim životom i radom posebno istakli i sebe i svoj život ugradili u Crkvu. Ovo odlikovanje znači pravo nošenja zlatnog krsta na grudima. Otuda i naziv protojerej stavrofor (nosač krsta, krstonosac). Čin daje Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve na predlog eparhijskog arhijereja, a svečano se uručuje odlikovanom na Svetoj arhijerejskoj liturgiji uz prigodan govor i čestitku............. http://www.mondo.rs/...Peranovica.html Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Ево једног нацрт-предлога како избећи и сузбити овакве луде појаве у нашој Цркви данас.. Време састављања ''нацрта'' је трајало 5 минута... а замислите кад би се приступило озбиљније и са више глава у истом трену на истом проблему... 'де би нам био крај... Епископи да организују : ИСТИНСКИ ПАРОХИЈСКИ ЖИВОТ... потпуно јаван ... без мистигфикација Свештеници да спроводе то у дело. ЗАЈЕДНО са вернима ............................................. ............................................. ............................................. Kad ovo plavo bude bilo, sve ostalo doci ce samo... na zalost, na ovome padamo vec jako dugo... Evgenik је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука