Zeebedee Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Moj sin je 2007. samoinicijativno otišao u Crnu reku kod ocaBranislava Peranovića da bi se izlečio od narkomanije. Za godinu dana, koliko je proveo tamo, svakog meseca sam slala 350 evra postekspresom! Sin mi je kasnije rekao da je Peranović govorio: „Ja ću vaše roditelje da oderem od para, a vi vidite šta ćete! Ionako od vas nema ništa!“ Ovo je za Kurir ispričala M. M. (ime i prezime poznati redakciji), majka mladića koji je preživeo torturu u kampu oca Branislava Peranovića u Crnoj reci. - Moj sin se tamo nije izlečio. Sada sam ga poslala u drugu ustanovu, državnu - kaže naša sagovornica i priseća se da je Peranović pažljivo pratio da li su uplate redovne.- Jednom sam zakasnila samo jedan dan, a on me je odmah pozvao i zahtevao da što pre pošaljem novac - priča ova majka. Ona kaže da joj je otac Peranović napomenuo da on i njegovi saradnici ponekad upotrebljavaju fizičku silu nad štićenicima. - Rekao je da se to dešava samo ako štićenici to zasluže svojim nedoličnim ponašanjem, ali kad sam jednom otišla da posetim sina, videla sam svoje dete koje je bilo svo u modricama! Pitala sam sina šta mu se desilo, a on mi je preplašeno rekao: „Dobio sam batine od Branislava, jer nisam bio dobar!“ Rekao mi je i da su svi štićenici morali da gledaju dok Branislav s uživanjem mlati nekog od njih - ispričala je M. M. za Kurir. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Covekoubistvo je i svaki narkoman koji je ubijen drogom, ne samo ovaj, brate, stop je fiizicki ubijen... a o tim ostalim ne pricamo prakticno nikad, jer su oni valjda neciji tudj problem, a ne nas zajednicki... А ко каже да су туђ проблем? Али има једна ствар коју заборављаш - њихов избор и њихова слободна воља. Не можемо ми њих на силу да лечимо лопатама прво они морају да имају мотивацију и жљеу да буду излечени. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 А ко каже да су туђ проблем? Али има једна ствар коју заборављаш - њихов избор и њихова слободна воља. Не можемо ми њих на силу да лечимо лопатама прво они морају да имају мотивацију и жљеу да буду излечени. Сваки од њих жели да се излечи. И проклиње дан када је први пут узео дрогу. Немој да мислиш да је њима лепо. Али они нису своји господари, него њима управља дрога. То је управо и главна болест наркомана, да немају слободну вољу, тј немају вољу. Зато се и каже да њима дрога узима човечност, људскост, јер губе карактеристике људског бића, божијег створења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Kako се одмах Зокс пребацује на другог. Вређаш човека називаш га убицом, звери итд. Сад је курир добар за навођење, а некад није... Молим администрацију да санкционише понашање зебедеа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 А ко каже да су туђ проблем? Али има једна ствар коју заборављаш - њихов избор и њихова слободна воља. Не можемо ми њих на силу да лечимо лопатама прво они морају да имају мотивацију и жљеу да буду излечени. A ako nemaju motivaciju i zelju? Da ih ukiselimo? Upravo o tome sve vreme pricam - sta sa njima, koji po prirodi zavisnosti kojoj su podlegli NE ZELE da se lece i odviknu? Sta sa svim tim ljudima, koji su od drustva (istog onog koje kritikuje sve odreda, kad god i gde god zatreba) odbaceni? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Hoces da kazes, da sam negde nekoga psovao? Uostalom kako bi bilo da se vraimo temi a tema je da je svestenik koji je bio pod istragom za nadrilekarstvo i iosnivanje kulta; sat vremena metalnom sipkom mlatio coveka a onda ga pustio da umre ne pomagajuci mu. Uostalom nije ni policiju zvao vec svog prijatelja iz policije, pitajuci ga sta da radi; ovaj ga je tek prijavio policiji. Koji je na svom sajtu imao laznu informaciju da ima blagoslov crkve, koji je lagao da vise ne koristi silu; koji se slikao sa lopatom iznad glave i zlobnim osmehom.Kako bi bilo da se vratimo temi? Vratili smo se temi, ne brini... imaces priliku da pokazes koliko si superiorno pravedniji od Peranovica, a i od svih ostalih koji nalaze povoda da o njemu ipak kazu i neku ljudsku rec... Jedino ne kapiram odakle ti i sta ce ti sva ta gorcina koju redovno ovde prosipas... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Moj sin je 2007. samoinicijativno otišao u Crnu reku kod ocaBranislava Peranovića da bi se izlečio od narkomanije. Za godinu dana, koliko je proveo tamo, svakog meseca sam slala 350 evra postekspresom! Sin mi je kasnije rekao da je Peranović govorio: „Ja ću vaše roditelje da oderem od para, a vi vidite šta ćete! Ionako od vas nema ništa!“ Ovo je za Kurir ispričala M. M. (ime i prezime poznati redakciji), majka mladića koji je preživeo torturu u kampu oca Branislava Peranovića u Crnoj reci. - Moj sin se tamo nije izlečio. Sada sam ga poslala u drugu ustanovu, državnu - kaže naša sagovornica i priseća se da je Peranović pažljivo pratio da li su uplate redovne.- Jednom sam zakasnila samo jedan dan, a on me je odmah pozvao i zahtevao da što pre pošaljem novac - priča ova majka. Ona kaže da joj je otac Peranović napomenuo da on i njegovi saradnici ponekad upotrebljavaju fizičku silu nad štićenicima. - Rekao je da se to dešava samo ako štićenici to zasluže svojim nedoličnim ponašanjem, ali kad sam jednom otišla da posetim sina, videla sam svoje dete koje je bilo svo u modricama! Pitala sam sina šta mu se desilo, a on mi je preplašeno rekao: „Dobio sam batine od Branislava, jer nisam bio dobar!“ Rekao mi je i da su svi štićenici morali da gledaju dok Branislav s uživanjem mlati nekog od njih - ispričala je M. M. za Kurir. Ako uzmemo da je ovo svedocanstvo tacno, ono ipak stoji naspram mnogo drugih koja su sasvim suprotna. Sta cemo s tim? Da ne govorim da je to kurir, a u njemu svasta moze da pise... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Obi ne možeš nekoga naterati da se leči na silu , batinama. Da tako stvari stoje i Sam Bog bi nas batinama terao na spasenje i da poverujemo u Njega.Nasilje rađa nasilje, toliko puta do sada dokazano. Inače narkomani i alkoholičari ne mogu biti izlečeni.Ni medicina ih ne smatra izlečenim kad prestanu da se drogiraju ili piju.Medicina koristi termin " Lečeni narkoman ili lečeni alkoholičar", nikad izlečen. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Kako се одмах Зокс пребацује на другог. Вређаш човека називаш га убицом, звери итд. Сад је курир добар за навођење, а некад није... Молим администрацију да санкционише понашање зебедеа. Vredjam coveka nazivjuci ga ubicom? Ili ti vredjas nasu inteligenciju i zelis da nekoga ko je UBIO coveka nazivamo milosrdnim andjelom? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Obi ne možeš nekoga naterati da se leči na silu , batinama. Da tako stvari stoje i Sam Bog bi nas batinama terao na spasenje i da poverujemo u Njega.Nasilje rađa nasilje, toliko puta do sada dokazano. Inače narkomani i alkoholičari ne mogu biti izlečeni.Ni medicina ih ne smatra izlečenim kad prestanu da se drogiraju ili piju.Medicina koristi termin " Lečeni narkoman ili lečeni alkoholičar", nikad izlečen. 1) Zasto ne mozes? Narocito kad znamo da je takav covek prakticno gotov, i nema sta da izgubi? Ako neko stoji na rubu provalije i odbija da se makne, oces li da ispostujes prosto njegovu volju (iako znas da je smrtonosna), ili ces da probas da ga vratis makar i na silu? 2) Mogu da budu izleceni. Nema neizlecivih bolesti pred Bogom. Svaka cast medicini kao nauci, skidam kapu svima koji se njome bave, ali ona je ipak daleko nesavrsena. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Obi ne možeš nekoga naterati da se leči na silu , batinama. Da tako stvari stoje i Sam Bog bi nas batinama terao na spasenje i da poverujemo u Njega.Nasilje rađa nasilje, toliko puta do sada dokazano. Inače narkomani i alkoholičari ne mogu biti izlečeni.Ni medicina ih ne smatra izlečenim kad prestanu da se drogiraju ili piju.Medicina koristi termin " Lečeni narkoman ili lečeni alkoholičar", nikad izlečen. To je tačno, koristi se još i naziv "apstinent" a prilikom upoznavanja ili predstavljanja na nekim njihovim susretima oni se uvijek predstavljaju ovako otprilike: "Zovem se N.N. i apstiniram već 15 godina (od droga, alkohola, u novije vrijeme i od kockanja, gamblerstva)". Niko ne kaže: "Izliječen sam prije 15 godina!" Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 kad bi ti shvatio sta si napisao, i to bas u ovoj temi... шта да се ради, тренутак деконцентрације.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Ako uzmemo da je ovo svedocanstvo tacno, ono ipak stoji naspram mnogo drugih koja su sasvim suprotna. Sta cemo s tim? Da ne govorim da je to kurir, a u njemu svasta moze da pise... Interesantno; postaviop sam ovo jer ste vec prvi dan poleteli da postavite tekst iz Kurira sa njegovom majkom. I onda je krenulo likovanje; eto ni majka ga ne voli, vidite kakvi su to ljudi.... Zaboravlja se najbitnija stvar; ovaj covek je u srcu Srbije osnovao konc kamp odakle ljudi nisu mogli da pobegnu, prebijao ih je na mrtvo ime; i onda na kraju cak i ubio coveka. Inace kurir je objavio i uplatnice na Bajkerovo ime. nego opet molim administratore da nam daju link ka temi iz 2009 kada se lopata prvi put pojavila; da vidimo ko je i sta pisao. nishizawa and Evgenik је реаговао/ла на ово 2 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Obi ne možeš nekoga naterati da se leči na silu , batinama. Da tako stvari stoje i Sam Bog bi nas batinama terao na spasenje i da poverujemo u Njega.Nasilje rađa nasilje, toliko puta do sada dokazano. Inače narkomani i alkoholičari ne mogu biti izlečeni.Ni medicina ih ne smatra izlečenim kad prestanu da se drogiraju ili piju.Medicina koristi termin " Lečeni narkoman ili lečeni alkoholičar", nikad izlečen. To je tačno, koristi se još i naziv "apstinent" a prilikom upoznavanja ili predstavljanja na nekim tim njihovim susretima oni se uvijek predstavljaju ovako otprilike: "Zovem se N.N. i apstiniram već 15 godina (od droga, alkohola, u novije vrijeme i od kockanja, gamblerstva)". Niko tamo ne kaže: "Izliječen sam prije 15 godina!" (Ne pričam to iz vlastitog iskustva već iz iskustva meni poznatih osoba, ako bi koga interesovao izvor tih mojih spoznaja, saznanja i informacija, nisu baš iz "prve" već iz "druge" ruke, hahahaha. Po konferencijama i festivalima liječenih i apstinujućih narkomana i alkoholika obično ne hodam, bio sam na par mjesta gostom, posmatračem. Tamo inače služe samo kafu, čaj i limunade, nije baš zabavno, nikakav provod a ni jače piće a ni pivo ili vino, sve je zabranjeno, sve u svemu vrlo dosadno je tamo s njima sjedit). Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 1) Zasto ne mozes? Narocito kad znamo da je takav covek prakticno gotov, i nema sta da izgubi? Ako neko stoji na rubu provalije i odbija da se makne, oces li da ispostujes prosto njegovu volju (iako znas da je smrtonosna), ili ces da probas da ga vratis makar i na silu? 2) Mogu da budu izleceni. Nema neizlecivih bolesti pred Bogom. Svaka cast medicini kao nauci, skidam kapu svima koji se njome bave, ali ona je ipak daleko nesavrsena. 1.Pa pogledaj šta su u ovom slučaju ( a ko zna u kojim još ) batine donele-smrt.Jel to vredno batinjana?Oduzet je život čoveku, ono najdragocenije što mu je Bog dao.Život i sa tim životom da radi šta mu je milo, da ga upropasti ili ga oboži.Ni Bog ne oduzima tu slobodu, a ko smo mi da to radimo?I nemoj molim te samo da je taj narkoman već bio mrtav upotrebljavajući drogu i maltretirajući one koji su ga voleli.To nije opravdanje za ubistvo.Jednostavno nije! 2. Ne ne mogu biti izlečeni u suštini, jer i narkomani i alkoholičari posle lečenja ne znaju kad je dosta.Vrlo lako uvek, mogu opet da posegnu samo za jednom dozom ili jednom čašocom, koja se u brzo pretvara u 50 doza i 50 čašica.Budimo malo realni.Čak i ako nikad više ne posegne za drogom ili alkoholom on nije izlečen. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука