Broken Написано Април 27, 2018 Пријави Подели Написано Април 27, 2018 Управо сада, Вилер Текс рече Мало панка није на одмет... Punk is not dead! Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 27, 2018 Пријави Подели Написано Април 27, 2018 пре 11 минута, Neša_ рече Ljudska koža nije mesto za crteže Људска кожа није ни место за одећу. Је л' сматраш да људи треба да ходају голи унаоколо? Војвода7, Lady Godiva and Ayla је реаговао/ла на ово 1 1 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Април 27, 2018 Пријави Подели Написано Април 27, 2018 Управо сада, Neša_ рече @Natasa. , pitao sam je zato što je napisala ovo: Bog nije stvorio nedorađenog čoveka kome treba menjati izgled kože. Ljudska koža nije mesto za crteže, ali nemam ništa protiv toga što izvestan broj ljudi zarađuje iscrtavajući nečiju kožu. Dok je ovaca biće i šišanja. Ja lično to ne bih nikad radio, jer ne bih da budem saučesnik u nečem što smatram degradacijom. Znaš li da bijelo brašno, šećer, so... da ne nabrajam dalje, čini više štete tvom tijelu nego ink? Znaš li koliko je života oduzeo alkohol? Da li su vlasnici i radnici diskonta za prodaju pića (da ne pominjem proizvođače) saučesnici u ubistvima? Da li advokati i ljekari preuzimaju božju dužnost? Toliko trauma nanesemo svome tijelu, pozivajući se na ne zam šta, kako bismo opravdali postupke. Korektivno-estetsku hirurgiju da ne pominjem, ali ona se opravdava... Mijenjamo svoj izgled na različite načine, kako bismo se osjećali bolje, i to svako radi onako kako mu odgovara. Farbamo i šišamo kosu, i to je sasvim prihvatljivo... diskretnu permanentnu šminku i ne primjećujete, i ona je ok, ali tetovaže su tema koja ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Tamo neko poveća zadnjicu, i za njom se okrenete, pri tom ne znajući da je to gomila neke silikonske smjese... čudni su naši nagoni, a eto, ja sam šarala svoja leđa, ne da bi se ti i tebi slični za mnom okrenuli, već jer je to moj stav, želja i potreba. Ja ne zarađujem iscrtavajući druge, već zarađujem radeći ono što najviše volim, zato, neka meni moj grijeh, i nadam se da mi je najveći. Lady Godiva, Paradoksologija and Дидим је реаговао/ла на ово 2 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 27, 2018 Пријави Подели Написано Април 27, 2018 Takoe! Ko gleda na tetovazu tako siroko mu polje nek u svojoj sobi misli sta zeli. Dok god tetovaze nisu stvar obaveze i pod prinudom sta me bre zabole ko sta zeli i radi. Moju decu? Pa iskreno kao i Natasa ? Dakle ako krene sa krstovima, manastirima, angelima cime sve ne, onda je tetovaza samo najmanji problem koji ce me svakodnevno podsecati da sam trajno omanula u vaspitavanju i izgradnji osecaja za lepo. Sto se vere tice, tetovaza ti dodje neutralna kao kompjuter koji koristis. Zavisi ko se tetovira, s kojim ciljem, kakvim unutrasnjim motivima... Tu ne postoji i ne moze postojati jednoznacan odgovor. Ja bih volela da nasa deca jednog dana budu zrele i stabilne licnosti koje umeju da se raduju, stvaraju, i nadaju. Ako ce iz toga pozeleti i tetovazu, mogu samo da im preporucim da kao sto Natasa rece sacekaju da ta odluka zaista takva i bude a ne produkt pijane noci, prolazne zaljubljenoati ili cega. I mogu im preporuciti sta da gledaju i kog majstora da biraju. A ako i sjebu stvari pa se napiju i probude istetovirani od glave do pete mogu da im ponudim raso i krenem da se smejem s njima i okrenem sve na salu jer jebiga bolje ce im doci tad smisao za humor jer tetovaza je tu da ostane. Pa sad i nauka i tatoo stvari napreduju, necu ih sigurno manje voleti zbog toga, sad i kad tatoo hoce da skinu i to moze. Tako da nije kraj sveta. Samo im to za skidanje necu odma reci, da nauce lekciju da se takve osluke ne donose preko noci, jer tatu i ako se skine il ostane jedno je, rane na dusi jednom kad napravis zauvek su tu. To gledam samo kao to, poligon za vezbu odnosa nama prema nama samima i drugima kao Bozijoj tvorevini. Bez unapred zacrtanih recepata i moralnih implikacija. A ko god misli da obicna slika na telu degradira coveka kao Boziju tvorevinu, to govori vise o njemu. Jes Bog je idipt formalista. Da ta slika sprecava coveka da voli, zivi, radi, stvara pa i da razumem, ni za jotu ona ne smanjuje mogucnoat punpce covekovog saucestvovanja u Bozijem planu. Neutralna je. Mi joj dajemo znacenje apram onoga sta nosimo u sebi. Vladan :::., Lady Godiva and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 28, 2018 Пријави Подели Написано Април 28, 2018 Pa neuporedivo je. Pusenje izaviva zavisnost i itekako steti zdravlju. Tetovaza osim estetskog ne steti nicemu. To sto se nekom licno ne svidja njegov problem i pravo. Jedno je reci meni je to ovako i onako, al propisivati kako je drugima je drugo. Ne postoji nista sto tetoviranje izaziva ili menja u coveku niti je to samo po sebi nesto od znacaja. Nekom kepo, nekom ne, neko ce to uraditi neko ne. Kraj price. Opauciti nekog zbog toga i sebe postaviti u ulogu sudije nad drugim zbog tetovaze je mnogo veci greh nego sama twtovaza. Recenica jaoj meni je tetovaza bljka je jrdno, a druga je e ti ako si tetoviran si degradirao sebe kao ljudsko bice je drugo. Paradoksologija and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 28, 2018 Пријави Подели Написано Април 28, 2018 Bizarno: Napravila tetovažu od pepela pokojnog sina goranger је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Април 28, 2018 Пријави Подели Написано Април 28, 2018 Не. Neša_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 28, 2018 Пријави Подели Написано Април 28, 2018 пре 6 минута, Neša_ рече Koži to nije potrebno, a to što su ljudi u eri svakojakog luksuza nezadovoljni svim i svačim, pa i prirodnim izgledom svoje kože, tetoviranjem je sigurno neće učiniti lepšom. Nije dosada uvek motiv za tetoviranje. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Април 28, 2018 Пријави Подели Написано Април 28, 2018 пре 1 сат, Natasa. рече Nije dosada uvek motiv za tetoviranje. A šta jeste? Kako tetoviranje doprinosi spasenju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 28, 2018 Пријави Подели Написано Април 28, 2018 пре 21 минута, goranger рече A šta jeste? Kako tetoviranje doprinosi spasenju? Kako odlazak na posao, kuvanje, čišćenje kuće ili bilo koji rutinski posao doprinosi spasenju? Čovek provodi vrlo malo vremena razmišljajući o spasenju. Šta je motiv? Možda želi da stavi nešto značajno na telo, opiše svoju priču. Ima jako lepih tetovaža, kao umetničko delo gde je platno ljudska koža. Kako to doprinosi spasenju-nikako, kao i gomila stvari koje (ne) radimo. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Април 28, 2018 Пријави Подели Написано Април 28, 2018 пре 19 минута, Natasa. рече Kako odlazak na posao, kuvanje, čišćenje kuće ili bilo koji rutinski posao doprinosi spasenju? Čovek provodi vrlo malo vremena razmišljajući o spasenju. Šta je motiv? Možda želi da stavi nešto značajno na telo, opiše svoju priču. Ima jako lepih tetovaža, kao umetničko delo gde je platno ljudska koža. Kako to doprinosi spasenju-nikako, kao i gomila stvari koje (ne) radimo. Rad te čini čovekom a ne slika na koži tj. Lažni dimitrije. Phoebe and Neša_ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 28, 2018 Пријави Подели Написано Април 28, 2018 пре 16 минута, goranger рече Rad te čini čovekom a ne slika na koži tj. Lažni dimitrije. Tja...smislen rad svakako, koji te ispunjava. Koliko takvih ljudi znaš? Ovo otaljavanje radnog dana da bismo dobili platu na kraju meseca, platili račune nas više čini robotima i šrafčićima neke mašinerije. Ustaneš ujutru, odradiš šta treba, kupiš šta moraš, jedeš, odmoriš, malo sa porodicom, spavaš...i opet ujutru isto. Ne znam šta je ovde zaslužilo 26 stranica, tetovaža-da ili ne? Pa ako ti se sviđa-crtaj, ako ti se ne sviđa nemoj. Meni se npr. ne sviđa kad crtaju po licu, ali realno, koga zabole za moje mišljenje hahaha. Niti sam ja platila, niti je moja koža, niti se Kat von D stresira zbog mog estetskog doživljaja :D. Kat von D-ako čitaš ovo i razumeš šta piše-ZAŠTO SI ŠARALA LICE :D??? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Април 28, 2018 Пријави Подели Написано Април 28, 2018 пре 44 минута, Natasa. рече Kako odlazak na posao, kuvanje, čišćenje kuće ili bilo koji rutinski posao doprinosi spasenju? Čovek provodi vrlo malo vremena razmišljajući o spasenju. Šta je motiv? Možda želi da stavi nešto značajno na telo, opiše svoju priču. Ima jako lepih tetovaža, kao umetničko delo gde je platno ljudska koža. Kako to doprinosi spasenju-nikako, kao i gomila stvari koje (ne) radimo. Што се тиче доприношења спасењеу, шта ако неко одлучи да истетовира Исуса на крсту, истетовира га да би и други видјели кроз шта је Исус прошао због нашег спасења... Истетовира слику Исуса на крсту и испод напише ЗБОГ НАС, да ли му то може допринијети спасењу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Април 28, 2018 Пријави Подели Написано Април 28, 2018 пре 2 минута, Војвода7 рече Што се тиче доприношења спасењеу, шта ако неко одлучи да истетовира Исуса на крсту, истетовира га да би и други видјели кроз шта је Исус прошао због нашег спасења... Истетовира слику Исуса на крсту и испод напише ЗБОГ НАС, да ли му то може допринијети спасењу? Misliš ako neko želi da bude pokretna reklama? Natasa. and Phoebe је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Април 28, 2018 Пријави Подели Написано Април 28, 2018 пре 15 минута, Natasa. рече Ovo otaljavanje radnog dana da bismo dobili platu na kraju meseca, platili račune nas više čini robotima i šrafčićima neke mašinerije. Ustaneš ujutru, odradiš šta treba, kupiš šta moraš, jedeš, odmoriš, malo sa porodicom, spavaš...i opet ujutru isto. Не дај Боже никоме, сретнем неки дан школског другара, каже већ 16 година радим у обућари, човјек 16 година шије обућу, не смијем то ни да замислим. Хајде опет кад неко ради некакав посао који се бар мало разликује, али сваки дан исто и тако годинама, не бих могао ни за било какву пару Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука