Anette Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 i veća je odlučnost prećutati nego li kazati sve u lice. ma vaaaaazi! Jurodiv and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ne stidite se,pišite svoja iskustva! :oleeeee: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Da li je stidljivost hendikep ili blagoslov? Šta je zdrav,a šta bolestan stid? Može li se stid pobediti i kako? http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.303.html%3A399305-Da-li-se-radjamo-stidljivi-i-kako-ova-osobina-utice-na-zivot samo da zaključak ne bude da je stidljivost ekstra neophodna hrišćanska vrlina I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ne stidite se,pišite svoja iskustva! :oleeeee: stidljivost je glorifikovana, treba je raskrinkati. ali ja ne umem :0104_cheesy: I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Bela kuga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Bela kuga. Ali nije to jedini razlog...ovaj problem sa belom kugom je mnogo kompleksnija stvar o kojoj nisam pozvana da govorim. Stidljivost može da bude veoma glupa i pogubna za čoveka koji se stidi nekih normalnih stvari.Na primer nekog je sramota od profesora ili bilo kog autoriteta. Studenti padaju ispite zato što imaju tremu od profesora,kao da je on neko nadpripodno biće. Ima i ljudi kojima je neprijatno da odu kod frizera i jasno kažu kakvu frizuru žele,ili u apoteku po lekove za ovo ili ono,sve se nešto snebivaju i sramote,kao da je ne znam kakva stvar u pitanju... Treba biti hrabar i sposoban u životu ,ne bežati od svojih problema i ne plašiti se ljudi. Najlakše je pobeći u svoj svet,gde te ništa ne potresa,gde si sam i bezbedan. Лидија Миленковић and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Odgovaraš sama sebi :.mislise. :bleh: ... stidljivost je posledica preterane sujete (totalno suprotno od gordosti ili oholosti) i to se odnosi na svaki aspekt. Svako ko oseća želju ili ima potrebu za socijalnom komunikacijom, a istovremeno beži od iste je preterano sujetna osoba. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Odgovaraš sama sebi Trudim se da shvatim neke stvari,ali ne želim da nagadjam... :tornado: Meni je jasno da ja nisam stidljiva,ali ne znam kako je drugima i koliko to može da smanji kvalitet njihovog života...ili da ih prosto onesposobi za neke najnormalnije svakodnevne aktivnosti... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Стидљивост је страшна. Она боли душу. Ако хоћеш да будеш добар, узмеш стидљивог за руку и уведеш га тамо где не сме јер се стиди. 8086.gif -Владимир- and Arsenija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Stidljivost je čestitost i blagoslov! Kome je brži jezik od pameti, zna da nema vajde. Stidljivost je poniznost i uravnoteženje. Stidljivost je obazrivost da se ne povrijedi nečije povjerenje ili zloupotrebi interakcija. Stidljivost je dar, i veća je odlučnost prećutati nego li kazati sve u lice. Mislim da si zamenio ovo osećanje sa krotošću, skrušenošću, koje je pozitivna osobina. Jer, koliko znam za sebe, ja sam stidljiv pa nema gde A ne mogu da kažem da mi je baš koristilo. Mada, šta znam... Isto tako cenim da krotak, smiren čovek ne mora nužno biti i stidljiv Stidljivost je karakteristika ličnosti. Kao što postoje nervozne, apatične ili dinamične osobe, tako postoje i stidljive. Kada je stidljivost jedna od dominantnih karakteristika ličnosti izražen je rizik od socijalne izolacije, teškoće u uspostavljanju odnosa sa suprotnim polom, ili teškoće u postizanju adekvatnog profesionalnog statusa; a usled svega navedenog i frustracija koja osobu samo još više sputava u dostizanju željenih ciljeva. Slažem se i verujem da čovek može da se promeni u tom pogledu. Ali kao što kažu: "ne menjajte se zbog drugih, nego zbog sebe." Лидија Миленковић, JESSY and Sara" је реаговао/ла на ово 3 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 ... stidljivost je posledica preterane sujete Мислиш, неко има велико мишљење о себи , толико велико да не сме да учини било шта што би га ставило на пробу ? Има и тога, али далеко од тога да је то главни разлог. Мислим да је главни разлог васпитање, у смислу шта је срамота шта није радити, а има и генетике. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 @@Zero, facenew22222222 Е комшо, свака ти је на месту ! clap Ја "три сата" разбијам главу да срочим свој одговор на тему,а ти у две реченице "изручи" баш оно што и ја мислим. :0104_cheesy: Zero је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/2270-da-li-je-stidljivost-mentalni-poreme%C4%87aj/#entry53814 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=B3UsjB6v6cM Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Jer, koliko znam za sebe, ja sam stidljiv pa nema gde Čovek se menja dok je živ...ili na bolje ili na gore.Na tebi je izbor. Ili ćeš da ostaneš u svojoj ljušturi ili ćeš da se izvućeš iz klišea i napreduješ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука