Дејан Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 BEOGRAD-Danas se navršavaju tri godine kako se patrijarh srpski, gospodin Pavle upokojio i za sva vremena preselio u dušu srpkog naroda i istoriju ove države. Ostaće upamćen kao najvoljeniji i najpoštovaniji verski poglavar SPC u narodu u istoriji srpske crkve i države a Srbi su ga za života smatrali za sveca. Da je zaista patrijarh Pavle bio božji čovek govori i svedočenje nekoliko građana, žitelja Rakovice koji su prethodnih dana videli grob patrijarha kako svetli usred bela dana. Grobno mesto patrijarha Pavla u porti manastira Rakovica gde je sahranjen po vlastitoj želji u novemvru 2009. odmah je postalo i mesto hodošačšća pravoslavaca ali i ostalih hrišćana ne samo iz Srbije već i iz regiona pa i sveta. U narodu proglašeno za sveto mesto, patrijarhov grob izgleda da zaista širi božiju energiju oličenu u neobičnoj svetlosti koja se vidi i po danu-tako barem tvrde neki od građana koji često obilaze počivalište patrijarha Pavla. Jovanka Mileusnić, koja živi nedaleko od manastira Rakovica, kaže za Pravdu da je pre tri dana obišla grob patrijarha i da je još na ulazu u portu videla da grob svetli crvenom stelošću. -Pomislila sam u prvi mah da je u pitanju neko osvetljenje ali mi je bilo čudno da je postavljeno u toku dana a samnom je bila i moja zaova koja je isto to primetila kao i još nekolicina ljudi koji su se zatekli u porti manastira. To svetlo oko groba je potrajalo nekoliko sekundi a onda nestalo samo od sebe. Svi smo se u čudu prekrstili a uverena sam da nam to patrijarh Pavle kao narodu nešto poručuje, pitanje je samo šta, kaže Beograđanka. Istu čudnu svetlost oko patrijarhovog zemnog počivališta video je i Nikola Resanović, koji je student teologije i koji barem jedanput nedeljno obilazi grob u manastiru Rakovica. -Početkom prošle sedmice, sećam se, bio je oblačan dan i kada sam došao do groba blaženopočivšeg patrijarha Pavla video sam bledu srvenu svetlost kako titra oko krsta. Prvo sam mislio da je neko uključio neki svetleći laser ali ničega i nikoga nije bilo u blizini. Crvenkasta svetlost je nestala a posle toga sam još tri puta odlazio do patrijarhovog groba ali se ta svetlost nije pojavljivala ponovo, kaže ovaj budući sveštenik. Правда pink panter, Иван Недић, Ignjatije and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Која прелест... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Ана, Grizzly Adams, раб.аџија and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Која прелест... Зашто прелест?! Па патријарх Павле је био свет човек и зар је чудно да из његовог гроба сија светлост? Па како је Господ прослављао током историје своје угоднике: знацима, знамењима и чудесима које су се дешавала на њиховим гробовима а после и над њиховим моштима. Какве везе има светост са прелешћу? PetarP, marta . and Саша Јанковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Наравно да није прелест. Још ће много тога да се дешава на његовом гробу и све ће више бити његових чада, као што их и сада има који реч Патријарха Павла шире и умножавају... Zenon, obi-wan, Ана and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Када је било опело патријарху у храму Св Саве стајао сам са другарицом на платоу, па кад су понели његов одар колима ка Раковици, стајао сам у булевару преко пута ветеринарског, буквално као да ме је озрачила љубав кад је прошао поред нас, као да су живе мошти прошле поред мене, спокој ме обузе целог После смо отишчи на кафу ја и другарица и сав сам био на свом месту, расположен "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Највећа виралност коју наш сајт може да уради на интернету јесте када објавимо нешто о Патријарху Павлу. Било шта, слику, текст... Ако Бог да ускоро ћемо да се још озбиљније позабавимо делом Патријарха Павла уз помоћ Владике крушевачког Давида који је, као што и сами знате духовно чадо Патријарха Павла, раб.аџија, Sophrosyne, Драгана Милошевић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 20, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 За оне који нису гледали овај филм: Патријарх Павле, Живот по Јеванђељу ево линка: https://www.pouke.org/forum/topic/22419-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%80%D1%85-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%92%D0%B5%D1%99%D1%83-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%B2%D0%B8%D0%B4/ Филм је постављен оргинално на Јутјуб канал крушевачке Епархије пошто је коаутор и стручни консултант и у више наврата и наратор у филму управо Епископ крушевачки Господин Давид. Саша Јанковић and Ана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Nije problem svetlost i cuda. To postoji, ali postoji i prelest. Jednom je u man.Blagovestenje nekoliko ljudi za vreme liturgije koju je sluzio Patrijarh videlo svetlost od ikone Bogorodice sa ikonostasa. Patrijarh je posebno razgovarao sa svima koji su videli i epilog je: troje je videlo bozansku nestvorenu, a troje je bilo u prelesti (nisu lagali, nego svetlost koju su oni videli nije bila bozanska, vec demonska). Takodje, veoma je cudno sto je svetlost bila crvena. Mislim da su isihasti lose pisali o toj crvenoj svetlosti. Patrijarh, verujemo, jeste svet / sijao ili ne sijao grob. Dalje ako i bude sijao grob ili ikona, to nece videti svi, vec samo dostojni, kojima Bog hoce tako da se otkrije, a koji po pisanom i nepisanom pravilu duhovnog zivota sakrivaju takva iskustva ili eventualno dele sa istodusnima, a svakako ne daju izjave za zutu stampu. Зосима је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 http://www.facebook....87737471810 Uh sto je ovo lepo receno...Tako jednostavno objasnjena toliko duboka misao... Uvek kad neko ovako zasvetli svojom recju i delom u nasem narodu, narocito u danasnje vreme, ja pomislim kako ipak "ima spasa za srpski narod" i onda me obuzme neka tiha radost https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Коме треба светлост на гробу да види да је Патријарх био свет човек тај је ћорав. Него дај Боже да ми будемо бар мало као наш Паја... Баба, Калеидоскоп, Млађони and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 635 Корисник (а) чита ову тему ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Ubedjena sam i duboko verujem de ce se mnogo toga desavati,ovo je pocetak polako. Јадранка-Дервента and Оливера Г. је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
filozof Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Proslavice i Bog Patrijarha Pavla kada za to dodje vreme,ne kazem da On to vec nije,ali evo primer jednog episkopa kome se javila mati anastasija i tacno rekla mesto gde su se nalazile njene mosti koje su otkopane i eto ih i danas...Divan je Bog u Svetima svojim! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Слава Богу! Ово је предивна вест. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука