Jump to content

Biskupi pozivaju na molitvu za pravednu presudu Gotovini i Markaču

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Biskupi pozivaju na molitvu za pravednu presudu Gotovini i Markaču

Hrvatski biskupi pozvali su danas vernike na molitvu za pravednu presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču za ratne zločine tokom i posle akcije Oluja 1995. godine

615x318_11201-gotovina.jpg Foto: AP

Haški tribunal sutra će objaviti konačne presude Gotovini i Markaču koji su u aprilu 2011. godine prvostepeno osuđeni na 24 i 18 godina zatvora.

"Hrvatski biskupi pozivaju vernike na zajedništvo i molitvu da pravosnažna presuda bude u skladu sa načelima pravednosti i istine", rekao je dubrovački biskup Mate Uzinić, a prenose hrvatski mediji.

Uzinić je rekao da biskupi pozivaju sve koji će "izražavati podršku Gotovini i Markaču, ljudima koji su dali veliki doprinos u oslobađanju Hrvatske od srpske agresije, da to uvek čine dostojanstveno".

Prema njegovim rečima, biskupi su ocenili da oslobađanjem Hrvatske nisu prestali izazovi i iskušenja za branitelje od kojih su mnogi izloženi progonima i sudskih procesima. Dodao je i da biskupi upozoravaju na potrebu zalaganja za pravednost i poštovanje prava osuđujući sve zločine koji su se dogodili.

U organizaciji Koordinacije veteranskih udruženja večeras će u više hrvatskih gradova biti održane mise i bdenja uoči izricanja presude Gotovini i Markaču, a sutra, na dan izricanja presude, na gradskim trgovima pratiće se uživo izricanje presude.

Подели на овим сајтовима

Можемо ми да им се подсмевамо колико хоћемо али очигледно је да међу Хрватима нема никавих подизања гласова против мешања Цркве у световне ствари. И не само то, очигледно је да ће сви, почевши од политичара, црквених великодостојника, па до обичног народа , показати ту подршку пред светом. Мислите да то нема утицаја на доношење пресуде? Можда 0,01% али има.

Овде би појединци вриштали до неба да се нешто слично деси. Само, да ли би били у праву?

Подели на овим сајтовима

Treba moliti da svi dobiju pravednu presudu.Međutim pravedna presuda je kod Boga.Međutim oni su hriščani i oni će ući u raj po vašoj vjeri iako na dušama nose toliki broj nevinih.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Međutim oni su hriščani i oni će ući u raj po vašoj vjeri iako na dušama nose toliki broj nevinih.

Дедер, испричај нам још нешто о нашој вери...а о исламском џихаду ми да причамо...

А оно "свако своје двориште" некако олако заборављаш кад ти не одговара?

Подели на овим сајтовима

ma daj nemoj me zezati... auuuuuuu

znači pljunuli su gotovinu za Gotovinu

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ја нисам очекивао да ће се исте пресуде очитати као у првој пресуди. Највише сам очекивао да ће им изрећи пресуду у трајању колико су они већ у затвору и да ће бити пуштени, али да ће остати пресуда по питању извршених злочина јер много је људи страдало ако ништа друго није остало.

Међутим олуја је овим срамним чином потпуно легализована, и етничко чишћење Срба са простора Хрватске потпуно легализовано. Међутим како је хашки суд досад радио ово не треба да изненади. Ја бих више волио да је Орић осуђен за звјерства почињена у периоду између 1992 и 1995 на подручију подриња, јер то су били чисти злочини, док овдје код случаја Олује има вјероватно елемената и издајства од стране српске војске, јер поптуно је индикативно да је рат потрајао још једну годину да би Срби били збрисани не само из Хрватске већ и из БиХ. Играрије Караџића и Милошећива је била дошла главе свим Србима у Хрватској и БиХ, и пре можемо да захвалимо западу који је одлучио да обустави рат, него што су Срби ишта постигли у том рату.

Иначе јако ми је драго што се код нас злочинци не славе овако као код Хрвата. Не морамо бити жаба која одма дигне ногу видјевши коња како се поткива.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ја нисам очекивао да ће се исте пресуде очитати као у првој пресуди. Највише сам очекивао да ће им изрећи пресуду у трајању колико су они већ у затвору и да ће бити пуштени, али да ће остати пресуда по питању извршених злочина јер много је људи страдало ако ништа друго није остало.

Међутим олуја је овим срамним чином потпуно легализована, и етничко чишћење Срба са простора Хрватске потпуно легализовано. Међутим како је хашки суд досад радио ово не треба да изненади. Ја бих више волио да је Орић осуђен за звјерства почињена у периоду између 1992 и 1995 на подручију подриња, јер то су били чисти злочини, док овдје код случаја Олује има вјероватно елемената и издајства од стране српске војске, јер поптуно је индикативно да је рат потрајао још једну годину да би Срби били збрисани не само из Хрватске већ и из БиХ. Играрије Караџића и Милошећива је била дошла главе свим Србима у Хрватској и БиХ, и пре можемо да захвалимо западу који је одлучио да обустави рат, него што су Срби ишта постигли у том рату.

Иначе јако ми је драго што се код нас злочинци не славе овако као код Хрвата. Не морамо бити жаба која одма дигне ногу видјевши коња како се поткива.

Ја не знам о чему ти причаш , климатске промене су узроковале исељавање Срба из Крајине . Готовина и Маркач и остали бранитељи еуропских цивилизацијских тековина су посве невини.

Ви зли Срби увијек трипујете неакве завере и друге глупости а нисте у стању видјети ствари онакве какве јесу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...