Млађони Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Имао сам здравствених проблема годинама, класична медицина није могла помоћи, био сам већи скептик и од Ричарда, у најмању руку био сам мишљења да се ради о плацебо ефекту... али на наговор пријатеља, пристао сам, тек толико да самом себи и њему докажем да ту нема ничега, да је превара... И тако, будући да мућкана вода не може штетити, испробао сам. На моје велико изненађење десило се чудо... Онда сам на себи пробао друге хомеопате и њихове хомеопатске лекове, чисто да видим да ли је плацебо у питању и није радило, али кад узмене лек који је преписао др Санкаран увек одради ... Голубе, може да буде много тога ту. Мени је искрено драго да си се излечио али твоје сведочанство не значи ништа без дебелог испитивања. А када се врши дебело испитивање одђемо до закључка да су резултати углавном против. Видиш, ја сам некад веровао у астрологију. Имао лично исксутво погодили миово, погодили ми оно. Још гомила људи тако сведочило у исправност астрологије и скептици су ми били тотално фију фију. Онда сам један дан решио да ставим натест, размишљао који су критеријуми и видео да у суштини астрологија не погоди ни 10-20%. Исто се дешавало на сваком могућем тесту астролога. Тако брате ја, и ови скептици посматрамо ствари. Једноставно нема довољно доказа, дакле под дебелим је знаком питања. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Sida, besnilo, ebola, rak, zanoktice... to homeopatija leci na keca, nemoj niko da vas laze! Velika je zavera na delu, pazite! To se ovi kokakolicari iz raznoraznih lodja poje homeopatskim lekicima da bi ziveli po sto i kusur godina jer su nezasiti, a nama satro prodaju fore kako to ne radi... Ne leči besnilo... nekim čudom sve one bolesti kod kojih placebo efekat slabo deluje... kod kojih ako te ne leče, umreš obavezno i pod hitno... za te bolesti alternativne "medicine" po pravilu ni ne nude lekove... drvce and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 http://whatstheharm.net/homeopathy.html Aquilius Cratus, drvce and sqny је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Ne leči besnilo... nekim čudom sve one bolesti kod kojih placebo efekat slabo deluje... kod kojih ako te ne leče, umreš obavezno i pod hitno... za te bolesti alternativne "medicine" po pravilu ni ne nude lekove... Или хитна помоћ... Sophrosyne, sqny, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Ti si neki mnogo zabavan covek? Po xti put ti kazem da nije dovoljno samo da kazes za nekoga da je sarlatan pa da t naprosto bude tako. Opet te pitam sta je konkretno netacno,neistinito u onom sto je Rendi rekao u klipu? Dakle sta je konkretno netacno? Prepostavljam da i ovaj put necu dobiti odgovor ali sam oda se vidi ko je ko. Поново погледај Рендија, довољно је погледати једну минуту од 01:15 до 02:15 и видети који је то мега шарлатан... Његови коментари су шарлатански, користи смрт и гробља као чињенице, и као уводни ''доказ'' да хомеопатија не ради, јер забога људи умиру и гробља су пуна... Ренди се понаша као да је у циркусу, у најмању руку, то је шарлатански... Na zapadu i jeste utemeljen magijski pogled na pricesce. Znas valjda da je na zapadu nastalo jereticko ucenje transupstancije?! Dzejms nije iao prilike, ili vrlo malo sanse, da se upozna sa izvornim otackim ucenjem o pricescu pa je o tome sudio samo kako je cuo od zapadnih mediokritet Исто тако можемо рећи да Џејмс није имао прилике, или врло мало шансе, да се упозна са ПРАВИМ принципима и правим учењем о хомеопатији, па је о томе судио како је чуо од западних медиокритета, или тачније: Џејмс се усудио да суди о хомеопатији из личних разлога, СИЛНО се наљутио на то што хомеопатски лек не садржи ништа сем воде, стога како се лепо види на крају видеа, ту негде после 14. минуте, Џејмс вели да је управо због тога пронашао добар разлог за бити љут, па је ''основао фондацију на Флориди и покушава да привуче људе да се придриже са потписима и донацијама ...'' и ту се видео прекида кад помиње локални ниво његове фондације... Nije demon nego neznanje i neobrazovanje sasvim opravdano za vreme i mesto u kome su se nalazili. Isto kao sto je opravdano da su sv Vasilije Veliki i sv Jovan Zlatousti verovali u geocentricni sistem a sv Jovan Damaskin u mnoge teorije hermeticke magije ali je potpuno neopravdano da ti danas verujes u to kad znamo a to nije tacno. Kada imamo daleko sofisticiraniju epistemolosku metodlogiju za razlucivanje znanja od ne znanja za razliku tog vremen kad je Aristotelova logika bila svei svja. Ја сам у претходим постовима упутио на чланак архимандрита Рафаела Карелина, који је наш савременик, а који изричито каже да је хомеопатија наука: http://karelin-r.ru/stories/162/1.html Na koji nacin se razlikuje sarlatansko homeopatija od ne sarlatanske homoepatije? Dakle ne homepata nego sam metod. Sta treba da sadrzi homeopatski metod da bi bio nesarlatanski? Nije tada Zemlja bila ravna nego su ljudi mislili da je ravna. Није ни сада хомеопатија шарлатанство, већ неки људи мисле да је то шарлатанство. Kako znas da je to posledica homeopatskog lek a ne tvog imunog sitema kao kod mog tece kome se rak povukao sam od sebe? Заправо, до пола си у праву, мој бољи имуни систем је, свакао, одговоран за моје знатно боље здравствено стање, али ти морам рећи да је на мој имуни систем знатно утицао хомеопатски лек! најмање 10 пута експериментално проверено, јер сам био ВЕЛИКИ скептик! Не верујем да се рак код твог тече повукао сам од себе? Ипак, теча је ту нешто променио... нека улазно-излазна ''информатичка'' комбинација је промењена. Засигурно. Imas potpuno pogresno razumevanje nauke, sto uoste nije cudno jer se i kroz medije i kroz skolski sitem gura takvo pozitivisticko shvatanje nauke da je nauke neki veliki eksperimenti da se sve svodi da dobri merne instrumente. Ne zanima mene alatka nego opis toga kako to deluje na bilo koji deo organizma. Dakle opis kako to deluje na celije? Sta ima radi? Dok nema tog opisa NE MOZEMO govoriti da znao da li u "izlecenja" bas od te muckalice ili od neceg desetog. Mozes ti da verujes da je to uzrok ali kao sto znamood Platona na ovamo znanje je opravdano istinito verovanje. To je problem sto bez tog opisa tvoje verovanjea homepatija radi ni ne moze biti opravdano jer ne znamo sta da trazimo, opravdavamo to jest obaramo. Како делује на ћелије? Не знам. Али делује. Можда као одговарајућа, прекопотребна и стимулирајућа информација за сваку одговарајућу ћелију, будући да лекови долазе из минералног, биљног и животињског света, и са собом носе не само материју, него и информацију. Џејмс спрва брбља како хомеопатија убија, да би на крају закључио како ту нема ништа осим воде.... А ко зна, заиста, да ли има или нема ишта, икаква информација у води? Мислим да је то још тајна. Било би много лакше све садашње тајне објаснити кад бисмо имали кохерентан преглед, али га немамо. Рецимо, верује се да се укупна материја састоји од шест типова кваркова и шест типова лептона... или је то само само почетак – јер ту су неутрони, муони, и још неке невидљиве честице... Због чега постоји толико много честица? Због чега је све то тако комплексно? Шпекулант Џејмс себи никада није поставио оваква питања? Зашто? Зато што њега, прврнствено, занимају долари и фондације, он ће увек да нађе згодну прилику и да се наљути, и да као последица његове љутне никне нека нова фондација у коју се лију долари... Из приложеног видеа, јасно се види да хомеопатски лекови Џејмса шпекуланта ''терају'' на љутњу, и он се усуђује да се и у моје име бори да ми врати пумпицу и вентолин, па да плаћам 10 пута (словима: ДЕСЕТ) више за пумпице и класичне медикаменте фармацеутским компанијама, уместо десет пута мање за хомеопатски лек... Питам се, зашто? Пет година сам се ''играо'' и свим силама покушавао да поништим обичну чињеницу да специфични (мој конституционални) хомеоптски лек има ВЕЛИКИ позитивни утицај на мој имуни систем, и није ми пошло за руком... Уморио сам се, и напокон, прихватио сам то као закон да ме мој хомеопатски лек ослобађа астме, баш као што ми гравитацијска сила држи ноге на тлу... и онда сам почео да истражујем и читам о хомеопатији на све стране света... и догурао до Индије. И дошао до закључка да је хомеопатија истинита исто као и гравитација. (Дакле, гравитација је сила која ми држи ноге на земљи, али веле да је она само једна од четири силе у свемиру. Иако гравитација изгледа као очигледна животна чињеница поготову за мене лаика, кажу да је она за теоријског физичара страшно компликована). "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Џејмс се усудио да суди о хомеопатији из личних разлога, СИЛНО се наљутио на то што хомеопатски лек не садржи ништа сем воде, Naljutio se zato što neko vodu naziva homeopatskim LEKOM i što se neko pretvara da leči ljude promućkanom vodom???? cccc Sram ga bilo! Kakav pokvarenjak... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Naljutio se zato što neko vodu naziva homeopatskim LEKOM i što se neko pretvara da leči ljude promućkanom vodom???? cccc Sram ga bilo! Kakav pokvarenjak... Кључ је у мућкању. Мућкање повећава потенцију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Voda pamti... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Голубе, може да буде много тога ту. Мени је искрено драго да си се излечио али твоје сведочанство не значи ништа без дебелог испитивања. А када се врши дебело испитивање одђемо до закључка да су резултати углавном против. Видиш, брате, и ја сам баш све дебело испитивао, и дошао до закључка да ми само један (мој конституциоанални) хомеопатски лек увелико помаже. Видиш, ја сам некад веровао у астрологију. Имао лично исксутво погодили миово, погодили ми оно. Још гомила људи тако сведочило у исправност астрологије и скептици су ми били тотално фију фију. Видиш, брате, за разлику од тебе, ја уопште нисам веровао у хомеопатију, јер сам и грчевитој потрази за било каквим леком ишао код неколицине хомеопата и натуропата и није било НИКАКВЕ користи... био сам скептик, итекакав! јер сам тада сам закључио да је у питању само вода и ништа друго... Онда сам један дан решио да ставим натест, размишљао који су критеријуми и видео да у суштини астрологија не погоди ни 10-20%. Исто се дешавало на сваком могућем тесту астролога. И онда сам, како сам већ рекао, на наговор доброг пријатеља, један дан решио да упознам по њему чувеног хомеопату др Санкарана, чисто да и њега елиминишем, али на моју велику срећу и радост, из темеља сам променио мишљење о хомеопатији. Тек тада сам схватио колико је то компликована и захтевна наука... и тако апсолутни оптимизам и генијални приступ пацијенту др Санкарана ме је довео је до убеђења да иза застрашујуће комплексности лежи дивна једноставност. О чему се ради? Велико је питање да ли има само четири димензије (три у простору и једна временска)? Екстрадимензије су оно на чему се заснива теорија струне. Наиме, теорија струне говори да је свет састављен од финих вибрирајућих струна, при чему су те вибрације у суштини низови честица. (Уколико ово не разумете, не брините. Врло мало људи нешто зна и нешто разуме о овоме). А понајмање Џејм Ренди! Постојање екстрадимензија је једна од најважнијих предвиђања из теорија струне. Највећи број ових димензија је увијен, тако густо да се не могу препознати. У неким верзијама ове теорије, енергија гравитације губи се, цури из тродимензионалног система и одлази у скривене димензије, чиме се обезбеђује механизам за слабљење силе гравитације. (Енергија се креће дуж димензија које се не виде, а вода је вода, штоно би рекли зналци вода све упија... сваку информацију, чак и МОЛИТВУ Православне Цркве на Богојављење, стога та освећена вода се никада не квари...) И на крају. на питање шта се то дешава са мојим ћелијама и мојим имуним системом, и то баш када узимам само и ЈЕДИНО одговарајући хомепатски лек, др Санкаран одговара: - енергија, тј. информација из лека улази у равнотежу са твојом материјом, (са ћелијама) и болест се не јавља... Баш као што нам је Ајнштајн говорио да материја проузрокује кривљење простора, али када су енергија и материја уравнотежени, кривина се не јавља. Тако брате ја, и ови скептици посматрамо ствари. Једноставно нема довољно доказа, дакле под дебелим је знаком питања. Да је под знаком питања, знам. Али, под знаком питања је и хришћанска вера, нема доказа да Бог постоји, па ја, ИПАК, верујем. Већина око мене мисли да нисам баш сав свој, због тога што идем редовно у Цркву, што постим, што се причешћујем... нема доказа, али ја знам да на мене Црква делује баш лековито. Исцељује ме, чини ме целим, јер Црква је болница! Далеко било да поредим Цркву и хомеопатију, али сам на страни светог Јована Кронштатског, Игњатија, Теофана и архимандрита Рафаела Карелина кад је у питању мишљење о хомеопатији. И не само мишљење, већ и искуствено знам. Као што искуствено знам да је у Православљу пуноћа истине! П.С. Овим бих завршио, уколико немате ништа против... ја бих одлеппшао са ове теме... Свако има слободу да мисли шта год хоће до миле воље, и сваком нека је широко поље... па ко уме боље! "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 Pravoslavna Crkva o homeopatiji http://www.bastabalkana.com/2012/10/homeopatija-homeopatska-medicina-i-pravoslavlje-pravoslavna-crkva-o-homeopatskom-leku-i-lecenju/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2012 О чему се ради? Велико је питање да ли има само четири димензије (три у простору и једна временска)? Екстрадимензије су оно на чему се заснива теорија струне. Наиме, теорија струне говори да је свет састављен од финих вибрирајућих струна, при чему су те вибрације у суштини низови честица. (Уколико ово не разумете, не брините. Врло мало људи нешто зна и нешто разуме о овоме). А понајмање Џејм Ренди! Постојање екстрадимензија је једна од најважнијих предвиђања из теорија струне. Највећи број ових димензија је увијен, тако густо да се не могу препознати. У неким верзијама ове теорије, енергија гравитације губи се, цури из тродимензионалног система и одлази у скривене димензије, чиме се обезбеђује механизам за слабљење силе гравитације. (Енергија се креће дуж димензија које се не виде, а вода је вода, штоно би рекли зналци вода све упија... сваку информацију, чак и МОЛИТВУ Православне Цркве на Богојављење, стога та освећена вода се никада не квари...) И на крају. на питање шта се то дешава са мојим ћелијама и мојим имуним системом, и то баш када узимам само и ЈЕДИНО одговарајући хомепатски лек, др Санкаран одговара: - енергија, тј. информација из лека улази у равнотежу са твојом материјом, (са ћелијама) и болест се не јавља... Баш као што нам је Ајнштајн говорио да материја проузрокује кривљење простора, али када су енергија и материја уравнотежени, кривина се не јавља. Baš me podseti na: sqny, drvce, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Новембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2012 И док сам још у лету да апсолвирамо: - Како нам каже квантна теорија, сила између два објекта, било да је то привлачење или одбијање, захтева размену честица које преносе силу. Замислимо два играча са лоптом на леду и са клизаљкама. Кад Јанко баца лопту Марку, он је одбачен уназад, а кад Марко хвата лопту, коју је упутио Јанко, он је, такође, одбачен уназад. Лопта је честица која преноси силу и можемо је назвати бозоном, и за сваку врсту и тип силе постоји различит бозон. Многи експерименти у физици открили су присуство бозона који носи јаку силу између кварка и електричних честица под напоном, и слабе силе. Међутим, сила која преноси Земљину тежу јесте честица звана гравитон и потпуно се разликује од осталих. Дакле сила гравитације фантастично слаба. Направите ову пробу: испустите комад папира и он ће пасти јер га привлачи укупна планета. Сада држите папир магнетом који користите за држање неке цедуље на фрижидеру. Сила којом земља привлачи папир, недовољна је да савлада мали магнет и он побеђује. Када је сила Земљине теже тестирана у односу на силу електрицитета, утврђено је да је слабија фактором јединице иза које стоји 40 нула. Е сад, пошто је сила земљине теже минимална, тј. невероватно слаба, такорећи скоро је нема у односу на силу електрицитета, (баш као штоно вели Џејмс да и нема хомеопатске супстанце у води), не бих препоручио Џејмсу да се усуди и да онако шарлатански занемари слабашну силу земљине теже са фактором јединице иза које стоји 40 нула, и скочи са зграде његове фондације... у Флориди. Наравно, ја као голуб, баш захваљујући тој слабој сили, могу да летим без проблема, наравно захваљујући и мојим крилима и још којечему... Никога не терам да поверује у хомеопатске принцип, да ''се слично сличним лечи'' или да хомеопатија успешно лечи, или да уопште постоји! Као што је један учени господин рекао светом Амвросију Оптинском: «Све-све, али никако ми не иде у главу да демони постоје». На то му је светитељ одговорио: «И математика многима не иде у главу, па ипак постоји». Без разлике што Џејмсу хомеопатија не иде у главу, она ипак постоји! илити згодно је рећи, да баш захваљујући томе што она, ипак, постоји Џејмс се јако наљути и оснује фондацију за борбу против хомеопатије, и тако паре (из фармацеутских компанија, које бајДвеј воле да имају хроничне болеснике на којима зарађују ВЕЛИКЕ паре) на жале да мало оде и у фондацијски Џејмсов џеп! Машала! "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2012 Justin Waters, sqny and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 3 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2012 Е сад, пошто је сила земљине теже минимална, тј. невероватно слаба, такорећи скоро је нема у односу на силу електрицитета, (баш као штоно вели Џејмс да и нема хомеопатске супстанце у води), не бих препоручио Џејмсу да се усуди и да онако шарлатански занемари слабашну силу земљине теже са фактором јединице иза које стоји 40 нула, и скочи са зграде његове фондације... у Флориди. Пробај да узмеш цилиндар са гасом и да урадиш прорачуне потпуно занемарујући гравитациону силу. Гле чуда, добићеш тачан резултат. хинт: Физика за другу годину гимназије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 14, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2012 Pravoslavna Crkva o homeopatiji http://www.bastabalk...leku-i-lecenju/ Meni je ovaj tekst dovoljan da vidim da crkva nije protiv homeopatije-hvala grigirije na tekstu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука