Лидија Миленковић Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Neka je Bog na pomoci svakom coveku u nesreci, svi su oni ravnopravna ljudska bica i zahtevaju istu paznju. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Ја стварно не знам ко је овдје мислио да потцјењује неке жртве...али једнако су имбецилни коментари који одмах изјављују ма баш ме брига јел тамо у САД неко страда или не, па онда крену поређења шта је све америчка спољња политика направила. Стварно не мора се плакати за иким ко тамо изгине од урагана, али боље је онда и ћутати умјесто причати бљувотине другог типа. sqny, Олимп and Dragi је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Ви што млатите како се прави разлика између ове или оне несреће, како се за Њујорк диже фрка, а остатак света ко шиша, распитајте се мало колико из САД одлази помоћи на угрожена подручја свуда свету (добровољне помоћи од обичних људи, не од државе), па онда наставите да млатите. Како се деси нека несрећа негде, дигне се аутоматски брдо организација, што тих њихових цркава, што разних удружења и крену да прикупљају новац. bora, sqny and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Ма не бринем ја пуно за Амере , штета је велика то је сигурно , но највећа штета су ти изгинули људи. Но опет кад погледам колико је источна обала густо насељена и да су погођени највећи градови света , Амери су дефинитивно показали висок степен организованости и свести. Не дао Бог да се овако код нас нешто деси , бојим се да бисмо као нација били десетковани. Што се тиче српског, арапског, руског, и проче ликовања над судбом Америке не знам колико се људи заиста могу радовати туђој смрти , данас сутра сви ћемо тамо. Мислим да је револт према америчкој спољној политици једини заправо узрок оваквих реакција и смешан је покушај убеђивати револтиране људе у супротно. Сигуран сам да би већина њих очи у очи са пострадалим Америма били у најмању руку сажаљиви а можда би чак и понудили неку помоћ. Јер једно је однос према држави коју мало ко у свету воли јер нема с ким нису ратовали и кога ојадили а друго је однос човека према човеку. Искрено се надам да и Срби нису мизантропи те да мржњу своју пројектују на појединца американца, а САД као држава јесте за сваку осуду и презир. Но држава и народ нису баш увек исто, и ми смо за време Слобе били једна држава а сад нека друга , а народ је народ и онда и сад исти. Такође је бесмислено ликовати над судбом Њујорка , колико је само православних Хришћана у том граду , колико је Срба, колико Руса , Румуна, Арапа, Бугара , Грка . Даље ту су и други Хришћани људи који се моле Христу. Па онда ту су и деца, зар неко може бити нормалан и желети смрт детету или да остане без куће и крова над главом ? И на крају то су само људи , то нису демони , нити неки ванземљаци. Такође има ту још један фактор који код данашњег нашег народа доводи до ликовања, није то само револт, него је то одсуство благодати , људи просто немају везе са Заветом који су њихови преци склопили , а без Завета нема благодати. Као што без Завета нема ни Цркве, а зна се благодат је у Цркви. Отуђени од себе постали су попут тих амера , са све пивом и кокицама гледају туђу несрећу и страдање, ех колико је то далеко од наших предака и наше традиције... од традиције остала само шајкача. nedeljko, Agaton Vuzman, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Жао ми је људи, и једних, и других, а да се праве разлике - истина је. Мислим да о несрећама са прве две слике немамо ни слова написаног на форуму, а са ове треће биће страница и страница. (И сама сам део овог форума, те ова констатација ни мени не служи на част.) И ништа ми због тога није мање жао оног што страда у Њујорку, био милијардер или просјак. распитајте се мало колико из САД одлази помоћи на угрожена подручја свуда свету (добровољне помоћи од обичних људи, не од државе) Свака част и хвала онима који одвајају од свог иметка и дају прилоге за оне којима је помоћ потребна. Посебно поштујем оне којима је то подразумевани део живота, те самим тим и традиција, што код нас, нажалост, није случај. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 U ovim patnjama narod amerikanski ce da spozna kako je drugima koji pate na Bliskom istoku, Evropi (KiM) i drugim delovima sveta (sledeca je sestra Rusija), cega su uzrocnici americka vlast, koju su izabrali (posredno je, dakle, i narod kriv). Amerikanci su dobar i pobozan narod, vecinom protestanti koji bukvalno tumace Bibliju, i treba saosecati sa njima, ali nije lose ukazati im na ovo sto ih snalazi u svetlu biblijskih kazni (II Mojsijeva, Apokalipsa i sl.) - Bog sprovodi "Americko prolece" ? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 vlast, koju su izabrali (posredno je, dakle, i narod kriv) @velja Znaci po tebi, srpski narod je takodje zasluzeno kolektivno kaznjen posto je toboze sam birao devedesetih one vlasti? Takvo razmisljanje je svakako dostojno perjanica NVO sektora. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Hocu da kazem, Amerikanci su podrzavali bombardovanje Srba (u nekoliko navrata!), kao i bombardovanje i eksplataciju ostalih naroda, posebno na Bliskom istoku, a sve pod parolom - zasluzili su kolektivnu kaznu. E pa... znas kako Hristos kaze - kakvim sudom sude (prosudjuju), onako ce im se i suditi (prosuditi). I jos je rekao: ko se maca masi od maca ce i poginuti. Tj. nisam siguran da Bog slabi ili zeli da oslabi Ameriku (taj savremeni Novi Vavilon koji gazi slobodoljubljive narode, jer misle da nema vece sile od njih danas u svetu), ali nisam ubedjen ni da nece, jer je Amerika danas najveci uzrocnik teskog stanja hriscana (preti im potpuno satiranje!) u Srbiji (KiM), Siriji, Iranu, Iraku... zbog njenog mesanja i instaliranja na vlast najnemoralnijih, najpotkupljivijih i najekstremnijih neprijatelja hriscana i svakog morala. grigorije22 је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Istina je da je većini sveta, grad Novi Jork, bilo da su boravili u njemu ili samo ga gledali na slikama, ono što je bio nekada za Vizantiju, Konstantinov Grad ili što je za Zapadnu Evropu bio Romulov Grad. Ljudi iz celog sveta doživljavaju taj grad kao glavni grad Sveta. Ima i mnogo većih i mnogo lepših gradova, čak i mnogo važnijih u svakom smislu, ali Novi Jork je ono što svi predosećamo da bi trebalo da budi svaki grad. Mešavina naroda, koje spaja baš ta raznolikost, ekonomska povezanost i vezanost za mesto u kojem obitavaju. Tačno je rekao Zoran da se u Svetu dese mnogo veće nesreće u kojima strada mnogo više ljudi, ali da mi licemerno na to i ne obraćamo pažnju. Šta me pa briga za neki Haiti, Indiju, Panamu, Iran, Džordžiju,... To je donekle zbog naše povinovanosti medijima i onome što su nas isporgramirali da slušamo i na šta da reagujemo. Nismo daleko od inteligencije nekog androida, koji se ponaša onako kako su mu upisali u čipove. Naši novinari su postali samo copy-paste ergela koja prenosi vesti koje pristižu na deskove, bez iole sopstvenih stavova ili istraživanja. I ne samo srpsko novinarstvo, već i veći deo svetskog. A oni koji plasiraju vesti, znamo ko su. 20 poginulih u Njujorku su svakako nekom medijskom čudnovatom logikom, mnogo veća vest od hiljadu stradalih u zemljotresu u Iranu. Niti su žrtve i ove Njujorške ili one Iranske zaslužile da se preko njihovih leševa vode polemike, prljave hajke i nove podele, niti su to njihove porodice zaslužile, ali bez toga ne može proći. Da smo duboko izgubili osećaj za samilost i uopšte za ljudskost, govori i to što nikada ne pominjemo našu sirotinju koja nam je tu na svakom koraku, što su invalidi i osobe ometene u razvoju, briga nekih drugih ljudi i nekih drugih porodica. Onda kada lepo okrenemo glavu od svih njih, jedva čekamo da lijemo suze za mučenicima sa druge strane okeana, jer sem neke opšte pomoći u rečima ili saosećanju, i ne moramo ništa drugo da činimo. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Ви што млатите како се прави разлика између ове или оне несреће, како се за Њујорк диже фрка, а остатак света ко шиша, распитајте се мало колико из САД одлази помоћи на угрожена подручја свуда свету (добровољне помоћи од обичних људи, не од државе), па онда наставите да млатите. Како се деси нека несрећа негде, дигне се аутоматски брдо организација, што тих њихових цркава, што разних удружења и крену да прикупљају новац. Halo libertarijanac , sta se sekiras, o svemu bi se ljudi dogovorili, ne treba nam drzava za to, ljudi slede svoje ekonomske interese. Vidis kako je onaj momak sa fotke kupio pivo i kokice i ukljucio TV. Sa njim bi se super lako dogovorili da preko njegove njive ide auto put za New York .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Strašno! Barem se možemo pomoliti, ako ništa drugo. Благовесник је реаговао/ла на ово 1 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Neverovatno koliko su ljudi jos uvek starozavetno raspolozeni, oko za oko zub za zub! Ne racunajuci tu onu pogubljenu omladinu od sinoc koja je poslala onakvu poruku svetu, o Srbima kao nekakvim osvetnicima i mrziteljima! Александрида је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Javila mi se drugarica, hvala Bogu; nemaju struje i vode, ali su dobro i na sigurnom... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Javila mi se drugarica, hvala Bogu; nemaju struje i vode, ali su dobro i na sigurnom... Ovo bi nastavnik/ca podvukla i napisao/la, redosled reci u recenici. :D :D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Ovo bi nastavnik/ca podvukla i napisao/la, redosled reci u recenici. :D :D šta'š, previše čitam i pišem na engleskom... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука