Odahviing Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Поредиш озбиљне ствари као што је сатира са будалаштинама Eto sam si rekao i ja se slažem sa tobom, budalaština, ali zašto bi se neko uzrujavao oko budalaština iskreno ovo me ne zanima, ali onaj fil o muhamedu da, a i to bi se moglo okarakterisati kao budalaština kao provokacija. I iako idem na to ne želim da me neko izbacuje napolje. Ne znam zašto se ljudi uzrujavaju oko takvih stvari. Recimo ja kada vidim neku budalaštinu na račun moje ideje, u najgorem slučaju se deprimiram kakvih ljudi ima. Ili još gore bi bilo ukoliko nešto rade iz neznanja, a ne iz zajebancije i pokušaja da budu nekog uvrede. Ali mislim da ako ti se nešto ne svića konkretno ova predstava ili film o Muhamedu ti jednostavno nemoj da daš pare i da ideš da gledaš. Nikako ne treba zabranjivati drugim ljudima da gledaju ili čak ubiti nečijeg ambasadora zato što nije osudio film. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Eto sam si rekao i ja se slažem sa tobom, budalaština, ali zašto bi se neko uzrujavao oko budalaština iskreno ovo me ne zanima, ali onaj fil o muhamedu da, a i to bi se moglo okarakterisati kao budalaština kao provokacija. I iako idem na to ne želim da me neko izbacuje napolje. Ne znam zašto se ljudi uzrujavaju oko takvih stvari. Recimo ja kada vidim neku budalaštinu na račun moje ideje, u najgorem slučaju se deprimiram kakvih ljudi ima. Ili još gore bi bilo ukoliko nešto rade iz neznanja, a ne iz zajebancije i pokušaja da budu nekog uvrede. Ali mislim da ako ti se nešto ne svića konkretno ova predstava ili film o Muhamedu ti jednostavno nemoj da daš pare i da ideš da gledaš. Nikako ne treba zabranjivati drugim ljudima da gledaju ili čak ubiti nečijeg ambasadora zato što nije osudio film. Будалаштина вређа и у томе је проблем. Свакако, људи реагују на различите начине на увреду. Ја бих можда реаговао слично као ти, али нисмо сви исти. Онај ко провоцира мора да буде свестан ризика реакције других људи. Од згражђавања до екстремних реакција. Зато, по мом мишљењу, у те ствари треба увести ред. Разграничити уметничку слободу од простачког кича. Па онда, слободу допустити а кич санкционисати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Kakva tragedija ne mogu da verujem, to je ismevanje Hrista, ovakva prestava se uskoro ocekuje i u srbiji Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 А који је циљ, мислим је ли неко од тих уметника смислио шта је порука? Мислим, осим провокације.. Ја само могу рећи - опрости им Боже, јер заиста не знају шта раде. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 И увек апсолутно исти рецепт: Ругај се и пљуј по нечијим светињама, а онда кад тај неко реагује, згражавај се над "варварима" који имају толико морала да им је нешто још увек остало свето, а онда цео свет стане у твоју заштиту и постане буквално стид веровати у Бога. Ja mislim da je najmanje sto se ocekuje od pristojnog coveka kad cuje ovakvu vest je da osudi direktno ove divljake koji uzimaju pravdu u svoje ruke, ali iskreno bez ”Ona je kriva jer je provocirala” patetike, a posle brate pljuj po cemu hoces. Аурор је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Ja mislim da je najmanje sto se ocekuje od pristojnog coveka kad cuje ovakvu vest je da osudi direktno ove divljake koji uzimaju pravdu u svoje ruke, ali iskreno bez ”Ona je kriva jer je provocirala” patetike, a posle brate pljuj po cemu hoces. Овде се заправо ради као и увек,о једном скривеном подржавању оваквих представа и ствари,зар не? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Овде се заправо ради као и увек,о једном скривеном подржавању оваквих представа и ствари,зар не? Nije uopste skriveno. Sama predstava mi deluje idiotska, ali njihovo pravo da je odrzavaju, i da onaj ko zeli da je gleda ima na to pravo je nesto sto se podrazumeva. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Nije uopste skriveno. Sama predstava mi deluje idiotska, ali njihovo pravo da je odrzavaju, i da onaj ko zeli da je gleda ima na to pravo je nesto sto se podrazumeva. Ja to pokušavam da kažem već neko vreme ali ne slušaju, džaba ti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 ЈА не контам једну другу ствар. Вероватно да јесте негде случајност, ал се тако погодило, па делује као успостављање неке законитости или чега већ: Одакле бре баш сада у православним земљама да крене банализација и пљување по Цркви? наравно, било је тога и раније, али никада овако очигледно и вулгарно. Пуси Рајот у Русији, она Швеђанка код нас, сад ови несрећници у Грчкој... За ту банализацију и пљување у већини случајева су одговорни сами Хришћани...било какве баналзиације са стране су смијешне у погледу наше тренутне црквене свијести и литургијског живота.Да ли си ти спреман као Хришћанин да прихватиш то?Нажалост као да људи имају непрестано тај осјећај да су они угрожени и да им други банализју вјеру и пљују по Цркви.Пуси рајот су нека велика пријетња?И по којим то критеријумима Швеђанка пљује по Цркви?Шта ћеш ти сада,да убјеђујеш Швеђанку и људе који су дошли на изложбу како то није православно?Имам осјећај као да свачији други покрет,мисао,жеља,воља по питању Хришћанства а која се не улази неке оквире оног суштинског које ми прихватамо у нашем литургијском животу,представља неку пријетњу и опасност по живот Цркве.То нису опасности,то могу да буду брутални промашаји на тему о којој говори,значи неспојиви са оним теолошким и практичним што Хришћанство кроз своје искуство нуди... sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Ja to pokušavam da kažem već neko vreme ali ne slušaju, džaba ti. Ljudi ne umeju da odvoje svoju licnu etiku i moral od svojih politickih stavova... i ako se delimicno preklapaju, te oblasti egzistiraju nezavisno u covekovom zivotu i doticu se drugacijih pitanja (Kako ja da zivim i sta je cilj mojeg zivota vs. kako urediti drustvo da zivimo zajedno). Kada spojis to u jedno dobijes totalitarizam. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Ja to pokušavam da kažem već neko vreme ali ne slušaju, džaba ti. Овде има,не рачунајући мене,свакако,изузетно паметних људи,тако да је схваћено шта акцентујете али исто тако ако постоји право,оно постоји за све,у супротном-не постоји и онда и долази до оваквих ствари и насиља. Право на одржавање представе. Право на не-одржавање представе. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Ljudi ne umeju da odvoje svoju licnu etiku i moral od svojih politickih stavova... i ako se delimicno preklapaju, te oblasti egzistiraju nezavisno u covekovom zivotu i doticu se drugacijih pitanja (Kako ja da zivim i sta je cilj mojeg zivota vs. kako urediti drustvo da zivimo zajedno). Kada spojis to u jedno dobijes totalitarizam. Није истина.Овај форум,ако ништа друго,је један мали пројекат,где се јасно види,да је тоталитаризам једино везан за вас,пошто вас увек има на оваквим темама упркос доброј вољи и љубави верујућих људи да разумеју и вас неверујуће.Овде увек осећам један вид ваше агресивности и просто то је нешто што се осећа... zuti car је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Није истина.Овај форум,ако ништа друго,је један мали пројекат,где се јасно види,да је тоталитаризам једино везан за вас,пошто вас увек има на оваквим темама упркос доброј вољи и љубави верујућих људи да разумеју и вас неверујуће.Овде увек осећам један вид ваше агресивности и просто то је нешто што се осећа... Ne razumem... ima nas uprkos dobroj volji? Slazem se da ovde ima puno strpljivih ljudi koji se trude da razumeju. Samo bih voleo da mi se obracas direkto, jer takvo trpanje sagovornika u ”vi i vas” nije pristojan nacin razgovora. Kada sam pricao o ljudima sklonim totalitarizmu, naveo sam sta je to sto mislim da dovodi do takvih stavova, i kao sto se vidi, dal je neko vernik ili nije je potpuno irelevantno. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Не видим да сам било где прешла границу пристојности,а то-ви и вас,није било речено као намера да те умањим или унизим,већ просто има више атеиста-саговорника,с тога и ви и вас је било искључиво због тога. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Не разумем потребу људску да се на најнижи могући начин испровоцира нечије најдубље људско осећање и да се то одобрава и брани. Где је ту достојанство? Где је достојанство људи,који су правили изложбу док их је чувало 2000 полицајаца и исте те фотографије,истог момента склонили након изложбе и све то изазвано провоцирањем нечијих најдуљбих верских осећања. Јесу ли спровели своје право? Јесу. Достојанствено? Забога,не! А шта се друго могло очекивати.То није нормална комуникација између људи потпуно различитих хемисфера.Провокација није одговор ни на један проблем. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука