Jump to content

Zbog predstave o gej Isusu u Atini privedeno više od 30 ljudi

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Вера је део идентитета људи који верују. Моја Крсна слава, рецимо, је део традиције моје породице, део мог идентитета. Извргавањем руглу тако нечега, диретктно се извргавају руглу људи, породице.

Друго, Христос, његова мајка, светитељи, то нису никакве идеје. То су конкретне личности. Њих неко воли. Баш као што и ти волиш теби драге личности.

Sve i da je to izrugivanje ruglu, to apsolutno ne znaci da se ljudi i porodice izvrguju ruglu!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 168
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ti kao ljubitelj knjiga sa Mikrotheos bloga bi trebalo da znas da su nacisti, i ideoloska grupacija koja im je krcila put, bila turbo tradicionalisticka. Samo naravno ne hriscanska nego paganaska.

Немам појма - први пут сам чуо за њих после избора у Грчкој. Други пут када је њихов активиста насрнуо на неког комунисту или тако нешто и ево сада.

Подели на овим сајтовима

Sve i da je to izrugivanje ruglu, to apsolutno ne znaci da se ljudi i porodice izvrguju ruglu!

Значи. Опсуј ми Крсну славу и ја ћу реаговати као да си ми опсовао мајку. У томе и јесте проблем - неко други ТУМАЧИ шта ОБЈЕКТИВНО мени ЛИЧНО значи Христос, Црква, Светиње. И онда даје себи за право да пљује по свему томе и да тврди како то није пљување по мени. Идиотизам на куб. Постмодерна мора да цркне. И дабогда цркла више.

Подели на овим сајтовима

Значи. Опсуј ми Крсну славу и ја ћу реаговати као да си ми опсовао мајку. У томе и јесте проблем - неко други ТУМАЧИ шта ОБЈЕКТИВНО мени ЛИЧНО значи Христос, Црква, Светиње. И онда даје себи за право да пљује по свему томе и да тврди како то није пљување по мени. Идиотизам на куб. Постмодерна мора да цркне. И дабогда цркла више.

Pa osecanja su subjektivna stvar, meni vredja verska osecanja [posto verujem u slobodu] kada biste vi da zabranjujete izlozbe i predstave, kad relativizujete sekularnost i trudite se da gejevi ne napuste sifonjere. Sta cemo onda?

Nemoj tako, kad postmoderna bude krepala nece moci da se zove u zastitu dragocenih osecanja, a znamo kako su ona delikatna stvar :D

Подели на овим сајтовима

Opsuj, radi šta hoćeš sa bilo kojom idejom, ili bilo čime što radim ja sigurno neću reagovati kao što su ovi vernici, tako hrišćanski reagovali.

Pa dobro, nisu spalili nikakav konzulat, niti su ubili nekoga, to je dobro za jednu religiju koliko se da primetiti.

Подели на овим сајтовима

Pa osecanja su subjektivna stvar,

Наравно, јесу лична, субјективна ствар. Значи ли то да имаш право да ме вређаш? Или твој индивидуализам и бесосећајност за другог нема граница? Докле год тако рамишљамо, биће сукоба. Ломићемо главе једни другима.

Подели на овим сајтовима

Opsuj, radi šta hoćeš sa bilo kojom idejom, ili bilo čime što radim ja sigurno neću reagovati kao što su ovi vernici, tako hrišćanski reagovali.

ОК, ти тако они онако. Што рече Аурор, то је субјективна ствар. :)

Подели на овим сајтовима

Ne dokle god neko bude razmišljao da postoje tabu teme, da ima nešto što ne sme da se dira, što ne sme da se ismejava, biće sukoba. Isto što si ti sad rekao može reći čovek kome se nešto ismejava. Na svaku postojeću satiru ima neko ko će da kaže da se on i njemu slični ismevaju i može reagovati tako što će svima da zabrane da gledaju predstavu, da spaljuju knjige. Da li je to adekvatan odgovor ipak su njegova osećanja ugrožena i on je povređen.

Подели на овим сајтовима

Pa osecanja su subjektivna stvar, meni vredja verska osecanja [posto verujem u slobodu] kada biste vi da zabranjujete izlozbe i predstave, kad relativizujete sekularnost i trudite se da gejevi ne napuste sifonjere. Sta cemo onda?

Nemoj tako, kad postmoderna bude krepala nece moci da se zove u zastitu dragocenih osecanja, a znamo kako su ona delikatna stvar :D

Шта ће гејеви у шифоњеру?Том крајње креативном и маштовитом месту а опет превише скученом за њихове геј-перформансе? :)

Што се мене тиче,одмах бих их ослободила из шифоњера.

:)

А слобода је драги мој,много већа и шира и од твојих атеистичких и мојих верских убеђења.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Ne dokle god neko bude razmišljao da postoje tabu teme, da ima nešto što ne sme da se dira, što ne sme da se ismejava, biće sukoba. Isto što si ti sad rekao može reći čovek kome se nešto ismejava. Na svaku postojeću satiru ima neko ko će da kaže da se on i njemu slični ismevaju i može reagovati tako što će svima da zabrane da gledaju predstavu, da spaljuju knjige. Da li je to adekvatan odgovor ipak su njegova osećanja ugrožena i on je povređen.

Поредиш озбиљне ствари као што је сатира са будалаштинама као што је, рецимо, она изложба (Ве)Ецце Хомо. Сатира увек говори ИСТИНУ. Она не кривотвори истину (Нушић!). Ово што ови "уметници" показују је ЛАЖ. И зато је то ништа друго него простачка провокација и вређање. Свађаћемо се све док се јасно не одвоји жито од кукоља - уметност од простачког шунда и примитивизма.

Подели на овим сајтовима

ЈА не контам једну другу ствар. Вероватно да јесте негде случајност, ал се тако погодило, па делује као успостављање неке законитости или чега већ: Одакле бре баш сада у православним земљама да крене банализација и пљување по Цркви? наравно, било је тога и раније, али никада овако очигледно и вулгарно. Пуси Рајот у Русији, она Швеђанка код нас, сад ови несрећници у Грчкој...

И увек апсолутно исти рецепт: Ругај се и пљуј по нечијим светињама, а онда кад тај неко реагује, згражавај се над "варварима" који имају толико морала да им је нешто још увек остало свето, а онда цео свет стане у твоју заштиту и постане буквално стид веровати у Бога. То су ономад и са католицима урадили када су неке ствари које су објективно постојале пренадували преко сваке мере, изгледа да смо ми дошли на ред. У задњем стадијуму ваљда иде остарковање свих који верују у Бога, као заосталих и нетолерантних, као "мрзитеља". Укратко, као неких који су сувишни и неподобни.

Ух бре... Стварно мрзим кад се вако распишем и дам и питање и одговор... ал опет занимљиво и забрињавајуће гледати све то.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...