Jump to content

Zbog predstave o gej Isusu u Atini privedeno više od 30 ljudi

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Offtopic.. Nisam se ja naljutio, ali to je cesta pojava na forumima, koja uvek sputava otvoreni razgovor. Znam da nas ima vise, ali mene si citirala. Ja nisam odgovoran za ono sta drugi ateisti pisu niti su njihovi stavovi moji.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

• Одговори 168
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Znači i ja sam ovde prozvan samo da pročitam predhodne komentare da vidim šta da odgovorim...

Право на одржавање представе. Право на не-одржавање представе.

Nije predstava elektron pa da može da bude u isto vreme na više mesta i da se održi i da se ne održi. A mislim da svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje izuzev u slučaju da nekoga direktno vređa, ako neko vređa nečiju ideju to je drugo, po tom osnovu mogli bi da zabranimo što šta. Pritom opet napominjem da nemam nikakvih simpatija prema predstavi, ali da takođe osuđujem one koji su silom pokušali da je spreče.

Није истина.Овај форум,ако ништа друго,је један мали пројекат,где се јасно види,да је тоталитаризам једино везан за вас,пошто вас увек има на оваквим темама упркос доброј вољи и љубави верујућих људи да разумеју и вас неверујуће.Овде увек осећам један вид ваше агресивности и просто то је нешто што се осећа...

Što se ovoga tiče mi smo ovde došli radi priče i razgovora o različitim temama. Ja lično volim o svemu da raspravljam i svačije pa i moje stavove da preispitujem. Ovde sam iz tog razloga, drugo da nije nas smatram da bi ovo bilo veoma dosadno i monotono okruženje, bez pravih dinamičnih rasprava, ja sebe ne smatram agresivnim ukoliko želim da raspravljam o različitim mišljenjima, da ustanovim ko greši, pa na kraju možda sam to ja nije mi prvi, a ni poslednji put da menjam mišljenje. A takođe verujem, barem što se mene tiče, da se većina ne bi složila, naravno imam i ja svoje minute uglavnom kada mi je dosadno i trolujem. Ali da me poznaješ, znala bi da nisam agresivna osoba.

Подели на овим сајтовима

Не разумем потребу људску да се на најнижи могући начин испровоцира нечије најдубље људско осећање и да се то одобрава и брани.

Где је ту достојанство?

Где је достојанство људи,који су правили изложбу док их је чувало 2000 полицајаца и исте те фотографије,истог момента склонили након изложбе и све то изазвано провоцирањем нечијих најдуљбих верских осећања.

Јесу ли спровели своје право?

Јесу.

Достојанствено?

Забога,не!

А шта се друго могло очекивати.То није нормална комуникација између људи потпуно различитих хемисфера.Провокација није одговор ни на један проблем.

Ovo je lepo srocena i validna kritika koju mogu da razumem, i sa kojom se vecim delom slazem.

Ako kazem da branim - branim pravo na odrzavanje a ne sadrzaj.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

Подели на овим сајтовима

провоцирањем нечијих најдуљбих верских осећања.

У простору једне државе гдје се та изложба одиграва постоји и људи који једноставно немају ту врсту најдубљих верских осјећања,посебно не у смислу у којем их лично ви имате,уз сво дужно поштовање ваших.Иста изложба се одржала у демократски и у сваком смислу много боље организованим земљама запада,што свакако не мора бити неки аргумент али може да послужи као начин фукционисања једног друштва према оваквим појавама.То вас провоцира са дистанце,нико вас није обавезао да дођете и пратите поменуту изложбу а и у вашем незадовољству сте људе окарактерисали као недостојанствене који су дошли и организовали изложбу.Зашто ваше тумачење изложбе као провокације мора бити уопште обавезујуће за било кога?

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je najmanje sto se ocekuje od pristojnog coveka kad cuje ovakvu vest je da osudi direktno ove divljake koji uzimaju pravdu u svoje ruke, ali iskreno bez ”Ona je kriva jer je provocirala” patetike, a posle brate pljuj po cemu hoces.

Одлично. Онда ћеш да ме пустиш да те пљујем, псујем, да те повремено погодим којим каменом, а нећеш да одреагујеш и да ми опалиш шамар јер си фин, пристојан, либералан и надасве политички коректан. Можемо да кренемо тако што ћу на сваку твоју поруку овде на поукама да напишем да си глуп и да везе немаш са било чим што пишеш и слично, и да те јурим од теме до теме, а ти ћеш, наравно, све време са мном да покушаваш да успоставиш дијалог, уместо да ме ставиш на "игнор" (у најбољем случају, то ако баш имаш живце ко конопце).

Јеа, ал у неком другом свету. ;)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

За ту банализацију и пљување у већини случајева су одговорни сами Хришћани...било какве баналзиације са стране су смијешне у погледу наше тренутне црквене свијести и литургијског живота.Да ли си ти спреман као Хришћанин да прихватиш то?Нажалост као да људи имају непрестано тај осјећај да су они угрожени и да им други банализју вјеру и пљују по Цркви.Пуси рајот су нека велика пријетња?И по којим то критеријумима Швеђанка пљује по Цркви?Шта ћеш ти сада,да убјеђујеш Швеђанку и људе који су дошли на изложбу како то није православно?Имам осјећај као да свачији други покрет,мисао,жеља,воља по питању Хришћанства а која се не улази неке оквире оног суштинског које ми прихватамо у нашем литургијском животу,представља неку пријетњу и опасност по живот Цркве.То нису опасности,то могу да буду брутални промашаји на тему о којој говори,значи неспојиви са оним теолошким и практичним што Хришћанство кроз своје искуство нуди...

Ни приближно. Ал један осећај имам када гледам слике у којима се светиње приказују на најскаредније могуће начине, а други када неко критикује што владике возе Аудије и џипове. Једно је намерна провокација и извргавање руглу, а друго критика, ма шта ја о тој критици мислио.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Одлично. Онда ћеш да ме пустиш да те пљујем, псујем, да те повремено погодим којим каменом, а нећеш да одреагујеш и да ми опалиш шамар јер си фин, пристојан, либералан и надасве политички коректан.

Ovo je banalizacija problema, ako me neko na

Можемо да кренемо тако што ћу на сваку твоју поруку овде на поукама да напишем да си глуп и да везе немаш са било чим што пишеш и слично, и да те јурим од теме до теме, а ти ћеш, наравно, све време са мном да покушаваш да успоставиш дијалог, уместо да ме ставиш на "игнор" (у најбољем случају, то ако баш имаш живце ко конопце).
padne fizički moram da se branim

U ovom slučaju ja bih reagovao tako što bi te pitao zašto tako misliš, ukoliko bi nastavio da me neargumentovano nazivaš glupim jednostavno bih preskakao tvoje poruke, ne bi ih čitao, a verovatno bi i ban popio. Ali oni nisu čoveka napadali i ismevali, već ideju sa kojom se ne slažu.

Подели на овим сајтовима

Ovo je banalizacija problema, ako me neko na padne fizički moram da se branim

U ovom slučaju ja bih reagovao tako što bi te pitao zašto tako misliš, ukoliko bi nastavio da me neargumentovano nazivaš glupim jednostavno bih preskakao tvoje poruke, ne bi ih čitao, a verovatno bi i ban popio. Ali oni nisu čoveka napadali i ismevali, već ideju sa kojom se ne slažu.

Јест, само има једна квака: нису нападали идеју, јер се идеје нападају аргументима. Начије највеће светиње провлаче по блату и намерно провоцирају. Чиме су то оне три несрећнице напале идеју хришћанства тако што су маскиране оргијале по православном храму? Чиме је то Швеђанка допринела било чему оном својом изложбом, или представљање Христоса као хомосексуалца, осим што је свесна провокација и развлачење по блату?

Ако се сви слажемо да не треба да добију по носу (а надам се да се сви слажемо), можемо макар да поставимо неке границе докле смо спремни да трпимо атаке и овај безобразлук. Нико их није дирао, не капирам због чега је тешко оставити хришћане већ једном на миру.

Подели на овим сајтовима

Одлично. Онда ћеш да ме пустиш да те пљујем, псујем, да те повремено погодим којим каменом, а нећеш да одреагујеш и да ми опалиш шамар јер си фин, пристојан, либералан и надасве политички коректан. Можемо да кренемо тако што ћу на сваку твоју поруку овде на поукама да напишем да си глуп и да везе немаш са било чим што пишеш и слично, и да те јурим од теме до теме, а ти ћеш, наравно, све време са мном да покушаваш да успоставиш дијалог, уместо да ме ставиш на "игнор" (у најбољем случају, то ако баш имаш живце ко конопце).

Јеа, ал у неком другом свету.

Budi siguran da te nikad neću fizički napasti za verbalnu provokaciju. To nisam ja. Međutim takav postupak bi možda i opravdao kod drugog, ako ga neko provocira na način da mu neda mira, prati ga i slično.

Ovde imamo divljake koji aktivno jure one čiji im se stavovi ne dopadaju i terorišu ih, a za to nema opravdanja.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Подели на овим сајтовима

Ни приближно. Ал један осећај имам када гледам слике у којима се светиње приказују на најскаредније могуће начине, а други када неко критикује што владике возе Аудије и џипове. Једно је намерна провокација и извргавање руглу, а друго критика, ма шта ја о тој критици мислио.

А како се осјећате када заправо гледате владике како се возе у Аудијима и џиповима и паркорају се испред својих епархија?

Подели на овим сајтовима

А како се осјећате када заправо гледате владике како се возе у Аудијима и џиповима и паркорају се испред својих епархија?

Што се мене тиче, Ауди је опуштен, јер знам колико су често на точковима, треба им и удобна и комфорна и поуздана машина. Или џип, јер често треба стићи на неку чуку.

Али пет Аудија или нешто бахато не лежи ми на срцу, могу те паре далеко боље да се утроше.

Подели на овим сајтовима

Budi siguran da te nikad neću fizički napasti za verbalnu provokaciju. To nisam ja. Međutim takav postupak bi možda i opravdao kod drugog, ako ga neko provocira na način da mu neda mira, prati ga i slično.

Ovde imamo divljake koji aktivno jure one čiji im se stavovi ne dopadaju i terorišu ih, a za to nema opravdanja.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Ајд само да разјаснимо: који су то СТАВОВИ? Јел ова представа став или провокација? Ја мислим да је ово друго, јер не видим никакав став у томе. Са друге стране, за њих нико никада не би ни чуо да не покушавају да се огребу о славу на овај начин.

И не, то је последица. Узрок је провокација, свесна и намерна провокација. И то се нон - стоп дешава, постаје нека врста моде. Што не би оставили хришћане на миру, нико их ни у уста не би узео, а камоли да протестује против њихових изложби?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...