Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 oooouuuuu keeeej Aleksandre Ишли смо заједно на пецање једно време, ја, он и Том Круз. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Ако лажеш, легитимно је да буде јако љут на тебе. Како ће искалити љутњу, то већ не знам. Нисам присталица туче. Stvarno se igramo gluvih telefona. NIJE svejedno kako ce iskazati ljutnju, i o tome, i samo o tome ovde pricam. O divljacima koji na divljacki nacin iskazuju svoju ljutnju. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Smes da radis sta hoces, ali ne smes da vrsis fizicko nasilje. Pogledaj kako je pocela diskusija sa moje strane... smeta mi sto na pet strane se skoro svi sablaznjavaju predstavom, a vest prica o divljanju nekih budala koje su zakljucavale ljude i slicno, na sta se skoro niko ne obazire (aquilliu prst gore) . Sto se tice toga sta bi trebalo uraditi... pa ignorisati ili kritikovati, ili ako ces i sam da se spustis na taj nivo... mozes i ti da se bavis provokacijama. А немаш право да протестујеш против тога? Пази, опет причамо о ненасилним протестима. Као што су својевремено неки други на тај начин протестовали, имаш ли ти право да станеш испред позоришта и да на тај начин свима ставиш до знања да нећеш више тако нешто да трпиш? Можда и грешим, али колико сам ја прочитао, ови нису вршили било какво насиље, него су стали на врата позоришта и одбили да се склоне, нису никога тукли или тако нешто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Stvarno se igramo gluvih telefona. NIJE svejedno kako ce iskazati ljutnju, i o tome, i samo o tome ovde pricam. O divljacima koji na divljacki nacin iskazuju svoju ljutnju. Добро, ту се слажемо. Ја јесам љут због таквих провокација, али никада не бих тако одговорио. sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Ишли смо заједно на пецање једно време, ја, он и Том Круз. Da, da... odma mi je bilo jasno sve пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Разумем ја шта тиме хоћеш да кажеш, али где је граница? ТО би била критика, и имало би смисла. Таква се критика види свакога дана по медијима сваке врсте. Али о каквој се критици ради, да не помињем уопште оне фотографије, али сви знамо шта је на њима? И каква се то порука шаље причом да је Господ био педер? Стварно не могу да повучем паралелу између те две ствари. Једно је критика, а друго је отворено пљување. Не пратим та дешавања у Грчкој али нисам нигдје експлицитно прочитао да је изложба "Ecce Homo" имала намјеру да Христа представи као педера? Па ја бих рекао да би нека просјечна критика али савјесног и одговорног Хришћанина могла бити упућена и на рачун те изложбе,зашто да не.Да се да нека конструкција мишљења на ту тему из перспективе теолошког дискурса,јер сложићемо се да тема хомосексуалности није баш тако наивна и једноставна.Назвати исту провокацијама,отворено пљување итд. је само начин да се покаже један ниво хришћанина данас у Србији који нема довољно ни снаге а ни воље да се суочи са духом времена у коме живи.Симптоматично је да би се управо на тој некој фиктивној изложби аута први јавили управо вјерници и говорили о некаквој нескормности владика o интересима и тако томе...Тако да остаје мали број оних који разумеју суштину а мишљења сам да хришћани имају ту привилегију која их обавезује да приступају свијету и човјеку уопште на управо јеванђелски начин.Ако ти разумеш зашто се један владика вози у ренџ ровер,зашто је тешко разумети и нешто мало другачије,у овом случају личност једне Швеђанке,која је по свему судећи нехришћнка али је дала као ствараоц једну изоложбу на ту тему која је њена рефлексија тог проблема...Она за тебе или мене није од суштинског значаја,можда је и крајње безначајна и промашена али то сазнање нас као Хришћана нам по неком аутоматизму ипак не даје за право да нечију изложбу зовемо провокацијама,вријеђањима,отвореним пљувањима итд. и да позивамо на бојкот исте...ако већ знамо да су мотиви саме ауторке били потпуно ван било каквих провокацијских и на православно хришћанство уперених слика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 У простору једне државе гдје се та изложба одиграва постоји и људи који једноставно немају ту врсту најдубљих верских осјећања,посебно не у смислу у којем их лично ви имате,уз сво дужно поштовање ваших.Иста изложба се одржала у демократски и у сваком смислу много боље организованим земљама запада,што свакако не мора бити неки аргумент али може да послужи као начин фукционисања једног друштва према оваквим појавама.То вас провоцира са дистанце,нико вас није обавезао да дођете и пратите поменуту изложбу а и у вашем незадовољству сте људе окарактерисали као недостојанствене који су дошли и организовали изложбу.Зашто ваше тумачење изложбе као провокације мора бити уопште обавезујуће за било кога? Када изложби присуствују само истакнути богоборци и црквомрзитељи не треба много памети да и они који немају " ту врсту најдубљих верских осећања " дођу до закључка да је у питању смишљења провокација са бедним покушајем омаловажавања здравог разума свих оних који виде да је позивање на демократију и друштвено уређење земаља у којима се изложба одржава и ништа друго до бедан покушај............... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Када изложби присуствују само истакнути богоборци и црквомрзитељи не треба много памети да и они који немају " ту врсту најдубљих верских осећања " дођу до закључка да је у питању смишљења провокација са бедним покушајем омаловажавања здравог разума свих оних који виде да је позивање на демократију и друштвено уређење земаља у којима се изложба одржава и ништа друго до бедан покушај............... Ја познајем једног православног хришћанина,студента теологије,који је био на истој тој изложби.Тако да на вашу жалост тој изложби нису присуствовали само људи које сте окаратерисали тим етикетама...А када толико наглабате о провокацијама,шта очекујете ви испорвоцирани хришћани да ће вечито живети у неком благостању,не разумем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Не пратим та дешавања у Грчкој али нисам нигдје експлицитно прочитао да је изложба "Ecce Homo" имала намјеру да Христа представи као педера? Па ја бих рекао да би нека просјечна критика али савјесног и одговорног Хришћанина могла бити упућена и на рачун те изложбе,зашто да не.Да се да нека конструкција мишљења на ту тему из перспективе теолошког дискурса,јер сложићемо се да тема хомосексуалности није баш тако наивна и једноставна.Назвати исту провокацијама,отворено пљување итд. је само начин да се покаже један ниво хришћанина данас у Србији који нема довољно ни снаге а ни воље да се суочи са духом времена у коме живи.Симптоматично је да би се управо на тој некој фиктивној изложби аута први јавили управо вјерници и говорили о некаквој нескормности владика o интересима и тако томе...Тако да остаје мали број оних који разумеју суштину а мишљења сам да хришћани имају ту привилегију која их обавезује да приступају свијету и човјеку уопште на управо јеванђелски начин.Ако ти разумеш зашто се један владика вози у ренџ ровер,зашто је тешко разумети и нешто мало другачије,у овом случају личност једне Швеђанке,која је по свему судећи нехришћнка али је дала као ствараоц једну изоложбу на ту тему која је њена рефлексија тог проблема...Она за тебе или мене није од суштинског значаја,можда је и крајње безначајна и промашена али то сазнање нас као Хришћана нам по неком аутоматизму ипак не даје за право да нечију изложбу зовемо провокацијама,вријеђањима,отвореним пљувањима итд. и да позивамо на бојкот исте...ако већ знамо да су мотиви саме ауторке били потпуно ван било каквих провокацијских и на православно хришћанство уперених слика. Не слажем се са чињеницом да то није провокација, најобичнија провокација и пљувачина. Када имаш слику Богородице са бочицом сперме у рукама, какву то поруку носи? Када имаш голог Господа и голог јована Крститеља, када имаш све оно остало, стварно ми је тешко да то сагледам као било шта друго, сем као провокацију. Не верујем у њене прокламоване мотиве. А уколико јој мотиви заиста јесу искрени, могла је до сада да види сто пута да изложба ствара поделе и злу крв, не лечи их, тако да је за ових петнаестак година врло лако могла да смисли нешто друго. Али јој то изгледа није циљ. Са друге стране, ја стварно немам ништа против неке критике, ма колико да се не слажем у највећем броју случајева ни са критиком ни са начином на који се та критика често износи. Тако да и када неки верници узму да пљују возни парк владика или кога већ, сматрам то њиховим правом. Када се атеисти буне због присуства Цркве у друштвеном животу, могу да се расправљам са њима, али не могу и нећу да им кажем да немају право да своје мишљење изнесу. Али када неко крене да своје фрустрације иживљава на овај начин, имам права да ствари назовем правим именом и имао бих право и да протестујем против тога, са намером да се тако нешто не одржи, опет, без употребе насиља, уколико мислим да би тако нешто имало неког ефекта. Да, у праву си, далеко сам од Јеванђеља и од поруке коју би заиста требало да ширим, видим то свакога дана. Ако да Бог да једном дођем до тога да ствари видим тим очима, можда ће ми све ово бити тужно или смешно, не могу то сада да знам. Али не могу да причам са те перспективе када тренутно ствари не видим тако, него управо овако како причам. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 А немаш право да протестујеш против тога? Пази, опет причамо о ненасилним протестима. Као што су својевремено неки други на тај начин протестовали, имаш ли ти право да станеш испред позоришта и да на тај начин свима ставиш до знања да нећеш више тако нешто да трпиш? Da trpis sta? Pa niko te netera da gledas to i nerviras se, zasto bi to sebi radio? Sto se tice ovih, naravno da je nasilje kad zatvoris ljude u neki prostor, a usput i pretuces par njih. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Da trpis sta? Pa niko te netera da gledas to i nerviras se, zasto bi to sebi radio? Sto se tice ovih, naravno da je nasilje kad zatvoris ljude u neki prostor, a usput i pretuces par njih. Да трпиш такав однос и вуцарање по блату онога што је теби најсветије и прогресију у тој деградацији. Због чега би то трпео? То је и део тебе и твоје личности и тиче те се. А мислим да данас кад сам читао нисам видео да су било кога пребили. Не подржавам то ако јесу урадили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Ја бих вол`о стварно ако има неко да растумачи ту изложбу нпр. и шта је ту порука, која уметничка вредност? Осим заиста само пуке и вулгарне првокације. Ја се на њих не обазирем, сами себи штету праве, али опет немамо сви исти "праг толеранције".. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Ја познајем једног православног хришћанина,студента теологије,који је био на истој тој изложби.Тако да на вашу жалост тој изложби нису присуствовали само људи које сте окаратерисали тим етикетама...А када толико наглабате о провокацијама,шта очекујете ви испорвоцирани хришћани да ће вечито живети у неком благостању,не разумем? И ја познајем једног доктора који је завршио као спортски коментатор на Б 92......... То нису етикете него неспорне чињенице. Но ко не жели да види - тај и не види. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 A kad otac joil vredja, skrnavi i raznim pogrdnim imenima naziva stvari kojima su nekim ljudima drage to je onda OK... Nedeljko ne posustaje u trci- licemerje na 100m... sa preponama пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Да трпиш такав однос и вуцарање по блату онога што је теби најсветије и прогресију у тој деградацији. Због чега би то трпео? То је и део тебе и твоје личности и тиче те се. Trpis ako vec ne iz nekih moralnih onda iz prakticnih razloga. Zato sto takva logika izvedena konzistentno moze da opravda i recimo Obrazovce koji prekidaju liturgije, jer su, ne znam dveri otvorene, i skrnavi se i degradira nekakva tradicija koja je njima najsvetija iz nekog razloga. Na licnom nivou bi ti rekao da moras da odrastes, i da zarad povrede tvojih osecanja nemas pravo dugima da se drugima nameces u smislu da im ogranicavas slobodu koju oni tebi ne uskracuju. Nista pametno time neces postici... glupost se razoblicava kritikom. Al to je vec neko moje eticko razmisljanje sa kojim se ne moras sloziti. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука