Ђуро Станивук Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Француска законом забрањује термине "мајка" и "отац" др Немања Зарић Ово је очигледан пример да идеолози хомосексуализма неће стати док се традиционалне норме не замене неким новим, индивидуалистичким и хедонистичким. Београд, 02.10.2012 Са променом власти у Француској изгледа да долази и редефинисање брака, породице и родитељства. Нова социјалистичка власт је још у предизборној кампањи најавила да ће по доласку на власт легализовати истополне заједнице и усвајање деце од стране тих заједница, а сада иду и корак даље. Као што је то случај у у другим државама које су легализовале геј и лезбејске партнерске заједнице, сада је и у Француској процес измене закона који регулишу брачне и породичне односе, па је тако најављено да се убудуће термини мајка и отац не смеју употребљавати, већ да ће они бити означавани као родитељи. Када закон буде ступио на снагу, он ће омогућити идентичне брачне церемоније истополним партнерима, као и у случају природних бракова и породица. Колико је кратковида власт у Француској потврђује и изјава министарке правде да је "интерес детета најважнија преокупација Владе" . Да је то истина, та иста Влада би се поближе упознала са озбиљним стручним радовима који не говоре у прилог одрастања деце у истополним заједницама. Овако је власт у Француској изневерила своје породице, и даље уништавајући шансу да створи сруштво истинске слободе и демократије и породично друштво. У свим државама у којима су истополни бракови легализовани следила је измена законодавства. У Канадској провинцији Нова Шкотска, након тужбе хомосексуалаца за непоштовање људских права 2007. године, Влада провинције је дозволила измену регулативе тако да је на потврдама о рођењу од тада могуће уписати лезбејску партнерку породиље као "другог родитеља". Исте године, Сенат државе Калифорније је заменио термине "мушкарац и жена" са термином "две особе" у свим документима које издаје Калифорнија (па је тако нпр. брак заједница две особе, а не мушкарца и жене). Одмах након победе социјалиста у Шпанији Влада је наредила да се термини "мајка" и "отац" у потврдама о рођењу замене са терминима "прогенитор А" и "прогенитор Б". Сличне измене закона су спроведене и у Онтарију, Масачусетсу и Аустралијској држави Викторија. Онтарио је забранио термине "мајка, отац, супруг, супруга, удовац и удовица" из свих закона и уредби. У Шкотској је 2007. године, након притисака ЛГБТ покрета Stonewall, Национална здравствена служба медицинским сестрама наредила да не користе термине "отац" и "мајка" зато што су они хомофобични! Ти термини су замењени термином "старатељи". Термини "супруг", "супруга" и "брак" је требало заменити терминима "партнери" и "блиски пријатељи". Мајка. Та најлепша реч која буди најдубља осећања код детета ускоро ће постати непожељна. Данас дечица, а сутра родитељи ће у школама учити да је циљ живота задовољење сопствених потреба, по било коју цену, а све у духу фанатичног индивидуализма. Природна породица ће бити представљена као архаична институција, а религиозност као нешто срамотно и чак штетно. Наведено је очигледан пример да идеолози хомосексуализма неће стати док се традиционалне норме, пре свега брака, природне породице и религиозности потпуно не замене неким новим нормама, дубоко индивидуалистичким и хедонистичким. Природна породица, као урођена заједница мушкарца и жене, њихових предака и потомака бије тешку битку за сопствено очување. Неко је рекао да хомосексуализам није идеологија? Др Немања Зарић Центар за заштиту породице Извор: www.lifesitenews.com zuti car and Саша M. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Dečak u osmoj godini započeo promenu pola Dečak Tomas Lobel iz Berklija u Kaliforniji, koji sebe danas naziva Tami, već treću godinu koristi kontroverzni tretman blokade hormona, koji treba da spreči da prođe kroz pubertet koj bi ga pretvorio u muškarca. Tomas (Tami) Lobel s lezbejskim rosditeljskim parom Lezbejski bračni par koji ga je usvojio, Debora Lobel i Paulina Moreno, odluku da se dečak ovom tretmanu podvrgne tako rano brane argumentom da je bolje da dete promeni pol još dok je malo i da su deca sa poremećajem polnog identiteta koja su bila prinuđena da promenu pola odlože izložena većem riziku od samoubistva u periodu adolescencije. Njih dve tvrde da je prva stvar koju im je Tomas saopštio kada je u trećoj godini naučio jezik znakova (dete pati i od poremećaja govora) bila “ja sam devojčica”, i da su odluku da ga ovom tretmanu podvrgnu, zbog koje ih gotovo svi napadaju, donele jer žele da mu olakšaju život i da ga zaštite od trauma. Tretman se sastoji u tome da dečak u nadlaktici nosi hormonalni implant koji će mu odlagati pubertet do 14-15. godine. Temi s majkama i starijim bratom Edgarom na njegovoj bar micvi Do tada ima vremena da odluči da li će se podvrći operacijama i daljem hormonalnom tretmanu i sasvim promeniti pol, ili će samo ukloniti implant i proći kroz normalan pubertet, pri čemu bi mu plodnost ostala sačuvana. О чему ми овде говоримо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Ko može da zabrani upotrebu termina majka otac? Gluposti... Драгана Цветковић and bgpj је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Ko može da zabrani upotrebu termina majka otac? Gluposti... У уставу и закону.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Možda u nekom filmu naučne fantastije Драгана Цветковић and napoleon bonaparta је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Možda u nekom filmu naučne fantastije Све ми више данашњица личи на филмове научне фантастике .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Ko može da zabrani upotrebu termina majka otac? Gluposti... Naravno da je glupost i da niko nije zabranio upotrebu termina majka... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Recimo, u većini novijih studija iz razvojne psihologije koristi se termin primary caregiver da se označi onaj koji se najviše brine o detetu, umesto majka ili otac. Ovo se radi da se ne bi diskriminisali očevi koji se brinu o deci. A u paru koji se brine o detetu, ipak će postojati neka podela uloga; majka i otac vrše različite uloge i imaju različitu poziciju u odnosu na dete određenog pola. Naravno, nekad roditelji mogu da preuzmu ulogu onog drugog neko vreme, ili da im se uloge preklapaju, znači, podela nije idealna i potpuno striktna. Tako da bi, ako bi neki hipotetički homoseksualni par imao dete, jedno bi imalo ulogu mame, a drugo tate, a kako ćemo ih zvati, već je druga stvar. "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Tako da bi, ako bi neki hipotetički homoseksualni par imao dete, jedno bi imalo ulogu mame, a drugo tate, a kako ćemo ih zvati, već je druga stvar. А како ће се називати то дете? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 А како ће се називати то дете? Ja predlažem, kao i do sad, dete, ili sin ili ćerka, npr. Mene, recimo, tata zove "sine", pa mi ne smeta. Jednom me čak nazvao i "sinčino" Resistance is futile, YOKA and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Ja predlažem, kao i do sad, dete, ili sin ili ćerka, npr. Mene, recimo, tata zove "sine", pa mi ne smeta. Jednom me čak nazvao i "sinčino" Ти си срећна. Живиш у нормалној породици, хвала Богу....а оно јадно дете из прилога горе? keka and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Ти си срећна. Живиш у нормалној породици, хвала Богу....а оно јадно дете из прилога горе? pusti, svaka porodica je uvrnuta na svoj način... Iskreno, usvajanje dece homoseksualnim parovima bi dozvolila u vrlo specijalnim slučajevima, i to tek posle provere, u statusu hranitelja. Gledala sam neku epizodu Opre Vinfri (da, znam da je to sramota ), gde su bili gosti dvojica, dugogodišnj par, koji su hranitelji troje dece, koja sva dolaze iz rasturenih domova i užasnih uslova, sa velikim problemima, koje stvarno niko nije hteo, pa su onda došli kod ove dvojice. Njih dvojica deluju kao fini ljudi, deca su napredovala, ali, recimo, socijalna služba ih mnogo češće i opsežnije proverava nego standardne hraniteljske porodice. Da, i jedan je "tata", a drugi je "data", tj. mama podela uloga ipak postoji. Bio posle i neki bračni par koji sa decom živi sa drugim nekim bračnim parom, i svinguju. To mi je, recimo, bilo baš bljak. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 pusti, svaka porodica je uvrnuta na svoj način... Iskreno, usvajanje dece homoseksualnim parovima bi dozvolila u vrlo specijalnim slučajevima, i to tek posle provere, u statusu hranitelja. Gledala sam neku epizodu Opre Vinfri (da, znam da je to sramota ), gde su bili gosti dvojica, dugogodišnj par, koji su hranitelji troje dece, koja sva dolaze iz rasturenih domova i užasnih uslova, sa velikim problemima, koje stvarno niko nije hteo, pa su onda došli kod ove dvojice. Njih dvojica deluju kao fini ljudi, deca su napredovala, ali, recimo, socijalna služba ih mnogo češće i opsežnije proverava nego standardne hraniteljske porodice. Da, i jedan je "tata", a drugi je "data", tj. mama podela uloga ipak postoji. Bio posle i neki bračni par koji sa decom živi sa drugim nekim bračnim parom, i svinguju. To mi je, recimo, bilo baš bljak. Опра постоји да би промовисала све и свашта...не можеш је узимати за референцу...ипак је она на туђим несрећама зарадила милионе.. Ово са свингерима није "бљак" него пропаст... Познавао сам једну девојку која је живела само са мајком у гарсоњери, а мајка је доводила љубавнике кући...та девојчица је са 13 година била позната свим пубертетлијама у граду...многима је била прва... Таква деца не могу израсти у стабилне особе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 skreno, usvajanje dece homoseksualnim parovima bi dozvolila u vrlo specijalnim slučajevima, i to tek posle provere, Evo jedno pitanje....zasto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Evo jedno pitanje....zasto? Prosto, još uvek nemamo ni adekvatnu i opšteprihvaćenu definiciju homoseksualnosti, da ne pričamo o dokazima kako odrastanje u porodicama gde su roditelji istog pola, tako da bih ipak se potrudila da stvorimo jednu situaciju gde je u odnosu na standardne porodice usvojitelja jedina razlika što su roditelji istog pola. Kad budemo imali jasniju situaciju, onda može da se krene, ili ne krene, sa usvajanjima u većem broju. Ali, pošto to još nije slučaj, samo izuzetno dobrim i podobnim homoseksualnim parovima bi dozvolila usvajanje dece. Kbao što, recimo, u nekim skandinavskim zemljama, decu čiji biološki roditelji imaju Sch, mogu da usvajaju samo izuzetno dobre porodice, tzv. exceptional families. Doduše, ja ne bih lično dozvolila usvajanje ni Bredu Pitu i Anđelini Žoli; prilično sam stroga kad su u pitanju deca sa lošijim startom u životu. Samo im fali još neka uvrnuta zvezda sa borderlajn tendencijama... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука