Milan023 Написано Јануар 15, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2014 Свети Сава, Преподобни Јустин Ћелијски, Свети владика Николај, Св Серафим Саровски... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 данас је прослављамо.... :0442_feel: :0442_feel: :0442_feel: Tropar, glas 7 Odbacivši taštinu ovog sveta, uzela si na sebe krst bezdomnog bogotražiteljstva, nisi se plašila dubokog bola i nemaštine, niti onih što ti se rugaše, jer si poznala ljubav Hristovu. I sada naslađujući se ovom ljubavlju na nebesima, Ksenija Blažena i božanski mudra, moli se za spasenje duša naših. . Kondak, Glas 3. Danas svetlo likuje grad svetog Petra, jer mnoštvo onih koji su tužni i koji se u tvoje molitveno zastupništvo uzdaju, sveblažena Ksenija, nalaze utehu, jer si Ti gradu ovom pohvala i utvrđenje. Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 6, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 MOLITVA SVETOJ BLAŽENOJ MATERI KSENIJI PETROGRADSKOJ O, sveta sveblažena mati Ksenija! Ti si pod zaklonom Svevišnjega živela, praćena i ukrepljivana Bogomajkom. Glad i žeđ, studen i vrelinu, uvrede i gonjenja pretrpela si, dar prozorljivosti i čudotvorstva od Boga dobila i pod zaštitom Svemogućeg spokoj si našla. Sada te Sveta Crkva kao miomirisni cvet proslavlja. Stojeći na mestu tvoga pogrebenja, pred likom tvojim svetim, kao živoj, koja si sa nama, molimo ti se: primi molitve naše i prinesi ih Prestolu Milosrdnog Oca Nebeskog, i imajući smelost pred Njim, isprosi večno spasenje onih koji tebi pritiču, darežljiv blagoslov za dobra dela i namere naše i izbavljenje od svih nevolja i žalosti. Zastupi nas svetim tvojim molitvama pred prestolom Svemilostivog Spasitelja našeg, nedostojne i grešne. Pomozi, Sveta Blažena mati Ksenija, da se dečica svetlošću Svetoga krštenja ozare i pečatom Duha Svetoga zapečate, da se dečaci i devojčice u veri, čestitosti, bogobojažljivosti vaspitavaju i da uspeha u učenju imaju; da se bolesni i slabi iscele; porodičnu ljubav i slogu pošlji; monahe udostoji da se dobrim podvigom podvizavaju i od uvreda ih ogradi; pastire u kreposti Duha Svetoga učvrsti; narod i zemlju našu u miru i spokojstvu sačuvaj i sažali se na one koji su na samrtnom času lišeni pričešća Svetim Tajnama Hristovim. Ti si nam nada i uzdanje, brzo uslišenje i izbavljenje, tebi blagodarnost uznosimo i s tobom slavimo Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i kroza sve vekove. Amin. DankaM and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sloboda7 Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ! СВЕТА КСЕНИЈА ПЕТРОГРАДСКА! - НАЈДРАЖИ СВЕТИ АРХАНГЕЛ МИХАЈЛО! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Мај 5, 2014 Пријави Подели Написано Мај 5, 2014 Uz Majku Boziju,Sv.vladika Nikolaj i Sv.Vasilije Ostroski. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Радосна Написано Мај 10, 2014 Пријави Подели Написано Мај 10, 2014 Свети Петар и Февронија JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Mislim da nemam.Ne mogu nikog da izdvojim. Možda me za neka imena vezuju uspomene iz nekog perioda života.Sećam od koga sam prvi put čula žitije Svetog Jovana Šangajskog . A žitije Svetog Petra Koriškog sam prvo pročitala. Kad sam bila mladja,mislila sam da su Sveta Petka i Bogorodica ista osoba,ne znam na osnovu čega sam formilala svoje skromno mišljanje,ali to je tako bilo. I uvek sam bila zbunjena,primećivala sam da se nešto ne uklapa. Sveta petka,Veliki Petak,pa kad neko kaže petka pred ovo ili ono... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Saandra Написано Јун 13, 2014 Пријави Подели Написано Јун 13, 2014 Postujem sve svetitelje posebno postovanje imam prema Presvetoj Bogorodici i Sinu Njenom, Gospodu nasem Isusu Hristu koji je proslavio sve svetitelje...Omiljenog nemam ali sam vezana za Sveta Petku. Dok živiš, dolikuje ti da se nadaš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 данас је било предивно сабрање у храму св Трифуна на Топчидеру ....служена литургија св,Јовану Шангајском..... "Slavni apostola Hristvosih naslednice, javio si se da nas maloverne i hladne srcem spases. Drevnih svetih blagodacu i podvizima obukao se jesi, zato si od Boga i Nebesne taje dobio. O predobri hranitelju siromaha, koji dajes nadu od sveta odbacenima, o svetilnice Hristov, Bozanstvenim plamom u osvit Strasnoga Suda uzezeni. Moli se za nas, svetitelju oce Jovane, da se i nasa srca razgore plamenom spasonosne ljubavi za Hrista i da se spasu duse nase u vremena poslednja". Драшко, lab_man, rahela and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Jako sam vezan za Vaskršnji post i Vaskrs, a zatim za Veliku Gospojinu. Moji omiljeni sveci su Sveti Georgije, Sveti Alimpije, Sveti Nikola, Sveti Apostol Pavle, Sveti Vrači, Sveti Vasilije Veliki i Sveti Vasilije Ostroški... Među njima ne mogu da napravim uži izbor. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа81 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 данас је било предивно сабрање у храму св Трифуна на Топчидеру ....служена литургија св,Јовану Шангајском..... "Slavni apostola Hristvosih naslednice, javio si se da nas maloverne i hladne srcem spases. Drevnih svetih blagodacu i podvizima obukao se jesi, zato si od Boga i Nebesne taje dobio. O predobri hranitelju siromaha, koji dajes nadu od sveta odbacenima, o svetilnice Hristov, Bozanstvenim plamom u osvit Strasnoga Suda uzezeni. Moli se za nas, svetitelju oce Jovane, da se i nasa srca razgore plamenom spasonosne ljubavi za Hrista i da se spasu duse nase u vremena poslednja". Била је Света Литургија и у Саборној цркви у Београду где се чува икона са честицом моштију светог Јована Шангајског. Патријарх Иринеј је држао беседу. Свети Јован је био познат по томе да од тренутка када се замонашио, никад више није легао у кревет да спава, узео је тај подвиг на себе. Када се упокојио испратили су га са речима: "Сад мирно спавај драги наш, вољени Владико, одмори се од праведног труда свог и подвига, почивај у миру до свима заједничког васкрсења." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
snebivljivi maslacak Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Мој омиљени светац је увијек био прво Свети Сава па сви остали, сад не знам, сад их имам више... Св. Никола, Св. Василије Острошки, Св. Јован Богослов, Света Петка... Како некако вријеме пролази мени некако прирастају више срцу српски светитељи... А имала сам и ја пех са иконом Свете Петке, годинама сам се молила мислећи да је то Богородица, него не вјерујем да се Света Петка наљутила због тога Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Била је Света Литургија и у Саборној цркви у Београду где се чува икона са честицом моштију светог Јована Шангајског. Патријарх Иринеј је држао беседу. Свети Јован је био познат по томе да од тренутка када се замонашио, никад више није легао у кревет да спава, узео је тај подвиг на себе. Када се упокојио испратили су га са речима: "Сад мирно спавај драги наш, вољени Владико, одмори се од праведног труда свог и подвига, почивај у миру до свима заједничког васкрсења." Jaoooo, znao sam da ću da propustim tu Svetu Liturgiju u Sabornoj...A baš sam na Vidovdan bio u Sabornoj Crkvi na Liturgiji i rešio da dođem i na Sv. Jovana Šangajskog... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Свети Јован је био познат по томе да од тренутка када се замонашио, никад више није легао у кревет да спава, узео је тај подвиг на себе. Да ли знаш где је (на чему је) спавао то мало сати (колико се одмарао затворених очију)? Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука