Jump to content

Рецепти за посна јела


Препоручена порука

Kiflice sa semenkma

 

500 gr brasna

100 gr lanenog semena

100 gr suncokreta

100 gr susama

2 dl ulja

2 dl piva ili belog vina 

1 prasak za pecivo 

1 kasicica soli 

 

p.s. moze se dodati i golica , uvijati kao kiflice , a mogu i modlom da se vade kao pogacice 

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 months later...

Блитва са бареним кромпиром
1кг блитве
1кг кромпира
3-4 чена белог лука
Со
Јабуково сирће или сок од лимуна

Припрема:
Блитву и кромпир темељно оперите и обарите у води коју сте претходно посолили.
Обарено поврће је потребно процедити, блитву исећи на крупније режњеве и кромпир ољуштити и исећи на половине. Да би ово јело било још укусније блитву зачините ситно исецканим белим луком и додатком јабуковог сирћета или лимунов сок.

 

10410351_880606961959296_712100812307380

 

:)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Pirinac sa tunjevinom:

 

Sitno iseckati crni luk, proprziti na malo ulja, dodati pirinac ( ja za sebe stavim jednu solju...dovoljno je, ko sprema za vise ljudi, neka stavi vise pirinca) , i proprziti ga malo zajedno sa lukom, dodati zacine, so, biber, naliti vodom i kuvati. Ko voli moze dodati i sitno seckanu sargarepu. Kada se pirinac skuva, dodati ( na jednu solju pirinca) konzervu tunjevine i sitno seckane kisele krastavce. Moze se jesti toplo kao varivo, a i hladno kao salata... :) njam.........

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Posna punjena paprika
paprika-367687_640.jpg

 

Sastojci
  • 5 paprika babura
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 1 šoljica pirinča
  • 4-5 krompira
  • so, biber, začin
  • 1/2 litra tomatino paradajza za sos
Način pripreme

Iseckati glavice crnog luka i prodinstati na ulju, a posebno prokuvati malo pirinča i sastaviti sa lukom, skloniti sa vatre i izrendati krompir, a zatim dodati začine po ukusu. Napuniti i zatvoriti paprike kolutovima krompira ili paradajza, a zatim poređati u šerpu. Za sos posebno sipati ulje i zagrejati ga, staviti kašiku brašna, sipati tomatino paradajz, preliti punjene paprike i kuvati na tihoj vatri 40 minuta.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Susam stanglice i/ili orasnice

 

Uspinovati 300 gr secera, topiti do svetlo smedje boje, u to dodati ( ukupno) 200 gr susama, moze se dodati osim susama i seckani orah, badem, ja stavim i sirovi kikiriki, sve to izmesati, prosuti na Pek-papir, rastanjiti i iseci. Mora brzo da se radi ovo tanjenje i secenje jer se brzo steze.

 

A moze i ovako, Otopiti oko 200 gr ratluka od ruze i dodati susam, orah i ostalo, ko sta voli. Izmesati, smesa je meksa. Moze se rastanjiti, u sredinu staviti susena brusnica i saviti kao rolat. Ostaviti na hladno da se stegne. Uzivajte, prijatno.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

КИСЕЛО, СЛАТКО, ЉУТИ СОС

 

 

гарам- масала мешавина зачина

црни лук

бели лук

ђумбир

мешано поврће

1л парадаиз пелата

2 кашичице смеђег шећера

сирће

бибер

П.С. све зачине додавати по укусу

        служи се уз пиринач или тестенину

Пријатно!

 

garam-masala_2.jpg

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 1. 12. 2014. at 10:16, feeble рече

Jes, ovo ima u svakom srpskom domu :)  

Па ако ћемо да гледамо шта има у просечном српском дому, онда би само пили чесмовачу и јели буђав леба :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Baba ganuš 

 

SASTOJCI

 

2 plava patlidžana

par čenova belog luka

sok od 1/2 limuna

80 g tahinija

kumin

čili u prahu

so

 

za posluživanje

 

maslinovo ulje

peršun

čili u prahu

 

PRIPREMA

 

Plave patlidžane izbockajte na par mesta i pecite u rerni na 200°C dok totalno ne omekšaju.

Kada se prohlade, oljustite ih i izbacite semenke.

Izmiksajte ih u blenderu zajedno sa par čenova belog luka, sokom od limuna, tahinijem, kuminom, čilijem i solju po ukusu.

Poslužite u činiji ili dubljem tanjiru, a po površini donjom stranom kašike napravite kružno udubljenje u koje ćete sipati maslinovo ulje i posuti seckanim peršunom i čilijem u prahu.

 


Link to comment
Подели на овим сајтовима

    Многи рецепти садрже и црни и бели лук. Нутриционисти кажу да  их не треба мешати.

    Мени је то прејако у сировом стању.

    Али, рецимо, када правим хиландарску ''каљу'', стављам оба лука, и то се кува уз остало поврће.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Лаки Колач

Састојци

12дл воде,12 кашика шећера,2 ванилин шећера,200гр гриза.
50гр чоколаде,...
или по жељи.


Припрема

Тежина:
Једноставно

1

6 чаша од 2дл воде да заври са 12 кашика сешера и две ваниле,кад заври додати 200гр гриза мешати да се згусне.склонити са ватре и умешати 50гр чоколаде исечене на коцке.То је моја верзија са чоколадом.
2

смесу излити у калуп-плех,тепсију како год.Оставити да се охлади.
3

охлађено преврнути на таблу,   исећи и  посути циметом.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Шишарке

 

1 маргарин

300гр шећера

8 кашика меда

100гр чоколаде за кување

 

- Ставити у већу шерпу да се све растопи, стално мешајући док не проври. Додати 100гр сусама и 250гр корн флекса. Добро измешати и брзо склонити са ватре. Вадити малом кашичицом и стављати у калуп (калуп је цедиљка за лимун :) ).

 

13381962771724524444.jpg

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Крем банане

 

800гр шећера

200мл воде

- да ври 5мин

 

30-40гр желатина

размутити у 100мл хладне воде

 

- шећер ушпиновани скинути са рингле

- додавати желатин кашику по кашику уз непрестано мешање миксером

- на крају додати екстрат од банане 1/4 од ананаса

- излити у поквашен плех

- прелити глазуром од чоколаде

 

e377907429ea1a2dbdc62fb92bdd0ebc_view_l.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Jel ima neko recept za posnu tortu? Od kako sam pocela da postim Bozicni post, za rodjendan pravim samo keks tortu ( plazma sa zele bombonama) ali malo mi je dosadila...sad bih da promenim, neka vocna ili neka sa dosta fila bi bila super.  :)

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  On 6. 12. 2014. at 7:50, Adelaida рече

Jel ima neko recept za posnu tortu? Od kako sam pocela da postim Bozicni post, za rodjendan pravim samo keks tortu ( plazma sa zele bombonama) ali malo mi je dosadila...sad bih da promenim, neka vocna ili neka sa dosta fila bi bila super.  :)

Посна Шварцвалд торта

 

коре:

3 чаше воде

2 чаше шећера

1 кашићица сода бикарбоне

4 кашике какаа

2 штангле рендане чоколаде

1 кашика крупно млевеног кекса

8 кашика уља

- Пећи 4 коре

 

Фил 1

 

на тихој ватри отопити да не кључа 0,5л слатке павлаке (биљне), 300гр чоколаде и охладити. Умутити 250гр маргарина са 200гр прах шећера и све сјединити.

 

Фил 2

 

пуна тегла вишања попрскана дан раније са екстрактом рума.

 

Фил 3

 

0,5л слатке павлаке

 

Начин филовања:  кора- чоко фил- вишње- сл. павлака

 

 

 

 

Posna-Swarcvald-torta.jpg

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...