Mironosica Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Kiflice sa semenkma 500 gr brasna 100 gr lanenog semena 100 gr suncokreta 100 gr susama 2 dl ulja 2 dl piva ili belog vina 1 prasak za pecivo 1 kasicica soli p.s. moze se dodati i golica , uvijati kao kiflice , a mogu i modlom da se vade kao pogacice Драган Јашић, nana and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Блитва са бареним кромпиром1кг блитве1кг кромпира3-4 чена белог лукаСоЈабуково сирће или сок од лимунаПрипрема:Блитву и кромпир темељно оперите и обарите у води коју сте претходно посолили.Обарено поврће је потребно процедити, блитву исећи на крупније режњеве и кромпир ољуштити и исећи на половине. Да би ово јело било још укусније блитву зачините ситно исецканим белим луком и додатком јабуковог сирћета или лимунов сок. Ljubičasta, Agaton Vuzman, мирођија and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Pirinac sa tunjevinom: Sitno iseckati crni luk, proprziti na malo ulja, dodati pirinac ( ja za sebe stavim jednu solju...dovoljno je, ko sprema za vise ljudi, neka stavi vise pirinca) , i proprziti ga malo zajedno sa lukom, dodati zacine, so, biber, naliti vodom i kuvati. Ko voli moze dodati i sitno seckanu sargarepu. Kada se pirinac skuva, dodati ( na jednu solju pirinca) konzervu tunjevine i sitno seckane kisele krastavce. Moze se jesti toplo kao varivo, a i hladno kao salata... njam......... JESSY, ivanaika and мирођија је реаговао/ла на ово 3 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 30, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2014 Posna punjena paprika Sastojci 5 paprika babura 2-3 glavice crnog luka 1 šoljica pirinča 4-5 krompira so, biber, začin 1/2 litra tomatino paradajza za sos Način pripremeIseckati glavice crnog luka i prodinstati na ulju, a posebno prokuvati malo pirinča i sastaviti sa lukom, skloniti sa vatre i izrendati krompir, a zatim dodati začine po ukusu. Napuniti i zatvoriti paprike kolutovima krompira ili paradajza, a zatim poređati u šerpu. Za sos posebno sipati ulje i zagrejati ga, staviti kašiku brašna, sipati tomatino paradajz, preliti punjene paprike i kuvati na tihoj vatri 40 minuta. Kaludjerovic Sreten, мирођија and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Susam stanglice i/ili orasnice Uspinovati 300 gr secera, topiti do svetlo smedje boje, u to dodati ( ukupno) 200 gr susama, moze se dodati osim susama i seckani orah, badem, ja stavim i sirovi kikiriki, sve to izmesati, prosuti na Pek-papir, rastanjiti i iseci. Mora brzo da se radi ovo tanjenje i secenje jer se brzo steze. A moze i ovako, Otopiti oko 200 gr ratluka od ruze i dodati susam, orah i ostalo, ko sta voli. Izmesati, smesa je meksa. Moze se rastanjiti, u sredinu staviti susena brusnica i saviti kao rolat. Ostaviti na hladno da se stegne. Uzivajte, prijatno. мирођија, Sanja Т. and nana је реаговао/ла на ово 3 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 КИСЕЛО, СЛАТКО, ЉУТИ СОС гарам- масала мешавина зачина црни лук бели лук ђумбир мешано поврће 1л парадаиз пелата 2 кашичице смеђег шећера сирће бибер П.С. све зачине додавати по укусу служи се уз пиринач или тестенину Пријатно! Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 On 1. 12. 2014. at 10:09, Снежана рече гарам- масала мешавина зачина Jes, ovo ima u svakom srpskom domu Снежана, Рилски and kirios1 је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 On 1. 12. 2014. at 10:16, feeble рече Jes, ovo ima u svakom srpskom domu Па ако ћемо да гледамо шта има у просечном српском дому, онда би само пили чесмовачу и јели буђав леба feeble and Рилски је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Baba ganuš SASTOJCI 2 plava patlidžana par čenova belog luka sok od 1/2 limuna 80 g tahinija kumin čili u prahu so za posluživanje maslinovo ulje peršun čili u prahu PRIPREMA Plave patlidžane izbockajte na par mesta i pecite u rerni na 200°C dok totalno ne omekšaju. Kada se prohlade, oljustite ih i izbacite semenke. Izmiksajte ih u blenderu zajedno sa par čenova belog luka, sokom od limuna, tahinijem, kuminom, čilijem i solju po ukusu. Poslužite u činiji ili dubljem tanjiru, a po površini donjom stranom kašike napravite kružno udubljenje u koje ćete sipati maslinovo ulje i posuti seckanim peršunom i čilijem u prahu. http://mezze.rs/baba-ganus/ Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2014 Многи рецепти садрже и црни и бели лук. Нутриционисти кажу да их не треба мешати. Мени је то прејако у сировом стању. Али, рецимо, када правим хиландарску ''каљу'', стављам оба лука, и то се кува уз остало поврће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2014 Лаки КолачСастојци12дл воде,12 кашика шећера,2 ванилин шећера,200гр гриза.50гр чоколаде,...или по жељи.ПрипремаТежина:Једноставно16 чаша од 2дл воде да заври са 12 кашика сешера и две ваниле,кад заври додати 200гр гриза мешати да се згусне.склонити са ватре и умешати 50гр чоколаде исечене на коцке.То је моја верзија са чоколадом.2смесу излити у калуп-плех,тепсију како год.Оставити да се охлади.3охлађено преврнути на таблу, исећи и посути циметом. Adelaida, Снежана and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2014 Шишарке 1 маргарин 300гр шећера 8 кашика меда 100гр чоколаде за кување - Ставити у већу шерпу да се све растопи, стално мешајући док не проври. Додати 100гр сусама и 250гр корн флекса. Добро измешати и брзо склонити са ватре. Вадити малом кашичицом и стављати у калуп (калуп је цедиљка за лимун ). Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2014 Крем банане 800гр шећера 200мл воде - да ври 5мин 30-40гр желатина размутити у 100мл хладне воде - шећер ушпиновани скинути са рингле - додавати желатин кашику по кашику уз непрестано мешање миксером - на крају додати екстрат од банане 1/4 од ананаса - излити у поквашен плех - прелити глазуром од чоколаде Adelaida, Данче*, Рада.. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2014 Jel ima neko recept za posnu tortu? Od kako sam pocela da postim Bozicni post, za rodjendan pravim samo keks tortu ( plazma sa zele bombonama) ali malo mi je dosadila...sad bih da promenim, neka vocna ili neka sa dosta fila bi bila super. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2014 On 6. 12. 2014. at 7:50, Adelaida рече Jel ima neko recept za posnu tortu? Od kako sam pocela da postim Bozicni post, za rodjendan pravim samo keks tortu ( plazma sa zele bombonama) ali malo mi je dosadila...sad bih da promenim, neka vocna ili neka sa dosta fila bi bila super. Посна Шварцвалд торта коре: 3 чаше воде 2 чаше шећера 1 кашићица сода бикарбоне 4 кашике какаа 2 штангле рендане чоколаде 1 кашика крупно млевеног кекса 8 кашика уља - Пећи 4 коре Фил 1 на тихој ватри отопити да не кључа 0,5л слатке павлаке (биљне), 300гр чоколаде и охладити. Умутити 250гр маргарина са 200гр прах шећера и све сјединити. Фил 2 пуна тегла вишања попрскана дан раније са екстрактом рума. Фил 3 0,5л слатке павлаке Начин филовања: кора- чоко фил- вишње- сл. павлака Kaludjerovic Sreten, Adelaida, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука