Гости Guest Написано Фебруар 27, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 11. А Бог је нашна небу и на земљи,све што захтеде, учини. 12. Идоли незнабожаца, сребро су и злато,дела руку човечијих: 13. уста имају и не говоре,очи имају и не виде, 14. уши имају и не чују,ноздрве имају и не миришу, 15. руке имају и не додирују,ноге имају и не ходају,неће дати гласа из грла свога. 16. Слични њима да буду они који их праве,и сви који се уздају у њих. 17. (А) Дом Израиљев узда се у Господа:Помоћник њихов и заштитник њихов јесте. 18. Дом Аронов узда се у Господа:Помоћник њихов и заштитник њихов јесте. 19. Који се боје Господа уздају се у Господа:Помоћник њихов и заштитник њихов јесте. 20. Господ, опоменувши се нас, благословио је нас,благословио је дом Израиљев,благословио је дом Аронов, 21. благословио је оне који се боје Господа,мале са великима. 22. Да придода Господ (благослов) на вас,на вас и на синове ваше. 23. Благословени сте ви Господу,Створитељу неба и земље. 24. Небо небеско је Господу,а земљу је дао синовима људским. 25. Неће мртви хвалити Те, Господе,нити сви који силазе у ад, 26. него ми живи благосиљаћемо Господаод сада и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 27, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Псалам 114. 1. ЗАВОЛЕХ што ће Господ услишитиглас мољења мојега, 2. што је приклонио ухо Своје к мени,и у дане моје призиваћу (Га). 3. Обузеше ме болови смртни,опасности адске снађоше ме;жалост и болове нађох. 4. И Име Господње призвах:О Господе, избави душу моју! 5. Милостив је Господ и праведан,и Бог наш милује. 6. Господ чува одојчад;понизих се, и спасе ме. 7. Господ чува одојчад;понизих се, и спасе ме. 8. Јер избави душу моју од смрти,очи моје од суза,и ноге моје од склизнућа. 9. Угодићу пред Господом у земљи живих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 27, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Псалам 115.Алилуја. ВЕРОВАХ, зато (и) говорих:[1] а ја се понизих веома. Ја рекох у иступљењу моме: Сваки је човек лаж.[2] Шта ћу узвратити Господу за све што ми је дао? Чашу спасења примићу и име Господње призваћу. (Завете моје Господу испунићу пред свим народом Његовим). Часна је пред Господом смрт преподобних Његових. О Господе, ја сам слуга Твој, ја сам слуга Твој и син слушкиње Твоје. Раскинуо си окове моје. Теби ћу принети жртву хвале, и Име Господње призваћу. Завете моје Господу испунићу пред свим народом Његовим, у дворима дома Господњег, усред Тебе, Јерусалиме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 27, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Псалам 116.Алилуја.(МТ: Псалам 117) ХВАЛИТЕ Господа све нације,[1] похвалите Њега сви народи. Јер се утврди милост Његова на нама, и истина Господња остаје до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 27, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Псалам 117. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 (измењено) ИСПОВЕДАЈТЕ се Господу, јер је добар, јер је до века милост Његова. Да рече дом Израиљев, јер је добар, јер је до века милост Његова. Да рече дом Аронов, јер је добар, јер је до века милост Његова. Да реку сви који се боје Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Из невоље призвах Господа, и услиша ме нашироко. Господ је мени помоћник,[1] и нећу се бојати, шта ће ми учинити човек. Господ је мени помоћник, и ја ћу погледати смело непријатеље моје. Добро је (већма) уздати се у Господа, него ли уздати се у човека; добро је надати се у Господа, него ли надати се у кнезове. Сви народи окружише ме, и Именом Господњим брањах се од њих. Опколивши опколише ме, и Именом Господњим брањах се од њих. Опколише ме као пчеле саће, и плануше као огањ у трњу, и Именом Господњим брањах се од њих. Гурнут посрнух да паднем, и Господ ме прихвати. Снага је моја и песма моја Господ, и би мени за спасење. Глас је радости и спасења у насељима праведних: Десница Господња учини силу, десница Господња подиже ме, десница Господња учини силу. Нећу умрети, него ћу жив бити, и казиваћу дела Господња. Карајући покара ме Господ, али ме смрти не предаде. Отворите ми врата правде, ушавши кроз њих исповедаћу се Господу. Ово су врата Господња, праведници ће ући кроз њих. Исповедаћу се Теби, јер си ме услишио, и био си ми на спасење. Камен који одбацише зидари,[2] овај поста глава од угла;[3] од Господа би то, и дивно је у очима нашим. Ово је дан који створи Господ, обрадујмо се узвеселимо се у њему. О Господе спаси! О Господе, поведи добро! Благословен Који долази у Име Господње;[4] благословисмо вас из дома Господњег. Бог је Господ и јави се нама; саставите празник с гранчицама (врбице) до рогова жртвеника. Бог мој јеси Ти, и исповедаћу и хвалити Те; Бог мој јеси Ти, и узвисићу Те. Исповедаћу се Теби, јер си ме услишио, и био си ми на спасење. Исповедајте се Господу, јер је добар, јер је до века милост Његова. Измењено Фебруар 27, 2013 од Martirije Ništa nisi pogešila, samo sam svoje obrisao i sve dodao kod tebe ceo psalam, jer je greškom započet 118 i bilo mi lakše ovako da kod tebe sve ovo smestim :) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Катизма Седамнаеста Псалм 118. 1. Благо онима којима је пут чист, који ходе у закону Господњем. 2. Благо онима који чувају откривења Његова, свијем црцем траже Га; 3. Који не чине безакоња, ходе путевима Његовим 4. Ти си дао заповести Своје, да се чувају добро. 5. Кад би путеви моји били управљени да чувам наредбе Твоје; 6. Онда се не бих постидео, пазећи на заповести Твоје; Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 7. Хвалио бих те с' правијем срцем, учећи се праведним законима Твојим. 8. Чуваћу наредбе Твоје, немој ме оставити сасвијем. 9. Како ће младић очистити пут свој? Владајући се по Твојим речима. 10. Свијем срцем тражим Тебе, не дај ми да зађем од заповијести Твојих. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 11. У срце своје затворио сам ријеч Твоју, да Ти не гријешим. 12. Благословен си, Господе! научиме ме наредбама Својим. 13. Устима својим Јављам све судове уста Твојих. 14. На путу откривења Твојих, радујем се као за велико богатство. 15. О заповијестима Твојим размишљам, и пазим на путеве Твоје. 16. Наредбама Твојим тјешим се, не заборављам ријечи Твоје. 17. Учини милост слуги Својему, да бих живио и чувао ријеч Твоју. 18. Отвори очи моје, да бих видео чудеса закона Твојега. 19. Гост сам на земљи, немој сакрити од мене заповијести Својих. 20. Изнеможе душа моја, желећи без престанка познати судове Твоје. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 21. Ти си страшан проклетим охолицама, које застрањују од заповијести Твојих. 22. Одврати од мене руг и срамоту, јер чувам откривења Твоја. 23. Сједе кнезови и договарају се на мене; а слуга Твој размишља о наредбама Твојим. 24. Откривења су Твоја утеха моја, савјетници моји. 25. Душа моја лежи у праху; оживи ме по ријечи Својој. 26. Казујем путеве своје, и чујеш ме; научиме наредбама Својим. 27. Уразуми ме о путу заповијести Својих, и размишљаћу о чудесима Твојим. nana је реаговао/ла на ово 1 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 27, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 (измењено) 28. Задрема душа моја од чамотиње,утврди ме у речима Твојим. 29. Пут неправде удаљи од мене,и законом Твојим помилуј ме. 30. Пут истине изабрах,судове Твоје не заборавих. Измењено Фебруар 27, 2013 од Martirije Sad je sve sređeno i može da se nastani dalje... Бојан Сарачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 31. Прилепих се сведочанствима Твојим, Господе, немој ме постидети. 32. Путем заповести твојих трчах, када си раширио срце моје. 33. Законоположи ми, Господе, пут правила Твојих, и њега ћу тражити свагда. 34. Уразуми ме, и истраживаћу закон Твој, и чуваћу га свим срцем мојим. 35. Води ме стазом заповести Твојих, јер ову вољом зажелех. 36. Приклони срце моје у сведочанства Твоја, а не у грамзивост. 37. Отвори очи моје да не виде сујету, на путу Твоме оживи ме. 38. Постави слузи Твоме реч Твоју, ради страха Твојега. 39. Уклони срамоту моју, од које страхујем, јер су судови Твоји добри. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 40. Ево зажелех заповести Твоје, правдом Твојом оживи ме. 41. И да дође на ме милост Твоја, Господе, (Вав). спасење Твоје, по речи Твојој. 42. И одговорићу ругачима мојим реч, јер се поуздах у речи Твоје. 43. И не узми са уста мојих реч истине до краја, јер се на судове Твоје поуздах. 44. И чуваћу закон Твој свагда, довека, и у век века. 45. И хођах у ширини, јер заповести Твоје истраживах. 46. И говорах о сведочанствима Твојим пред царевима и не стиђах се. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 47. И поучавах се у заповестима Твојим, које заволех веома. 48. И подигох руке своје ка заповестима Твојим које заволех, и уживах у заповестима Твојим. 49.. Опомени се речи Твоје слузи Твоме, којом си ми дао наду. 50. То ме утеши у понижењу моме, јер реч Твоја оживе ме. 51. Горди безаконоваху до краја, но од закона Твога не одступих. 52. Опоменух се судова Твојих од века, Господе, и утеших се. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 53. Жалост ме обузе од грешника, који остављају закон Твој. 54. Псалмопевљиви ми бише закони Твоји у месту боравишта мојега. 55. Опоменух се у ноћи Имена Твога, Господе, и сачувах закон Твој. 56. То ми се догоди, јер законе Твоје истраживах. 57. Удео си мој, Господе, (Хет). рекох да чувам закон Твој. 58. Помолих се лицу Твоме свим срцем својим, помилуј ме по речи Твојој. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука