JESSY Написано Фебруар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Псалам 108.За крај, Псалам Давидов.(МТ: Псалам 109) БОЖЕ, хвалу моју не прећути; јер уста грешничка и уста лукавога отворише се на ме, говорише против мене језиком лажљивим, и речима мржње опколише ме, и ратоваху на мене узалуд. Уместо да ме воле, оклеветаше ме, а ја се молих (Теби); и поставише против мене зла уместо добара, и мржњу уместо љубави моје. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Ја баш прошле недеље пазарио Псалме, мада тренутно немам појма. Чуо сам од људи да је добро оружје против греха. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 6. Постави на њега грешника, и ђаво (=клеветник) нек стане с десна њега; 7. када му се буде судило, нека изађе осуђен, и молитва његова да буде на грех. 8. Нека дани његови буду малобројни, и епископство (=достојанство) његово да узме други. Дап. 1, 20 9. Нека синови његови буду сирочад, и жена његова удовица; 10. покренути синови његови нек се преселе, и нека просе, нек су изгнани из домова својих. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Фебруар 25, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2013 11. Да (му) тражи зајмодавац све што је његово, и да разграбе туђинци трудове његове; 12. нека му нема заштитника, нити да има милујућег сирочади његове; 13. нек буду деца његова за погубљење, у једном нараштају нек се уништи име његово. 14. Да се спомене безакоње отаца његових пред Господом, и грех матере његове да се не очисти. 15. Нек буду свагда пред Господом, и да уништи са земље спомен њихов; 16. јер се не сетише да учине милост, и прогањаше човека убогог и сиромаха и потиштенога срцем, да (их) убију. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Silence Написано Фебруар 25, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2013 17. I zavole prokletstvo, i doći će mu; i ne htede blagoslov, i udaljiće se od njega. 18. I obuče prokletstvo kao odelo, i uđe kao voda u utrobu njegovu, i kao ulje u kosti njegove. 19. Neka mu bude kao odeća koju će odenuti, i kao pojas kojim će zauvek opasati se. 20. Ovo je plata od Gospoda onima koji me klevetaju, i koji govore zlo protiv duše moje. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2013 21. А Ти Господе, Господе, учини са мном милост ради Имена Твога, јер је добра милост Твоја. 22. Избави ме, јер сам сиромах и убог, и срце се моје потресе у мени; 23. као сенка када се склони, ишчезох, истресох се као скакавци. 24. Колена моја изнемогоше од поста, и тело се моје измени јелеја ради. 25. И ја постадох поруга њима; видевши ме, климаху главама својим. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Фебруар 25, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2013 26. Помози ми, Господе Боже мој, и спаси ме по милости Твојој ; 27. и нека познају да је ово рука Твоја и Ти си, Господе, учинио то. 28. Проклињаће они, а Ти ћеш благосиљати; они који устају на ме нек се посраме, а слуга Твој обрадоваће се. 29. Нека се клеветници моји обуку у срамоту, и нека се огрну као огртачем срамотом својом. 30. Исповедаћу се Господу веома устима мојим и усред многих хвалићу Га, 31. јер стаде с десне стране убогога, да спасе од гонитеља душу моју . пс. за @Бојан Сарачевић Ја баш прошле недеље пазарио Псалме, мада тренутно немам појма. Чуо сам од људи да је добро оружје против греха. Добро си чуо брате.Прелистај,управо започињемо 16. Катизму (Псалам109.),..па изволи да нам се придружиш :smile: Бојан Сарачевић је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 26, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Псалам 109. 1.РЕЧЕ Господ Господу моме: Седи Мени с десне стране,[1]док положим непријатеље Твоје за подножје ногама Твојим. 2.Жезал силе Твоје послаће (Ти) Господа са Сиона,и владај усред непријатеља Твојих. 3.Са Тобом је власт у дан моћи Твојеу сјају светих Твојих.Из утробе пре зорњаче родих Те. 4.Закле се Господ и неће се раскајати:Ти си Свештеник до века, по чину Мелхиседекову. 5.Господ је с десне стране Теби, скршио је у дан гњева Свога цареве; 6.судиће у народима, испуниће лешевима (земљу),скршиће главе многих на земљи. 7.С потока на путу пиће, зато ће уздигнути главу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Псалам 110. Алилуја. (Акростих по јеврејској азбуци). (МТ: Псалам 111) ИСПОВЕДАЋУ се Теби, Господе, свим срцем својим, (Алеф). на савету правих и на сабору. (Бет). 2. Велика су дела Господња, (Гимел). испитана у свим вољама Његовим. Далет). 3. И слава и величанство дело су Његово, (Хе). и правда Његова остаје у век века. (Вав). 4. Спомен је учинио чудеса Својих. (Зајин). Милостив је и милосрдан Господ; (Хет). 5. храну даде онима који Га се боје; (Тет). памтиће до века завет Свој. (Јод). 6. Моћ дела својих јевио је народу Своме, (Каф). да им даде наслеђе незнабожаца. (Ламед). ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 26, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 7. Дела руку Његових су истина и суд;(Мем).верне су све заповести Његове,(Нун). 8. утврђене у век века,(Самек).сачињене у истини и правди.(Ајин). 9. Избављење је послао народу Своме,(Пе).заповедио је до века завет Свој;(Саде).свето је и страшно Име Његово.(Коф). 10. Почетак мудрости је страх Господњи,(Реш).а разумевање добро свима који га творе.(Шин).Похвала Његова остаје у век века.(Тав). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Псалам 111. Алилуја (Акростих по јеврејској азбуци). Блажен је човек који се боји Господа; у заповестима Његовим хтеднуће веома. 2. Моћно ће бити на земљи семе његово, покољење правих благословиће се. 3. Слава и богатство је у дому његовом, правда његова остаје у век века. 4. Засије у тами светлост правима милостиви и милосрдни и праведни (човек). 5. Добар је човек који милује и позајмљује; устројиће мудро своје речи на суду; 6. јер се довека неће поколебати. У вечни спомен биће праведник. 7. Од слуха злога неће се уплашити; готово је срце његово да се нада у Господа. 8. Утврди се срце његово, неће се уплашити, докле погледа на непријатеље своје. 9. Просу, даде убогима, правда његова остаје у век века; моћ његова уздићи ће се у слави. 10. Грешник ће видети и прогњевиће се, зубима ће својим шкргутати, и ишчилиће; жеља гршника пропашће. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Псалам 112. Алилуја. (Псалми 112 - 117 чине Песму Хвале). (МТ: Псалам 113) ХВАЛИТЕ, слуге, Господа; хвалите Име Господње. 2. Нека је Име Господње благословено од сада и до века. 3. Од истока сунца до запада хваљено је Име Господње. 4. Узвишен је над свима народима Господ, на небесима је слава Његова. 5. Ко је као Господ Бог наш? Који на висинама живи 6. и на смирене погледа, на небу и на земљи. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 7. Који из праха подиже убогога, и из кала узвишује ништога; 8. И посађује га с' кнезовима у народу Његову; 9. Од нероткиње насељава кућу, учинивши је радосном мајком синовима. Алилуја! @nana Хвала, наравно да ћу да се придружим, него сам мислио да је дискутовање о псалмима. Од скоро сам овде 4chsmu1 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Псалам 113.Алилуја. (МТ:Псалам 114 и 115) ПРИ ИЗЛАСКУ Израиља из Египта, дома Јаковљевог из народа варварског, 2. постаде Јудеја светиња Његова, Израиљ област Његова. 3. Море виде и побеже, Јордан се поврати унатраг; 4. горе узиграше као овнови, и брда као јагањци овчији. 5. Шта ти би, море, те побеже, и теби, Јордане, те се поврати назад? 6. Горе, те узиграсте као овнови, и брда као јагањци овчији? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 27, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 7. Од лица Господњег потресе се земља,од лица Бога Јаковљевог, 8. Који окрену стену у језеро водено,и камени хрид у извор вода.(МТ: Пс. 115) 9. Не нама, Господе, не нама,него Имену Твоме дај славу,због милости Твоје и истине Твоје. 10. Да не кажу незнабожци:Где је Бог њихов? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука