Бојан Сарачевић Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Псалам 140.Псалам Давидов. (МТ: Псалам 141) ГОСПОДЕ, Тебе зовем, услиши ме. Чуј глас мољења мога, када вапим Теби. Да се уздигне молитва моја, као кађење пред лице Твоје; уздизање руку мојих жртва вечерња. Постави, Господе, стражу устима мојим, и двер ограде око усана мојих. Не допусти срце моје у речи лукаве, да измишља изговоре за грехе, са људима који чине безакоња, и нећу се дружити са изабранима њиховим. Караће ме праведник са милошћу, и изобличиће ме; а уље грешника да не намасти главу моју; јер је још и молитва моја против воље њихове. Расуше се низ камење моћници њихови; чуће речи моје, као угодне. Као што се грумен земље просу по земљи, расуше се кости њихове до пакла. Јер Теби, Господе, Господе, управих очи моје; у Тебе се уздах, не одбаци душу моју. Сачувај ме од мреже коју ми поставише, и од замки оних који чине безакоња. Пашће у мрежу своју грешници, а ја остах сам, докле не прођох. nana је реаговао/ла на ово 1 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Псалам 141. Поучан, Давидов, када беше у пећини. Молитва. (МТ: Псалам 142) 1. ГЛАСОМ мојим ка Господу виках, гласом мојим ка Господу помолих се. 2. Излићу пред Њим молитву моју, жалост моју пред Њим објавићу. 3. Када ишчезава дух мој од мене, и Ти си познао стазе моје. На путу овоме по којем ходих, они ми поставише замку. 4. Гледах са десна и разгледах, и не беше никога који ме познаје. Нестаде уточишта за мене, и нико не мари за душу моју. 5. Виках Теби, Господе, и рекох: Ти си нада моја, удео си мој на земљи живих. 6. Слушај молитву моју, јер се понизих веома. Избави ме од гонитеља мојих, јер се утврдише већма од мене. 7. Изведи из тамнице душу моју, да се исповедам Имену Твоме. Мене чекају праведници, докле ми не узвратиш. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Псалам 142.Псалам Давидов, када га син гоњаше. (МТ: Псалам 143) ГОСПОДЕ, услиши молитву моју, чуј мољење моје у истини Твојој, услиши ме у правди Твојој. И не иди на суд са слугом Твојим, јер се неће оправдати пред Тобом нико жив. Јер непријатељ погна душу моју, унизио је до земље живот мој; посади ме у тамна места, као мртве од века; и утрну у мени дух мој, смете се у мени срце моје. Помињем дане старе, размишљам о свим делима Твојим, у творевинама руку Твојих поучавах се. Подигох Теби руке моје, душа Ти је моја као земља безводна. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Март 8, 2013 Пријави Подели Написано Март 8, 2013 7. Брзо ме услиши, Господе, ишчезе дух мој. Не одврати лице Твоје од мене, јер ћу бити сличан онима који силазе у гроб. 8. Чувши ме учини ми ујутро милост Твоју, јер се у Тебе поуздах. Кажи ми, Господе, пут којим да пођем, јер Теби уздигох душу моју. 9. Избави ме од непријатеља мојих, Господе, јер Теби прибегох. 10. Научи ме творити вољу Твоју, јер си Ти Бог мој. Дух Твој Благи нека ме води на земљу праву. 11. Имена Твога ради, Господе, оживи ме, правдом Твојом изведи из невоље душу моју. 12. И милошћу Твојом уништићеш непријатеље моје, и погубићеш све који досађују души мојој, јер сам ја слуга Твој. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 8, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2013 Псалам 143.Давидов, ка Голијату. (МТ: Псалам 144) БЛАГОСЛОВЕН Господ Бог мој, Који научава руке моје за борбу, прсте моје за рат. Милост моја и прибежиште моје, заступник мој и избавитељ мој, заштитник мој, и поуздах се у Њега. Који потчињава народ мој мени. Господе, шта је човек да си му се објавио, или син човечији да рачунаш с њиме? Човек се уподоби ништавости, дани његови као сенка пролазе. Господе, приклони небеса и сиђи, дотакни се гора, и задимиће се. Блесни муњом, и разагнаћеш их; пошаљи стреле Твоје, и сатрћеш их. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 8, 2013 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2013 7. Пошаљи руку Твоју са висине,извуци ме и избави ме од вода многих,из руку синова туђинаца, 8. чија уста говораху сујету,и десница њихова десница је неправде. 9. Боже, песму нову певаћу Ти,са псалтиром десетоструним псалмопојаћу Теби, 10. Који дајеш спасење царевима,Који избављаш Давида слугу Свога од мача злога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2013 11. Избави ме и извуци ме из руке синова туђинаца, чија уста говораху сујету и десница је њихова десница неправде. 12. У којих су синови (њихови) као младице посађене у младости њиховој, кћери њихове улепшане, преукрашене као кип храма, 13. ризнице њихове напуњене, преливају се из једне у другу, овце њихове многоплодне, које се множе у изласцима њиховим, 14. волови њихови угојени, нема падања ограде, нити капије, нити крика на трговима њиховим - 15. блаженим називаху народ којему то тако бива. Блажен (пак) је народ којем је Господ - Бог његов. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 9, 2013 Псалам 144.Похвала, Давидов. (Стихови по јеврејској азбуци).(МТ: Псалам 145) УЗНОСИЋУ Те, Боже мој, Царе мој,(Алеф). и благосиљаћу Име Твоје до века, и у век века. Свакога дана благосиљаћу Те,(Бет). и хвалићу Име Твоје до века, и у век века. Велики је Господ и хваљен веома,(Гимел). и величанству Његовом нема краја. Из нараштаја у нараштај хвалиће дела Твоја,(Далет). и моћ Твоју објављиваће. Велелепоту славе светости Твоје говориће,(Хе). и чудесна дела Твоја казиваће. И силу страшних (чуда) Твојих говориће,(Вав). и величанство Твоје казиваће. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2013 7. Спомен мноштва доброте Твоје изговараће, и правди Твојој обрадоваће се. 8. Милосрдан је и милостив Господ, дуготрпељив и многомилостив. 9. Добар је Господ свима и свему, и милосрђе је Његово на свим делима Његовим. 10. Нека Те исповедају и славе, Господе, сва дела Твоја, и нека Те благосиљају преподобни Твоји. 11. Славу Царства Твога рећи ће, и силу Твоју говориће. 12. Да обзнане синовима људским моћ Твоју, и славу велелепоте Царства Твога ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Март 11, 2013 Пријави Подели Написано Март 11, 2013 13. Царство је Твоје царство свих векова, и влада Твоја на сва колена. 14. Господ прихвата све који падају, и исправља све погнуте. 15. Очи су свих к Теби управљене, и Ти им дајеш храну на време; Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 11, 2013 16. Ти отвараш руку Своју, и испуњаваш све живо благовољењем. 17. Праведан је Господ на свима путевима Својим, и преподобан у свима делима Својим. 18. Близу је Господ свима који Га призивају, свима који Га призивају у истини. 19. Вољу оних који Га се боје испуниће, и молбу њихову услишиће, и спашће их. 20. Чува Господ све који Га љубе, и све безбожнике истребиће. 21. Хвалу Господњу говориће уста моја, и свако тело нек благосиља Име свето Његово, до века, и у век века. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 11, 2013 Псалам 145.Алилуја, Агеја и Захарије. (МТ: Псалам 146) ХВАЛИ душо моја Господа. Хвалићу Господа у животу мојем, псалмопеваћу Богу моме докле постојим. Не уздајте се у кнезове, у синове људске, у њима нема спасења. Кад изађе дух његов и врати се у земљу своју, тога дана пропадну све помисли његове. Блажен је коме је Бог Јаковљев помоћник његов, уздање је његово у Господа Бога својега; Који је створио небо и земљу, море, и све што је у њима, Који чува истину вавек, ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 7. Чини суд онима којима се чини криво; даје храну гладнима. Господ дреши свезане, 8. Господ отвара очи слепцима, подиже оборене, Господ љуби праведнике. 9. господ чува дошљаке, помаже сироти и удовици; а пут безбожнички превраћа. 10. Господ је цар довека, Бог твој, Сионе, од колена до колена. Алилуја. Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Псалам 146.Алилуја, Агеја и Захарије. (Пс. 146 и 147 = МТ: Псалам 147) ХВАЛИТЕ Господа, јер је добар псалам; Богу нашем мила ће бити хвала. Господ је Који гради Јерусалим, расејања Израиљева сабраће (опет). Који исцељује скрушене срцем и свезује раселине њихове. Који броји мноштва звезда, и свима њима имена назива. Велик је Господ наш, и велика је моћ Његова, и познања Његовог нема броја. Господ прихвата и уздиже кротке, а понижује грешнике до земље. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 7. Започните Господу у исповедању хвале, псалмопојте Богу нашем на гитари; 8. Њему Који одева небо облацима, Који спрема земљи кишу; Који произниче на горама траву, и зелен на службу људима; 9. Који даје животињама храну њихову, и птићима гавранова који Га призивају. 10. Није воља (Његова) у снази коњице, нити благоизволе у ногама човека ( ратника). 11. Господ благоизволе у онима који га се боје, и у онима који се надају на милост Његову. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука