JESSY Написано Октобар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 9. Одступите од мене сви који чините безакоње, јер услиша Господ глас плача мојега. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 28, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 10. Услиша Господ мољење моје, Господ молитву моју прими..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 11.Нека се постиде и смуте сви непријатељи моји; нека се поврате назад и веома се постиде убрзо. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 28, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Псалам 7. 2. Господе Боже мој на Тебе се поуздах, спаси ме од свих који ме гоне и избави ме..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 2. Да ми непријатељ не ишчупа душе као лав. Чупа, а нема ко да избави. Предлажем да не пишемо нумерације ако се већ не можемо да договоримо око њих, и мислим да би било у реду дозволити људима да пишу и на старословенском или другим језицима, јер ко зна наставиће, а мени је та разноликост још чак и љепша. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 28, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 4. Господе Боже мој, еда ли учиних то (зашто ме гоне), еда ли је неправда у рукама мојим... ______________________________________ што се мене тиче - нема никаквих проблема, када је реч о редоследу стиха - може, слажем се, ако већина каже да наставимо без броја - у потпуности се слажем, исто тако и око језика али има једна ствар, нпр. ако пишемо без броја неки стих , дође неко и напише рецимо на грћком или арапском и да можда случајно погрешио тај стих, како ја сад да знам шта је тачно написао? Зато, ако већ не можемо да се усагласимо са бројевима стихова (негде овако пише ,негде онако...) и уједно да пишемо на другим језицима, онда (барем ја тако мислим) најбоље је да прво буде написано на српском и доле упоредно на неком другом језику. Рецимо ево ја сад незнам ни један језик, и како ћу сад знати шта је на пример JESSY написала кад не разумем тај неки језик и онда се надовежу још неколико њих и како сад ето ја да знам докле смо тачно стигли кад нема на оном језику на коме се сви ми служимо?! Да не дужим, лепа идеја - слажем се све , може без нумерисања али да поред тога што би неко написао неки стих на неком другом језику, да има и на српском. Колико сам ја ово схватио, ову тему, је да ово што радимо - радимо ради молитве а не ради неке "забаве и експерименитања", па према томе да радимо како треба , што би наш народ рекао- како ваља или шта онда друго да радимо? Нека кажу остали, барем ови који нон-стоп пиши стихове и онда тако ће да наставимо. Да неиспадне, ето остале (који овде дођу свремена на време) сам деградирао и да је ово нешто "приватно" - приватна тема, не , таман посла , него сматрам да чујем оне најредовније шта мисле како би њима било најлакше, реално ову тему само неколико чланова најчешће посећују! Е да, када је реч у вези црквенословенског јез. (преко ППа сам добио неки предлог), дал мислите да пишемо транскрипте или баш на словенском? На нету нисам успео да пронађем online баш на црквенословенском а има неколико транскрипта на српском и руском, те и то видите дал уопште има сврхе и такве ствари да радимо?! Опростите на оволком мом писанију! Јадранка-Дервента and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 па према томе да радимо како треба , што би наш народ рекао- како ваља или шта онда друго да радимо? Нека кажу остали, барем ови који нон-стоп пиши стихове и онда тако ће да наставимо. Да неиспадне, ето остале (који овде дођу свремена на време) сам деградирао и да је ово нешто "приватно" - приватна тема, не , таман посла , него сматрам да чујем оне најредовније шта мисле како би њима било најлакше, реално ову тему само неколико чланова најчешће посећују! тако је Марти....пошто се ваде стихови из различитих псалтира, мислим да је потребна нумерација и обавезно праћење претходног стиха...већина пише из псалтира у преводу владике Атанасија, па не би било лоше када би сви били јединствени по том питању...што се тиче других језика, може наравно, али обавезно ставити и превод на српском...мислим да је ово једнако лепа и важна ствар и дај Боже да се више чланова укључи у ову душекорисну тему... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 5.еда ли узвратих онима који ми наношаху зла, нека зато отпаднем од непријатеља мојих празан, ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 28, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 6. Нека зато гони непријатељ душу моју, и достигне је, и згази на земљу живот мој,и славу моју у прах да настани.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 7. Устани, Господе, у гњеву Своме, уздигни се у крајевима непријатеља мојих. Подигни се, Господе Боже мој, заповешћу коју си заповедио, ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 28, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 8. И сабор народа окружиће Те и за њега се на висину врати.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 9. Господ ће судити народима. Суди ми, Господе, по правди мојој,и по незлобивости мојој (нека буде) на мени. Мислим да си дао добре разлоге да се увек напише стих на српском и да остану редни бројеви. Што се бројева тиче, мишљења сам да је исправније нумерисање на основу фактичког стања (..у том и том псалму недостаје,не знамо га,немамо га,није сачуван први стихи... и зато стоји бр2 ), јер тако чувамо аутентичност овог дела. Е сад,кад мало погледамо значај ове теме(како је ја,обичан лаик, доживљавам,можда и грешим)...пслами су молитва,читају се али исто толико и молитвено поју.... (заиста не знам колико их је препојано на српски!?) ...па пошто на овом форуму има подоста и нас лаика који,на жалост, немају никаква или имају тек слаба знања о језику на ком смо, од наших предака,добили псалме...зашто се лишити тог блага,не приказати (нам) га. Зашто не написати бар транскриптом ,ко што написа брат мирон2 (макар је то у функцији трећег точка на дечијем бициклу,нека га буде, па по вољи-пре или после српског).Јест можда мало компликованије али вреди да се потрудимо да би могли потврдно да одговоримо на питање из наслова теме. Извините,одужих га баш. Јадранка-Дервента and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 10.Нека се оконча злоба грешника, и усправићеш праведнога, Боже Који испитујеш срца и бубреге. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 28, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 11. Праведна је помоћ моја од Бога који спасава праве срцем.... @@nana, таман посла, ниси одужила... рекох, на претходној страници, слажем се како год већина одлучи , а та већина која овде пише је не тако "велика" па према томе лако ће доћи до договора. nana and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Октобар 28, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2012 Бог је судија праведан и моћан и дуготрпељив, и не наводи гњев сваки дан. код мене је ово 10,али да не кварим ред,написла сам без броја да не дође до забуне. .smesko. Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука