Бојан Сарачевић Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 59. Размишљах о путевима Твојим, и повратих ноге моје на сведочанства Твоја. 60. Припремих се, и не смутих се, да чувам заповести Твоје. 61. Ужад грешника саплетоше ме, али закона Твога не заборавих. 62. У поноћ устајах да Ти се исповедам зa судове правде Твоје. 63. Заједничар сам свих који Те се боје, и који чувају заповести Твоје. 64. Милости Твоје, Господе, пуна је земља; законима Твојим научи ме. 65. Доброту си учинио са слугом Твојим, (Тет). Господе, по речи Твојој. 66. Доброти и васпитању и знању научи ме, јер заповестима Твојим поверовах. 67. Пре но што понижен бих, ја сагреших, зато реч Твоју сачувах. 68. Добар си, Господе, и у доброти Твојој научи ме законима Твојим. 69. Умножи се на мени неправда гордељивих, а ја ћу свим срцем својим истраживати заповести Твоје. 70. Усири се као млеко срце њихово, но ја се поучавах закону Твоме. 71. Добро ми је што си ме унизио, да бих научио законе Твоје. 72. Добар ми је закон уста Твојих, већма од хиљада злата и сребра. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 (Слава: Друга Статија) 73. Руке Твоје створиле су ме, и саздале су ме; (Јод). уразуми ме, и научићу се заповестима Твојим. 74. Који се боје Тебе видеће ме и обрадоваће се, јер се на речи Твоје поуздах. 75. Познах, Господе, да су судови Твоји правда, и ваистину си ме смирио. 76. Нека буде милост Твоја да ме утеши, по речи Твојој слузи Твоме. 77. Нека ми дође милосрђе Твоје, и живећу, јер је закон Твој поучење моје. 78. Нек се постиде гордељивци, јер ми неправедно безаконоваху; а ја ћу уживати у заповестима Твојим. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 79. Нека ми се поврате који Те се боје, и који знају сведочанства Твоја. 80. Нека буде срце моје непорочно у законимаТвојим, да се не бих постидео. 81. Чезне душа моја за спасењем Твојим, (Каф). и у реч Твоју поуздах се. 82. Ишчилеше очи моје за речју Твојом, говорећи: Када ћеш ме утешити? 83. Јер постадох као мех на мразу, законе Твоје не заборавих. 84. Колико је дана слузи Твоме? Када ћеш ми учинити суд од гонитеља мојих? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 85. Причаху ми безаконици уживања (своја), али не као (што је) закон Твој, Господе. 86. Све су заповести Твоје истина; неправедно ме гоњаху, помози ми. 87. Умало ме не докрајчише на земљи; а ја не напуштах заповести Твоје. 88. По милости Твојој оживи ме, и чуваћу сведочанства уста Твојих. 89. До века, Господе, (Ламед). Реч Твоја остаје на небу. 90. Из нараштаја у нараштај истина је Твоја; основао си земљу, и пребива. 91. Наредбом Твојом пребива дан, јер све и сва служи Теби. 92. Да није закон Твој поука моја, тада бих пропао у понижењу моме. 93. До века нећу заборавити законе Твоје, јер си ме њима оживио. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 (Средина) 94. Твој сам ја, спаси ме, јер законе Твоје истраживах. 95. Мене очекиваху грешници да ме погубе; сведожанства Твоја разумедох. 96. Свакога свршетка видех крај, широка је заповест Твоја веома. 97. Колико заволех закон Твој, Господе; (Мем). сав дан поучење је моје. 98. Већма од непријатеља мојих умудрио си ме заповешћу Твојом, јер је до века моја. 99. Већма од свих који ме уче разумедох, јер сведочанства Твоја поука су моја. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 100. Већма од стараца разумедох, јер заповести Твоје истраживах. 101. Од сваког пута злог спречих ноге моје, да бих сачувао речи Твоје. 102. Од судова Твојих не уклоних се, јер си ми Ти поставио закон. 103. Како су слатке грлу моме речи Твоје, већма од меда (и саћа) устима мојим. 104. Од заповести Твојих разумедох, зато омрзох сваки пут неправде, (јер си ми Ти поставио закон). 105. Светилник је ногама мојим реч Твоја, (Нун). и светлост стазама мојим. 106. Заклех се и одлучих да чувам судове правде Твоје. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 107. Понизих се до краја; Господе, оживи ме по речи Твојој. 108. Добровољне (приносе) уста мојих благоволи, Господе, и судовима Твојим научи ме. 109. Душа је моја у рукама Твојим свагда, и закона Твога не заборавих. 110. Поставише ми грешници замку, и од заповести Твојих не залутах. 111. Наследих сведочанства Твоја до века, јер су радост срца мога. 112. Приклоних срце моје да твори законе Твоје, до века за награду. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 113. Безаконике омрзох, (Самек). а закон Твој заволех. 114. Помоћник мој и заштитник мој јеси Ти, и у речи Твоје поуздах се. 115. Уклоните се од мене, лукави, и истражићу заповести Бога мојега. 116. Заштити ме по речи Твојој, и живећу, и не посрами ме од очекивања мога. 117. Помози ми, и спашћу се, и поучаваћу се у законима Твојим свагда. 118. Поништио си све који одступају од закона Твојих, јер је неправедна замисао њихова. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 119. Као преступнике сматрах све грешнике земље, ради тога заволех сведочанства Твоја. 120. Прикуј страху Твоме тело моје, јер се судова Твојих бојим. 121. Учиних суд и правду, (Ајин). не предај ме онима који ми чине неправду. 122. Сачекај слугу Твога на добро, нека ме не клеветају гордељивци. 123. Очи моје ишчилеше за спасењем Твојим, и за речју правде Твоје. 124. Учини са слугом Твојим по милости Твојој, и законима Твојим научи ме. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 125. Слуга сам Твој, уразуми ме, и познаћу сведочанства Твоја. 126. Време је Господу чинити; разорише закон Твој. 127. Ради тога заволех заповести Твоје већма од злата и топаза (=драгог камена). 128. Ради тога по свима заповестима Твојим управљах се, сваки пут неправедан омрзох. 129. Чудесна су сведочанства Твоја, (Пе). тога ради истраживаше их душа моја. 130. Објава речи Твојих просветљује, и уразумљује децу. 131. Уста своја отворих, и привукох дух, јер заповести Твоје зажелех. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 132. Погледај на ме и помилуј ме, по суду оних који љубе Име Твоје. 133. Кораке моје управи по речи Твојој, и да не овлада мноме икакво безакоње. 134. Избави ме од клевете људске, и чуваћу заповести Твоје. 135. Лице Твоје просветли на слугу Твога, и научи ме законима Твојим. 136. Изворе вода изведоше очи моје, зато што не сачуваше закон Твој. 137. Праведан си, Господе, (Саде). и прави су судови Твоји. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 138. Заповедио си правду сведочанства Твоја, и истину (Твоју) веома. 139. Изједе ме ревност за дом Твој, јер заборавише речи Твоје непријатељи моји. 140. Разжежена је реч Твоја веома, и слуга Твој заволе је. 141. Млађи сам ја и унижен, законе Твоје не заборавих. 142. Правда је Твоја правда до века, и закон је Твој истина. 143. Туга и невоља снађоше ме; заповести Твоје поука су моја. Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 144. Сведочанства су Твоја правда до века; уразуми ме, и живећу. 145. Завапих свим срцем мојим; услиши ме, Господе; законе Твоје тражићу. 146. Завапих Теби, спаси ме, и чуваћу сведочанства Твоја. 147. Претекох пре времена, и завапих; у речи Твоје поуздах се. 148. Претекоше очи моје јутро, да изучавам речи Твоје, 149. Глас мој чуј, Господе, по милости Твојој; по суду Твоме оживи ме. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 150. Приближише се који ме гоне безакоњем, а од закона Твога удаљише се. 151. Близу си Ти, Господе, и сви су путеви Твоји истина. 152. Од почетка познах од сведочанстава Твојих да си их до века основао. 153. Види понижење моје, и избави ме, јер законе Твоје не заборавих. 154. Суди суд мој, и избави ме, ради речи Твоје оживи ме. 155. Далеко је од грешника спасење, јер законе Твоје не потражише. 156. Милосрђе је Твоје много, Господе; по суду Твоме оживи ме. 157. Многи су прогонитељи и тлачитељи моји, од сведочанстава Твојих не одступих. 158. Видех одступнике, и разједах се, јер речи Твоје не сачуваше. 159. Види да заповести Твоје заволех; Господе, милошћу Твојом оживи ме. 160. Почетак је речи Твојих истина, и до века су сви судови правде Твоје. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 161. Начелници ме прогоне низашта, и од речи Твојих убоја се срце моје. 162. Обрадоваћу се речима Твојим, као који налази добробит многу. 163. На неправду омрзох и згадих се, и закон Твој (врло) заволех. 164. Седам пута на дан хвалим Те за судове превде Твоје. 165. Мир је многи љубитељима закона Твог, и нема им спотицања. 166. Исчекивах спасење Твоје, Господе, и заповести Твоје заволех. 167. Сачува душа моја заповести Твоје, и заволе их веома. 168 Сачувах заповести Твоје и сведочанства Твоја, јер су сви путеви моји пред Те, Господе. 169. Нека се приближи мољење моје преда Те, Господе; по речи Твојој уразуми ме. 170. Да изиђе прозба моја преда Те, Господе; по речи Твојој избави ме. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука