Лазар Нешић Написано Мај 31, 2013 Пријави Подели Написано Мај 31, 2013 SLAVINA KEZILOUmivam se šumom vodeNosnice drhte drhti konjŠepurim seNa jutarnjoj visoravniTren je modar i komotanI baš zato kezilo jeIz slavine potegaoZa moj peškirOteo ga da obrišeTihe suze ukrivene Novica Tadić JESSY and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Usamljen sam, kao kost.Krpa me ponekad pogledaočima grešna čoveka.Ne uznosim se, ovde sam.Trpim poruge. Neka ih,nek po meni padaju.Zelen je strah od bede.Štap je dopuna koju stekoh.Svi su nekud otišli.Lepo je biti pored vatre,pored Isusa. Pođi,donesi mi vode.Još nisam zaboravio teloi njegovih devet znojeva.Smireno čekam smrtni čas.Novica Tadić JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 „Moja ljubav”- Jovan Dučić Sva je moja duša ispunjena tobom,Kao tamna gora studenom tišinom;Kao morsko bezdno neprovidnom tminom;Kao večni pokret nevidljivim dobom.(...)Na tvom tamnom moru lepote i kobi,Celo moje biće to je trepet sene:O ljubljena ženo silnija od mene, -Ti strujiš kroz moje vene u sve dobi. Kao mračna tajna ležiš u dnu mene,I moj glas je eho tvog ćutanja. Ja teNi ne vidim gde si, a sve duge sat ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Kroz ponoć” - Đura Jakšić Kroz ponoć nemu i gusto granjeVidi se zvezda tiho treptanje,Čuje se srca silno kucanje –O lakše samo kroz gusto granje!(...) Pašću, umreću, duša mi gore,Rastopiće me do bele zore,K’o grudu snega vrelo sunčanje –O lakše, lakše kroz gusto granje! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Nikad više” - Matija Bećković Milo stvorenje koje si sad senaMili pepeo samo uspomenaA ta je sena i ta uspomenaMoj jedini život i jedina žena. Ti malo rušče – ceo svet bi daoKad bih te još samo jednom ugledaoKako ideš kući u naručju s cvećem(A ja te s prozora gledam – i ne trepćem). ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Obična pesma” - Milan Rakić Naša je ljubav bila kratkog veka,Trenutak jedan – tek godinu dana,I rastavi nas naglo sudba preka,Bez uzdisaja, bez suza, bez rana. U svađi nam je prošlo pola dana;U pomirenju mučnom pola noći.I bežao sam iz našega stana,tražeći mira u poljskoj samoći.(...) Pa ipak – da si samo katkad htelaU zanosu, i sličnoj mekoj svili,da kažeš nežnu reč iz srca vrela –I mi bi možda dugo srećni bili! A sad polako teče ovo vreme;Postadosmo tuđi jedno drugom;I gledamo se u ćutanju dugomTupo, k’o sito dete šećerleme. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 „Daleko u nama” - Vasko Popa Očiju tvojih da nijeNe bi bilo nebaU malom našem stanu Smeha tvoga da nemaZidovi ne bi nikadIz očiju nestajali Slavuja tvojih da nijeVrbe ne bi nikadNežne preko praga prešle Ruku tvojih da nijeSunce ne bi nikadU snu našem prenoć **Sarah је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 „Ikona“ - Miroslav Antić Zaboravi da negde na svetu postojenekakvi tvoji muževi, i moje žene,i postelje u kojima su snovi zanat. Neka drumovi buduza mene i tebe pruženiove slučajne večeridaleko, u nepovrat.(...)Nikad neću zbog tebeići da ločem rum,ni da sročim za večnostnajbolju pesmu kraj čaše. Malo mi se osmehnikad se vratiš niz drum.I, nemoj da mi mašeš.Ni ja neću da mašem. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 „Mizera” - Miloš Crnjanski O, da l’ se sećaš kako smo išli,sve ulice noću obišlipo kiši? Sećaš li se, noćne su nam ticei lopovi, i bludnice,bili nevini. Stid nas beše domova cvetnih,zarekli smo se ostat nesretni,bar ja i Ti.U srcu čujem grižu miša,a pada hladna, sitna kiša.Gde si sad Ti? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 7, 2013 Пријави Подели Написано Јун 7, 2013 Branko Miljković- Triptihon za Euridiku I Na ukletoj obali od dana dužoj, gde su slavuji svi mrtvi, gde je pre mene crveni čelik bio, gorki sam ukus tvoga odsustva osetio u ustima. Još mi smrt u ušima zuji. Noć s ove strane meseca često ogrezne u nepotrebne istine i oduševljena klanja. O, ispod kože mlaz krvi moje čezne, noć s one strane meseca, noć višanja. Al sva su zatvorena vrata. Svi su odjeci mrtvi. Nikad tako voleli nisu. Da li ću iznenaditi tajnu smrti, ja žrtva. Gorka suza u srcu. Na kužnom vetru sam. Nikad da se završi taj kameni san. Probuditi te moram, Euridiko mrtva. II Na dno slepog predela gde me nema, jezoviti gde su prizori, s one strane krvi, gde voće otrovno raste, siđoh, tamo gde uskoro noć će pokrasti sazvežđe suza, koje će u oku mi zriti. O, u slepoočnice se svoje nastaniti. Evo me, bez odbrane, ispred strašne samoće. Ne okrenuti se - ma koliko da se to hoće. Lice bez očiju na pustome zidu biti. Crvene ptice pevaju u mome mesu. Crne ptice obleću oko moje glave. Neka mi čelo bude načeto u lesu gubom i kamenom ispod letnje trave, ako izgubim tvoje divno lice na ovoj gorkoj obali od mraka i groznice. III Noć, to su zvezde. Iz moje zaspale glave izleće ptica. Između dve gorke dubine jedna ptica: I rt dobre nade. O, mrtav da sam. Al ne pomažu kletve. Smrt svoju u glavi nosim ja, putnik bez prtljaga i lica. Izgubio sam te u noći, podzemnoj, daleku. Ja, divlji lovac zvezda, krivotvorno suočen sa neistinom, nepomirljivi spavač, uočen od sudbine, ja, čije suze sada niz tuđe lice teku. Gde si osim u mojoj pesmi divna Euridiko? Prezrela si svaki oblik pojavljivanja o sliko moga crnoga grada i izgubljenog cilja. Svuda u svetu užasna ljubav vlada. Na horizontu se ukazuju kao poslednja nada Oblaci puni ptica i budućeg bilja. Meni jedna od najlepših pesama naše književnosti. Naravno, tu su i Šantićeva Emina, Kostićeva Santa Maria della Salute, opet Miljkovićeva Uzalud je budim... Miljković je favorit Dok sam bila zaljubljena, mnogo sam više čitala naše pesnike iz perioda moderne, dobro su mi ležali **Sarah and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 7, 2013 Пријави Подели Написано Јун 7, 2013 Cekasmo se dugo, a kad smo se sreli,Dala si mi ruku i posla si sa mnom,I iduci stazom nejasnom i tamnom,Iskali smo sunca i srece smo hteli.Oboje smo strasno verovali tadaDa se besmo nasli. I mi nismo znaliKoliko smo bili umorni i paliOd sumnja i davno prezivljenih jada...I za navek kad se rastasmo, i takoStezuc svoje srce rukama obema,Otisla si placna, zamrzla i nema,Ko sto bese dosla, tuzno i polako.("Susret", Jovan Ducic) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
**Sarah Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Ljubav poezijeJa volim sreću koja nije srećnaPesmu koja miri zavađene rečiSlobodu koja ima svoje roboveI usnu koja se kupuje za poljubacJa volim reč o koju se otimaju dve slikeI sliku nacrtanu na očnom kapku iznutraCvetove koji se prepiru sa vremenomU ime budućih plodova i prolećne častiJa volim sve što se kreće jer sve što se krećeKreće se po zakonima mirovanja i smrtiVolim sve istine koje nisu obavezneJa volim jučerašnje nežnostiDa kažem svome telu "dosta" i da sanjam biljePrste oči sluh drugačije raspoređeneU šumi negoli u telu. Branko Miljković "I ako imam svu veru da i Gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 22, 2013 Пријави Подели Написано Јун 22, 2013 Sinoć, kad se vratih iz topla hamama, Prođoh pokraj bašte staroga imama; Kad tamo, u bašti, u hladu jasmina, S ibrikom u ruci stajaše Emina. Ja kakva je, pusta! Tako mi imana, Stid je ne bi bilo da je kod sultana! Pa još kad se šeće i plećima kreće... - Ni hodžin mi zapis više pomoć neće!... Ja joj nazvah selam. Al' moga mi dina, Ne šće ni da čuje lijepa Emina, No u srebren ibrik zahitila vode Pa po bašti đule zalivati ode; S grana vjetar duhnu pa niz pleći puste Rasplete joj one pletenice guste, Zamirisa kosa ko zumbuli plavi, A meni se krenu bururet u glavi! Malo ne posrnuh, mojega mi dina, No meni ne dođe lijepa Emina. Samo me je jednom pogledala mrko, Niti haje, alčak, što za njome crko'!... Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 SONET NOĆI Velika mudra noći Ti me izvlačiš Ispod zidina gradskih Iz zgloba čudovišta I na pusti trg Bezumnog izvodiš Da se oko samog sebe Iznova okrenem Da opet vidim Da još sam živi Stvor u vazduhu Sin tutnjave i dima Sin izgubljeni Usamljeni, usoljeni - Niko Novica Tadić Снежана and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 26, 2013 Пријави Подели Написано Јун 26, 2013 Bez tebe U suzi damar blista, jecaj po obrazima duše bludi, zar je zalud ljubav čista, zar smo ponovo obični, mali ljudi? Ne letimo više na krilima duge, treptaj patnje vetrove kroti, njene su misli obale tuge, njene su misli svi moji životi... Zaigraj kao prvog dana: u sreći, u vinu, zatvori me u svoje srce od stakla, Zaigraj!, nek požari koraka sitnih rasteraju tminu, nek vera Pravoslavna pregazi sluge pakla! O, zaigraj!, otruj me telom, u zaborav decenije upleti, ja sam samo sluga poljupcu vrelom, ja umem drhtati, ja znam mreti! Večnost nas čeka, mesec žrtvu traži, kroz šapat silni zakletva se rađa, niče, moj slom demone draži, iz dubine pakla propast kliče... Zaigraj kao nekad: ruke mi na grudi stisni, opijenim prstima sledi senke noći, moji svetovi nisu jorgovani mirisni, moji svetovi bez tebe neće moći... Nenad Plavsic ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука