Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

Или "Је*ем ти 100 мајки". То је тек неистинита псовка.

To je vec zalazenje u mitohondrijalnu genealogiju sa ciljem vredjanja sagovornika! :D

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ja tvridim, bar je tako u Srbiji, DA NEMA ATEISTA! To su jednostavno ljudi koji ne vole crkvu, kad god mogu pričaju protiv svih članova crkve, i koliko mi se čini da su ti atisti nekako napravili neku antibožačku ideologiju!

Нико не брани атеисти да МРЗИ ЦРКВУ ИЗ ДНА ДУШЕ :)

Мада не бих рекао да Клоудкинг, атеиста, скуни, аурор и остали мрзе цркву :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Veću budalaštinu odavno nisam pročitao. Ko mene plaća da ne verujem i da učestvujem u diskusijama sa pozicije ateiste? Ko plaća Peđu? Koji satanisti?

Kako bi bilo da nađeš dokaze za ove klevete?

Bez kopije priznanice i fiskalnog računa dobijenog od satanista ne može dokazati da vas plaćaju :D

Mada može i izvod iz banke...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Veću budalaštinu odavno nisam pročitao. Ko mene plaća da ne verujem i da učestvujem u diskusijama sa pozicije ateiste? Ko plaća Peđu? Koji satanisti?

Kako bi bilo da nađeš dokaze za ove klevete?

тролололололололололололололололо

animal-smiley-075

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Smatram da je svako u svom životu dobio znakove od boga. A malo njih su te znakove prepoznali. Niko na ovoj planeti ne može reći da nije imao ama baš nikakvog kontakta sa Hrišćanstvom.

Smatram da su ogromna većina ateista, ateisti neznanja. Razlog toga je što u modernom društvu nema mesta Hrišćanstvu. Na to se gleda kao primitivizam. Tabu tema.

Ta ogromna većina će reći da ih to ne zanima.

U jednoj od retkih rasprava sa ateistom, koje zaista izbegavam jer smatram da nisam primeren Hrišćanin, pa stoga se svodi na moje licemerstvo,

žustri ateista nemade odgovore na moja pitanja -zašto slaviš novu godinu- i -od čega je to prošlo 2012 godina-, -zašto dižeš tri prsta-,'zašto si išao na miting za Kosovo i šta se tamo brani?Puka zemlja ili ljudi kojih više nema?

2012 je godina posle Hrista, tri su ti prsta sveta trojica, na Kosovu je srce Pravoslavlja a Pravoslavlje je srce svakog Srbina.

Poenta je da i pored toga da su mračna vremena došla, hrišćanstvo je i dalje svuda oko nas, celog našeg života i ne dajmo da nam opravdanje bude nezainteresovanost. Ta ista nezainteresovanost i dovodi do toga da te znake od boga ne prepoznamo...

Smatram da bi se većina ateista preobratila čim bi uspela da se oslobodi nezainteresovanosti i odbojnosti.

U par tema koje sam ovde pratio naišao sam na više poruka jednog člana ateiste koji je verovatno dugo ovde, i u njegovim rečima nisam našao ni trunku nezainteresovanosti, al sam zato prepoznao sebe. Ja se pre predstavljam kao ateista. Spoznao sam istinu, al se i dalje, svakoga dana vraćam svojim sranjima. Ja nisam dobar hrišćanin, nisam dobar...

Подели на овим сајтовима

Svakako, ali zašto baš u Hrišćanstvo i zašto baš u Pravoslavno Hrišćanstvo?

Ja nikada neću prihvatiti Hrišćanstvo zato što pravi vrlinu od neznanja i slabosti (pun kalendar svetih mučenika). Ako bih prihvatio neku veru, onda bi to bio ili Shinto ili germanski paganizam

Зато што је Једна, Света и Апостолска Црква Православна која има непрекинуту нит од Христа наовамо и служи Богу као никад посрнута Тврђава Истине, Пута и Живота.

а друга реченица ти није тачна, сви у календару су примери пуни силе Божје и јачине вере у људима који се нису одрекли ни сами себе ни других ни под претњом смрти, сем тога што постоје и свети ратници који су својски побеђивали и људско и демонско зло, као да и сваки од њих сведочи и опомиње да из незнања настаје сав грех и зло. управо један светитељ из календара, свети Евагрије, каже да је "зло скретање душе са пута, при чему у њој, услед загушивања врлине, влада зло и незнање."

с тим што ова твоја опаска сведочи о одбијању тако нечег јер тежи активној или пасивној доминацији и сили над другим људима а не коегзистенцији/кодоминацији, управо психо-профил оних који су унели те људе у календар мученињима - уствари само послужили да се пројави сила Бога.

Подели на овим сајтовима

Нећеш наћи такве ратнике у хришћанству, јер ми се боримо против највећег непријатеља који је за вас непобедив.

I za vas je nepobediv... ali se vama taj ishod ne svidja pa zato imamo religiju...

i, i dalje je nepobediv i nepobedjen...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Pa što ste onda spalili Hipatiju, Đordana Bruna i mnoge druge? Zašto je onda Papa zabranio da se proučava barut i zapaljive smeše? Da nije možda zato što je neznanje smatrano dobrim?

Kada sam rekao da se pravi vrlina od neznanja, pre svega sam mislio na naučno i tehničko neznanje. Inače, vrlo često gledam onu emisiju "Verski kalendar" i nigde nisam video ni jednog svetog ratnika, bar ne onakvog kakvog bih ja poštovao (kao Siegfried, Beovulf, Ahil...), ali sam zato video mnogo svetitelja koji su na panju pokazivali svoju veru, a ne na bojnom polju.

Ja nikada neću poštovati veru koja kaže čoveku da mirno stavi glavu na panj, umesto da izvadi mač i ne ostavi ni jednog neprijatelja u životu.

Василије, кад оћеш убудуће да неког питаш нешто смислено или провокативно, онда се барем потруди да убодеш питање које је релевантно за историју и дело Цркве којој припадам, а не за хистеричне линч руље које се сакривају иза вере или цркве којима не припадам :)

Црква се и не бави науком, поготово што не спречава развоје исте нити има средства и полуге којима би то урадила, све и да жели. поготово што има своју политику да је знање благодатно.

што се тиче телевизијске емисије, ту и немаш цела житија и све који се помињу за тај дан већ се праве прилози од тридесетак секунди па шта и ко успе да се уклопи. ако желиш да се већ занимаш и образујеш, могу да ти предложим линк где ћеш моћи до детаља да се информишеш о житијима свих светих које СПЦ слави, а и шире, чисто да не останеш у предрасуди.

глупо ми је и да ти поменем Косовски бој као нешто што је део српске историје, исто колико и православне.

иначе, кад смо већ код самураја и тих људи који те фасцинирају, један од највећих је посечен управо од стране србина православца, и то сабљом :)

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9B%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BE_%D0%A1%D0%B0%D0%B8%D1%87%D0%B8%D1%9B

Подели на овим сајтовима

Нећеш наћи такве ратнике у хришћанству, јер ми се боримо против највећег непријатеља који је за вас непобедив.

нормално да неће кад нема тог православног светитеља који је био у фазону might is right.

Подели на овим сајтовима

I za vas je nepobediv... ali se vama taj ishod ne svidja pa zato imamo religiju...

i, i dalje je nepobediv i nepobedjen...

И те како је побеђен! :)

resurrection.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Svakako, ali zašto baš u Hrišćanstvo i zašto baš u Pravoslavno Hrišćanstvo? Ja nikada neću prihvatiti Hrišćanstvo zato što pravi vrlinu od neznanja i slabosti (pun kalendar svetih mučenika). Ako bih prihvatio neku veru, onda bi to bio ili Shinto ili germanski paganizam

Drago mi je da se interesuješ i samo nastavi, zato što se u ovakvim tvojim izjavama nalazi mnogo neznanja.

Добродошао у клуб! 301

и добродошао на форум. zru

Hvala,

Bolje vas našao :)

Pa što ste onda spalili Hipatiju, Đordana Bruna i mnoge druge? Zašto je onda Papa zabranio da se proučava barut i zapaljive smeše? Da nije možda zato što je neznanje smatrano dobrim?

Kada sam rekao da se pravi vrlina od neznanja, pre svega sam mislio na naučno i tehničko neznanje. Inače, vrlo često gledam onu emisiju "Verski kalendar" i nigde nisam video ni jednog svetog ratnika, bar ne onakvog kakvog bih ja poštovao (kao Siegfried, Beovulf, Ahil...), ali sam zato video mnogo svetitelja koji su na panju pokazivali svoju veru, a ne na bojnom polju.

Ja nikada neću poštovati veru koja kaže čoveku da mirno stavi glavu na panj, umesto da izvadi mač i ne ostavi ni jednog neprijatelja u životu.

1. Niko ti nije rekao da stavih glavu na panj. kao što je naš pokojni Patrijarh rekao, odbrambeni rat je dozvoljen.

2. Pravoslavna tj. jedina istinska, prava, nepromenjena crkva je oduvek blagonaklono gledala nanauku. Neznanje po bibliji NIKADA nije opravdanje, čak šta više, neznanje je greh.

Opet iskazuješ veliko neznanje.

Kao što već rekoh, većina Ateista su u stvari anti-teisti. Anti-teisti su protiv verovanja do te mere da tu mesta objektivnosti i nepristrasnosti nema.

Počev od vašeg "gurua" Dawkinsa koji hrišćanstvo koje kritikuje, obrađuje tako naivno i površno, da stičem utisak da je on tu samo da nahrani vaše anti-teističke glave i da vam pokupi novac.

Zašto spominješ papu i njegove greške kad možeš da odeš i dalje, pa da počneš o hiljadama Hrišćanskih sekti koje su sve samo ne Hrišćanstvo.

Dokle god budete na Hrišćanstvo budete gledali kroz ljudske greške, greške vernika, popova koji vam zapadaju za oko, samo sebi pravite alibi i neiskreni ste...tako da nikada ateisti biti nećete...samo anti-teisti.

pozdrav

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...