Jump to content

Хитно помози, хришћанине!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pomozimo Željki i Dušanu Ivanović
Pomozimo samohranoj mami Željki i njenom 9. godišnjem sinu Dušanu Ivanović. Podelite ovaj dirljiv video kako bi veći broj ljudi imalo priliku da im pomogne.
racun
Zeljka Ivanovic 160-530010166055-084 Banka Intesa

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Vesna (24) i Nada (13), sestre iz Ruskog Krstura, rano su ostale bez oca, a pre dve nedelje i bez majke. Žive u veoma teškim, gotovo nezamislivim, uslovima i jako im je potrebna naša pomoć.

Molimo vas pogledajte ovaj video i podelite ga sa vašim prijateljima da bi što veći broj ljudi mogao da dobije priliku da im pomogne.

Vesna Novaković
Ul. Maršala Tita 206
Ruski Krstur
25233

061/2255795

Dinarski račun:
205-9011006551887-72
Komercijalna banka

Devizni račun:
SWIFT-BIC KOBBRSBG
Komercijalna Banka AD Beograd
Svetog Save 14
11000 Belgrade, Republic of Serbia

IBAN/Account Number RS35205903102341282442
Vesna Novaković
Petra Kuzmjaka 25
Ruski Krstur, Republic of Serbia

https://www.facebook.com/elionmedia/?pnref=story

Подели на овим сајтовима

Лучани, Драгачево - Момир Плазинић и његова супруга Милица са троје мале деце живе у трошној кући у драгачевском селу Губеревци. Преко им је потребна помоћ
Porodica%20Parezanovic%20Dragacevo%2025012017%20GZS.jpg
Фото: Глас западне Србије

како би деци обезбедили довољно хране и покушали да адаптирају трошну кућу, дограде купатило и обезбеде основне хигијенске услове. Момир је сеоски надничар који према речима мештана сваком прискаче у помоћ. Сада је она потребна њему.

Прва српска телевизија, телевизија Пинк и Глас западне Србије емитовали су причу о безнађу и невољама ове породице. 

Сви они који су у ситуацији да овој породици помогну у храни, одећи или грађевинском материјалу, могу да сутпе са у контакт са овом породицом путем броја 060/0875433

ТВ Прва

ТВ Пинк

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Милићима потребна помоћ

ПОЖЕГА - 

Једанаестогодишњи Стеван Милић из Годовика код Пожеге, живи са мајком у тешкој материјалној ситуацији.

...

У зимским условима, напотребнији им је огрев.

дрва огрев грејање моргуефиле цом јпг
Илустрација morguefile.com

Људи добре воље помажу колико могу, екипа РТВ провела је дан са Милићима и проверила како живе у зимским данима.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

http://humanitarniapeli.com/oboleli/pomozimo-andeli-jankovic-13-koja-boluje-od-tumora-na-mozgu

POMOZIMO ANĐELI JANKOVIĆ (13): KOJA BOLUJE OD TUMORA NA MOZGU

share.png

andjelajankovic.jpg

Anđela Janković rođena je 23.03.2003. u Beogradu.

Ova devojčica se u svojoj drugoj godini života suočila sa bolešću od čijeg naziva strepimo svi mi: tumor na mozgu.

U oktobru 2012. godine operisana je u Turskoj, ali borba se nastavlja i Anđela ponovo bije bitku sa ovom opakom bolešću jer i ovaj put njen neprijatelj se vratio i preti da joj ponovo ugrozi život.

Jos samo malo vremena je ostalo jer Anđela mora ponovo da se uhvati u koštac sa svojim neprijateljem i ponovo smo joj svi mi potrebni da i ovaj put pobedi, ali ovaj put nadamo se zauvek.

Anđeli predstoji operacija tumora na mozgu, koji joj preti da oslepi, a cena operacije u Turskoj je 24.000,00 eura.

Kako pomoći?

Pomozimo Anđeli Janković slanjem SMS poruke (potrebno je uneti proizvoljni karakter) na 5757 (100 dinara) i uplatama na dinarski račun: 205-99-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.

Izvor: Fondacija Podrži Život

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

POVREDA NA RADU, PA OTKAZ Talentovani odbojkaš sada živi bez novca i u STRAVIČNIM BOLOVIMA

Stefan Iskrenović (21) iz Prokuplja dobio je otkaz u fabrici Leoni, nakon što je tražio odštetu zbog povrede koju je zadobio na radnom mestu. Njegovo borba za izlečenjem, i godinu dana kasnije, traje i dalje.

IETktkqTURBXy9hOGVjNmQxNWU5YWRkZjAxYzJjZ
Foto: Ljubiša Mitić / RAS Srbija
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Nekada je bio među 16 najboljih mladih odbojkaša u Srbiji. Želeo je da postane član reprezentacije, ali je to zamenio drugom željom - da može da hoda bez štaka i da ne mora više da tripi nesnosan bol.

Njegova noćna mora počela je decembra 2015. kada je na radnom mestu u prokupačkoj fabrici Leoni izletela mašina iz konstrukcije. Dobio je direktan udar u desnu nogu i butinu. Pokidan mu je kvadriceps, prednji ligament, oštetio diskus, dobio kontrakturu kolena i upalu nerva išijadikus. Usledeli su dani očaja, ali i borbe da ne bude doživotno prikovan za krevet. Uobičajen život dvadesetogodišnjaka se neverovanom brzinom promenio.

- Bio sam neko ko je stalno u pokretu. Prepodneva sam provodio na fakultetu, nakon toga odlazio na posao u drugu smenu, a uveče sam trčao na trening. Odjednom, ceo svet mi se srušio. Izgubio sam bukvalno sve - kaže na početku razgovora za “Blic” Stefan Iskrenović.

U bolnici gde mu je plasiran epiduralni kateter
Foto: Stefan Iskrenović / FacebookU bolnici gde mu je plasiran epiduralni kateter

Pogrešna dijagnoza, zatim dijagnoza sa kojom nema prava na banjsko lečenje, od povrede koja bi mogla da se sanira za nekoliko meseci, Stefana su vezale za krevet. Sada može da hoda, pomoću štaka i ortoze, ali i godinu dana posle povrede njegovo lečenje i dalje traje. Prošle nedelje je bio u bolnici u Prokuplju, jer lekove protiv bolova, koje je do sada pio, više ne mogu da mu pomognu. Zato su mu lekari na nekoliko dana ugradili kateter za epiduralnu anesteziju, da bih malo predahnuo od bolova.

Jedini spas - banjsko lečenje, za koje nema novca

- Nakon nekoliko meseci provedenih po bolnicama na kraju je ustanovljeno da me ne mogu operisati i da je jedini lek za moju bolest banjsko lečenje. S obzirom da moje povrede ne spadaju u one dijagnoze koje se mogu lečiti o trošku osiguranje, jedino što sam mogao jeste da sam plaćam rehabilitaciju - kaže Stefan.

Tokom njegovog oporavka, objašnjava on, u fabrici Leoni nije nailazio na razumevanje rukovodstva. Nisu pomogle ni prepiske sa menadžmentom fabrike i direktorom Klemensom Saksom lično oko nadoknade i obeštećenja kako bi bar imao novac za lečečenje.

Dok je trenirao odbojku
Foto: Stefan Iskrenović / FacebookDok je trenirao odbojku

- Do sada sam na banju, lekove, privatne terapeute dao preko 15.000 evra, a fabrici Leoni sam poslao račune za oko 900.000 dinara, od čega su mi oni platili dva puta banjsko lečenje u Ribarskoj banji od oko 367.744 dinara i dva puta su mi uplatili po 70.000 dinara – tvrdi Stefan.

Nije pomogla, kaže, ni elektronska komunikacija sa direktorom kompanije gde je on istakao da i pored svega vidi sebe u toj firmi i da želi da nastavi da radi. Naprotiv, tada je, kako on tvrdi, prekinuta svaka komunikacija.

- Kada sam im se obratio za pomoć, odnosno da mi pomognu da platim račun u banji, dobio sam odgovor da treba da budem zadovoljan što sam još uvek na njihovom platno spisku, jer to nije njihova dužnost već dobra volja. Dva meseca kasnije, nisu mi produžili ugovor uz obrazloženje da se u fabrici smanjuje obim posla, iako se u istom periodu otvarala nova fabrika u Prokuplju i zapošljavaju novi radnici, dok sam ja kao invalid izbačen na ulicu - tvrdi Stefan.

Menadžment Leonija: Hteli smo da pomognemo

Sa druge strane, u kompaniji Leoni demantuju navode svog bivšeg radnika i tvrde da su oni u stvari želeli da mu pomognu, ali da su svi pokušaji sa njihove strane nailazili na Stefanovo odbijanje i nesaradnju.

- Mi smo akcenat stavili na njegovom izlečenju, nudili mu plaćanje oporavka u bilo kom delu sveta, želeli da mu pomognemo. Međutim, on je od početka insistirao na odšteti koja se kretala od nekoliko desetina hiljada evra, u zavisnosti od trenutnog raspoloženja – tvrdi menandžment kompanije.

Naglašavaju da su i tu mogućnost ostavili i da su mu prilikom uplate za lečenje u banji u ugovoru precizirali da naknadno može tužiti za odštetu. Oni demantuju da su bilo kada dobili Stefanov zahtev za produženje ugovora o radu i ukazuju na činjenicu da trenutno imaju 98 zaposlenih osoba sa hendikepom, te da bi se našlo mesto i za njega, da im se obratio.

Radnici potpisali peticiju da se Stefan vratio na posao

Za povratak Stefana na posao organizovana je i peticija koju je, kako kaže, potpisalo više od 1.200 radnika u Leoniju. Međutim, ni to nije pomoglo.

– Njih to ne zanima, nisu hteli ni da prime sakupljene potpise, a kamo li da razmotre sve okolnosti još jednom. Praktično sam izbrisan sa njihove strane, a da tragedija bude veća ovakvu ili sličnu sudbinu doživljavaju i ostali radnici koji se na bilo koji način povrede u toku radnog vremena. Njima treba samo zdrava radna snaga – završava Stefan.

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/povreda-na-radu-pa-otkaz-talentovani-odbojkas-sada-zivi-bez-novca-i-u-stravicnim/svrse4f

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Pomozimo petogodišnjem Stojanu! Pošaljimo SMS na broj 7838

Autor :  eVršac feb 24, 2017
Pomozimo petogodišnjem Stojanu! Pošaljimo SMS na broj 7838

Crveni krst Stara Pazova pokrenuo je prikupljanje sredstva za lečenje petogodišnjeg dečaka Radeka Stojana iz Stare Pazove, putem SMS poruka na broj 7838.

Stojan Radeka od avgusta 2016. godine boluje od leukemije i neohodna mu je transplantacija koštane srži koja u Nemačkoj košta nedostižnih 300.000 evra.

Donor koštane srži Stojanu biće njegov mlađi brat Veljko koji ima samo dve godine.

- Potrebna nam je transplantacija. U Srbiji su nas odbili, a za operaciju u Nemačkoj potrebno je oko 300.000 evra. Uskoro krećemo sa zračenjem, dok ne prikupimo novac za inostranstvo. Pomozite nam! Život je borba, a mi smo rešili da u ovoj borbi budemo pobednici - rekla je dečakova majka Bojana Radeka.

Roditelji bolesnog dečaka očajni su zbog njegove zdravstvene situacije. Međutim, oni nisu klonuli duhom i čine sve što je u njihovoj moći da spasu svog sina kako bi ozdravio i ponovo se igrao i trčao s bratom i drugarima.

- Stojan se letos razboleo! Kad smo došli s mora, žalio se da ga boli uvo. Suprug i ja smo ga odveli kod lekara i rekli su nam da ima upalu ušiju i dobio je antibiotike. Nakon dva dana moj sin se povukao u sebe i počelo je sve da mu smeta. Nije hteo da se igra, samo je ležao i žalio se na nove bolove u oku. Hitno smo ga ponovo odveli kod lekara misleći da se upala proširila. Uradili smo krvnu sliku, koja je pokazala loše rezultate. Uputili su nas na Institut za majka i dete, gde su odmah konstatovali da Stojan boluje od akutne mijeloblastične leukemije (AML) - priča majka Bojana u suzama.

Bojana Radeka moli sve ljude dobre volje da finansijski pomognu njenom sinu da dobije nov život i da se operiše u Nemačkoj.

SMS broj na koji možete poslati poruku je 7838

U poruci je potrebno upisati bilo koji znak ili napišite Stojan Radeka.
SMS broj važi za sve mobilne mreže u Srbiji. Cena poruke je 100 dinara bez PDV.

Donatorska sredstva za Stojanovu operaciju mogu se uplatiti i na dinarski i devizni račun:

Dinarski račun 340-32331085-79
Devizni račun
IBAN RS 35340000003209675125
BOJANA RADEKA
BRANKA ĆOPIĆA 2, 
STARA PAZOVA
SWIFT CODE: 
GIBAATWG
ERSTE GROUP BANK 
AG WIEN, AUSTRIA

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

- Živimo na Altini u stanu u suturenu zgrade. Pukle su nam cevi od grejanja i poplavile sve - podigao se parket, pale pločice, iskrivila se vrata, ostali smo bez frizidera, televizora, kreveta, zamrzivača...- priča Vladimir Loznjak, koji stoji iza ovog oglasa.

Kako kaže, on i supruga Dragana trenutno su kod prijatleja u Zemunu, a za ovih šest meseci od nezgode, samo idu "od prijatelja do prijatelja dok se ne završe radovi". Njihove ćerke od 10, 12 i 18 godina su za to vreme kod babe u Batajnici.

Njegova supruga je invalid, a on je ostao bez posla.

- Nemam para šta da jedem, već par dana jedemo suvog hleba. Nema pas za šta da me ujede. Moler sam i ostao sam bez posla, ali mora se nastaviti sa životom - priča Vladimir.

Vladimir je molbu lepio po Zemunu, Altini i centru Beograda, a pre nekoliko dana kaže da mu se javio čovek koji želi da mu pokloni dvosed i mini šporet.

- Nemam novca kako bi kombijem preneo stvari kod sebe, ali rekao sam, pare ne tražim. Nisam prevarant, samo sam tražio pomoć dobrih ljudi, pa ko može hvala mu - priča Vladimir.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/beograd-je-oblepljen-jednim-oglasom-koji-bi-rastopio-i-najtvrdja-srca/89bm1nq?ref=ddk

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Petoro srpske dece živi u bedi: Samohrani otac ih jedva izdržava, ali se cela Srbija ujedinjuje da im pomogne pred Vaskrs (FOTO)

Život porodice Milovanović iz sela Ljubinić kraj Obrenovca je ispod granice humanog, a da bi im normalan život bio omogućen, kao i mogućnost da sami privređuju i obrađuju zemlju koju poseduju, potrebno je skupiti 5.000 evra

Porodica Milovanović iz sela Ljubinić pokraj Obrenovca živi ispod svake granice humanog. Čak petoro dece, o kojoj brine samohrani otac Saša, jer majka više ne živi sa njima, preživljava zahvaljujući njegovim retkim primanjima, obrađivanju baštice i držanja malo kokošaka.
Jelena (11), Milica (10), Stefan (8), Luka (6) i Uroš (4) provode dane u igri, druženju, ali i brigama koje im život donosi, koje svakodnevno tište njihovog oca. Bez socijalnih primanja zbog zemlje koju poseduju, a ne obrađuju usled nedostatka mašina, ostali su u raskoraku između birokratije i svakodnevnog života.

Početkom 2017. godine pojavila se nova nada u njihovom domu. Donacije dobrih ljudi donele su im renovirano kupatilo i dnevnu sobu, a sada je potrebno urediti jednu dečiju sobu, ispuniti je nameštajem da bi deca imala gde da spavaju, dovesti vodu u kuću jer je najbliži izvor udaljen 80 metara, kupiti motornu testeru i ovce kako bi domaćin Saša mogao da sopstvenim radom obezbedi dodatna sredstva za svoju decu.

Foto: Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula je akciju za pomoć Milovanovićima, za koju je potrebno prikupiti 5.000 evra.

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik i pravi trenutak da se setimo onih koji imaju manje od nas, čija trpeza neće biti bogata kao naša, ali kojima ne manjka ljubavi i porodične sloge! Ov je prilika da u dom porodice Milovanović simbolično unesemo vaskršnju radost!

KAKO MOŽE DA SE POMOGNE?

Omogućeno je više načina na koji mogu da se doniraju sredstva za pomoć Milovanovićima.

Za pomoć porodici Milovanović potrebno je uplatiti donaciju sa naznakom “za Milovanoviće” na neki od računa Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

Iz Srbije je to moguće učiniti slanjem poruke na broj 7763 čime se donira 100 dinara ili uplatom na dinarski račun 160-279491-71.

Iz inostranstva se može uplatiti preko Pay Pal adresa szsaustrija@gmail.com i szsamerika@gmail.com, kao i kroz ovu donatorsku platformu: srbizasrbe.net/donacije.

Detaljnije informacije o akciji i računima za pomoć, pošto je organizacija Srbi za Srbe registrovana u čak 9 zemalja u svetu, možete potražiti na sajtu Srbizasrbe.org

Organizacija naglašava da će sve donacije biti javno evidentirane na njihovom sajtu, a nakon završetka akcije biće objavljene fotografije dograđenog dela kuće zajedno sa skeniranim računima za nabavljenu pomoć. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe postoji već 11 godina i do sada je sa prikupljenih preko 1.800.000 evra pomogla preko 1.700 višečlanih porodica na Balkanu.

Pomozimo samohranom ocu Saši da radi i hrani svoju sjajnu decu! Omogućimo jednoj ugoženoj srpskoj porodici da stane na noge i da počne sama da brine o sebi, jer su upravo oni budućnost Srbije. Žalosno je videti da neko u 21. veku nema vodu, sobu s nameštajem i jedva prehranjuje svoju decu.

(Telegraf.rs)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

http://www.infocentrala.rs/mladoj-mami-koja-boluje-od-leukemije-potrebna-pomoc/

MILJANA-e1492544758137-600x300.jpg

MLADOJ MAMI KOJA BOLUJE OD LEUKEMIJE POTREBNA POMOĆ

Apr 18, 2017 Objavljeno Od Strane Admin U Istaknuto, Servis Komentara 1

Miljani Ristić Stanković, mladoj mami četvoromesečne bebe Vukašina, dijagnostikovana je akutna mijeloblastna leukemija (AML) samo par meseci posle porodjaja.
Prva faza lečenja koja uključuje agresivnu hemoterapiju je započeta u Srbiji. Zbog specificnosti vrste leukemije i njenog veoma brzog i agresivnog napada na organizam, nastavak lečenja kao i operacija presadjivanja koštane srži mora se izvršiti u inostranstvu.

miljana-1Spasavanje života ove mlade majke u ovom trenutku u potpunosti zavisi od naših donacija. Iznos od 50 000 evra ce biti dovoljan da se pokriju pocetni medicinski troškovi lečenja i transport, međutim, sa cenom operacije presadjivanja koštane srži u inostranstvu iznos moze dostići sumu od 150 000 evra.

Pored borbe za život, Miljana se bori i sa vremenom koje je od krucijalne važnosti. Mole se svi ljudi, koji su u mogućnosti, da pomognu ovoj mladoj zeni u njenoj borbi kako bi se što pre vratila svojoj bebi i porodici.

Možete donirati novac uplatom na sledeće račune:

Dinarski racun
160-5300100364761-79

Devizni racun
Uputstvo na sledecem linku:
http://i.imgur.com/62LkPwe.jpg

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

СРБИЈО ПОМОЗИ – ДЕТЕ УМИРЕ ОД ГЛАДИ: Болестан је, а нема ДОВОЉНО хране!

113292_milos-stojanovic-620x0_f

Будите хумани, помозите Милошу! Он и његова породица се већ десет година боре са опаком болешћу, али и са великом немаштином.

Породица Стојановић из Прокупља већ се десет година боре за Милошево здравље и могућност да живе као сав нормалан свет.

Милош је имао прву операцију 13. октобра 2004. године на Клиници за максилофацијалну хирургију на ВМА у Београду, када му је одстрањен тумор са једне стране вилице. У марту 2013. му је дијагностикован тумор и на другој страни вилице.

Због тога је имао и другу операцију, а има и проблеме с коштано-зглобним системом због чега је имао и операцију колена. Данас тешко хода, и константно трпи јаке болове који му онемогућавају нормално функционисање.

Како трпи болове због болести, Милош трпи и глад. Његови родитељи немају новца како би му обезбедили нормалан живот, али ни довољно хране.

– Нас троје једе пола хлеба и то је све што можемо да купимо. Новца више немамо – испричао је Милошев отац Горан Стојановић који, како каже, „гребе рукама и ногама“ да обезбеди и основне потребе.

Милош је био одличан ђак и завршио је Техничку школу у Прокупљу и то смер за компјутерско конструисање.

Како би му се макар мало смањили болови неопходно му је бањско лечење, али његови родитељи тренутно о томе могу само да сањају.

– Мој син је гладан и болестан. Нас троје живимо од 15.000 динара, ми не знамо коме више да се обратимо, али знамо да је њему потребна помоћ.

Сада је сам и трпи велике болове, не може да изађе из куће и због тога је изгубио и другове – рекао је отац.

Ако сте у могућности, Стојановићима би значило било каква материјална помоћ!

Жиро-рачун за помоћ Милошу Стојановићу:

Agricole banka

330-4700100324934-62

Za uplate iz inostranstva

Instructions for customer transfers EUR

correspodent is:

AGRIFPP-Credit Agricole Paris

Acc. With Institution: 57A

MEBARS22

CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad

Beneficiary: 59:

IBAN RS35330473020129756036

Milos Stojanović Donja Konjuša BB Serbia

Извор: Информер

Link: https://www.beogradskiportal.rs/2017/05/02/srbijo-pomozi-dete-umire-od-gladi-bolestan-je-a-nema-dovoljno-hrane/

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Nada da Teodora nastavi život košta 350.000 evra!

- Ritam Grada - May 4, 2017
0

05_teodora_slavi_rodjendan_u_bolnici-cop

Devojčica Teodora Vranješević (9) iz Kragujevca, obolela od mijeloidne leukemije, mora na transplantaciju kostne srži u Frankfurt, koja košta čitavo bogatstvo.

Do aprila 2016. godine, tada osmogodišnja devojčica, živela je životom svakog drugog deteta. Pohađala je drugi razred Osnovne škole „Svetozar Marković“, učila, igrala se sa drugarima, uživala u trenucima sa svojim mlađim bratom Đorđem, majkom Natašom i ocem Bogdanom.

No, polako je počela da je obuzima sve veća malaksalost koja je uticala na bitno smanjenje njenih svakodnevnih aktivnosti, dobila je bolove u nogama, počela je da bledi… Odlazak kod lekara i urađene analize, nažalost, otkrili su ono čega su se Teodorini roditelji bojali i da pomisle, a morali su da čuju od lekara: Teodora je obolela od teškog oblika malignog oboljenja – akutne mijeloidne leukemije!

Od 13. maja prošle godine, na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu počela je besomučna borba lekara za Teodorin život, ali i bitka malene devojčice sa naletima opake bolesti i iscrpljujućom agresivnom terapijom. Teodora je prošla pet ciklusa hemioterapije, ali brojne komplikacije sprečile su željene rezultate.

Teodora hitno mora na transplantaciju kostne srži u jednu od najeminentnijih evropskih zdravstvenih ustanova -Univerzitetsku dečiju kliniku u nemačkom gradu Frankfurtu. Nažalost, za tu jedinu preostalu šansu da nastavi život treba platiti celih 350.000 evra!

– Moja supruga i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života! Dakle, toliki novac, jednostavno, nemamo, ni blizu. Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik. Ljubav prema našem detetu, koju bezgranično imamo kao i svi ostali roditelji prema svojoj deci, daje nam snagu da guramo, da se nadamo i verujemo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi, institucija, ustanova, kompanija uspeti da sakupimo potrebnih 350.000 evra, kaže Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Što je još gore, za prikupljanje novca na raspolaganju je malo vremena, samo desetak dana, jer se Teodori uporna i agresivna bolest ponovo budi, a lečenje u Frankfurtu može da započne tek kada se na bankovnom računu klinike nađe 350.000 evra.

Kampanja za obezbeđenje donacija počela je u sredu uveče na Fejsbuku, za nekoliko dana će biti određen broj za slanje SMS poruka preko Fondacije „Budi human“ Aleksandra Šapića, započinje organizacija humanitarnih događaja…

NAČIN UPLATE POMOĆI

Uplate novčane pomoći za Teodorino lečenje moguće je izvršiti na dinarskim i deviznim računima Bogdana Vranješevića u Erste banci:

DINARSKI RAČUN:
340 – 32003872 – 78

DEVIZNI RAČUN:
CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:
(NAVESTI OZNAKU VALUTE)
SWIFT CODE: GIBAATWG
ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA
ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE: GIBARS22
ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
BENEFICIARY:
IBAN RS35340000003200387278
NAME            VRANJEŠEVIĆ BOGDAN
ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA
International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 4. 5. 2017. at 17:06, Лидија Миленковић рече

Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik. Ljubav prema našem detetu, koju bezgranično imamo kao i svi ostali roditelji prema svojoj deci, daje nam snagu da guramo, da se nadamo i verujemo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi, institucija, ustanova, kompanija uspeti da sakupimo potrebnih 350.000 evra, kaže Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Expand  

06_teodora_sa_bratom_djordjem_majkom_nat

Teodora je prošla pet ciklusa hemioterapije.

18199217_10208683000825249_5510291575062

Prema želji Sofijinih roditelja i drugih volontera HO "Budimo Ljudi" dio sredstava koji su prikupljeni u akciji "Srcem za Sofiju", tačnije novac na gofundme racunu i novac prikupljen putem sms poruka u Republici Srbiji, biće proslijeđen na račun Sofijine drugarice Teodore Vranješević iz Kragujevca kojoj je potrebno 350.000 evra.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...