JESSY Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 On 27. 10. 2012. at 7:56, о.Небојша рече По Брачним правилима за венчање је надлежан свештеник младожење и без његове дозволе не би смео нико да обави венчање. Мора бити реда, јер би онда могао неко да се венчава више пута где му падне на памет. али у овом случају свештеник је дао дозволу... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Јесте, али је требало обавити предбрачни испит на коме младенци донесу своје крштенице, установи се да су пунолетни, слободног брачног стања, да нису у сродству, да слободно ступају у брак, да су им кумови крштени, па се тек онда заказује венчање. Када је свештеник прегледао све исправе и податке о личном стању вереника и њиховој способности за ступање у брак(аг.60. Брачних правила) па установио да не постоје међу њима никакве сметње ни забране које би им пречиле ступање у брак. Вереници пошто их је свештеник свако понаособ испитао по питањима из ал.61.Брачних правила и чуо њихове јасне и одлучне одговоре на испиту у светом храму, то они ове одговоре поновише и сагласно изјавише : Ми смо једно друго добро упознали и слободни смо од сваке силе, страха и обмане ,по нашој слободној вољи одлучили смо да ступимо у црквени брак.Обоје смо слободног брачног стања и нисмо се ником другом обећали, нити међу нама постоје какве сметње или забране које би нам пречиле ступање у брак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 On 26. 10. 2012. at 16:55, Tanja ex Petrija рече jel moze neko od otaca da napise zasto se trazi blagoslov kad je tolika razlika u godinama ? jel moze neko od Otaca da odgovori na moje pitanje ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Ljubav nema granica.. Postaljati granice za brak, znači ako je 16 godina ne moze, a 15 moze..koja je razlika..da li to vrijedi za oboje ili samo kad je muskarac stariji? Gandalf Sivi је реаговао/ла на ово 1 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 On 10. 11. 2012. at 20:42, Miriam R. рече Ljubav nema granica.. Postaljati granice za brak, znači ako je 16 godina ne moze, a 15 moze..koja je razlika..da li to vrijedi za oboje ili samo kad je muskarac stariji? zasto ? Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Što ti nije jasno? ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 On 10. 11. 2012. at 20:44, Miriam R. рече Što ti nije jasno? tebi nije jasno sta ja pitam Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Ti pitaš zašto? Dakle, nešto ti nije jasno? ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 On 10. 11. 2012. at 20:55, Miriam R. рече Ti pitaš zašto? Dakle, nešto ti nije jasno? da da i odgovor nisam dobila Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Nema granica..meni nema..moj suprug je stariji od mene..nikada mi to nije bilo vazno..ako netko se nađe,kako netko uopće moze postavljati granice..i što će s tim dobiti..život u dvoje van braka=blud.. Gandalf Sivi је реаговао/ла на ово 1 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 On 26. 10. 2012. at 16:55, Tanja ex Petrija рече jel moze neko od otaca da napise zasto se trazi blagoslov kad je tolika razlika u godinama ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Па постоји правило у Цркви, ово што Тања пита. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Napisala si pitanje ispod mog posta:zašto? ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 On 10. 11. 2012. at 21:07, Miriam R. рече Napisala si pitanje ispod mog posta:zašto? napisala sam treci put isto pitanje izgleda da nisi ispratila temu od prve strane odgovor je zato Драгана Милошевић and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Pratim od početka, ali nema veze... ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука