Јадранка-Дервента Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Муж и ја. 8,5 у његову корист.(старији је од мене скоро 9 година). Трајемо 21 годину (данас годишњица). Таша, Milan Nikolic, Anti Palma Crew and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 [...] да су жене увијек зрелије у односу на мушкарце у истим годинама[...] Ово не сматрам истином. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Interesuje me stav Crkve o raazlici u godinama izmedju supruznika. Koliko je dopustiva razlika po kanonima Crkve i da li je ova nova pojava muskarac mladji od svoje izabranice ili da je devojka mladja dosta od muskarca dopustiva mozda bi ti mogla da nam das taj odgovor Zavrsila sam Bogoslovski fakultet u Beogradu, ovde sam na master studijama u Lozani. није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Ако је релативна граница 15 година разлике, онда је идеална средина, око 7 година разлике - као моја жена што је млађа. Justin Waters and Anti Palma Crew је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Тако је Милане, у годину се слажем са тобом... То је то... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ratko Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Mislim d aje greška takvo objašnjenje . Niko ne misli na budućnost kada se pojave ovakvi mladenci . Ovde je veći problem prošlost , zbog same prošlosti se i vrše dodatne provere , i na kraju traži blagoslov eposkopa ili vladike . Neko ko ima 38 godina i želi d aožni mladu devojku od 20 god . postavlja s epitanje gd eje bio taj mladoženja kada je začeta mlada , po godinama mu može biti ćerka . U onom drugom slučaju teško je poverovati da žena ne zna da li je rodila i koga . Znate ovo na prvi pogled izgleda smešno ali : Čudni su putevi ljudski . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Брка Јовановић Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 BEST ANSWER Оно се односило на физиолошку зрелост, неваља речи вадити из контекста. а што се тиче физиологије, жене пре сазревају и пре губе плодност, тако рећи. Што доводи до закључка да је оптимално, по природним законитостима, да разлика у годинама буде од једне до пет година у корист мужа, понављам, са биолошке тачке гледишта, јер немам довољно година да о томе говорим из некаквог искуства Лидија Миленковић and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 спојене теме Венчање и Razlika u godinama kao smetnja za brak? Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Оно се односило на физиолошку зрелост, неваља речи вадити из контекста. Ово је требала да буде шалица. Елем, мислим (?!) да ће пре на квалитет брака (у коме је љубав сама по себи циљ) утицати прегршт других фактора међу којима разлика у годинама малтене може бити и занемарљива. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 некако је логичније и природније да мушкрац буде старији. po cijoj logici ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аnat Написано Децембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2012 Neko je traziom moj odgovor posto smatra da sam ja bogoslov, ma ne ja sam jedan prosti bogoslovcic 301 , naravno da je kriterijum gledan sa stanocvista Noovg zaveta, kanoni kao merilo Crkvenog ucenja i Predanja nikad nisu bili za to da razlika u godinama bude velika, zasto jer se rusi jedan normalan generacijski jaz koji je predvidjen samom prirodom covekovom ( kad kazemo to mislimo i na muskarce i zene ) , dakle normalno je da sam od svoje dece starija za 20 i vise godina, granica koja kaze 15 oznacava jednu generaciju unutar koje je moguce da se pronadju licnosti i zasnivaju bracne odnose.Doduse svi cemo se sloziti da je itekako izrazena posebno u seoskim sredinama, pa i kod nasih Roma, kao i na Kosovu poznata pojava da devojcice cim napune 15, 16 godina bivaju sposobne za brak, to isto vazi i za mladice. U Novom Zavetu Presveta Bogorodica sa 16godina vec radja Gospoda Isusa Hrista, uopotrebljavam termin koji izgleda protestanski, zapravo daje zemaljsku prirodu da Gospod u nju useli svoju bozansku prirodu - a ona ostaje uvek αίπαρβενία (увек Дјева).Dakle Presveta Bogorodica je u fiktivnom braku sa starcem Josifom. To da zena brze stari je cist apsurd, one samo brze sazrevaju dok odrastaju i sl, ali vec u zavrsenoj adolescenciji to se gubi i vidi se da mladici dostizu emocionalnu i fizicku zrelost svojih vrsnjakinja. Osim toga sposobnost da radjaju decu je dotle dok biologija dozvoljava kod nekih duze ili krace, kod nekih zena cak i ne dozvoljava iz raznih razloga ali to nije predmet ovog razgovora.( A u tom slucaju sta cemo reci o muskarcima i njihovom reproduktivnom periodu ?) Ipak smatram da su kanoni i dogmati Crkve dati da bi smo znali kakav je to nacin Bog predvideo za nase spasenje, sta je to sto moze da se smatra promasajem, a sta ne. Ako je Crkva uredila 15 godina razlike bez obzira na pol ( muskarac da je stariji od zene i obrnuto,) tu po tumacima svetih kanona ne bi trebalo da bude nista cudno. To je ta generacija unutar koje nije prirodom ljudskom odredjeno da jedni drugima mogu da budu roditelji, van te granice jasno je da je moguce da recimo devojcica postane majka u svojoj 16 god, ili neki decak otac, ali pre toga to izgleda prerano i na neki nacin pokazuje promasaj koji se cini , a to je ono sto mnogi vole da kazu - greh dance67890 Naravno pitanje koje sam postavila bilo je da li je po kanonima Crkve neobicno ako je zena starija od muskarca i ako jeste zasto jeste i ako nije zasto nije. Ali dosad niko nije hteo da mi odgovori. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Ja bih zabranio da se na venčanjima dešava taj skandal da mlada gazi mladoženju. To je najpre nastalo kao sprdačina u smislu da se vidi ko će da bude glavni u braku, pa se džentlmenski to prepustilo damama. Zabranio bih i tortu. Da se iznošenju torte i njenom sečenju pridaje neki veliki značaj. Da svi ustaju i tapšu kao da je sam Bog sišao s nebesa, a ne da se iznosi obična torta. Koja uz to obično nikad nije s čokoladom. Zabranio bih trubače i tkzv. "one man show" to jest muzičara koji na klavijaturi sam ili uz pratnju još jednog kolege, zabavlja goste. Zabranio bih da mladoženja ima pristup alkoholu sve do sledećeg jutra. Ono što bih uveo na svaku svadbu, to je gaženje, to jest lomljenje čaše iz koje tek venčani popiju vino neposredno pre toga. Таша and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Оф топик...јел се неко сећа ко је ова Марија из горњих постова...видим има баш доста порука,а ја немам појма које ? :.mislise. "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Октобар 9, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2013 Prvo je bila lazarica, a potom marija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука