Jump to content

Док нам земља гори, људи се исмејавају и ругају Епископу

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Пост је обрисан због вређања. На овом месту је дозвољена слобода говора и мишљења, али се примитивизам и недостатак основног васпитања неће толерисати. Пре свега због других, конструктивних саговорника.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Одговори 306
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Tako je, crkva ne prodaje sistem za navodnjavanje, ona prodaje glupost, a ja sam inače napisao da sam naišao na sajt gde se prodaje taj sistem, nisam otišao u crkvu jer znam da tamo nema ničeg što bi pomoglo :)

Šalim se, dobra je crkva, samo još nismo saznali za šta....

Колико видим само ти овде продајеш глупост, само нема купаца... Боље иди на сајт АС тамо то иде ко алва.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ja radim dva posla kako bi uspeo da prehranim sebe i ukućane, i za to mi bog nikada nije bio potreban, i ponosan sam što mislim svojom glavom i na taj način se snalazim..a ne kukam tamo nekom koga nikad nisam video da mi pomogne..već za to vreme dok neki idu i mole se za pomoć ja radim. Eto čisto da razjasnimo to da mi koji ne verujemo ništa ne radimo. A najlakše je nazvati govorom mržnje ako neko samo razmišlja svojom glavom i ne dozvoljava da sa njim upravlja neki sektaški sistem.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Spašen,

Управо ово о чему говориш и ја говорим. Ствар је само што ствари гледамо из другачијег угла. Ја сам свестан чињенице да ће оваквих провокација верника а самим тим и искушавање вере маловерних бити све више и више... јасно је мени да људи који на Цркву гледају као на институцију која је ту тек да постоји као сведок прошлости и која смета прогресу ће устајати на Цркву и исмејавати је. Чак смо више пута добијали као верни људи претње од стране атеиста да нас треба побити као назадне и бескорнисне (наравно испред свих побити свештенике), да је само мали тренутни проблемчић што није достигнута "критична маса атеиста"... а атада ће да наступи прави рај за оне који су пљунули на Цркву и одрекли се Бога... говоре атеисти..

Да, све је то тако, само је једна мала зачкољица на коју атеисти и пљувачи треба да обрате пажњу: Црква ће увек постојати па макар нас било веома, веома мало. МИ верни то добро знамо учени историјом а најпре речима Господа и Бога нашег Исуса Христа. Свесни смо да ћемо бити кушани, да ће сатана и његве слуге радити све да превари ако може и изабране и то све у име напретка и бољитка и просперитета. Наравно, од тог просперитета где нема Бога беће бити ништа.

Зато ми верни људи који волимо своју веру и чувамо је као саме себе једино шта треба да радимо јесте да волимо свет јер је све Творевина Божија. Нема везе што се богохулници и противници Цркве Божије исмејавају. Сами верници треба да се клоне магијског приступа вери, да се окрену ономе што Црква јесте- Светој Литургији и да се причешћују јер Господ долази како је и обећао: Да доћи ћу брзо...

До тада живимо Цартво Божије које је у реалној икони- Литургији.

Користимо адекватан речник да би нас људи ван Цркве разумели. Не бојмо се дијалога ни са ким. Имамо шта да понудимо. Трудимо се да се образуујемо, да пратимо оно што наука ради. Права наука и права теологија никада нису у супротности. А већ су многи дали одличне одговоре шта Црква има да понуди.

https://www.pouke.org...об/#entry700860

А за све атеисте који хоће да виде шта то Црква ради, нека дођу у Литургију и нека виде. Ми то можемо и хоћемо да понудимо.

Подели на овим сајтовима

Као (претпостављам) и за већину на овом форуму, мени лично позив епископа није споран али ми се чини да је "просуо бисере пред свиње". Мислим да је могло да се буде мудрије. Људи су жељни утехе и смирења а не "поповања". Могао је да буде позив на молитву за помоћ људима који су погођени сушом и пожарима.

Сви би смо требали да будемо свесни да углед цркве код људи није идеалан (Перановић, Пахомије, ....). Код многих људи црква је схваћена као професионални извођач неразумљивих ритуала "за здравље", резање колача и слично, а не као заједница. Зато су и овај позив разумели као позив на ритуал за дозивање кише а не као позив да се замислимо над својим поступцима који су довели и до глобалног загревања и до расула по питању наводњавања и генералног одсуство саосећања и за друге људе, и за своју земљу и за природу.

Ја имам своју верзију одговора, али мислим да би сви требали да се замислимо зашто се Црква и друшто слабо разумеју.

Ниси у праву. Суштина проблема је у људима који гаје патолошку мржњу и нетрпељивост према Цркви. Владика ваљевски је позвао ВЕРНИКЕ у ЦРКВУ на МОЛИТВУ. Нису изашли на улицу или било где где су могли да "угрожавају" неверујуће. Дакле, халабука се подигла око тога шта хришћани раде у својој кући. Као када би председник кућног савета подигао читаву зграду и исмевао једног станара, што је стан окречио у зелено.

Моја кућа, моја ствар шта ћу у њој радити. А они који пате од комплекса спрам Цркве не требају бити предмет нашег интересовања. Довољно им је муке у животу...

Подели на овим сајтовима

Ja radim dva posla kako bi uspeo da prehranim sebe i ukućane, i za to mi bog nikada nije bio potreban, i ponosan sam što mislim svojom glavom i na taj način se snalazim..a ne kukam tamo nekom koga nikad nisam video da mi pomogne..već za to vreme dok neki idu i mole se za pomoć ja radim. Eto čisto da razjasnimo to da mi koji ne verujemo ništa ne radimo. A najlakše je nazvati govorom mržnje ako neko samo razmišlja svojom glavom i ne dozvoljava da sa njim upravlja neki sektaški sistem.

Ти си злааатан дечко. И паметан. И самосвестан.

Ако си довољно упоран, сигурно ћеш преобратити много глупих верника одавде да се ману ових својих глупости и нађу пут у бољој и светлијој будућности.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Говор мржње је онај говори који чини да се развије мржња, нетрпељивост и агресија према неком појединцу, групи, институцији и сл. И Хитлер је размишљао својом главом и није дозволио да икакав систем управља њиме.

Подели на овим сајтовима

Не сумњам да си добар и вредан човек, само не знам чему жеља да другим одраслим људима указујеш да је њихов избор глуп, само јер се теби то тако чини. Као кад би причао возачима Опел Агиле да су им кола као (ружан) орман на точковима, или некоме да му је жена дебела и непривлачна. Просто је детињасто коментаристаи туђе изборе, који нас се не тичу.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

cool... samo si zaboravio nešto -Boga ne možeš upoznati kao (njegov) neprijatelj

a sad nastavi da radiš 2 posla za koje ti Bog nije potreban... možda kad budeš našao treći priča promeni tok

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ти си злааатан дечко. И паметан. И самосвестан.

Ако си довољно упоран, сигурно ћеш преобратити много глупих верника одавде да се ману ових својих глупости и нађу пут у бољој и светлијој будућности.

Vernike ne može niko da preobrati niti bilo ko to želi da uradi. Ovde se radi o ''zmlji koja gori''. Naveo sam sistem za navodnjavanje kao jedno od rešenja za taj problem..i ne vidim tu ništa loše..siguran sam da vi znate zašto idete u crkvu, neka i treba da idete. Ali sam isto tako siguran da je vlada Srbije mogla dati poljoprivrednicima neku pomoć kako bi se izbeglo uništenje useva..ali lakšte je okriviti ljude i poslati ih da se mole, pa kad zatreba žita onda ćemo da uvozimo.

Ja znam da vi i dalje nećete shvatiti ovo kako sam ja zaista i napisao, verovatno vas nešto prosto tera da promenite čitav smisao poruke samo zato što ne razmišljamo isto..

Žao mi je što je to sve tako, ali gde pameti nema tu vernici kolo vode.....

Измењено од Иван Цветковић
Нећемо овако пријатељу, дошао си на место где се не дозвољава вређање. Имаш прву опомену. Потруди се да се то више не понавља. Администрација.
Подели на овим сајтовима

Не знам зашто мислиш да ми не размишљамо о поступцима владе Србије, наводњавању и осталим стварима? Прелистај само мало моје поруке и теме...

Молитва не искључује рад и планирање, то је нешто сасвим друго.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Гости
Naveo sam sistem za navodnjavanje kao jedno od rešenja za taj problem..i ne vidim tu ništa loše..siguran sam da vi znate zašto idete u crkvu, neka i treba da idete. Ali sam isto tako siguran da je vlada Srbije mogla dati poljoprivrednicima neku pomoć kako bi se izbeglo uništenje useva..ali lakšte je okriviti ljude i poslati ih da se mole, pa kad zatreba žita onda ćemo da uvozimo.

Хм... на крају ће да испадне да је Црква и против система за наводњавање?

Види се да ниси ишао у манастире па да видиш какве су монашке баште, колико труда и љубави, системи кап по кап, па стада оваца, крава...

Ми верујемо и знамо да је џаба наш људски труд ако Бог не благослови. Сад ако то атеистима ништа не значи... у реду. Зато хришћани пред сваки посао се помоле Богу да благослови њихово дело, да буде на радост и на корист многих.

Подели на овим сајтовима

Приајтељу, овде се више распреда о тим стварима него било где другде. Ено ти је само расправа на теми везаној за извоз оружја.

Колико год пута да поновите, вера и размишљање не искључују једно друго, штавише, сасвим су компатибилни.

А овде ћеш наћи расправе о економији, политици, философији, и свему, пошто верници живе и у овом свету, завршавају факултет, имају породице, и све остало. И РАЗМИШЉАЈУ и РАДЕ и ПЛАНИРАЈУ. А то што се поред тога и моле, тиме не угрожавају било кога, не знам што би некоме сметала било чија молитва?

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Vernike ne može niko da preobrati niti bilo ko to želi da uradi. Ovde se radi o ''zmlji koja gori''. Naveo sam sistem za navodnjavanje kao jedno od rešenja za taj problem..i ne vidim tu ništa loše..siguran sam da vi znate zašto idete u crkvu, neka i treba da idete. Ali sam isto tako siguran da je vlada Srbije mogla dati poljoprivrednicima neku pomoć kako bi se izbeglo uništenje useva..ali lakšte je okriviti ljude i poslati ih da se mole, pa kad zatreba žita onda ćemo da uvozimo.

Ja znam da vi i dalje nećete shvatiti ovo kako sam ja zaista i napisao, verovatno vas nešto prosto tera da promenite čitav smisao poruke samo zato što ne razmišljamo isto..

Žao mi je što je to sve tako, ali gde pameti nema tu vernici kolo vode.....

Moram priznati da čitajući pisanja vas ateista i vaših svatanja Crkve i sveta oko sebe, sve više shvatam da je Pravoslavlje vera intelektualne elite :)
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...