marko_13 Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Само сам хтео да кажем да би позив на молитву за помоћ људима угроженим сушом и пожаром дала мање могућности за овакво "спиновање" и готово организован "контрамитинг". Људима треба помоћи да разумеју, и говорити на нивоу који им је јасан. Они који мрзе Цркву, а о таквима говоримо, ће у свему што Црква ради наћи разлог за спиновање. Када смо у парохији са свештеницима покренули акцију прикупљања одеће за сиротињу, антитеисти су коментарисали да није доста што наши попови краду паре, сад су почели и ствари!? А када је последњем броју Политикиног Забавника изашао текст о Патријаршији, коментари антитеиста на њиховом фб профилу су били: Место где се договарају како да више пљачкају људе итд. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 29, 2012 @@marko_13, а управо су то они људи који Цркву нити помажу, нити имају појма шта Црква ради. Сатанска мржња према делу Божијем. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
napoleon bonaparta Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Procitao sam sve postove i vidim da vernici su i previse samouvereni. Po cemu mislite da je vase misljenje amin? "Spasen" jeste preterao u poslednjem postu i zasluzio je ban, ali ako govorimo o drugim ateistima na forumu tacno se vidi da ako vas neko imalo "zagolica" misljenjem koje VAMA ne odgovara, vi odmah dajete opomenu. Verujem da iammo veoma lose misljenje o ateistima i mislim da je to vise nego sebicno. Ovo nije nikakav "govor mrznje" ili pak podsmejavanje, ali zaista verujem da su vernici i vise nego uobrazeni ljudi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Најгори су, нема горих RYLAH and napoleon bonaparta је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Procitao sam sve postove i vidim da vernici su i previse samouvereni. Po cemu mislite da je vase misljenje amin? "Spasen" jeste preterao u poslednjem postu i zasluzio je ban, ali ako govorimo o drugim ateistima na forumu tacno se vidi da ako vas neko imalo "zagolica" misljenjem koje VAMA ne odgovara, vi odmah dajete opomenu. Verujem da iammo veoma lose misljenje o ateistima i mislim da je to vise nego sebicno. Ovo nije nikakav "govor mrznje" ili pak podsmejavanje, ali zaista verujem da su vernici i vise nego uobrazeni ljudi. Нисмо, него дневно дође по три пацијента на форум који мисле да су паметни и крену да просипају мудрости и да нас воде у светлију будућност овако глупе и заблуделе, а имаш их свакакве феле: артемити, атеисти, правоверци, секташи, доконаши, итд. Свако ко овде конструктивно разговара добије одговор, па и атеисти, ал што би било ко нормално разговарао са неким ко је овде дошао само да би вређао, што је спашен на крају и сам рекао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Колико сам ја до сада видео, санкционишу се само увреде. Различитих мишљења има колико хоћеш и нико због тога није опоменут ни банован. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Evo delova nekih mojih komentara sa Blica, malo izmenjenih da ne bi bilo previse uvredljivo nekim vernicima. Sad da izrazim moje misljenje o ovom clanku i da odgovorim na neke komentare Prvo sto se tice ove molitve nemam nista protiv episkopa ipak je njegov posao. Vec ne mogu da verujem da toliko ljudi veruje da ce milbom da prizove kisu. Da ovoliko ljudi nije primetilo da su na prognozi rekli da dolazi kisa episkopu bih rekao" "Well played", ali ovako nista Onda sto se religije kao religije tice ona nije BILA losa, cak je bila dobra po drustvo. Sakupljanje ljudi oko zajednickih ideja, iako su bile pogresne (Zevs baca munju itd.), ali su podpomogle razvijanju prvih civilizacija. Medjutim danas to nije slucaj uglavnom se koristi za bogacenje i sticanje moci pojedinaca (zamislite koliku moc imaju verski poglavari koje bez pogovora slusa na milione, neke i miliardi ljudi). Po meni religija je imala vaznu ulogu za druustvo, tu ulogu je izvrsila i sada nam realno ne treba. Sto se tice recenica tipa "Svako ima pravo da veruje u sta hoce, i nije tvoja stvar da to komentarises", mislim da nije tako. Drustvo tako ne funkcionise ili bolje da se ispravim ne napreduje. Ono napreduje kroz razmisljanje i rasprave ljudi o svojim uverenjima i misljenjima, naravno uz argumente i dokaze. I nakraju onaj sa boljim i jacim rgumentima pobedjuje. Dako se napreduje, pogledajte dokle ja nauka stigla ovom metodom dok religija stagnira milenijumima. A ako se meni neko smeje neka kaze sta je pogresno u mojim uverenjima neka da dobar argument i ja u mu reci: "OK upravu si" i promenicu to uverenje. A sto se tice komenta napoleon bonaparta potpuno se slazem. Nisam procitao bas sve postove ali video sam komentar na pocetku koji pominje pad evra i ne vidim sta je taj komentar zasluzio da bude opomenut Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Кад саберемо да више Срба но Шиптара данас навија за независност Косова, Nazalost, vise Albanaca je spremno da umre za Kosovo, nego sto je Srba spremnih da zive na Kosovu... zato smo ga i izgubili... Млађони, PD and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Ali realno ne mozes da kazes da je prijadno da zivis medju Siptarima koji kako ti kazes su spremni da umru za Kosovo, a ako su to sigurno su spremni i da ubiju. A da ne pominjemo mrznju izmedju dve nacije stvorene kroz vekove, pocela jos 1960 kada su zauzimali mesta srba odbeglih od zverstava Otomanske vlasti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Ali realno ne mozes da kazes da je prijadno da zivis medju Siptarima koji kako ti kazes su spremni da umru za Kosovo, a ako su to sigurno su spremni i da ubiju. A da ne pominjemo mrznju izmedju dve nacije stvorene kroz vekove, pocela jos 1960 kada su zauzimali mesta srba odbeglih od zverstava Otomanske vlasti. Nisam ni rekao da je prijatno... niti da bih ja zeleo da zivim tamo... niti da je u redu zlostavljanje onih Srba koji su ziveli tamo i koji i sada zele da zive tamo... ili nesto slicno... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Мени се јако не свиђа изјава да нас Бог кажњава што смо грешни па зато суша. Најежио сам се када сам то прочитао. Страшно уцењивање.... и превише је дао себи за право таквом изјавом. Заслужује ове критике по мени, следећи пут нека пази шта говори ако је то рекао. napoleon bonaparta је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Заиста, оволика готово оркестрирана паљба по Цркви и то без икаквог разлога (замисли, Црква се моли Богу!?), Malo kasnim na temu... ali... mislim da akcenat uopste nije u tome sto je Episkop pozvao ljude da se pomole za kisu, vec zato sto ih je pozvao da to ucine na dan kada su metereolozi rekli da ce pasti kisa, i to u vecernjim satima. To i pojedinim vernicima sa kojima sam razgovarao lici na prilicno jeftinu podvalu. Naravno, moguce je da Episkop nije to tempirao znajuci za vremensku prognozu, ali jasno je zasto je prica zanimljiva... napoleon bonaparta је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Malo kasnim na temu... ali... mislim da akcenat uopste nije u tome sto je Episkop pozvao ljude da se pomole za kisu, vec zato sto ih je pozvao da to ucine na dan kada su metereolozi rekli da ce pasti kisa, i to u vecernjim satima. To i pojedinim vernicima sa kojima sam razgovarao lici na prilicno jeftinu podvalu. Naravno, moguce je da Episkop nije to tempirao znajuci za vremensku prognozu, ali jasno je zasto je prica zanimljiva... Да ли је гледао прогнозу или није то он најбоље зна. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Мени се јако не свиђа изјава да нас Бог кажњава што смо грешни па зато суша. Најежио сам се када сам то прочитао. Страшно уцењивање.... и превише је дао себи за право таквом изјавом. Заслужује ове критике по мени, следећи пут нека пази шта говори ако је то рекао. Изворно, несавршеност и страдање на овом свету се повезује са човековим (у смислу "човечанство", не "појединац") падом у грех. У том контексту је и суша "последица људског греха". Наравно, док то дође до медија и наших врлих атеиста испадне да је суша зато што Жика није постио, а Милева чистила подрум на црвено слово... Опет је проблем повешност и непознавање елементарних појмова тога што се "критикује". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Malo kasnim na temu... ali... mislim da akcenat uopste nije u tome sto je Episkop pozvao ljude da se pomole za kisu, vec zato sto ih je pozvao da to ucine na dan kada su metereolozi rekli da ce pasti kisa, i to u vecernjim satima. To i pojedinim vernicima sa kojima sam razgovarao lici na prilicno jeftinu podvalu. Naravno, moguce je da Episkop nije to tempirao znajuci za vremensku prognozu, ali jasno je zasto je prica zanimljiva... То са прогнозом и временом је потпуно небитно. Зар заиста мислите да је молитва за нас некаква "враџбина"? Зар такав утисак одајемо? Јес да имам крив нос и дугачку косу, ал не би реко да личим на индијанца... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука