Aquilius Cratus Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 “Иштите најпре Царство Божије и правду његову, и ово ће вам се све додати (Мт. 6, 33)”. Ako je poziv na moltivu za kisu bio u duhu ove jevandjeoske, dakle indirektno kroz obozenje, onda apsolutno pozdravljam. U suprotnom, sto se nadam da nije, to ugadjanje narodnom samanskom shvatanju moilitve nikako nece biti dobro za Crkvu. Аурор, Анастасија and malina :) је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Aboridzinima koji tek ne ostvarju NIKAKVU zajednicu sa bogom... u procentima cak ni mimalnu (za razliku od nas koji smo u pocentima 90% pravosalvni)? Одакле знаш да Абориџини немају НИКАКВУ заједницу са Богом? Бог воли и Абориџине и све људе овога света. Ми православни хришћани, опет, имам посебну одговорност за свет јер знамо зашто је свет створен, а свет је створен да постане Црква- да постане нераскидива заједница Бога и човека у љубави и слободи. Овде се наравно све време намеће питање зашто човек страда ако га Бог воли... и није једноставно дати неки свеобухватни одговор. Тим питањем се бави и Књига о Јову. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Ali ako bog opominje Srbe, narod koji je vecinski pravosalvan i koji vecinski poznaje Tajne i Boga i Liturgiju, time sto se desava ogromna susa koja preti da unisti sve, sta ce onda da se desi... npr. Aboridzinima koji tek ne ostvarju NIKAKVU zajednicu sa bogom... u procentima cak ni mimalnu (za razliku od nas koji smo u pocentima 90% pravosalvni)? Zasto nama susa kad smo mi jedni od retkih na planeti koji istinski i iskreno poznaju Boga? Нисмо. Наш народ је у дубокој, свеопштој (па самим тим и духовној) кризи. Можда Абориџини "немајући Закон, сами су себи Закон", те су у већем јединству са Богом од "законитих" Срба. Сад размисли шта то значи, нећу ти рећи. Драшко, И.стојковић, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Srpski narod je pravoslavan i samim tim ima vecu odgovornost od aboridzina . Znati zakon duhoni i hriscanski a ne ispunjavati ga povlaci vece opomene. obi-wan and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фоловер Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Ali ako bog opominje Srbe, narod koji je vecinski pravosalvan i koji vecinski poznaje Tajne i Boga i Liturgiju, time sto se desava ogromna susa koja preti da unisti sve, sta ce onda da se desi... npr. Aboridzinima koji tek ne ostvarju NIKAKVU zajednicu sa bogom... u procentima cak ni mimalnu (za razliku od nas koji smo u pocentima 90% pravosalvni)? Zasto nama susa kad smo mi jedni od retkih na planeti koji istinski i iskreno poznaju Boga? Баш зато што га познајемо. Нама је Бог подарио Немањиће и Хребељановиће и Светог Јустина и Светог Владику Николаја и много других светитеља који су наз извели на пут познања једине и истините вере, на пут познања Христа. Управо Свети Владика Николај објашњава како је (Стари Завет) Бог кажњавао Јевреје, читав народ, због пар грешника јер они познају Бога док је безбожничке градове Содому и Гомору хтео да сачува због исто толико праведника. Није сваком исто дато, али ми смо Јеванђељем учени да ће се од нас тражити колико нам је дато. Коме је много дато, много ће се од њега искати. Нема сумње да је нама много дато... Уколико се не покајемо, нестаћемо. Не мисли се ту само на атеисте, да не мислиш да сад ми верници окривљујемо атеисте или неку другу групу људи због тешкоћа које се дешавају над српским народом. Цркве су полупразне, нема више верника ни на Литургији, а тек на јутарњој и вечерњој молитви. Пост се не држи, за молитву нема времена, Свето Писмо је заборављено, славе су претворене у весеља, држава се уређује без Бога, народ се бави животом познатих личности, расколи се стварају, псују и осуђују наше свештенике, Епископе и Патријарха... Па шта то ми добро радимо? Зар да народ Светог Саве тако поступа? Имамо среће што још стојимо на овој земљи. Како је говорио блаженопочивши Патријарх Павле, боље да нестанемо биолошки као људи, него да опстанемо као нељуди. PD and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Одакле знаш да Абориџини немају НИКАКВУ заједницу са Богом? Немој тако оче. Они све знају. Чак и да ли епископ гледа дневник увече у пола осам. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Entropija je ultimate opomena, ako ona ne otrezni, onda stvarno ne znam sta ce... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 @, Nemoj mi reci da onaj koji je krsten pa ode i zakopa darove ne zna bar deo zakona. Pa svako ima savest.Ali hajde da njih ostavimo po strani ovog puta. Sta je sa nama koji se izjasnjavamo kao hriscani. Ovo je odlican ispit za veru,pokajanje i molitvu iz cistog srca; ane da idemo istovremeno na dva koloseka Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 @, Покојни Патријарх Павле је, на питање како ће се спасити људи који нису хришћани, одговорио (парафраза): Постоје три нивоа откривања Бога човеку: савест, Закон, Јеванђеље. Драгана Милошевић, bgpj, Фоловер and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фоловер Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Srbi nisu pravoslavan narod, jer biti Srbin ne znači nužno biti Pravoslavac. Mene na primer ovakva generalizacija nervira, da ne kažem vređa. Ajde sada da vidimo definiciju znanja: Neka je dat iskaz I koji je tačan. Osoba A op ravdano veruje u iskaz I. Ako su ovi uslovi isp unjeni, onda je iskaz I znanje i u tom slučaju možemo da tvrdimo da osoba A zna iskaz I. Dakle ako su Srbi koji veruju u Boga, ali ne poštuju Crkvu i njene dogme (dakle deisti ili neštovci) i oni koji ne veruju, makar čuli za Božije zakone ali ne veruju u njih, onda se ne može tvrditi da znaju zakon. Брате, није проблем у генерализацији и наравно да бити Србин не значи нужно бити Православне вере. Ако данас нема много верника, то не значи да их никада није ни било. Поента је у томе што нам је дато да знамо и наши преци су знали, али смо ми и други њихови потомци иза нас под најездом културе запада и Османлија, комунизма, Европе, Америке, па и атеизма (ништа лично) - чега год хоћеш, то одбацили, одбили или олако схватили како би се приклонили овоземаљском. Данас је у Србији врло лако упознати се са Православном вером - можеш да одеш до Храма и да питаш свештеника, можеш и шта год хоћеш овде на форуму да питаш свештенике. Ретко (највероватније никад) нећеш наићи на подсмех или осуду ако питаш лепо и искрено, без ароганције и сопствене жеље за подсмехом. Не можеш тако да се упознаш са вером ако си међу Абориџинима или у некој земљи за готово стопроцентним муслиманским становништвом. Као што је речено, коме је колико дато толико ће се и тражити. Божија правда је савршена. Зато и нас Бог више опомиње и кажњава јер нам је више дато. Често се и мени дешава да размишљам о томе гледајући на то колико ми је дела светитеља доступно да знам како да поступим, а и даље грешим као ти Абориџини који немају ни Светог Саву, ни Светог Јустина, ни Светог Владику Николаја... Дакле, иако би познањем Јеванђеља требало ми лакше да се спасемо, испада да ће пре они наследити вечна блага од нас. Србин сваки дан псује Бога, а Абориџини га не псују и не познају нити га спомињу (вероватно) . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 @, Покојни Патријарх Павле је, на питање како ће се спасити људи који нису хришћани, одговорио (парафраза): Постоје три нивоа откривања Бога човеку: савест, Закон, Јеванђеље. O tome i govorimo .smesko. .Znaci svako od nas zna sta i kako. :cheesy2: Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фоловер Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Патријарх Павле - Шта ће бити са душама оних који нису познали Хришћанство.doc Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Bez obzira na sve, mislim da je način na koji su se rugali čoveku prosto ružan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Треба да се дотични господин пита шта он зна о Цркви уопште. Друго, одакле једној државној телевизији право да се на овај начин исмејава са Црквом? Којим том правом дотични господин чини? У чије име чини? Толико смо ниско пали да немам шта да додам... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Можда би било занимљиво да се упути нека порука одговорним људима из РТВ Војводине, да ли они допуштају овако исмејавање Цркве: РАДИО НОВИ САД Директор Радио Новог Сада Јожеф Клем Телефон: +381 21 66 16 132 e-mail: в.д. Главног и одговорног уредника Радио Новог Сада Клара Крањц Телефон: +381 21 66 16 132 e-mail: Одговорни уредник програма на српском језику Клара Крањц e-mail: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука