Juan Valdez Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Амин. Дође ми да и ја к'о нека братија пошаљем крв на анализу у Швицу и ако ми нађу 0.8% неке друге крви да се тако и изјашњавам, просто ме срамота да сам иста нација као и ови неомарксисти-ултралиберали којима је управо Пешићка, Чеда и остала ској екипа врховни идеал, а са друге стране десничари-скојевци из разноразних двери, образа и сличних патриЈотских организација који су "за светосавље али не ово које држи спц". Која смо ми шизофренија то је страшно. 1. Крв нема везе с тим како се изјашњаваш. Нације нема у крви (или генима), у питању је културни, социјални и политички феномен. Слободан си да се изјасниш како хоћеш без да дајеш паре за анализу крви. Ево, ја сам званично пописан као Индијанац. 2. Има ту још шизофреније. Пешићева и Чеда уопште нису ултра-либерали. Не може ултра-либерал да позива државу да се бори против вере у Бога (као што је радила Пешићка). Ултра-либерал може да мрзи Цркву или да је воли, али у било ком случају не сме да позива државу да му помогне да своје идеале оствари. Либерал је просто човек који верује у слободу сваке индивидуе да живи како жели. 2. Ти десничари-скојевци су у ствари уопште нису десничари, него левичари. Они имају потпуно различите идеале од ових из тачке 2, али им је једно заједничко - идеали треба да се наметну одозго државном присилом. Србија нема ни либерале ни десничаре. GeniusAtWork, RYLAH, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Najiskrenije, ni to mi nije uopste jasno - sta tacno dobijamo (sto vec nemamo i ne znamo) ovom pricom? Do kakvog zakljucka ocekujete tacno da dodjete? Da smo mi vernici bolji od ateista i onih koji nas napadaju, sta? Ne vidim koja je svrha ovolike price o necemu sto je stvarno marginalno... Није маргинално, феномен је који све више узима маха и треба о томе да се прича. Не мислим на удружење, не мислим на атеисте, они јесу маргинални, али оволика медијска хајка, и оволико добро организована, на сваки помен Цркве или црквених обреда треба сваког да забрине. Walter and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Србија нема ни либерале ни десничаре. Тако је брате! Србија има само олињале комуњаре, које су промениле длаку. Ћуд нису. RYLAH, Walter, Evgenik and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Мене је изненадила оркестрирана медијска хајка и линч. Ne bi me iznenadilo ni da je orkestrirano, ni da nije orkestrirano. http://boingboing.net/2012/08/24/how-the-entire-worlds-media.html Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Тако је брате! Србија има само олињале комуњаре, које су промениле длаку. Ћуд нису. Управо тако. И још потпис на свако словце из Ивициног поста. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Ево, ја сам званично пописан као Индијанац. Al pazi kad sam znao da si indijanac Juan Valdez and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Тако је брате! Србија има само олињале комуњаре, које су промениле длаку. Ћуд нису. bTe olinjale komunjare su uvele veronauku u skole, i neprekidno pruzaju pdrsku SPC vec deset godina... ne mislis da je malo licemerno da vredjas vlast na takav nacin? Da nije tih olinjalih komunjara ti sad ne bi predavao u skoli... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Ја сам се изјаснио као мајмун на попису...олињала комуњара јесам само са нагласком на социјализам и његове тековине. Не знам што би такав друштвени поредак морао да буде атеистички, има места и за верујуће и националисте чак и за краља ! Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 @@cloudking, Говорим о свеопштем политичком менталитету који је више или мање још увек инфициран титоизмом. Добро је рекао Ивица - немамо ми ни десницу ни либерале. Ја бих само додао: имамо нијансе титоизма. Evgenik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 @@cloudking, Говорим о свеопштем политичком менталитету који је више или мање још увек инфициран титоизмом. Добро је рекао Ивица - немамо ми ни десницу ни либерале. Ја бих само додао: имамо нијансе титоизма. Vec sam jednom pokusao da ti objasnim... kad protircis malo po recimo ASu vidis da je deo jednog delimicno novog ideoloskog talasa koji sa titoizmom nema veze, a dolazi sa zapada. Takozvani new athiesm o kome raspreda nasiroko od Gardijana do New York Times-a, a vi ovde pricate o Titu. Pa ispadete smesni. I ako pricamo o socijalizmu... pa cela Evropa je socijalisticka, i verujem da je prosecan Grk ili Francuz navikao na mnogo vecu pomoc od drzave od danjasnjeg Srbina. Komunazam je prosao, i imamo ovaj raspad koji imamo. Ako je neko mislio da ce sada da nastupi neki sjajan preporod hriscanstva i Crkve i da nece i dalje biti jako ostrih polemika... pa taj mora ozbiljno da apdejtuje svoj politicki kompas i vidi malo sta se desava u svetu. bora је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Не тврдим ништа око тога , само кажем како звучи твоја реченица. Можеш да подмећеш лагарије ако ће то покренути људе у одређеном смеру, али немој да претерујеш . Нисмо ми неки клуб, или верујеш или не верујеш, нема између. Da, lagarije mogu da se koriste za pokretanje ljudi i to se odvajkada radi. Da Bog postoji, u to moze da se veruje ili ne mora, ali ne moze da se proveri. Da religija moze da pruzi utehu, moze, i to moze da se proveri. Moze da se proveri i korelacija izmedju molitve i nekog fenomena (formiranje oblaka, kolicinia kiseonika ili ugljen-dioksida u vazduhu, temperature...). Ogroman broj ljudi i dalje neguje hardkor sujeverje i bio bih spreman da potpisem i takvo tumacenje moje recenice, ako ce se lazuckanjima operativno (na terenu, sto se kaze) smanjiti broj budalastina koje ljudi prihvataju i ako su te lazi samo privremeno tu. Sujeverje ostavlja otvarena otvorena vrata za manifestaciju svakojakih strahova, a manipulacija emocijama je mocan alat. Mislim da je dobro da sto vise ljudi ima mogucnost da bira da li ce svoju glavu da stavi na raspolaganje tudjim idejama i kojim. A, to da nema izmedju, ili verujes ili ne verujes, nije bas tako prost taj flip-flop. sqny је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Амин. Дође ми да и ја к'о нека братија пошаљем крв на анализу у Швицу и ако ми нађу 0.8% неке друге крви да се тако и изјашњавам, просто ме срамота да сам иста нација као и ови неомарксисти-ултралиберали којима је управо Пешићка, Чеда и остала ској екипа врховни идеал, а са друге стране десничари-скојевци из разноразних двери, образа и сличних патриЈотских организација који су "за светосавље али не ово које држи спц". Која смо ми шизофренија то је страшно. Тема је :............................- , људи се исмејавају и ругају Епископу. Изгледа да ћу морати да замолим админе да ме поново банују. Због троловања, вређања и осталог............................. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 1. Крв нема везе с тим како се изјашњаваш. Нације нема у крви (или генима), у питању је културни, социјални и политички феномен. Слободан си да се изјасниш како хоћеш без да дајеш паре за анализу крви. Ево, ја сам званично пописан као Индијанац. 2. Има ту још шизофреније. Пешићева и Чеда уопште нису ултра-либерали. Не може ултра-либерал да позива државу да се бори против вере у Бога (као што је радила Пешићка). Ултра-либерал може да мрзи Цркву или да је воли, али у било ком случају не сме да позива државу да му помогне да своје идеале оствари. Либерал је просто човек који верује у слободу сваке индивидуе да живи како жели. 2. Ти десничари-скојевци су у ствари уопште нису десничари, него левичари. Они имају потпуно различите идеале од ових из тачке 2, али им је једно заједничко - идеали треба да се наметну одозго државном присилом. Србија нема ни либерале ни десничаре. И шта каже временска прогноза : Јел ће бити кише ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 То исмијавање је последица интернет доконости и могућности да било ко у било каквом расположењу напише било шта.Људи који то пишу су далеко од литургијске свијести,тако да њима и не може да се тако лако предочити смисао казаног и остало...тако да је њихов доживљај превише површан и из тог разлога ће се стварати острашћеност у коментарисању. У једној групи на фб-у сам се ухватио у расправи око св.Николаја (Велимировића) са пар људи који су били изразито агностичког и атеистичког опредељења.И ајде што смо кренули да разговарамо о неким стварима које су они везали за св.Николаја анти-семита,нациста,смрдљивко о остале етикете...него што тако брзо и тако лако на површини избија њихова нетрпељивост и очигледна мржња не само према вл.Николају о коме се прича,него о хришћанству као религији,философији живота,црквености итд...Тако да се не може очекивати објективна и непристрасна критика одређене изјаве или личности када је тај вирус раширен на много већој површини...њима овакве изјаве и напади само представљају послатицу реалности у којој су се они ушушкали и мисле да све то функционише како они мисле. Александар Милојков, RYLAH and sqny је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука