Juan Valdez Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Дрвце, брате, упркос свим напорима, ситуација је била крајње очајна. А онда је, ниоткуда, и супротно свим метеролошким прогнозама, пала киша. Дакле, нико не ниподаштава напоре ватрогасаца са свих меридијана, и свачији труд, али овде се говори о другим стварима. ? http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:394003-Do-ponedeljka---pakao Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Можемо ми да философирамо до миле воље, али дајте ми примјер ЈЕДНОГ народа који мање поштује властиту историју, традицију, вјеру, Цркву...саме себе. Управо тако. Зато нас је све мање, држава нам је све мања, задуженост све већа, несрећа све већа - једном речју, пропадамо. А кад потпуно окончамо са пропадањем, е онда нек поставе Весну Пешић за председницу Марксрбије и нека најстроже забране помињање Бога. Evgenik, Manolis, bgpj and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-19386527 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 ? http://www.novosti.r...edeljka---pakao Ватра која је била око Хиландара је била у овом посту, погледај линкове које је Дрвце поставио. drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Jeste, slažem se sa Peđom i većinom njegovih stavova i to sam više puta otvoreno rekao na ovom forumu, tako da sigurno nisam licemer. Štaviše, neko vreme mi je pisalo "Peđanski antiteista" na profilu, ali sam uklonio taj natpis jer je shvaćen kao trolovanje. Чекај сад нешто. Јесу ли верници идиоти, или вирус који треба уништити, или стока, или их треба све преселити у "небеску Србију" кад већ хоће тамо да иду? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 А онда је, ниоткуда, и супротно свим метеролошким прогнозама, пала киша. Pomenuo sam u vesti da je ugasen pozar da postoje i pirokumulusi. Veza izmedju pozara i kisonosnih oblaka je dokazana, veza imedju molitve i kisonosnih oblaka nije... :/ У реду. И што би онда тог који не верује било брига што се ови који верују окупљају на молитву? Iz najrazlicitijih razloga, od kojih su mnogi pomenuti: nemanje svog zivota, bivanje mirodjije u svakoj corbi... Moj razlog je sto se siri uverenje da se molitvom moze uticati na desavanja u prirodi. Niko ne moze da dokaze da je kisa pala zbog molitve. Ali ako se odrzava uverenje da postoji uzrocno-posledicni lanac desavanja koji povezuje molitvu i kisu, onda je vlaska magija ok ili vudu... ,i kroz tako odskrinuta vrata moze da se proturi kojesta pride. Ne kazem da ce vladika da im proturi svasta, ali odskrinuta vrata su iskusenje za mnoge ljude. Ta vrata treba da su zatvorena. Da li postoji veza izmedju A i B? Hajde da proverimo... Nemam problem da se zovu ljudi na molitvu jer im je neophodna uteha, ili sto se zeli promena na bolje. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Управо тако. Зато нас је све мање, држава нам је све мања, задуженост све већа, несрећа све већа - једном речју, пропадамо. А кад потпуно окончамо са пропадањем, е онда нек поставе Весну Пешић за председницу Марксрбије и нека најстроже забране помињање Бога. Амин. Дође ми да и ја к'о нека братија пошаљем крв на анализу у Швицу и ако ми нађу 0.8% неке друге крви да се тако и изјашњавам, просто ме срамота да сам иста нација као и ови неомарксисти-ултралиберали којима је управо Пешићка, Чеда и остала ској екипа врховни идеал, а са друге стране десничари-скојевци из разноразних двери, образа и сличних патриЈотских организација који су "за светосавље али не ово које држи спц". Која смо ми шизофренија то је страшно. Ћириличар, Милан Меденица :) and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 3 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Чекај сад нешто. Јесу ли верници идиоти, или вирус који треба уништити, или стока, или их треба све преселити у "небеску Србију" кад већ хоће тамо да иду? Последњи Пеђин хит који сам прочитао јесте да вернике (у првом реду је мислио на "попове") треба хапсити или евентуално лечити. Када су га питали "зар све?", одговорио је "евентуално лечити". Дакле, затвор или лудница - бирајте верници. Шта рећи... bgpj, RYLAH and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Peđa nikada nije generalno rekao da su vernici idioti. Štaviše, jednom je jasno rekao da normalni vernici razmišljaju racionalno sve dok nije reč o njihovoj religiji. Religiju je označio kao virus, a ne njene nosioce. Nikada nije pozivao na progon. Немој сада да се правимо наивни. У најмању руку његови постови иду ка томе да су верници глупи и затуцани. Пеђа ЈЕСТЕ причао да су верници вирус који треба излечити, а све ово остало су цитати водећих људи тог удружења. Дакле, да ли се слажеш са њиховим ставовима које сам малопре овде цитирао, а које си имао прилике да видиш пејстоване на сајту када су биле теме та њихова умоболна шкрабања? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Ватра која је била око Хиландара је била у овом посту, погледај линкове које је Дрвце поставио. ОК, нисам видео. У том случају су вероватно грчки метеоролози штрајковали. greengrin Не знам, мени је ово превише пагански поглед на свет. Не молитва по себи, него то типа данас смо се помолили и ето видите, пала је киша. Разљућено божанство је послало сушу због наших грехова, ми смо га умилостивили молитвом, па је послао кишу. Мени је таква побожност дубоко страна, наивна, на моменте и игнорантна. А шта ако вечерас у пљуску гром убије некога? Шта више, прилично сам сигуран да би и многи на овом форуму овако нешто критиковали, да нису први медији, атеисти и остали кренули да пљују. P. S. Пре неког времена је гувернер Тексаса (био је ове године у трци за председничког кандидата) издао званично саопштење у ком позива људе да се моле за кишу. http://governor.state.tx.us/news/proclamation/16038/ drvce, ВИЛМА and Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Да не буде да измишљам: Предраг Стојадиновић "Да ли би позвао полицију да ухапси СВЕ свештенике, или само НЕКЕ свештенике?" - Ne bih sve pohapsio, neke treba samo lečiti... јул 6 у 4:35по подне · 2 http://www.facebook.com/groups/AteistiSrbije/permalink/10151086404432783/?comment_id=10151086995232783&offset=0&total_comments=33 RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Не знам, мени је ово превише пагански поглед на свет. Не молитва по себи, него то типа данас смо се помолили и ето видите, пала је киша. Разљућено божанство је послало сушу због наших грехова, ми смо га умилостивили молитвом, па је послао кишу. Мени је таква побожност дубоко страна, наивна, на моменте и игнорантна. А шта ако вечерас у пљуску гром убије некога? Шта више, прилично сам сигуран да би и многи на овом форуму овако нешто критиковали, да нису први медији, атеисти и остали кренули да пљују. Па зар неко овде говори о таквој "побожности"? Тако смо представљени од пљувача, нажалост. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 ОК, нисам видео. У том случају су вероватно грчки метеоролози штрајковали. greengrin Не знам, мени је ово превише пагански поглед на свет. Не молитва по себи, него то типа данас смо се помолили и ето видите, пала је киша. Разљућено божанство је послало сушу због наших грехова, ми смо га умилостивили молитвом, па је послао кишу. Мени је таква побожност дубоко страна, наивна, на моменте и игнорантна. А шта ако вечерас у пљуску гром убије некога? Шта више, прилично сам сигуран да би и многи на овом форуму овако нешто критиковали, да нису први медији, атеисти и остали кренули да пљују. P. S. Пре неког времена је гувернер Тексаса (био је ове године у трци за председничког кандидата) издао званично саопштење у ком позива људе да се моле за кишу. http://governor.stat...lamation/16038/ Није проблем у томе, не знам ни ја лично да ли бих отишао на "молебан за кишу", нисам то још раскрстио сам са собом, мада то одавно постоји, и практикује се у целом православном свету, скоро је и руски Патријарх позивао на нешто слично. Овде се ради о томе да се осуло дрвље и камење на некога због тога што се моли Богу, макар се молио и за кишу. Иде се дотле да се Епископ назива преварантом јер је гледао прогнозу (Б92 и Блиц), да се православци изједначавају са додолама (Политика), и по ко зна који пут се верници називају заведеним идиотима (Атеисти Србије), које треба вратити на прави пут, а они су се великодушно понудили да нам у томе помогну, да нас образују. Одакле то одједном, овако оркестрирано, и шта је права сврха и позадина тога? Ето, то мене тишти овде. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Кад погледам српске медије данас стичем утисак да је Црква слободније дисала у вријеме удбе. bgpj, Милан Меденица :) and Manolis је реаговао/ла на ово 3 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 26, 2012 Пријави Подели Написано Август 26, 2012 Па зар неко овде говори о таквој "побожности"? Тако смо представљени од пљувача, нажалост. Ма дај, Алекс, огроман број људи то тако схвата. А кладим се да и епископ тако схвата, нар делимично. Грех је узрок суше, ма важи... Суше и остале елементарне непогоде су природна ствар. Њих можеш математички да моделујеш, предвидиш и остало. То не би могао да су последица греха јер се грех не да описати. То је духовна категорија. А ако је стварно у питању тај литургијски однос према природи, чему онда посебни молебани? И баш ме брига за атеисте Србије и остале дежурне пљуваче. Мени лично је ово све бесмислено. Sherlock H., Avocado, ВИЛМА and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука