Душко Дугоушко Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Имењаче, онда је и Света Литургија "неновозаветна" јер се и у њој молимо за "благорастворење ваздуха", "изобиље плодова земаљских", "времена мирна".... Па и Христос се молио да га заобиђе чаша иако је знао шта ће бити... Литургијске молитве више доживљавам као израз хришћанске љубави и добре воље за све (има међу тим прозбама и она за сједињење свих), јер би хришћанин свакако требао да издржи страдања без роптања и искушења без подлегања, јер све је то мартиријум, а не само смрт за веру... Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 @, Не видим никакво библијско или теолошко оправдање да хришћани не би требали да верују да се Бог може умешати у историју. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Да се разумемо: Свачији рад подлеже критици, што позитивној што негативној. Тако и рад и дело Епископа. Читајте само историју СПЦ. Проблем је што су многи потпуно изгубили осећај здраве критике те у свом незадовољству негативно критиу и оно што није за исмејавање и негативну критику. Јасно је да су речи Епископа Милутина истргнуте из контекста, то смо и показали на теми коју смо претходно коментарисали. Наравно, имало је и другачијих мишљења. Нека и има и треба да има, али не треба да се руга. Не видим ни један једини разлог за то сем ако разлог није богомржња и црквомржња. Али, спреман сам да овога буде још више, те ме ништа не изненађује. Neko je na fesu postavio poruku vladike Milutina i evo nekih komentara: ja: znamo mi to ali se pravimo tose x: a ako je tako sta da kazu Bugari,... Posto je x crnogorac ocutah 0442_feel Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 @, Не видим никакво библијско или теолошко оправдање да хришћани не би требали да верују да се Бог може умешати у историју. Ja ne vidim nijedan razuman i inteligentan razlog da takvo nešto uopšte i postoji, da budem iskren. Još da interveniše po svetu i da se meša, mislim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Не видим никакво библијско или теолошко оправдање да хришћани не би требали да верују да се Бог може умешати у историју.Да, али не из нечијих себичних разлога. Ако пољопривредник може да се моли да падне киша да му боље роде приноси, па да више заради, зашто се власник базена не би молио да буде спарно и сунчано да би уопште имао муштерије? То је како му и назив каже вера из личне користи, из сујете, сује-верје... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Ja ne vidim nijedan razuman i inteligentan razlog da takvo nešto uopšte i postoji, da budem iskren. Još da interveniše po svetu i da se meša, mislim... То никако нужно не значи да ту нема разумног и интелигентног разлога... Ниси "мера свих ствари". Аурор and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Да, али не из нечијих себичних разлога. Ако пољопривредник може да се моли да падне киша да му боље роде приноси, па да више заради, зашто се власник базена не би молио да буде спарно и сунчано да би уопште имао муштерије? Банализујемо ствари. Суша је много већа непогода од одсуства купача на базену. Погодиће нас СВЕ. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Банализујемо ствари. Суша је много већа непогода од одсуства купача на базену. Погодиће нас СВЕ.У данашњем свету глобалне економије, неће јер негде су увек добри услови, а Србија и онако увози пољопривредне производе, док српски пољопривредници само паразитирају на субвенцијама... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 У данашњем свету глобалне економије, неће јер негде су увек добри услови, а Србија и онако увози пољопривредне производе, а српски пољопривредници само паразитирају на субвенцијама... Брате, па ми на свет ваљда треба да гледамо литургијски и да У ТОМ КОНТЕКСТУ иштемо од Бога помоћ. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Да, али не из нечијих себичних разлога. Ако пољопривредник може да се моли да падне киша да му боље роде приноси, па да више заради, зашто се власник базена не би молио да буде спарно и сунчано да би уопште имао муштерије? То је како му и назив каже вера из личне користи, из сујете, сује-верје... Сад ми паде на памет пословица," Сит гладноме не верује". Кад будеш гледао како ти пропада све што имаш због суше, и будеш исто овако хладан онда ће све горе написано имати смисла. Овако звучи као Тадићева реторика о кокошкама у поплављеном селу. Александар Милојков and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Сад ми паде на памет пословица," Сит гладноме не верује". Кад будеш гледао како ти пропада све што имаш због суше, и будеш исто овако хладан онда ће све горе написано имати смисла. Овако звучи као Тадићева реторика о кокошкама у поплављеном селу.Мислио сам да хришћани не треба да брину о овоземаљским богатствима... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Јесте, али критичари мисле да је владика пратио временску прогнозу па уочи најављене кише организовао молебан, како би свесно обмануо народ у моћ молитве. Какви бисери. Види се да благе везе немају о Цркви. Понављам, Црква се на свакој Литургији моли и за повољне временске прилике, мир, плодове земаљске, здравље,... не гледајући прогнозу. Молитва је редовна активност Цркве, без да владика гледа дневник. Прошли август, пред крај месеца све је било жуто, тако ће бити и на крају овог месеца. Oво је чланак од прошле године: Od danas gotovo s vrućinom, ali leta će biti vrela sve do2015: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/277618/Od-danas-gotovo-s-vrucinom-ali-leta-ce-biti-vrela-sve-do-2015 Критичари очигледно нису гледали прогнозу до 2015-е а владика јесте greengrin Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Мислио сам да хришћани не треба да брину о овоземаљским богатствима... Није богатство у питању, суша је у целом свету и патиће многи због ње а понајвише они најсиромашнији. А опет ми смо на земљи , живимо у свету и не можемо да се правимо да нас овоземаљске ствари не дотичу. И сам Христос се молио да га заобиђе чаша иако је у срцу знао да мора да је испије, а камоли неће грешан човек. Александар Милојков and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Jel citao neko od vas mozda "simvoli i znaci" od vladike Nikolaja? Susa je tipican znak da narod zastranjuje . Ostaje samo da to prihvatimo i usvojimo Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Није богатство у питању, суша је у целом свету и патиће многи због ње а понајвише они најсиромашнији. А опет ми смо на земљи , живимо у свету и не можемо да се правимо да нас овоземаљске ствари не дотичу. И сам Христос се молио да га заобиђе чаша иако је у срцу знао да мора да је испије, а камоли неће грешан човек.Za stanje siromasnih nije kriva susa nego politicari tj. drzave. Oni drze gladne gladnima i siromasne siromasnima po Kubi, Severnoj Koreji, Kini, Africi, Indiji itd. pa preko Srbije sve do najmocnijih drzava, dok bogate bogate (a neke pomesne crkve npr. MOSPAT to zdusno podrzavaju)... Treba menjati sistem, a ne prizivati kisu... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука