Jump to content

Саопштење за јавност поводом медијских шпекулација о доласку папе у Србију

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

ma muka me hvata od odih ekumenista kako bi ja to skidao sa vlasti pocevsi od irineja koji je se previse slizao sa papom i irineja bulovica koji je od pape dobio kriz kako hrvati kazu i prsten koji dobijaju biskupi i koji je stalno na proslavama u sinagogama i u molitvi sa jereticima zar nam takvi trebaju kao episkopi

Пријатељу, ајде мало лагано... није ти ово место за такво писање...

ако не схваташ Цркву и не разумеш начин на који Црква треба да дела онда искулирај... овде се канонским Епископима обраћа са поштовањем и са писањем титула. У супротном ћеш бити суспендован са ЖРУ.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ето, дође човек и рече а ни људски није поразговарао...

Ај ти онда полако онда, сам себи постављаш питања и дајеш одговоре, верујем да ће веома бити мучно разговарати са тобом ако не промениш начин разговора...

Подели на овим сајтовима

nije to bas tako kako izgleda

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Војвода,

Хм.. није тема о овоме о чему хоћеш да наметнеш разговор. Има тема о овоме на дугачко и нашироко на форуму.

Кратко:

Подржавамо нашу Цркву и нашу Јерархију, ми смо у основи црквени сајт са благословом Епископа, не подржавамо екуменизам као синкретизам (мешавину вера), подржавамо екуменизам као икуменизам (смисао постојања Цркве да сви будемо једно у Истини). Заправо, говорим у своје име, ово је форум има различитих људи... а верујем да се већина са мном слаже...

А сада једно питање за Тебе:

Идеш ли ти у Цркву недељом и празником и да ли си припадник Свете Православне Цркве?

Подели на овим сајтовима

ja ne podrzavam ekumenizam zapravo bi to i zabranio,zajednicka molitva sa jereticima pa gde to ide,i zasto bi postovao nekoga ko razara Crvku nasu Pravoslavnu,Ujedinjenje sa katolicima koji su se dosta promenili i totalno odelili od Crkve,kojima trenutno Crkva sluzi za "zgrtanje novca" i nista drugo vise i da mi primimo njihova pravila,nije vise kao pre kada smo bili Hriscani bez podvrsta sada je sasvim drugacije....Ja sam za to da se svi ljudi okrenu jedinom i istinitom Bogu u trojici da se ljuti odreknu laznih bogova i religija,da se konacno pokaju i shavate koja je prava Vera.....

Подели на овим сајтовима

pa ne nego ja Vas ne razumem sta vi podrzavate i lepo vas pitam jel podrzavate ekumenizam

pitanje je vrlo delikatno, ovaj forum je proglasen za ekumenisticki iako to nije tako, ako pogledas postove na tu temu dobices dublji uvid, evo na brzinu sto sam nasao https://www.pouke.org/forum/topic/20571-papa-ipak-u-srbiji-2013/

razmisljao sam na tu temu sinoc, i shvatio da ce vecu nagradu dobiti oni koji se zalazu za pomirenje, kolko god to mozda besmisleno i uzaludno bilo, ali dobice vecu nagradu nego oni koji samo osudjuju...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Војвода,

Заједничка молитва у Цркви подразумева заједничко причешћивање. А добро је познато да тога нема код нас. Дакле, заједничка окупљања са било ким по питањима добра човечанства, међуљудских односа, разговора, панела... не значи одмах да су они екуменисти у синкретистичком смислу. Српска Правсоалавна Црква и ниједан њен Владика ни свештеник није такав. Тога нема, то је подвала разноразних расколника који разједају и разарају Цркву.

Дакле, не плаши се већ крени да учиш својој Цркви, да се бавиш битнијим питањима, као што су догматска питања, питања еклисиологије (ево синоћ смо имали феноменално предавање по овом питању код нас на ЖРУ), питања подвижничког жиивота...

немој да ти живот прође у грчу и страху за одбрану вере. Вера се брани у Литургији, нашим учествовањем у њој. Разумеш? Никако одвајањем и пљувањем по Црквеној јерархији, Патријарху, Владикама, свештеницима...

Подели на овим сајтовима

• Гости
оvaj forum je proglasen za ekumenisticki iako to nije tako

"проглашен" од кога? Од оних који су се сами оделили од Цркве и направили парацркву, секту.. на пример артемићани, акакијевци...

Подели на овим сајтовима

ja ne podrzavam ekumenizam zapravo bi to i zabranio,zajednicka molitva sa jereticima pa gde to ide,i zasto bi postovao nekoga ko razara Crvku nasu Pravoslavnu,Ujedinjenje sa katolicima koji su se dosta promenili i totalno odelili od Crkve,kojima trenutno Crkva sluzi za "zgrtanje novca" i nista drugo vise i da mi primimo njihova pravila,nije vise kao pre kada smo bili Hriscani bez podvrsta sada je sasvim drugacije....Ja sam za to da se svi ljudi okrenu jedinom i istinitom Bogu u trojici da se ljuti odreknu laznih bogova i religija,da se konacno pokaju i shavate koja je prava Vera.....

A kako mislis da to objasnis onima koji su u zabludi ako im ne kazes to? Kako da ih izvedes na pravi put? Da im pomognes?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

od onih koji ne razumeju

ali ja necu praviti gresku da njima nesto prebacujem i osudjujem

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...