Jump to content

У Србији сваки трећи становник наоружан

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nije uopste strasno, tako i treba da bude sto se mene tice da narod ne zavisi od drzave u slucaju rata vec da ima i svoje rezerve.

Какве резерве? За шта? За побуну против окупатора? Па није то средњи век па да по нека тетка, цз или ловачка пушка могу нешто да помогну народу.

Иначе том стопом се води и УСА па види број убиства тамо.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Nije uopste strasno, tako i treba da bude sto se mene tice da narod ne zavisi od drzave u slucaju rata vec da ima i svoje rezerve.

јел` ти то озбиљно или се шалиш...?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Нпр. у Швајцарској је сваки становник наоружан аутоматском пушком па је једна од најбезбеднијих земаља на свету.

Али и са најбољим стандардом. Ја мислим да сви људи хоће да живе у миру кад је живот добар.

Додуше и норвешка исто има доста богаства али опет се којекакав психопата докопа пиштоља.

Подели на овим сајтовима

Нпр. у Швајцарској је сваки становник наоружан аутоматском пушком па је једна од најбезбеднијих земаља на свету.

Da, samo što si zaboravio da napomeneš da automatske puške nisu u vlasništvu privatnih lica, već ih mogu posedovati samo vojni obveznici, koje zadužuje država da ih drže kod kuće, pošto Švica ima neki čudan sistem služenja vojske gde svi muškarci između 20. i 30. godine imaju periodičnu vojnu obuku. A od 2007. zabranjeno je izdavanje municije vojnim obveznicima koji čuvaju oružje kod kuće i naređeno je svima da vrate municiju koja im je ranije izdata.

:)

Подели на овим сајтовима

Ствар је у томе да слобода људи да поседују оружје не води повећању насиља, напротив. То је инстинктивна реакција већине људи, али уопште није исправна. Степен насиља зависи од многих других ствари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ствар је у томе да слобода људи да поседују оружје не води повећању насиља, напротив. То је инстинктивна реакција већине људи, али уопште није исправна. Степен насиља зависи од многих других ствари.

Поседовање оружија не води повећивању или смањивању насиља већ води повеећавању броја убиства.

Насилни псиохопата или неки други поремећен ћовек са ножем, летвом или палицом може да убије једног до два човека док га неко не заустави.

Дај му пиштољ са дванест метака или недај Боже аутоматску пушку у посед... много је веће насиље.

Много људи има тренутну жељу за насиљем која им престане кад се мало потепају - дај им пиштољ ето ти убиство из нехата.

Знам једног момка који је нпр убио зета из нехата. Посвађали се нешто по кући овај извадио пиштољ да маше без озбиљне намере да пуца - ето ти га. Уби човек фамилију низашта само из сопствене неконтроле тотално без намере да га стварно убије....

Тако да... оружије јесте проблем али не проблем насиља већ проблем који даје нову димензију насиљу.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ako neko hoce da bude divljak i da pobije pola ulice onda ce on za to naci nacin, nece ga spreciti to sto nema pistolj ili slicno pri ruci.

Па да. На пример, у Чикагу је закон веома строг по том питању, а насиља има стравично много. Пуцњаве и обрачуни као у мафијашким филмовима... А онда одеш у неки градић у Кентакију где су апсолутно сви наоружани, многи чак носе оружје са собом, и нема уопште никаквог насиља. Имали једно убиство за последњих 10 година или слично.

Значи, степен насиља уопште не зависи од тога, може да се каже да је у ствари обрнуто пропорционално.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Za koji moj drze oruzje ako nisu spremni da ubiju? Budalastina!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...