Jump to content

У Србији сваки трећи становник наоружан

Оцени ову тему

Препоручена порука

Значи, степен насиља уопште не зависи од тога, може да се каже да је у ствари обрнуто пропорционално.

Не бих рекао да ту има било какве пропорције. Да те подсетим, земаљска кугла је малкице већа од САД...

Homicide-world.png

(тамније значи више убистава, за сиво ваљда нема статистике)

Подели на овим сајтовима

Pa da u Srbiji je zato svaki 3. stanovnik go ko pištolj, od kupovine tolikog naoružanja u srbiji ima stotine javnih kuhinja i u njima se hrani skoro 1/3 naše države, SRAMOTA!

• Волим 1

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Поседовање оружија не води повећивању или смањивању насиља већ води повеећавању броја убиства.

Насилни псиохопата или неки други поремећен ћовек са ножем, летвом или палицом може да убије једног до два човека док га неко не заустави.

Дај му пиштољ са дванест метака или недај Боже аутоматску пушку у посед... много је веће насиље.

Много људи има тренутну жељу за насиљем која им престане кад се мало потепају - дај им пиштољ ето ти убиство из нехата.

Знам једног момка који је нпр убио зета из нехата. Посвађали се нешто по кући овај извадио пиштољ да маше без озбиљне намере да пуца - ето ти га. Уби човек фамилију низашта само из сопствене неконтроле тотално без намере да га стварно убије....

Тако да... оружије јесте проблем али не проблем насиља већ проблем који даје нову димензију насиљу.

Pogledaj malo statistiku kod nas, sa cime se izvrsi najvise ubistava.... neces tu naci pistolj ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

dyna jako mi se svidja tvoj noz primio bih ga na poklon heheh :D

inace da li je neko od vas vlasnik neke vrste vatrenog oruzja??

ja na svom imenu imam tri oruzna lista a za lovacki karabin, lovacku pusku i kako zakon voli reci "oruzje za licnu zastitu" = pistolj (srbi za njega kazu TETKA)

evo slike

http://photos-e.ak.f...877894924_a.jpg

http://a1.sphotos.ak...539358446_n.jpg

:D

lazes da si ubio patka?! :291291291: sFun_bat ako vec kokas, onda rokaj kormorane molim te lepo, da ti ne bi od tog karabina napravio kratez hahaha

evo imam jos jedan, sto kazu, gentlemanski nozic, prosto ne znam koji je lepsi, glede kakav je ko iz kamenog doba a u stvari cyber

d35gmdwtnxpifb4r50e_thumb.jpg n13hryaje4as6e3orj9c_thumb.jpg 3d3s5rid3yxkvhv3eur_thumb.jpg v02xx96wgdl18h692y1_thumb.jpg qh46g8ecuc58cej6xk_thumb.jpg kbvcb7m9buabh00weqbi_thumb.jpg dhj6kf8l2b5f119ccg3w_thumb.jpg qh46g8ecuc58cej6xk_thumb.jpg v02xx96wgdl18h692y1_thumb.jpg 52ci2n7zcpkojmj30uf_thumb.jpg

e sad veliki problem nastaje kad nabavis tako vrhunske i lepe nozeve je sto ti bude zhao da ih koristis pa obicno zavrse u vitrini- znaci bacio si pare 0120_angryy 0110_hahaha

nego, sto se tice pistolja, veliki deo ljudi ih nabavlja jer su kukavice pa da imaju odbranu ako neko oce da ih tuce... ja sam pucao iz tetejca, meta je bila na drvetu i izuzetno dobro sam grupisao pogotke- sve u koren drveta hahahaha, znaci bolje da se ne kace sa mnom jer odvaljujem nozne prstice :lol: a to bre puca jace nego petarda moze da se ogluvi i sta znam nije mi se nesto dojmilo, a inace sam petardoman

luk i strela su zakon samo skup sport

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Нпр. у Швајцарској је сваки становник наоружан аутоматском пушком па је једна од најбезбеднијих земаља на свету.

тачно, свако ко је служио војску има аутоматску пушку само муниција за исту је у некавој козерви а ако је неко отвори, робија!

Подели на овим сајтовима

не правим питање, од та два пошаљи онај за који мислиш да ће ми боље служити :)... обарали смо и корморане, молили нас наши и риболовачког иако је законом забрањено...

јако лијепи ножеви свака част...

комшија мог таста покреће некакав самострел клуб, купио самострел за 1800 долара, има јачу почетну брзину и ударну моћ него одређена муниција за ловачке пушке, убитачан до 150 метара, страшна ствар, такође је један ручно направио, врхунски самострел, знаш докле је ишло кад је ручно направио и холографски нишан, луд чикица... само велика је штета то легализовати за лов код нас , у тамо некој "васпитаној земљи" је то ок али овде је срташно јер дивљач масовно страда, самострел се не чује, ловокрадице бујају

Подели на овим сајтовима

makakav zakon je trulex

a inace strela za razliku od klasicnog metka probija i pancirno staklo i pancir, i sto kazes necujna je i moze da se koristi vise puta, inace strela moze da obori i slona... nego opasnost po divljac od strela, sto verovatno i znas, je da ako ne potrefis tacno gde treba sakati zivotinju, zato ko oce da lovi strelom mora biti superprofi

inace nisam za lov osim ako nema sta da se jede, ne znam, nisam u tom fazonu, znas i sam ribolovci i lovci imaju jedni o drugima misljenje ko skejteri i rollerboysi (a ja sam sk8ter i ne mirisem rollere) :D

inace lov odobravam samo ako i gajis te zivotinje i radis na ocuvanju i unapredjenju fonda

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

типично за мушкарце да воле оружје...још док су били мали омиљене играчке су им биле пушке и пиштољи, а и мачеви...

то им је у крви...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Срби воле да поседују оружје.

На жалост оно им врло често треба.

Само ... поред толико дрогираних и пијаних депресивних и лудих , велики је ризик имати оружје у кући , или ћеш се сам убити или ћеш неког убити из афекта или ћеш неког убити из самоодбране. У сваком случају оружје је ту да убије .

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Stepen nasilja ne zavisi od kolicine oruzija uopste .Zivotni uslovi , standard pre svega , kultura odredjenog podneblja , mentalno zdravlje i gomila drugih stvari uticu na stepen nasilja. Ja recimo imam dva komada vatrenog oruzija (uredno regostrovanih) pa nikda nije palo na pamet da ih iznesem iz kuce , ni u najludjim snovima. Kood mene i selu svaka kuca ima bar jednu lovacku pusku ako nista drugo a jedino ubistvo u istoriji sela je izvrseno nozem gde je sin ubio oca u samoodbrani (otac je sina udario sekirom u glavu tako da je ovaj jedva preziveo) a i ta kuca ima vatreno oruzije . Sto se tice stepena ubistava kako neko pomenu , psihopata koji zeli da zaista ubije veci broj ljudi to ce uraditi i bez pistolja ili puske ,poljoprivredna apoteka ima vise potencijala da ubije velili broj ljudi nego bilo koje konvencionalno oruzije .

Подели на овим сајтовима

Срби воле да поседују оружје.

На жалост оно им врло често треба.

Само ... поред толико дрогираних и пијаних депресивних и лудих , велики је ризик имати оружје у кући , или ћеш се сам убити или ћеш неког убити из афекта или ћеш неког убити из самоодбране. У сваком случају оружје је ту да убије .

Ljudi ubijaju , ne ubija oruzije. Po toj logici opasno je drzati u kuci i nozeve , zilete , flase (staklene) alat ...

Подели на овим сајтовима

Za koji moj drze oruzje ako nisu spremni da ubiju? Budalastina!

Нпр. да се одбраниш од оних који јесу спремни да убију?

тачно, свако ко је служио војску има аутоматску пушку само муниција за исту је у некавој козерви а ако је неко отвори, робија!

Поента је да су сви наоружани и да нема насиља. А тај што је спреман да некога убије ће баш да се секира што је отварање конзерве "кажњиво по закону"...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да је процена претерана и неприхватљива. Статистика никада ништа не каже. Јер, у укупни збир улазе и ловци, који често имају по две или три пушке, и макар једну кратку цев. Шта је ловац, ако нема двоцевку, а обично имају и по бокерицу и по ону хамерлес (или како се већ зове), а онда ту су и карабини. А како ловац да нема М-57 - чувену тетку - у 7,62mm изведби (деветомилиметарска је каснија и позната је као портирско оружје), и/или ЦЗ-99? Па где су онда трофејни примерци, па... Ту у једном селу био човек и имао два сина - сви су били страствени ловци. И сећам се да је причао како за сваки отвор на кући има бар по две цеви, и све наравно легално. И сад испада да свака кућа у селу има по један комад оружја. А није...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...