Sudija Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Sto se aviona tice, americki i zapadnoevropski jesu dobri, ali su i 2 pa i 3 puta skuplji od ruskih, koji su ih sad stigli u skoro svemu, a po mnogo cemu i prestigli. Osim toga, ruski su znatno jeftiniji i laksi za odrzavanje, pravi vazdusni VW, kako je to svojevremeno primetio jedan izraelski pilot, sto je takodje veoma vazno pri upotrebi... To oko cene Ruskih aviona je samo fazon.Fora je u tome da ti oni daju avion koji je na prvu loptu jeftiniji od konkurencije ali ga zato dobiješ klot,e onda ide forica jer kad kupuješ ruski borbeni avion ti se obavezuješ da ćeš da kupiš i gomilu prateće opreme koja ide uz taj avion a nije ti potrebna,tipa kamioni,prikolice,salvete itd.Dalje,Kad kupiš avion od Amera,on ima bolji resurs i može da ga servisira bilo koja firma sa licencom,dok kod rusa samo i isključivo njihovi serviseri mogu remontovati njihov avion,na stranu to što za američki avion za jedan obavljeni remont moraš odraditi četri remonta na ruskom avionu,a svaki remont košššššta. Američki avion ti se isplati u svakom slučaju više i po pitanju troškova i po ostalim stvarima.Da ne računam veću potrošnju goriva kod Ruskih aviona. Rusi naravno imaju Export varijante koje su za prodaju i to nisu one mašine koje imaju oni,dok američke firme ti daju ono što platiš,npr evo ti paradoks da Jemen i Japan imaju modernije F-16 nego USAF,Izraelski i Japanski F-15 su moderniji nego USAF....toliko. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Успут буди речено, за неких месец или два наше ваздухопловство остаје на једном једином ловцу... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Успут буди речено, за неких месец или два наше ваздухопловство остаје на једном једином ловцу... ... Али тај један је бољи од нечијих десет!!! Јел то био наставак реченице иза три тачке? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Јел то био наставак реченице иза три тачке? Нажалост није! Ствар навике Sudija and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 To oko cene Ruskih aviona je samo fazon.Fora je u tome da ti oni daju avion koji je na prvu loptu jeftiniji od konkurencije ali ga zato dobiješ klot,e onda ide forica jer kad kupuješ ruski borbeni avion ti se obavezuješ da ćeš da kupiš i gomilu prateće opreme koja ide uz taj avion a nije ti potrebna,tipa kamioni,prikolice,salvete itd.Dalje,Kad kupiš avion od Amera,on ima bolji resurs i može da ga servisira bilo koja firma sa licencom,dok kod rusa samo i isključivo njihovi serviseri mogu remontovati njihov avion,na stranu to što za američki avion za jedan obavljeni remont moraš odraditi četri remonta na ruskom avionu,a svaki remont košššššta. Američki avion ti se isplati u svakom slučaju više i po pitanju troškova i po ostalim stvarima.Da ne računam veću potrošnju goriva kod Ruskih aviona. Rusi naravno imaju Export varijante koje su za prodaju i to nisu one mašine koje imaju oni,dok američke firme ti daju ono što platiš,npr evo ti paradoks da Jemen i Japan imaju modernije F-16 nego USAF,Izraelski i Japanski F-15 su moderniji nego USAF....toliko. Da ali ruski avion nema tako udobnu kabinu kao americki u ruskom avionu nijedan pilot ne moze zaspati! Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Da ali ruski avion nema tako udobnu kabinu kao americki u ruskom avionu nijedan pilot ne moze zaspati! I ruski avioni imaju jednako udobnu kabinu .smesko. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 I ruski avioni imaju jednako udobnu kabinu .smesko. Ствар може да буде само у габаритима пилота... Руси су онако мало подгојенији Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Pričate koliko čitam o protuavionskim sistemima. Mi nismo toliko velika zemlja da imamo nešto bolje od onoga što imamo. Znači oružija za neposrednu vazdušnu opasnost. Takva oružija smo uvek imali ali nam ona nisu baš mnogo pomogla u NATO bombardiranju. Jesmo skidali donekle projektile, ali avionima nije pretila neka bitna opasnost. Za neposrednu odbranu koristili smo Strela sisteme. 1 (samohodni), 2 (Iglu), 10 (autohtoni) i to je ono što smo mogli iole da uradimo. Oružija za dejstvo od 5-8 km. u dolasku i do 1-2 km u odlasku i to je to. Znači sve ono što oko vidi. Naravno tu su uvek još uvek aktivne tandžare što praše sa zemlje, poput klasičnih 20/3 mm, Boforsa, Pragi... ako ih nisu već kasnije istopili. Naravno da ne zaboravim i Neve, i one su bile uspešne, ali sam ih ja viđao samo u prolazu, ne znam nešto posebno o njima. Znam da je masa toga istopljena, pogotovo guseničari u artiljeriji, oni matori. Za neke ozbiljnije sisteme mislim da ne možemo ni konkurisati, jer bi njihovom upotrebom, zbog svoje male teritorije, ugrožavali verovatno naše susede, a naša politika je politika koegzistencije i miroljubivosti. U principu dok ne dođemo do oružija masovnog uništenja, nekih mirnodopskih Teslinih zraka smrti, zatim do vanzemaljske tehnologije i eventualno vudu vradžbina kojima bismo svoje neprijatleje obarali ko snoplje, ništa kod nas neće biti bolje. Nije mi jasna ni neka glasna profesionalizacija. Sve je to lepo, ali i ona deca na Sremskom Frontu su bila isto cveće, ali su jurišala sa golim rukama. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Март 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 OOO komsija imas Pusku?? Ma da za zeceve vrabce a kad se jako uplasim i za komarce. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 A da ja tebe pitam ovo. Odakle nama para za sve to? Nisam video pitanje, Pare za oružje nisu toliko veliko problem,problem je razjedinjenost našeg naroda.Koliko košta to što sada ameri eksploatišu naše rudnike i resurse?Bar jedna eskadrila Eurofightera za dve godine.Lazanski je to lepo rekao. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Pričate koliko čitam o protuavionskim sistemima. Mi nismo toliko velika zemlja da imamo nešto bolje od onoga što imamo. Znači oružija za neposrednu vazdušnu opasnost. Takva oružija smo uvek imali ali nam ona nisu baš mnogo pomogla u NATO bombardiranju. Jesmo skidali donekle projektile, ali avionima nije pretila neka bitna opasnost. Za neposrednu odbranu koristili smo Strela sisteme. 1 (samohodni), 2 (Iglu), 10 (autohtoni) i to je ono što smo mogli iole da uradimo. Oružija za dejstvo od 5-8 km. u dolasku i do 1-2 km u odlasku i to je to. Znači sve ono što oko vidi. Naravno tu su uvek još uvek aktivne tandžare što praše sa zemlje, poput klasičnih 20/3 mm, Boforsa, Pragi... ako ih nisu već kasnije istopili. Naravno da ne zaboravim i Neve, i one su bile uspešne, ali sam ih ja viđao samo u prolazu, ne znam nešto posebno o njima. Znam da je masa toga istopljena, pogotovo guseničari u artiljeriji, oni matori. Za neke ozbiljnije sisteme mislim da ne možemo ni konkurisati, jer bi njihovom upotrebom, zbog svoje male teritorije, ugrožavali verovatno naše susede, a naša politika je politika koegzistencije i miroljubivosti. U principu dok ne dođemo do oružija masovnog uništenja, nekih mirnodopskih Teslinih zraka smrti, zatim do vanzemaljske tehnologije i eventualno vudu vradžbina kojima bismo svoje neprijatleje obarali ko snoplje, ništa kod nas neće biti bolje. Nije mi jasna ni neka glasna profesionalizacija. Sve je to lepo, ali i ona deca na Sremskom Frontu su bila isto cveće, ali su jurišala sa golim rukama. Upravo u tome jeste stvar,i to je jedan od razloga zašto nam trebaju PVO sistemi najmodernije generacije poput novih Ruskih S 300 i S 400,jer to su sistemi toliko napredni da oni zbog svojih mogućnosti više ne predstavljaju samo puko taktičko oružje vec predstavljaju oružje koje ustvari predstavlja lokalni strateški faktor a zemlja koja poseduje takvo oružje samim tim poseduje i adut i bolju poziciju u recimo nekim pregovorima,i samim tim može diktirati i neke uslove.Ovako,ako poseduješ sisteme do 15km,nisi nikakav faktor. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Март 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Ovaj favorizuje Obi.. Ja sam ipak za opciju F-16, jesu po mom znanju najjeftiniji, a za savremeni rat potrebni su najmanje 200 modernih lovaca, dokle bi Srbija mogla u najboljem da nabavi dvadeset aviona ako i toliko uopšte, i time je sasvim svejedno koje avione leteo. Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Ako je do cene onda uzmemo F-15/F-16. Ili kombinujemo to i rusko, da imamo i jedno i drugo. Raznovrsnost pre svega, objasnio Darwin zasto. Mislis kao sto Indija radi? Pitanje je sad... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 А Јурофајтер greengrin ? Crni sinko, znas li ti koliko to kosta? gringrin "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука