sqny Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 nemislis da je Darvinova terojia glupost,zamisli ti si nastala od orgnaizma koje inace nemozes videti sa golim okom Apsolutni win . The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Pa nije ni Toma, sa sve svojim imbecilnim savetnicima strucan da vodi drzavu, ali smo ga ipak izabrali (mi koji takodje nismo strucni za to). Prosto je... Toma je izabran da vodi drzavu, patrijarh nije izabran da vodi drzavu... A sto se tice samog izbora, to su vec druge teme... Ja mislim da je Toma imbecil ali postujem demokratsku volju mojih sunarodnika i priznajem ga za svog predsednika. Patrijarha ne priznajem za drzavnika i savetodavca jer mu to niko nije dao niti od njega trazio... a najmanje zvao. Nek sedi u patrijarsiji gde mu je mesto, a parlament neka ostavi onima koje narod u njemu zeli... Млађони је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Црква треба да разликује политику и економију. А кад кажем Црква мислим на све нас. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Pa nije ni Toma, sa sve svojim imbecilnim savetnicima strucan da vodi drzavu, ali smo ga ipak izabrali (mi koji takodje nismo strucni za to). Сигуран сам да благе везе немаш ко су саветници председника Републике Србије Томислава Николића Називати људе за које не знаш ни ко су ни шта су " имбецилима " - је апсолутни win.......... Председник државе није стручан да води државу - Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Zato mislim da nije pozvan da daje drzavnicke savete ili da predlaze bilo sta bilo kom predstavniku vlasti Патријарх позива на јединство 11. Јул 2012 - 19:08 Патријарх српски Иринеј позвао српски народ на јединство и поручио да Српска Православна Црква никада неће пристати на било какву предају Косова нити ће се са њом помирити. Поглавар Српске Православне Цркве, патријарх Иринеј, позвао је данас српски народ на јединство у политици и у свему другоме јер, како каже, будући да смо мали народ, једини начин да се одржимо јесте заједништво и неки вредносни идеали које ће свет разумети и подржати. Он је уверен да је то јединство оствариво и да је за њега потребно „мало жеље и гледања мало даље од носа”. „За нас није реално и мислим да српски народ и Српска Црква, која је увек била уз народ, никада неће дати свој пристанак на ово што се може прочитати данас у штампи – на цивилизовано предавање Косова”, навео је Патријарх у интервјуу Танјугу. Констатујући да тако нешто нико никада није чинио у свету и то називао цивилизованим, поглавар Српске Православне Цркве каже да се зна како се узимају и освајају територије – ратом и отимањем. „Српска Црква се никада с тим неће помирити”, поручио је Патријарх, који се, иначе, протеклих недеља често сретао са доскорашњим и актуелним представницима власти у Србији. Он каже да су ти разговори, као и разговори које често има са дипломатама у Србији, углавном куртоазне природе. Не спори, међутим, да се том приликом разговарало о Косову и Метохији, стању у народу и Цркви. Изражавајући свој лични став, али, како каже, и став Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве, Патријарх истиче да Срби на Косово не гледају као на географски простор него као на свету земљу, земљу са својим највећим светињама, а те светиње, указао је, на Косову и Метохији нису од јуче већ су тамо вековима и вековима. „И на крају крајева, резиденција српског Патријарха је у Пећкој Патријаршији, што значи да би, по тој логици, резиденција остала у некој другој држави. То није ни логично ни праведно", закључио је Патријарх. Извор: Радио-телевизија Србије, 11. јул 2012. Који део изјаве Његове Светости Патријарха Иринеја ти није јасан ? Ко си ти да оспораваш право Патријарху СПЦ да да савет и изнесе своје мишљење о питањима битним за народ и државу ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Који део изјаве Његове Светости Патријарха Иринеја ти није јасан ? Ко си ти да оспораваш право Патријарху СПЦ да да савет и изнесе своје мишљење о питањима битним за народ и државу ? Koji princip zdravorazumskog misljenja nije tebi jasan? Nek iznosi kakva god oce misljenja, ali nema pravo da daje "predloge"... ko je on da predsedniku daje predloge? A ako vec ima tu potrebu da iznosi misljenja i predloge, sto prvo ne uradi to za crkvena pitanj npr? A? A neeeee... kad se narod pita , zasto patrijarh ne osudi delovanje grupa koje pod pravoslavnim imenom rade razne gluposti, onda je vas stav "a neee, crkva nema sta da iznosi svoja misljenja, zna se sta je crkva i nema potreba da se tu ista javno iznosi i razmatra"... jel tako? Ma nemoj... A sad je odjednom "jaooo mnogo cool i superiska sto patrijarh zeli da kaze svoje misljenje to je tako pravoslavno i hriscanski"... Evo, neka patrijarh pomete pred svojom kucom pa ce onda da bude ok da mete i na ulici, ako mu bas tolko stalo do toga... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Само један, више него речит пример, апропо појединих изјава у овом топику везаних за пљување по свакоме само не по досадашњој кримогеној власти...пошто бих о свим злочинима и пљачкама досадашње власти, и то у свим сферама живота, могао да пишем данима, ограничићу се само на један сегмент свих постојећих несрећа, којима нас је обдарила досадашња власт. У овој земљи је од доласка "демократске" власти па до данас, уведено преко 370 парафискалних намета привреди (и то у ужем значењу појма "привреда"...а у ширем? Ко зна колики је укупан број!). Огроман, тачније речено, скоро највећи број држава на свету не користи парафискалне намете за финансирање буџета.Од оних тенденциозно непродуктивних држава чије пљачкашке политичке номенклатуре ипак користе те срамотне методе, ми имамо убедљиво највећи број намета те природе...намета од којих привредни субјекат нема никакве користи заузврат, али зато има само штету....самим тим и цела држава. Број парафискалних намета има тенденцију раста у будућности а поменути досадашњи број није свеобухватан (јер убраја у себе небројено и несхватљиво много различитих административних такси)...убише и затреше оно мало истинских привредних субјеката (ту, наравно, не рачунам тајкуне који нису реално продуктивни привредни фактори, који су прећутно ослобођени свега овога и којима ово иде на руку у смислу стварања још већег монопола) који покушавају да нешто реално произведу и пласирају. У 2011. години је приход од 77 непореских намета (пошто постоје подаци у трезору само за тај број...за остали број се не зна јер нису у систему трезора) био 730 милиона евра.У 2011.години било је отприлике око 1,27 милиона запослених у привреди, те је отприлке финансијско оптрећење, само на основу ових 77 непореских намета, било око 570 евра годишње по једном запосленом у привреди....итд,итд. Замислите када би се урачунали сви остали намети који су силом наплаћени од људи? Та цифра би била астрономска...а где су регуларни порези са својим високим стопама? Поента је да се на овај начин... 1.Оптерећује улазак привредних субјеката на тржиште. 2.Онемогућава постојање реалне привреде. 3.Држава се урушава сама од себе... 4. ...а владајуће структуре, од локалног до републичког нивоа, опасно су профитирале и зарадиле енормно богатство. Свакоме ко има више од три сиве ћелије у тинтари и ако иоле познаје ове ствари, биће му више него јасно шта се дешава код нас и од стране кога смо доведени до овог стања. Треба ли ишта још да додам о "способности" досадашње власти? А шта тек треба рећи о моралној позадини појединаца који све ово знају али свесно прећуткују исто? Milan Nikolic and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 „За нас није реално и мислим да српски народ и Српска Црква, која је увек била уз народ, никада неће дати свој пристанак на ово што се може прочитати данас у штампи – на цивилизовано предавање Косова”, навео је Патријарх у интервјуу Танјугу. A na kakvo ce onda predavanje da pristane? Bas me zanima, ako mu civilizovano predavanja ne ide niz rukav, sta drugo moza tu da se uradi... hmmm.. поглавар Српске Православне Цркве каже да се зна како се узимају и освајају територије – ратом и отимањем. Upravo tako, kad gubis sve ratove u kojima ucestvujes na kraju ostanes bez dela teritorije, to je vazda bilo tako... „Српска Црква се никада с тим неће помирити”, поручио је Патријарх, који се, иначе, протеклих недеља често сретао са доскорашњим и актуелним представницима власти у Србији. Ispravi me ako gresim ali zar se crkva ne bavi ljudima i duhovnoscu? Verom i licnosnim odnosom sa bogom? Kakve veze ima crkva sa teritorijalnim integritetom? Oce li mozda patrijarh licno da ode na branik te teritorije sa puskom rci da brani ono "sa cime se nikada nece pomiriti" Изражавајући свој лични став, али, како каже, и став Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве, Патријарх истиче да Срби на Косово не гледају као на географски простор него као на свету земљу, земљу са својим највећим светињама, а те светиње, указао је, на Косову и Метохији нису од јуче већ су тамо вековима и вековима. Verovatno od nastanka sveta... pre 6.000 godina „И на крају крајева, резиденција српског Патријарха је у Пећкој Патријаршији, што значи да би, по тој логици, резиденција остала у некој другој држави. То није ни логично ни праведно", закључио је Патријарх. Nije ni prvi ni poslednji drzavnik koji je morao da izmesti svoju kancelariju... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Србија треба да зна да нема ни једног јединог пријатеља у свету. У томе је цела поента. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Prosto je... Toma je izabran da vodi drzavu, patrijarh nije izabran da vodi drzavu... Toma je izabran, i moze da trazi savete od koga god zazeli. A ja sigurno necu da se nerviram sto ide kod patrijarha da se slika za novine... jasno mi je da to ulazi u opis posla politicara. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Toma je izabran, i moze da trazi savete od koga god zazeli. A ja sigurno necu da se nerviram sto ide kod patrijarha da se slika za novine... jasno mi je da to ulazi u opis posla politicara. aman, ja nisam ni rekao da je problem sto Toma kod patrijarha.... i treba da ide, neka ga... neka ide de oce, ili gde god smatra da treba... njegovo pravo ko predsednika... Meni samo smetaju reci patrijarha glede tog susreta... Ceka da se sastavi vlada pa da da neke predloge? Sta ce on to da predlaze predesedniku? Neki plan za oporavak ekonomije? NEki program za resavanje problema javnih nabavki?... problem privrede? Sta? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Зашто мислиш да Црква нема људе који ће дати предлоге? Зашто тако ниско гледаш на људе из Цркве? Уосталом, мој став је да без здравог духа нема ни здравог тела. Нема никаквог опоравка док духовно не оздравимо ( а свакако да је то широк појам). DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Зашто мислиш да Црква нема људе који ће дати предлоге? Зашто тако ниско гледаш на људе из Цркве?Уосталом, мој став је да без здравог духа нема ни здравог тела. Нема никаквог опоравка док духовно не оздравимо ( а свакако да је то широк појам). Оче, јесте тачно да има стручних људи у цркви, и то врло стручних. Али мислим да би се ставови тих људи свидели већини неверујућих, док би људима који су "дверјански настројени" били веома одбојни... Ведран and nishizawa је реаговао/ла на ово 2 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Prosto je... Toma je izabran da vodi drzavu, patrijarh nije izabran da vodi drzavu... A sto se tice samog izbora, to su vec druge teme... Ja mislim da je Toma imbecil ali postujem demokratsku volju mojih sunarodnika i priznajem ga za svog predsednika. Patrijarha ne priznajem za drzavnika i savetodavca jer mu to niko nije dao niti od njega trazio... a najmanje zvao. Nek sedi u patrijarsiji gde mu je mesto, a parlament neka ostavi onima koje narod u njemu zeli... Ало, decxko, овде је у питању трули политичар који је дошао у патријаршију. Разумеш? Он се гребе за рејтинг, не Црква. Цркви није потребан рејтинг. Конташ? nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 To da crkva cini dobro za duh je subjektivno misljenje ljudi koji u crkvu idu. Drzava se sastoji i od ljudi koji nisu u srpskoj pravosalvnoj crkvi. A sve i da jesu, postoje stvari koje zvanicno JESU zaduzene za napredovanje duha i koje ne zavise od religijske pripadnosti ili stepenu vere... tim stvarima bi i sama crkva mogla da se pozabavi... kultura i umetnost za pocetak Ne sumnjam da u crkvi ima ljudi koji neumitno imaju kompetentnost da daju predloge... ali zasto ne krenu od predloga npr. kako pravoslavnim grupama koje se bave fasizmom objasniti da to nije pravoslavlje... ili kako objasniti javnosti da te grupe ne treba poistovecitvati sa pravosalvljem? Ili kako resiti slucaj raspada crkve pod artemijevskim odvajanjem? Ti crkveni strucnjaci nikakav posao nisu uradili sa resavanjem crkvenih stvari a odma' se zaleteli da resavaju drzavne? Smesno... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука